Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytanie do kobiet937

W jakim wieku pierwsze dziecko?

Polecane posty

Gość JestemJakaJestem;)
A kto tu mowi o aborcji ... przciez ta 18-tka w wieku 15 lat ciaze "planowala" :D KOCHAM KAFETERIE !!! :D :D

Gość ja mam 19 lat i 2 dzieci
a co w tym dziwnego? Dawniej kobiety rodziły jeszcze wcześniej i nikogo to nie dziwiło. Każda kobieta jest inna. Jedne chcą dzidzi w wieku nastu lat a inne po 30

Gość a ja mam 18 lat
ja swoje dzieci planowałam więc nikomu nic do tego TAK - w wieku 15 a nawet 14 lat zaczęłam chcieć mieć dziecko. Mój chłopak miał wtedy 23 lata i on też chciał mieć już dziecko. Zrobiliśmy Wam coś złego? :)

Gość hahahha872892
Zrobiliśmy Wam coś złego? xxx Nam nie, raczej sobie i temu dziecku ...

Gość a ja mam 18 lat
niby co takiego? :D

Gość życie, życie jest nowelą
00:17 [zgłoś do usunięcia] ja mam 19 lat i 2 dzieci bliźniaki. Momentami nie daję rady ale myślę że później będzie lepiej Widzę że młody wiek koli w oczy co niektóre osoby ale jakbyśmy dokonały aborcji to byście nas spaliły na stosie" ­ ja w tak młodym wieku na pewno dokonałabym aborcji, to straszne tak zniszczyć sobie życie bachorami, oczywiście różne są zdania na ten temat, ale ja sobie nie wyobrażam tych bachorów. mam mnóstwo planów, które chce zrealizować i nie ma w nich miejsca na gówniarzy. ­ a co do pytania: "W jakim wieku pierwsze dziecko?" ja nie chcę mieć w ogóle, a każdą wpadkę będę usuwać :) no ale wiem, że ciąży nie będzie bo się bardzo dobrze zabezpieczamy.

Gość hahahha872892
a co Ty możesz zaoferowac dziecku w wieku lat 18?? Sama jesteś jeszcze dzieckiem, w dodatku niedojrzałym emojconalnie (to ma miejsce ok. 23 roku życia). W tym wieku powinnaś się uczyć, poznawac swiat, interesować się nauką, myślec o przyszłości. A wykształcenie? a praca?

Gość a ja mam 18 lat
z nauką u mnie nigdy problemów nie było i nie będzie :) nie musicie się o mnie martwić bo ja sobie świetnie daję radę a niedojrzałe mogą być osoby nawet w wieku 40 i więcej lat bo wiek o tym nie świadczy :) Mnie w niczym dzieci nie przeszkadzają - to przykre że Wam kojarzą się jedynie z wyrzeczeniami. Musicie być bardzo ograniczone :)

Gość hahahha872892
Sama jestes ograniczona decydując się na dziecko w tak młodym wieku. Na wszystko jest w zyciu czas i miejsce, ale zeby w tak mlodym wieku swiadomie decydowac sie na dzieci to trzeba miec bardzo ograniczone horyzonty myslowe. a w wieku 40 lat to owszem są oosby niedojrzałe, ale chyba z jakiejs patologii.

Gość JestemJakaJestem;)
Hehe, pomijajac fakt ze uprawianie seksu przez 23 letniego faceta z 14 letnia siksa troche mi pod pedofilie podjezdza ;) to nie, mnie osobiscie nic nie zrobilas :P Jak dla mnie to zrobcie sobie jeszcze i trojke dzieci, pozniej sobie je "odchowacie" i "bedziecie mieli spokoj" :O :O .... Jak ty, z takim podejsciem, smiesz mowic o pragnieniu dziecka ...? :O

Gość a ja mam 18 lat
ach zabolało Cię? :D czyli miałam rację - współczuję Ci :)

Gość 8943545455
Jesteś młodocianą matką i nie masz się czym chełpić bo to nie powod do domu. Też mi wyczyn. rozłożyć nogi i urodzic. To robi większosc kobiet w tym kraju.

Gość hahahha872892
Co mnie niby zabolalo?bo nie rozumiem... masz jakieś urojenia czy co? :)

Gość a ja mam 18 lat
śmieszni jesteście :D spalcie mnie więc - ciężarną - na stosie :D

Gość 8943545455
to urodzilas czy dopiero w ciazy jestes? chciec to mozna dziecko w romantyczny sposob, jak sie facetowi swiat zamknie do 4 scian, ryczacego dzieciaka i wiecznie zmęczonej baby to zrozumie ze to jego tacierzynstwo bylo za wczesnie

Ja się wypowiem jako matka czym ja się kierowałam 1. Skończone studnia 2. Aplikacja 3. Ślub 4. Praca 5. Dziecko 23 lata skończone studia, 24 aplikacja i tyle samo praca oraz ślub, 26 lat dziecko.

Gość 18-tka to raczej nawet
pampersa nie umie zmienić :D

Gość mysza to ja ....
umie, umie ;) przeciez ledwo kilka lat wczesniej lalkami sie bawila to chyba jeszcze nie zapomniala :P :D

Gość jesteście niesmowici:)
Ta wojna trwa wiecznie, kto kiedy ma urodzić dziecko, to za wcześnie, to za późno. Te co urodziły po trzydziestce zazdroszczą młodszym mamom, a te co urodziły po dwudziestce zazdroszczą starszym. Zamknięte koło. Jedynie co zauważyłam to że najczęściej starsze czepiają się młodszych ze: "wcześnie urodziła! Jak ona mogła! A co da tym dzieciom! I będą na garnku rodziców!" -ja tylko stwierdzam: nie mój garnek, nie moja sprawa. Po przeczytaniu różnych wątków o wieku urodzenia dzieci, mój wniosek jest taki: Wszystko ma tyle samo plusów i minusów, starsza matka i młodsza matka. I dzięki Bogu każdy podejmuje własną decyzję na własne upodobania:) Kłóćcie się dalej:)

Gość a wg mniee
najlepszy czas na dziecko to miedzy 23 a 30 :) juz po studiach pierwszego stopnia :) a po 30 juz ciezej jest zajsc w ciaze ..

Ja mam 26, urodzę mając 27 i uważam, że to idealny moment, nie za późno, bo zdążyłam się porządnie wyszumieć, i nie za wcześnie, bo sytuację finansową mam stabilną.

Ja urodzę jak będę miała skończone 31 lat. Gdybym była gotowa w wieku 22 lat, to prawdopodobnie wtedy miałabym dziecko, a że dopiero po trzydziestce zapragneliśmy z mężem zostać rodzicami, to mamy po trzydziestce. Zaszłam w pierwszym cyklu starań. W czym problem?Jak ktoś jest gotowy w wieku 18 lat, to prosze bardzo, nikomu nic do tego.

Też mam 18 lat, a urodze majac 19(jestem ze stycznia wiec juz nie dlugo :) Co Wy ludzie widzicie w tym zlego? Nie rozumiem Was... Wiekszość uwaza ze w tym wieku majac dziecko to sobie dziewczyna zycie spieprzyla itp. .... Uwazam inaczej... Do szkoły chodze zaocznie i pracowalam do 6 miesiaca.. problemow nie bylo... To ze ma sie 18 lat to zadne ograniczenie czy niewiadomo co... Jak napisala kolezanka ''a ja mam 18 lat'' tu chodzi o dojrzalosc a nie o wiek :) Tyle w temacie... Mozecie pisac co chcecie najezdzac na mnie i wogole ale to o Was swiadczy :)

Gość na dobry moment składają
się dwie sprawy - gotowość psychiczna i sytuacja rodzinno - ekonomiczna. Ludzie osiągają te sprawy w różnym wieku, poza tym poziom oczekiwań (co dla kogo stanowi stabilizację) też jest różny. Oczywiście jeśli dziewczyna chodzi do szkoły, ma "chłopaka", a nie męża i mieszka u rodziców to jest zdecydowanie za wcześnie na dzieci.... i to raczej sprawa bezdyskusyjna... NIemniej w takiej sytuacji też trzeba być dojrzałym i jeśli można liczyć na pomoc to powinno się wybierać rozwiązania pozytywne. Ja mam dwoje dzieci. Też popieram zasadę - najpierw studia, później ślub, później praca i dziecko i bardzo się cieszę, że udało mi się skończyć studia i znaleźć pracę mając jeszcze 23 lata, wziąć ślub mając 24 i urodzić pierwsze dziecko mając 25 lat. Wiadomo, nie jest lekko. Pracując krótko nie pozwoliłam sobie na urlop wychowawczy, bo chciałam pracę utrzymać i utrzymałam. Drugie dziecko urodziłam mając 29 lat i wróciłam do tej samej pracy. Myślę o ewentualnym trzecim dziecku po 30-stce.

Gość na dobry moment składają
Immers, z całym szacunkiem.... to czy jest się naprawdę psychicznie gotowym i dojrzałym okazuje się po porodzie.... Niemniej... życzę powodzenia.

Gość Bywam subiektywnie wredna
dla każdego będzie to inny wiek,dla mnie było to 25lat. do osoby co ma 18lat i drugie dziecko w drodze-otóż uprawianie seksu przez 23letniego mężczyznę z 14letnią DZIEWCZYNKĄ jest ZABRONIONE W TYM KRAJU. TO JEST ZWYKLE PRZESTĘPSTWO. A nazywa się ono pedofilia. Dlatego dobrze ci radzę obserwować "męża" czy za kilka lat nie będzie odwiedzał dzieci w sypialni zbok jeden :O

Gość tak sobiee myslee
Dla mnie wiek nie jest taki wazny , wazniejsze jest zeby dziecko pojawilo sie po slubie nie przed. Chcę mieć wszystko zaplanowane najpierw slub wesele wspolne zamieszkanie dopiero potem dziecko. Nie wazne czy bede miala wtedy 23 czy 30 lat ale chcę zachować tą kolejnosć. Jeżeli ktos decytuje sie na dziecko to onzacza ze chce zalozyc rodzina a rodzina w pierwszej kolejnosci to żona potem dzidziuś ;) Oczywiscie rozumiem ze moze zdazyc sie wpadka przed slubem i wtedy plany sie troche zmieniają ale generalnie ja marze najpierw o ślubie z moim ukochanym za roczek moze dwa ;) w miedzy czasie się ustatkować domek już mamy w budowie mimo ze jeszcze przed slubem jesteśmy i mysle ze za ten roczek juz go skonczymy a za dwa latka już bedzie ładnie wykończony i będą warunki dla dzidziusia:)

dla mnie ograniczone sa osoby, ktore pisza ze ktos kto spotyka sie z kims o wiele mlodszym jest od razu pedofilem. zalosne. mam 21 lat (jeszcze rocznikowo), a za chwile 22. jestem z poczatku roku, a moj facet z konca. jest miedzy nami 10 lat roznicy, a poznalismy sie kiedy bylam w 3 kl gimnazjum- dokladnie wtedy zaczynalam 3 klase, czyli mialam 15 lat. idzie nam 7 rok (we wrzesniu minie), jak jestesmy razem. 1 stycznia minie 2 lata, jak jestesmy zareczeni. ja studiuje i pracuje, on po studiach z wlasnym mieszkaniem i slubu na razie nie mamy. mieszkam u rodzicow, on u siebie i nie napyla na mnie, ze juz mam brac slub, czy miec dziecko. wszystko w swoim czasie. sztuka to miec kogos odpowiedniego przy sobie. spotykalam sie rowniez wczesniej z chlopakami w swoim wieku, ale to nie bylo to. on rowniez mial dziewczyny mniej wiecej w swoim wieku i wyszlo tak, ze my jestesmy ze soba.

Gość cv66666c
ja mam 37 i myslec zaczynam ahhahaa zobaczymy bedzie to bedxie b nie to jescze lepiej:) ja t bym se odpuscila ale maz chce a stary juz gadamy do siebie kiedy wnuczki robimy narzie 1 miesiac staran, ale sex 2 razy byl