Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość trochę dziwne poranne

pytanie może trochę bezczelne, ale potrzebuję znać odp dla porównania..

Polecane posty

Gość WSPÓŁCZUJĘ WAM
Jak można żyć za 1200 czy 1500zł? Ja zarabiałam 2300, mąż zarabia 4500zł. dzięki temu mogę siedzieć w domu na wychowawczym. współczuję Wam bo musicie wrócić po macierzyńskim do pracy albo wegetować :O kocham mojego męża za to jaki jest i jestem mu wdzięczna za to że jest zaradny życiowo.

Czyli jak ktoś ma 1200 zł to nie jest zaradny? Ale bezczelna jesteś. Zastanawiam się co mają pomyśleć przykładowo sieroty które zaczynały bez grosza, skończyły studia i z trudem znalazły jakąś pracę na magazynie. Jak stare przysłowie głosi syty głodnego nie zrozumie.

Gość oj to nie bylo fair
moj maz zarabia 3 tys ja 2500 wielu pracuje i zarabia 1200-1500 i bezczelne jest nazywanie kogos niezaradnym i ublizanie za male zarobki

Gość powiem na pomarańczowo;;
bo jak napiszę na czarno to za chwile ktoś palnie, że się chwalę (a w sumie nie ma czym). 7-9 w zależności od miesiąca (premii, nadgodzin itd.).

Gość oj tammmm przesadzasz
i co z tego ze ktoś zarabia 1200? ważne ze uczciwie pracuje a nie siedzi pod sklepem z piwskiem wyłudzając zasiłki z opieki.

Maz 8000 z regularnej pracy do tego dorabia raz w tygodniu. Do tego dochodza moje zarokbi aczkolwiek nie wiem czy po macierzynskim wroce do pracy czy nam sie to oplaci.

Gość kmkmjkm
mój mąż zarabia do 1900 zł miesięcznie,

Gość ech dziewczyny dobrze macie
niezaradny to jest mój ,zarabia ZERO , mamy dziecko z adhd wymaga kupe pracy ,ja siedze nocami i wystawiam aukcje albo pisze precle żeby było co jeść i w co dziecko ubrać ,nie wiem czy nie kopne męża w d.. w 2013 ,nie daje już rady -on mówi że nie ma pracy ,ciekawe bo dla mnie jest no niechby za głupie 1200 tylko że jak ja pójdę do pracy dziecko mi zejdzie na manowce,więc pcham te swoje taczki obłędu ,jedząc chleb z dzemem w sylwestra ,zazdroszcze wam dziewczyny.

Gość masz takie
moj zarabia srednio 1700... ale podstawe ma najnizsza krajowa i tylko od nadgodzin i premii zalezy ile dostanie. moze to byc 2200 a moze 1200 i nigdy nie mozna byc pewnym i nic zaplanowac. mieszkamy w 50 tys miescie gdzie ludzie zabijaja sie o prace i moi koledzy po dziennych studiach ukladaja kostke brukowa albo pracuja w markecie i to tez po znajomosci. jak otwieraja nowy sklep to jest 200 chetnych osob na miejsce. takze ja 30 letnia baba z dzieckiem w wieku przedszkolnym teraz szanse na prace mam zadne wiec trzeba sie pazurami trzymac tego co sie ma... aha i w firmie mojego meza inzynier z 10letnim stazem zarabia 2800 na reke wiec nie ma co sie szczycic zaradnoscia bo wszystko jest bardzo wzgledne...

Gość napisze na pomarańczowo bo
MiĄGWA "Czyli jak ktoś ma 1200 zł to nie jest zaradny? Ale bezczelna jesteś. Zastanawiam się co mają pomyśleć przykładowo sieroty które zaczynały bez grosza, skończyły studia i z trudem znalazły jakąś pracę na magazynie. Jak stare przysłowie głosi syty głodnego nie zrozumie. " a czym się rożni taka sierota ode mnie i mojego męza? w zyciu od rodzicow grosza nie dostalam. tak jak te sieroty o ktorych piszesz skonczylam studia dzienne, na ktore zapierdalalam 40 minut na piechote bo nie mialam pieniedzy na bilet autobusowy, zeby miec na ksero i ksiazki dawalam korepetycje. wyszlam za maz za chlopaka ktory dopiero co skonczyl studia i zarabial 1200 zl netto. ja dorabialam korepetycjami. jemu rodzice tez nic nie dali bo nie mieli pieniedzy. sam swoja ZARADNOSCIA doszedl do tego co ma czyli 5 tys netto + premie. nikt mu nic nie podal na tacy. jeszcze na 5 tym roku studiow (dziennych!) zaczelam prace za najnizsza krajowa. wtedy to bylo 790 zl netto. i powoli parlam do przodu, nikt mi pracy nie zalatwil, sama sie staralam i tak po jakims czasie zaczelam zarabiac 2100 netto i mysle, ze to nie koniec. wiec nie pierdol ze takie to obrazliwe nazywanie kogos NIEZARADNYM jak ktos jest dupa to nigdy do niczego nie dojdzie

Gość ty wyżejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
nic od rodziców nie dostałaś ? to masz pecha ze Twoi rodzice są niezaradni życiowo .

Gość zona Ferdka Kiepskiego
0, po prstu zero i do tego jeszcze duzo zje i wypije

Gość napisze na pomarańczowo bo
moi rodzice to popaprani egoiści. nie napisałam, że byli/są biedni. napisałam, ze ja nie miałam pieniedzy. bo ONI mieli. sporo. tylko nie dla dzieci

Gość u nas słabe zarobki
u nas małe miasto słabe zarobki i mnie bez rewelacji zarabia 1300 a to najwięcej w tej dziadowskiej firmie a niby taka hmm hurtownia a ciezko znaleźć coś lepszego bo pracy brak

Gość zarobki w Polszy
mój 3400, ale z widokami na ok 500 zł podwyzki

Gość mój ma 1200-1300.
ja około 1500.

Gość zarobki w Polszy
to gdzie Twoj facet pracuje ze ma 1200-1300?

Gość w firmie remontowej u
prywaciarza. wczoraj podjęłam decyzję,ze chyba się z nim rozstanę,akurat jest początek nowego roku,więc moment chyba dobry. niczego nie potrafi mi zapewnic,ciagle brakuje na wszystko pieniędzy. do tego stopnia sprawy mnie męczą,ze wyjeżdzam za granice,bo juz nie wyrabima zyć za takie grosze. ja się morduję i będę zapierdzielać za granicą,a on bedzie nadal pracował za 1300. niech sobie szuka innej kobiety,ja już go nie chce.

bo już nie wyrabiam****

jestem z tym cwelem blisko 10 lat i stoimy w miejscu.nic sie nie posunęlismy do przodu. a taka byłam w nim zakochana na początku, z każdym rokiem bardziej przeglądam na oczy i widze,że z tym człowiekiem nic nie osiagnę. żałuję tylko,ze utopiłam swoje 10 lat dla niego. 10 lat to kupa czasu.

Gość współczuję takich facetów ale
Z drugiej strony same ich wybrałyście. Mój może nie zarabia kokosów,ale te 4-5 tysięcy ma. U nas same opłaty stałe to 2tysiące miesięcznie więc za 1300zł to moglibyśmy się co najwyżej pod mostem zameldować.

Gość zarobki w Polszy
wiesz, w tym kraju naprawdę jest ciężko i mój facet zarabiając te 3400 jest uważany za tego co to ma dobrą pracę...ale 1300 to przesada, facet ma więcej możliwości zarobkowych niż kobieta

Gość oj tammmm oj tam
jakie wy jesteście niektóre głupie to aż żal czytać. Ciężko wam pojąc ze są regiony w Polsce gdzie pracy nie ma a jak jest to za 1200 zł netto i jeszcze każdy sie cieszy ze ma umowę o prace.

To nie kwestia regionu,bo my mieszkamy na mazurach a tu jest duże bezrobocie. to kwestia tego co chce się w życiu osiągnąć i co się w tym celu robi-czy się siedzi na tyłku i narzeka czy się działa.

a ja powiem tyle żałosne sa te panie które na pomaranczowo wypisuja jakie to oni maja dochody, ze jak mniej niz 10tys to patologi i brak zaradnosc :O brak zaradnosci zyciowej jest wtedy kiedy ma sie te 10tys i mieszka nadal z rodzicami albo ma sie 30 metrow i kredyt :O bo jesli ma sie dochod np 2000 a powoli buduje wlasny dom to jest zaradnosc

Gość weronkkaaaaaa
ja bym chciala zeby moj chociaz te 1500zł zarobil. ja 2 tyle. razem ok. 3000zł. z czego stalych oplat ok. 1000zł.zostawalo by nam ok 2000zł. na 3 osobowo rodzine. Niech wydamy na jedzenie 1000zł. reszta na inne sprawy. mysle ze nie byloby tak zle. ale co zrobic zeby moja facet potrafil utrzymac sie w pracy na dluzej.

Klementyna 1200zł to na co to starczy? kobieto to jest kompletny brak zasadności i odpowiedzialności! bo jak można założyć rodzinę i nie być jej w stanie utrzymać? my wydajemy mniej więcej tak 500zł czynsz i woda 100zł prąd 60zł gaz 400zł paliwo do aut 100zł telefony 200zł ubezpieczenia na życie 100zł internet 550zł przedszkole także nie ma możliwości żeby wyżyć za 1200zł. Ja zarabiam jakieś 1800zł i sama bym w życiu się nie utrzymała,ale moja pensja jest kwestią wyboru,bo pracuję pn-pt od 7-15 i mam dużo czasu dla dziecka. Męża nie ma w domu po 11h,bo dojeżdża do pracy 40km,ja pracuję na miejscu.

Gość 1800 to za dużo
jak na prace od pn do pt od 7-15. pewnie jesteś jakimś urzedasem czyli pasożytem.

to jest kwestja organizacji, nie mowie ze 1200zl to duzo ale da sie za to utzymac, nie bede mowila ile zarabiamy bo zawsze sie znajdzie ktos kto bedzie sie rzuca bez powodu, o naszych wydatkach tez nie bede pisac bo to bez senssu. czasami nie mam mozliwosci zarobienia wiekszych pieniedzy wiec jesli komus starcza te 1200zl to po co mowic mu o niezaradnosci?