Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ekler22

-7 kg do 15 marca

Polecane posty

Brawo Ekler!!! Efekty muszą przyjść. Co do WC to u mnie nadal problem. Cały dzień staram się trzymać dietę, ale jak wrócę do domu to zawsze podjem coś nad programowo. Gotując obiad na następny dzień nie sposób spróbować, skubnąć itp. A to jednak coś. Podjadłam garść pistacji. Sprawdzę ile to kalorii,żeby potem nie mówić,że to niby nic, bo czasem takie bzdurki są jednak kaloryczne. Dziś mam wielka ochotę na buraczki, takie w całości, małe cieplutkie. Rano jajko i kawa z mlekiem. O10 wiejski +pomidor. Muszę zaraz drugą kawkę zrobić, bo zasypiam i głowa mnie boli. Dziś dzień na solidne brzuszki.Trzymajcie się dziewczyny, bo widzę,że wątek się wyciszył, wytrwajcie, bo wiosna ma być szybciej w tym roku.

Wyszukałam kaloryczność pistacji. No i kicha w 100g ok. 570kcal!!! Wciągające są i wmawiam sobie,że to tylko kilka sztuk a kcal tyle co muszę przeznaczyć na obiad.Nadal głodna a w boki idzie. A potem się dziwimy,że dieta, ćwiczenia i nie chudniemy.

Wyszukałam kaloryczność pistacji. No i kicha w 100g ok. 570kcal!!! Wciągające są i wmawiam sobie,że to tylko kilka sztuk a kcal tyle co muszę przeznaczyć na obiad.Nadal głodna a w boki idzie. A potem się dziwimy,że dieta, ćwiczenia i nie chudniemy.

Lavender właśnie takie drobnostki najczęściej nas gubią :((( Też lubię sobie coś skubnąć, a nie wychodzi to na dobre niestety. U mnie dziś 0,1 kg mniej niż wczoraj :) czyli cały czas spada. Dzisiaj jadę do rodzinki na całe popołudnie, mam nadzieję, że nie popłynę :o Szkoda by było... Trzymajcie się cieplutko, buziaki :-*

Gość Ola1212
Łał, tyle kalorii w garści orzeszków? Bardzo dużo... lepiej ich teraz nie jeść :) Ekler22 - podoba mi się Twoje menu - jest tego dużo (przynajmniej tak "na oko"), różnorodnie, często... a kalorii w sumie tyle ile trzeba :) Ja - podobnie jak Lawender - potrafię "się oszukać" - tzn. zjem coś niewielkiego, niezapychającego, czego praktycznie nie poczuję, a później okazuje się, że kalorii miało mnóstwo... Np. popijam sobie od rana wyciskane soki z pomarańczy i marchwii - sprawdziłam, że 3 takie szklanki to już jakieś 250 kcal - czyli śniadanie... a mnie się po nich dopiero zaczyna chcieć jeść.....

ola bo ja lubie duzo zjesc i tak dobieram produkty zeby bylo tego duzo a zeby mialo malo kalorii;] dzisiaj udalo mi sie pojsc i wrocic z pracy na piechote kolejny sukces! wieczorem planuje pobiegac a zjadlam: snaidanie 1 - kanapka pumpernikla z serem i papryka150 kcal sniadanie 2 to samo ;] plus kawa 150 kcal obiad ; łosos dziki w folii 120gram pl;us kasza gryczana 50 gram plus buraczki cwiklowe razem 350 kcal zastanawiam sie co pozniej zjesc. bo musze jakies wegle zjesc przed bieganiem zeby nie paść. a teraz robie herbatke z cytrynka ;]

Gość Ola1212
Ekler, no właśnie o to chodzi - żeby zjeść dużo, a kalorii żeby było mało... moje jutrzejsze menu kopiuję z Twojego :) Lavender - ta stronka jest świetna! Poza tym, że nie trzeba się zastanawiać ile co waży, to jeszcze jest tam wbudowany kalkulator kalorii. Można sobie zapisać swój wynik i skorzystać z tych samych pozycji następnego dnia :) Mnie dziś wyszło 1250 kcal. Danie, które polecam: na odrobinie oliwy (łyżeczka) podsmażyć cebulkę (1 szt) (pokrojoną w kostkę), dodać 1/3 puszki zielonego groszku, chwilkę podsmażyć, dodać 5 łyżek ugotowanego ryżu, smażyć jeszcze kilka minut. Wg kalkulatora to zaledwie 194 kcal. Ja nie przepadam za mięsem, piersi kurczaka mam już dosyć, więc to taki zamiennik.

posilek przedtreningowy jogurt 0% z biedronki 200 gram plus łyzka słonecznika i banan razem 250 kcal kolacja 2 jajka na ,miekko i 100 gram twarogu biegalam 43 minuty !!! coraz lepiej :P jutro dzien przerwy bo rano mam egzamin a potem ide na druga zmiane do pracy wiec nie bede miala kiedy biegac. do uslyszenia jutro wieczorem

hej u mnie sniadanie kromka chleba z pasta tunczyka w sosie wlasnym jajkiem papryka i cebula, jablko, jogurt. obiad 2 kotlet mielone smazone bez tlusczu i bulki tartej pieczarki z cebula duszone bez tluszczu kolacja pol grahamki i parówka

hej! A ja dziś zgrzeszyłam zapiekanką makaronową! :o Ale na pocieszenie dodam, że była jako tako w wersji light. Nie zjadłam też nie wiadomo ile, ale jutro omijam wagę z daleka :D

ja juy po sniadanku 2 kromki pumpernikla plus 2 plasterki sera plus troche ogrka rayem 300 kcal poyniej polanuje saatke y kukurzdyz fasoli cyerwonej pora marchewki i ogorka kisyonego i jajka 350 kcal i yastanawiam sie co jesycye wyiasc bo jestem do 20 w pracy

Ja dziś zaspałam. To co robię w godzinę musiałam upchnąć w 15 minut. Na śniadanie tylko wiejski. Mam jeszcze pomidora, jabłko i makaron z tuńczykiem i pomidorami.Niewielka porcja a makaron razowy. Po pracy umówiłam się z koleżanką w knajpie. Ostrzegłam,że jestem na diecie. Mam nadzieję,że mają sałatki. Zero, mówię zero serników, szarlotek itp.Wczoraj połamał mi się ząb. Trójka!!!Masakra.Byłam taka zdołowana i na dodatek mój stomatolog przyjmie mnie dopiero w poniedziałek na 19.Już miałam odpuścić ćwiczenia wymawiając się dołem, ale zwlokłam się przed 22 na brzuszki.Jestem pod wrażeniem Waszych jadłospisów.Są przemyślane i poukładane.

Witam wszystkie Panie :) Jestem na diecie nielaczenia juz 8 dzien ale chyba ta metoda oprcz mnie i jeszcze jednej kolezanki nikt sie juz nie odchudza bo watek umarl smiercia naturalna w zwiazku z tym czy mozna sie do Was przylaczyc? Ja musze zgubic ok 10-12 kg marzenie to 15kg.Tylko czy wystarczy mi mojej slabej silnej woli... :)

Cześć Dziewczyny :) Widzę, że dołączyła do nas nowa dietowiczka, witaj Bramse. Zauważyłam, że wszystkie nawet jesteśmy w podobnej wadze i chcemy osiągnąć podobne efekty a to bardzo motywuje! :) Ja wczoraj pozwoliłam sobie na trochę więcej ale zbytnio się nie przejmuję. Dzisiaj zjem za to mniej :) Ale z ćwiczeń oczywiście nie zrezygnowałam, ćwiczę codziennie przez godzinę czasu w ciężkim pocie :) Czuję, że powoli zbliża się okres, dlatego też muszę liczyć się z dziwnym zachciankami i ochotą na większość ilość jedzenia. Ale damy radę nie dziewczyny?! :D

Ja dziś też odkryłam,że okres tuż tuż. Stąd te zaparcia. Aż boję się kolejnego ważenia, bo zawsze 2-3 kg miałam więcej przez zatrzymanie wody. Editissa gratuluję wytrwałości w ćwiczeniach. Ja oprócz spinningu 2x gibię codziennie15minut ćwiczeń na brzuch.Jak połączyłam od 01.01 dietę z ćwiczeniami zauważyłam,że spodnie na pupie są jakby luźniejsze no i brzucho nie takie wypchane.

Ja dziś też odkryłam,że okres tuż tuż. Stąd te zaparcia. Aż boję się kolejnego ważenia, bo zawsze 2-3 kg miałam więcej przez zatrzymanie wody. Editissa gratuluję wytrwałości w ćwiczeniach. Ja oprócz spinningu 2x gibię codziennie15minut ćwiczeń na brzuch.Jak połączyłam od 01.01 dietę z ćwiczeniami zauważyłam,że spodnie na pupie są jakby luźniejsze no i brzucho nie takie wypchane.

Ja niestety nie mam wytrwalosci do cwiczen;( cwicze czasem killera albo pojezdze na rowerku ale to wszystko nieregularnie wiec niewielkie daje efekty.Mam nadzieje ze juz niedlugo jakis efekt diety zobacze i to da mi kopa do tego zeby wiecej z siebie wycisnac.No i kupuje sobie w piatek psa wiec czekaja mnie spacery po lesie :)

ja juz po pracy dzisiaj zjadlam oprocz tego co na sniadanie i surówki jogurt 0% i teraz czekam na kolacje i zastanawima sie co by tu zjesc

witajcie u mnie dzis tradycyjnie chleb pelnoziarnisty 2 kromki obiad kurczak z warzywami i odrobina kaszy no i zgrzeszylam i 2 razy ugryzłam rogalik 7days a i jeszcze zjadłam danio light i serek wiejski light z paryka

Gość Ola1212
A co myślicie o dietach niskowęglowodanowych? Prawie wcale węgli, czyli cukru, pieczywa (jakiegokolwiek), ziemniaków, ryżu, owoców, większości warzyw, za to dużo: 1. w wersji I - chudego białka (chude mięso, jajka, chudy nabiał) 2. w wersji II - tłustego mięsa, tłustej śmietany, jajek... Czytałam dziś o tych dietach przez kilka godzin, i, chociaż zdania na temat ich szkodliwości są różne, to na pewno odchudzają lepiej niż niskotłuszczowe. Jakie jest Wasze zdanie?

Gość Ola1212
Napisałam się, napisałam i wycięło.... Chciałam Was zapytać, co myślicie o dietach niskowęglowodanowych? Takich bez cukrów, pieczywa, ryżu, ziemniaków i innych węgli (owoców, większości warzyw), za to z dużą ilością białka, w zależności od diety: I. albo chudego mięsa, jajek, chudego nabiału II. albo tłustych karkówek, słoniny, śmietany, serów.... Co myślicie? Podobno chudnie się na nich bardzo dobrze i szybko.

Gość Ola1212
A teraz się pojawiło... no to pytanie podwójne :)

Gość dietik32
na zaparcia weźcie Nopalinę, problem wam zniknie! a przy okazji skoro jesteście już na diecie to oczyści wam organizm i zahamuje apetyt. Pijcie przy tym dużo wody. http://suplime.pl/nopalina-naturalne-odchudzanie.html, szczegółowsze informacje znalazłam na www.nopalina.eu.

Gość Ola1212
U mnie dziś waga chyba się popsuła :) :) :) -2,5 kg :) zostało jeszcze 3,5 :) No, ale nie szaleję, zobaczymy czy się ten spadek utrzyma, szczególnie bliżej okresu... Bramse, ja staram się jeść rozdzielnie. Ziemniaki z sałatami / a w zupełnie innym posiłku mięso z surówką. Na diecie to wychodzi bez problemu, gorzej w "normalnym" odżywianiu :)

Gość Ola1212
Ekler - tego też bym się najbardziej obawiała. Ale wiesz jak to jest: tu człowiek już dobrze wygłodzony po tylu dniach diety, a tam mu obiecują, że może jeść karkówkę i żeberka, tłuste sery, jajka na bekonie i temu podobne i schudnie jeszcze szybciej... Mój głodny mózg natychmiast chciał spróbować :) Dziś już mi raczej na szczęście przeszło :) Chociaż pewne modyfikacje w diecie pewnie można zrobić: jeść mniej węglowodanów (ryżu, pieczywa) a więcej chudego mięsa czy nabiału... Trudno by mi było zrezygnować z warzyw i owoców.

Mnie sie czasem troche myli jeszcze.Np wczoraj zjadlam kanapke z serem plesniowym a pozniej sprawdzilam dokladnie i jednak zalicza sieon do bialek :( Vzasem mi sie ciezko w tym polapac :/