Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lueellee

Tabletki antykoncepcyjne a ciąża

Polecane posty

Gość Lueellee

Witam. Pół roku temu urodziłam synka. Od 4 miesięcy biorę Cilest. W tym miesiącu ostatnią tabletkę wzięłam we wtorek i okresu nadal nie ma :/ Dodam że nie pominęłam żadnej tabletki ( raz przyjęłam z 2 godzinnym opóźnieniem) nie chorowałam, nie brałam leków. Wczoraj i dziś zrobiłam test- oba negatywne. Czy mimo wszystko mogę być znowu w ciąży? Mąż mówi że panikuję, ale ja strasznie się boję, bo nie stać nas na 2 dziecko :/ Z góry dzięki za odpowiedz:) Na chamskie prowokacje nie będę reagować :/

Gość 783963
Masz jeszcze 4 dni na pojawienie się krwawienia, więc o co Ci chodzi?

Gość Lueellee
O to że zawsze dostawałam po 2 dniach od ostatniej tabletki

Gość 783963
Ledwie trzy opakowania to za mało na "zawsze". Na wystąpienie krwawienia masz 7 dni i nie ma znaczenia kiedy dostawałaś w poprzednich przerwach. Krwawienie może się też nie pojawić w ogóle i o niczym to nie świadczy. Przeczytaj ulotkę.

Gość Lueellee
Przed staraniami o 1 dziecko prałam tabletki 2 lata i wtedy "zawsze" dostawałam po 2 dniach. No nic, dzięki za odpowiedzi, poczekam jeszcze parę dni. Ulotkę czytałam, jest napisane że krwawienie powinno wystąpić 2-4 dni po ostatniej tabletce. Może panikuję, chciałam tylko jakieś słowa otuchy przeczytać.

Gość Lueellee
*brałam nie prałam tabletki :P