Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

podlej kwiatki

bol brzucha w ciazy

Polecane posty

tak jak wyzej w temacie. czy to normalne ze odczuwam bole brzucha, ciagniecie, klucie itd ? nie caly czas i nie sa one az nazbyt dokuczliwe ale sa. utzrymuja sie przez chwile i przestaja. dodam iz jestem w rozpoczynajacym sie 8tc. na poczatku lekko plamilam ale przestalam biore duphaston 2x1. a na dodatek wczoraj po delikatnym stosunku zauwazylam bardzo jasno rozowa krew na papierze. nie byla to krew ciemna widac bylo iz to najprawdopodobniej od otarcia poniewaz nie towarzyszyly mi zadne bole ani plamienie nie utrzymywalo sie dlugo. do lekarza jestem umowiona dopiero w styczniu :( boje sie iz moglam poronic :( dzisiaj juz nie plamie i wszystko jest ok tylko te delikatne bole sporadyczne pozostaly...

Gość Zadzwon do
swojego lekarza.

Gość To moze wybierz się
do innej przychodni? Powinni zrobić Ci USG skoro plamiłaś a do tego ból brzucha. Tak będziesz się tylko denerwowała...

jakby to bylo takie proste to bym tak zrobila ;/ niestety w moim kochanym miescie w inncyh przychodniach trzeba czekac okolo tygodnia w kolejce do lekarza. u mnie cudem jest tak ze sie czeka jeden dzien pod warunkiem iz lekarz nie znajdudje sie na urlopie ;/

Gość ja mam tez bole brzucha, tak
samo ciagniecie, klucie. Jestem w 7 tygodniu. Pytalam swojego'lekarza to powiedzial ze to normalne i ze poki nie ma plamien to mam sie nie marteic. Na Twoim miejscu wybralabym sie do innego lekarza jak Twoj jest na urlopie i zrobila usg

Gość To moze wybierz się
To w moim mieście chyba jest tylko tak dobrze :) Pójde do lekarza powiem, że krwawie a jestem w ciąży i odrazu przyjmują. Pozostaje Ci czekać albo na IP.

Gość ja mam tez bole brzucha, tak
to na izbe przyjec, beda musieli Cie przyjac

dzownilam tez do innego myslalam ze moze on mnie przyjmie ale najgorsze jest to ze ta sa dwa dni tuz po swietach i zaraz przed sylwesterem gdzie prawie kazdy robi sobie dluzszy weekend:(

Gość Jak nie potrafisz
nic załatwić to czekaj do początku stycznia.

Gość nie uwierze, ze zaden lekarz
cie prywatnie nie przyjmie zwlaszcza z bolami i plamieniami. Poza tym na izbe przyjec mozesz jechac

Gość nie uwierze, ze zaden lekarz
no sorry ale gdybym ja plamila to nawet 50km dalej pojechalabym do lekarza. Swoja droga sama mam do swojego tyle bo u mnie w miescie pseudo lekarzy o dupe rozbic a tobie widac ze sie nie chce

Po pierwsze to radziłabym wstrzemięźliwość seksualną jeśli plamisz, przynajmniej do czasu wizyty u ginekologa. Po drugie, gdybyś poroniła to nie byłoby to lekkie plamienie a mocne krwawienie. Jest więc nadzieja, że z dzidzią wszystko ok, a podobno plamienia po stosunku w ciąży zdarzają się bardzo często.

Dziewczyny, nie dziwcie się tak bardzo, że dziewczyna ma problem z umówieniem się do lekarza w tym okresie. Jak się mieszka w małym mieście, gdzie jest ledwo kilku ginekologów, to naprawdę w okresie urlopowym ciężko o wizytę. Wiem coś o tym, bo sama mieszkam w małej pipiduwie. A co do szpitala, ja parę razy jechałam z plamieniem na izbę przyjęć, to patrzyli tam na mnie jak na kosmitę, a jedna pani zasugerowała, że z takimi pierdołami, to się najpierw do swojego lekarza jedzie, a nie od razu do szpitala. Ale przyjąć mnie oczywiście musieli. Dzień później zaczęłam ronić, więc jednak nie była to taka pierdoła jak się okazało.

widze iz klania sie czytanie ze zrozumieniem. nie plamie caly caly czas z poczatku plamilam ale juz jest ok.bole nie utrzymuja sie caly czas ale sporadycznie w ciagu dnia tj 2-3 razy max cos sie ''poruszy'' i koniec i nie sa to uciazliwe bole. ale nie no lepiej zjechac kogos z gory na dol :D gratulacje

Gość do lekarza biegiem.
Swoja droga wiedzac, ze masz zagrozona ciaze przez wczesniejsze plamienia nie moglas sie powstrzymac od seksu chociaz do nastepnej wizyty zeby sie upewnic czy juz wszystko jest dobrze?

cukinia22 widze ze chociaz Ty mnie rozumiesz i sama doskonale wiesz jak to jest z nasza polska sluzba zdrowia . do szpitala owszem moge isc na 3 dni z gory mnie wezma i z poczatku jak plamilam to mi powiedzieli ze co druga w ciazy kobieta plami i to normalne i zebym poszla do domu lezec i wypoczywac i dopiero po kilku dniach jak sie nic nie zmieni to wrocic a tak to sie zglosic do lekarza prowadzacego. ale jak to k*rwa zroobic jak jeden na urlopie drugi nie odbiera a reszta to banda kretynow ktorych mi kazda ze znajomych odradza ;/ wiec nie pojde do kogos kto mojej kolezance wystawil skierowanie na lyzeczkowanie bo ciaza rzekomo obumarla a dzis ma 2 letniego synka i nic mu hakos nie dolega ;/

Autorko. Ton normalne, ze czujesz, ze cos Cie tam boli. Wszystko przeciez sie rozciąga tym bardziej jak mowisz, ze to tylko takie chwilowe, lekkie bole. Co innego gdybys z bólu słaniała sie na nogach i plamila non stop. Raczej nie masz sie czym martwisz. W koncu to ciąża i nie ma tak, żeby nie było czuc zadnych dolegliwosci ;)

koeztka---- tez mi sie tak wydaje dlatego nie denrwuje sie tak bardzo. a co do stosunkow to lekarz mi sam powiedzial na prywatnej wizycie ze poki plamie to lepiej sie powstrzymac a jak juz przesatne to moge spokojnie wspolzyc to raz a dwa bylam u drugiego ginekologa ktory robiac usg stwierdzial iz wszystko jest w najlepszym porzadku i plamienia ktore mialam nie zagrazly ciazy poniewaz byly one z blizny po wygojonej nadzerce i wspolzyc moge bez najmniejszych oporow. a plamienia po stosunku slyszalam iz zdarzaja sie czesto tylko doczytalam sie tez iz mozna poronic bez zadnych objawow tj krwawienia, boli brzucha, krzyza, plecow itd