Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

arkadia91

kiedy wasze dzieci zaczely laczyc raczki w linii posrodkowej ciala ?? doradzcie

Polecane posty

moje dziecko wkrotce skonczy 3,5 miesiaca i jeszcze tego.nie umie caly czas tylko macha raczkami po bokach jakby fruwal , jak mu polacze raczki w linii posrodkowej i przytrzymam to kilka sekund tak potrzyma ,.ale sam nigdy tego nie zainicjowal ..bawie sie , robie kosi lapki ,.lacze na sile , ale to nic nie daje :-\

Gość Zamiast
że co? Znowu się naczytałaś czegoś w necie? Zapytaj pediatrę.

Gość a ja właśnie sądze
kosi kosi to robi moje dziecko ponad 7 miesieczne ;) nic na sile niedługo zacznie przekładać zabawkę z rączki do rączki

Gość Tweetyy
Mial ok 3 miesiace. Ale corka kolezanki miala 4 a tego nie robila, teraz rozwija sie wrecz lepiej.

kosi kosi doradzila robic rehabilitantka w celu tego aby dziecko zalapalo , ze mozna polaczyc ze soba raczki , oczywiacie nie jest to swiadoma zabawa jak u Twojego dziecka u nas jest w innym celu .kurcze tehabilitantka i pediatra twierdza , ze powinien juz to robic ,.ale on ma to totalnie gdzies i nie potrafie temu zaradzic a przeciez nie zwiaze mu tych rak do siebie ..kiedy wasze dzieci zaczelyvto laczenie raczek posrodku ciala ??

Tweety dzieki za pocieszenie ;-) moze i moj do 4 miesiaca zalapie w koncu , ze tak mozna sobie robic ;-)

Gość Tweetyy
To dziecko kolezanki w 5 miesiacu nie podnosilo sie na raczkasz, teraz ma 6,5, siada samo, laczy raczki, probuje sie podnosic - wystrzelilo jak z rakiety, nie martw sie.

no oby tak bylo., bo martwie sie syn glowki w probie trakcji - z pleckow za raczki do siadu nie unosi glowki dostalismy vojte i tak licze ze ta.meka przy vojcie moze wplynie tez na te raczki zeby laczyl

Gość Tweetyy
daj mu czas ;] moje dziecko w 3 miesiacu nie trzymalo glowki na brzuchu a pozniej zaczelo wszystko na raz

Mój miał 2,5 miesiąca jak zaczął łączyć rączki sam. Ale każde dziecko rozwija się w swoim tempie. To tak jak z siadaniem, z chodzeniem. Od mojej sąsiadki córka w wieku 9 msc już chodziła a teraz jej synek jest w tym samym wieku i dopiero z miesiąc temu zaczął sam siadać...o chodzeniu ani myśli, nawet nie wstaje jeszcze.

Gość małamiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Moja też późno zaczęłą się rozwijac, jak miała 8 msc to dopiro siadła i zaczeła raczkowac. Jak inne dzieci raczkują mając 6 msc, to moja dopiero zaczęła się przekręcac z plecków na brzuch. Teraz ma skończone 9 i chodzi przy meblach. Późno zaczęła ale za to te etapy rozwojowe trwają krócej.

Gość week of view
moj mial niecale 2 miesiace. teraz ma 3 i juz chwyta ptzedmioty np kocyk misia, tak niezgrabnie na razie