Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anitka b

tracę nadzieję na dobrą pracę

Polecane posty

Gość anitka b

Od ponad 1,5 roku szukam pracy. Kiedy wchodziłam na rynek pracy myślałam, że te statystyki dotyczące bezrobocia są przesadzone. Było kilka interesujących ofert-myślałam, że nie będzie żadnego problemu z zatrudnieniem, a na dodatek wybiorę sobie tą, która najbardziej będzie mi odpowiadać. Niestety-żadna nie wypaliła. CV miałam wysłanych z 40 i nic. Nigdzie albo nie potrzebują albo chcą pracownika z 3, lub 5letnim doświadczeniem. A skąd mam je mieć jak nikt mnie nie chce zatrudnić? Ile Wy czasu szukaliście pracy i jakie macie mniej więcej zarobki, na co mogę liczyć? Jakie Waszym zdaniem branże teraz będą się rozwijać?

Gość wolfsangel
Więcej trzeba na rudą ku**ę głosować

Gość zdesperowana księżniczka 24
W Polsce nie dość, że brak pracy a procent bezrobotnych wzrasta to na dodatek wynagrodzenia pomiędzy jednymi a drugimi nie mają różnicy. Poszukaj pracy za granicą, dobrze ci radzę. Powodzenia!!!

Gość EverythingForYouONA
anitka jakie masz wyksztalcenie?

Gość zdesperowana księżniczka 24
Wykształcenie wykształceniem. Dla przykładu, moja siostra skończyła prawo, pani z papierkiem,a jakoś pusto...

Gość wolfsangel
Polikwidować Urzędy Pracy,polikwidować prywatne pośredniaki,więzienia pozamieniać na obozy pracy i inwestować w przedsiębiorstwa państwowe!

Gość wyrocznia z matrixa
na kogo bys nie głosował i tka to nie ma sensu, przeciez to sami byli komunisci pod przebraniem demokracji, duzo wsrod nich tez zydow, nie mam nic do tej nacji, jak kazda inna, ale kazda osoba ktora działa na złosc panstwu w krym zyje jest zdrajca, odosnie pracy to gorzej jeszcze nie było, upadaja firmy, znajomy stwierdzil ze jakby mial uczciwie prowadzic firme do ty zbankrutował po roku, takie mamy realia, okrada wszystkich panstwo, a raczej banda złodzieji ktora ma wpływy, ci co wyjechali mieli racje, przynajmniej da sie jakos zyc, sama siedze w niemczech, bo co mozna robic w tym kraju, zostac prostytutka i sypiac ze starymi zgredami?

Gość wolfsangel
Trzeba ruszyć dupy sprzed telewizora i wyjść na ulicę!!!Władza dopiero,gdy zobaczy złość ludu zacznie go brać na poważnie,a nie jak teraz z ludzi robić kretynów.

Gość wyrocznia z matrixa
nie wiem co co bedzie z ta Polska dalej, jak wy przyszli seniorzy bedziecie zyc z biednej emerytury lub renciny, jesli macie mozliwosc to wyjedzcie za chlebem gdzies, wiem ze wszyscy wyjechac nie moga, ale kto moze i ma taka mozliwosc niech sie nie zastanawia

Gość singielka_baletnica
se pogadasz i nic z Tego nie będzie

Gość wyrocznia z matrixa
fajnie sie mowi, tylko i nie widac zadnych ruchow na ulicach, ale za to jak przesuneli krzyz zeby odwrocic uwfae to mohery walczyły, taka ta nasza polska mentalnosc

Gość wolfsangel
Wyjazd to nie rozwiązanie na dłuższą metę.W innych krajach powoli mają nas dość,a poza tym tam też się kryzysy udzielają.do tego jeszcze dochodzi kwestia patriotyzmu,że nie opuszcza się jak tchórz tonącego okrętu.

Gość wolfsangel
Ludzie wychodzą na ulicę to się w mediach mówi,że to bydło-tak się ma ludzi w POlsce,a poza tym te "mohery" są jeszcze najaktywniejsi i dzisiejsza młodzież nawet się do nich równać nie może.Taka to smutna prawda.

Gość wolfsangel
Za granicą też już dobrze było.Ci,którzy wyjechali 7-10 lat temu-tym to wyszło na dobre.

Gość wyrocznia z matrixa
fajnie ze tak twierdzisz, ale co ja miałam robic w tym kraju, jak mimo wyksztalcenia nikt nie cchial mi dac szansy, robic za marne grosze i nic z tego nie miec? jak sie odbije to pewnie wroce, tu mam jednak rodzine, ale w gruncie rzecy boje sie ze nie ma do czego juz wracac, co to za panstwo co splaca dlugi obligacjami panstwowymi, chyba nie musze tłumaczyc co to oznacza na dłuzsza mete

Gość wyrocznia z matrixa
mnie tez jest wstyd za rowiesnikow, teraz w modzie tylko beztroska zabawa, zal mi takich ludzi, nic nie osiagna na dłuzsza mete, dobrze ze chociaz ktos sie orientuje w tym wszystkim jeszcze, wiekszosc naszych rowiesnikow zyje w jakims glupim przekonaniu ze nie jest tak zle, bo sie o tym nie mowi w tv

Gość wolfsangel
Dlatego potrzebna jest całkowita zmiana władzy i to musi być PRZEWRÓT o 180 stopni.Lewicy w POlsce nie ma-SLD,czy Palikociarnia woli się zajmować pedałami.A PO,PSL i reszta centrowego szamba to multipoglądowcy działający jedynie we własnym interesie.Ogólnie też liberalizacja demokratyczna się w Polsce nie powiodła-chodzi o gospodarkę,więc chcą nie chcąc trzeba oddać władzę w ręce radykałów.

Gość wolfsangel
No tak-POlak chce pić,palić,żryć i dobrze żyć tylko za co??? Tylko zabawa w głowie dzisiejszemu społeczeństwu-oczywiście na kredyt.Tylko czekać aż będzie tutaj druga Grecja i psy będą dupami szczać.

Gość wolfsangel
Mamy bezrobocie niecałe 12,5% i jest bardzo źle,a co będzie jak dojdzie do 20%? Anarchia nastąpi? Szczerze to strach się bać.

Gość wyrocznia z matrixa
pis, po i reszta kretynow- naprawde chocby człowiek chcial i tak za bardzo nie ma na kogo glosowac, Ziobro walczył z korupcja to go chcieli jeszcze udupic, a szkoda bo to nie głupi człowiek, poznalam go nawet osobiscie, ale co z tego

W Polsce nie ma szans na pracę, a już szczególnie kobieta i do tego matka... Ja 2 lata próbowałam pracę w Polsce znaleźć, dziecko odchowane, dziadki pomagają się zająć, do przedszkola chodzi, a ja pracy nadal nie mam. Olałam to, nie szukam już w Polsce, zdecydowałam się wyjeżdżać do Niemiec do opieki nad starszymi osobami. Oczywiście ciężko jest zostawiać małe dziecko, męża i jechać starym Niemcom że tak powiem dosadnie, tyłki wycierać, ale co mam zrobić? Mąż pracuje, jako księgowy, ale z jego pensji to jedynie starcza na rachunki! Od 3 lat nie dostał podwyżki w pracy, a ile przez te 3 lata wzrosły ceny ??? Inflacja niby 10% ale tylko oficjalnie, a nieoficjalnie to ze 30% jak nie więcej... 3 lata temu spokojnie daliśmy wyżyć z pensji męża, spłacać kredyt hipoteczny, opłacić rachunki, kupić dziecku pampersy i mleko (wtedy jeszcze używał), starczało na życie i jeszcze jakieś przyjemności od czasu do czasu, typu kino, czy restauracja. A teraz pensja męża ta sama, ale kredyt hipoteczny poszedł w górę, rachunki w górę, ceny żywności w górę i brakuje! Ja już nie wiem jak żyć w tym chorym kraju... Mój mąż zarabia średnią krajową, ale to jest i tak mniej niż ja jako opiekunka osoby starszej w Niemczech zarabiam, bo to nie jest nawet 1000 euro!!! W Niemczech za 1000 euro nikt by nawet palcem nie kiwnął! Wyjeżdżam raz na 3-4 msc za granicę, żeby dorobić do domowego budżetu i rachunki pospłacać... masakra... Myśleliśmy o drugim dziecku, ale niestety nie stać nas! Taką mamy "cudowną" politykę prorodzinną :/

Gość wyrocznia z matrixa
jak bedzie 20 procent to zaczna sie kradzieze itp. zreszta mam nadzieje ze powstanie jakis ruch wrescie, chyba młodzi ludize nie sa tak głupi i widza co sie dzieje, ze w tym kraju nie da sie godnie zyc

Gość wolfsangel
Kaczora nie jest zły.Osobiście oddaję głos na PiS,bo to narodowcy i przynajmniej trochę zwykli ludzie by skorzystali,a nie tylko elity postkomunistyczne.Rewolucja to jedyna droga-taka prawda.Polska nie dorosła do demokracji-ludzie są zbyt głupi.

Gość wolfsangel
Szczerze mówiąc lepiej było chyba jednak za komuny.Przynajmniej w SB można było stała robotę dostać...

Gość wyrocznia z matrixa
Alma wspolczuje, a co zrobic, jak znajomi głosowali na Tuska bo wydawal sie ok A Bronek Komorowski jest fajny ma rodzine i wasa, wzbudza zaufanie, Kaczynski tez idiota walczyl o interesy Gruzji lecac tam przez terytorium Rosji, czy to nie sa idioci? zamiast trzymac z tak poteznym sasiadem jak tobia Niemcy czy Francja to my zawsze musimy udawac bohaterow, wojna sei skonczyla, Stalin byl tyranem jak Hitler, Ktos nie rozumie polityki w Rosji, Putin musi trzymac władze zezlazna reka, bo tak rzadza oligarchowie, to samo zaczyna sie dziac w Polsce

Gość tego państwa już nie ma
Żyjemy w kraju który stanął nad przepaścią i nie wie czy skakać czy stać dalej bo o cofnięciu się nie ma mowy

Gość wyrocznia z matrixa
#bo tam rzadza oligarchowie

Gość redhood girl
o wyjedz z kraju a nie narzekasz :/

Gość wyrocznia z matrixa
albo rzadza nami debile, albo prowadza celowo oglupiajaca polityke wobec obywateli