Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaonna sdfg

czy chciałabyś faceta tylko po zawodówce

Polecane posty

Gość nie pociesze ale prawde powiem
nie lubię tego robić, ALE osobOM Jareczku. Liczba mnoga w tym przypadku daje końcówkę OM...

i bardzo dobrze, niech sobie pracują... Ale to nie fizyczni dają pracę, tylko właściciel, który zna się na księgowości, podatkach, prawie... Opracowuje strategię, wdraża ją i pilnuje, aby się kręciło. Fizyczny przychodzi, robi swoje i wychodzi. A właściciel inwestuje dając kolejne miejsca zatrudnienia. Fizyczny w tym czasie pije piwo ;) Ale chwała mu za to :)

Gość prawictwo pospolite141
jesli miałbym wybór miedzy brzydką dziewczyna po studiach jak Agnieszka radwańska , a ładna po zawodówce wybrałbym ta po zawodówce

Gość ale na to, jakim ktos jest
jest jeszce problem - dzieci - jak je np zacheciic do nauki - skoro do zawodowki i tak go zawsze przyjma. A skoro tata ( autorytet) jest po zwodowce) to juz calkiem motywacji nie ma - no bo skad.

a gdyby dziewczyna była niezbyt mądra , ale wygladałą jak weronika szmarjdzinska to brałbym bez zastanowienia ta po zawodówce . Po prostu 80 % kobiety to dla mnie wygląd , a tylko 20 % wykształcenie

Swoje Hobby chyba każdy ma tylko zależy jakie??!! Dużo szczególnie młodych osób za hobby ma picie Alkoholu czy palenie papierosów. Dzisiaj młodzi ludzie nie maja co z sobą zrobić. Głównym ich zajęciem jest Gry na kopie czy szpanowanie co oni to nie mają. Ja mam swoje Hobby np lubię Górskie wycieczki po Tatrach czy jazdę na rowerze. Moją pasją jest też Poezja czy pisanie wierszy. Właśnie pisaniem wierszy wyrażam swoje uczucia i jakim jestem człowiekiem.

no i o to chodzi, ze kazdy wybiera sobie kogos, kto jemu pasuje i kto jest na podobnym poziomie.

jarek- jest poezja i poezja. Jednym sie twoja spodoba, drugim, wrecz przeciwnie.

ja miałem na politechnice wiele pasztetów , a niektóre nawet wąsa miały .

No tylko w połowie się z tobą zgodzę. Bo jeśli fizyczny pracownik tej pracy nie wykona to pracodawca czy księgowa nie będzie mogła zrobić kosztorysu czy rozliczenia a Pracodawca nie będzie miał kasy na kolejne zakupy.

Widzę że z tobą. ale na to, jakim ktoś jest. potrafiłbym się dogadać bo mówisz z sensem.

jarek, bo ja juz jestem starsza pani, wiec niejedno widzialam i przetestowalam:)

każdy kij ma dwa końce. Gdyby nie inwestor/właściciel to fizyczny nie miałby zleceń. Obrotny właściciel też weźmie kielnię w rękę ;) jak będzie trzeba. A szanse, że "jedynie fizol" ogarnie przetarg są nikłe.

Oj,jarek,jarek tlumacz sobie i pocieszaj,nic nie zmienisz.To nie fuzyczni dyktuja,ake ludzie wtjsztalceni,wy tylko wykonujecie,

Podobnie jak ja!! Ma się te 46lat. Może dlatego dobrze się dogadujemy. Najważniejsze to klucz do porozumienia i zajść wspólny kompromis.

Gość smutno mi 10000razy
znaczenie ma jakim, ktos jest czlowiekiem

Owszem tylko gdybyśmy my Fizycznie tej pracy nie wykonali to Wy nie mielibyście co go Gara włożyć. Po drugie po co ta złośliwość w twojej wypowiedzi??!! Którą czuje się na odległość.

Gość Niebiessskoooka,,
Rozumiem to ze pracownicy fizyczni z wyucznym zawodem pelnia istotna role w gospodarce panstwa. Absolutnie szanuje takich ludzi ale nie interesuja mnie to jako kobiety. Mam wyksztalcenie wyzsze, dobra prace z mozliwoscia rozwoju i podobnego statusu oczekuje od potencjalnego partnera. Nie chce mezczyzny styranego fizyczna praca, obracajacego sie wsrod prostakow, ktory nie czuje potrzeby rozwoju osobistego. Elokwencja, obycie, duza wiedza ogolna to akurat cechy ktore sa dla mnie wazniejsze niz wyciaganie 10 tys miesiecznie za harowanie na budowie. Zreszta naprawde duzych pieniadzy nie zarabia sie fizyczna praca tylko wlasna glowa.

Vene może i jesteś wykształcony ale masz najcenniejszej ludzkiej wartości. Szacunku do bliźniego. Tego nie nauczysz się w żadnej szkole.

coś źle odbierasz :) piszę tylko, że po "samej" zawodówce szanse na ogarnięcie przetargu i koordynacji są mniejsze. Nie mówimy tu o pracy fizycznej. Tylko o możliwościach, perspektywach, doświadczeniach i oczekiwaniach.O ogładzie, intelekcie, a na końcu o dopasowaniu w związkach. Moje doświadczenia z facetami po zawodówkach są jakie są. Bo Ci ogarnięci faceci, którzy chcieli od życia coś więcej na zawodówkach nie kończyli.

Gość mmarrii77
Śmiać mi się chce jak was czytam. Mój narzeczony jest po zawodówce, ja mam skończone dwa kierunki studiów i nie zamieniłabym go nawet na 10ciu mgr inżynierów. Jest cholernie inteligentny i oczytany, pracuje na etacie ( zawód elektronik ) + prywatne fuchy, pracuje od pn-pt od 7-17 czasem krócej czasem dłużej i co miesiąc mamy 7-10 tyś zł / rękę a ja ? Mam dwa kierunki studiów i pracuję w sklepie za 800 zł :) Dla mnie nigdy wykształcenie nie miało znaczenia tylko to jakim kto jest człowiekiem. Znam wielu takich po studiach co wyżej srają niż dupę mają. Jakaś tam laska na początku napisała "wii" że zerwała z facetem po zawodówce bo wstyd było się z nim pokazać między znajomymi, masakra ale przynajmniej zrobiłaś największą niespodziankę temu chłopakowi że nie musi mieć do czynienia z takim irytującym pustakiem jakim jesteś.

Niebieskooka To miłe że ktoś z wykształcony szanuje Fizyczne osoby. Ale człowiek uczy i rozwija i zdobywa wiedzę zawodową całe życie. Zarówno po zawodowce jaki i po wyższej szkole.

ale dlaczego tak osobiście odbieracie ten temat? mmarrii77 w takim razie możesz być spokojna, że ani ja, ani kilka innych tutaj kobiet nie odbije Ci faceta :P

Gość echhhhhhhhhhhhhhhh
Ja nie mam nic przeciwko ludziom po zawodówce czy ze średnim wykształceniem, ale niestety czasami może być to odczuwalne. Ja mam umysł ścisły i.. hmm dość specyficzny zawód. Kiedyś byłam na kilku randkach z facetem po amerykańskiej high school no i prawdę powiedziawszy, że jak mu zaczęłam opowiadać o tym co robię, to patrzył na mnie jak na kosmitę. Myślę, że nie rozumiał ani słowa :D jeszcze było kilka takich sytuacji w rozmowie, więc podziękowałam. Niestety nie da się być z kimś, kto intelektualnie uwstecznia.

Gość mmarrii77
A to niby jak ktoś nie studiuje i nie ma zamiaru studiować to już nie pracuje nad sobą ? nie rozwija się ? :D Rozwijać i pracować nad sobą można tylko i wyłącznie poprzez pójście na studia ? :) Tak jak pisałam wcześniej, skończyłam dwa kierunki studiów i co one mi dały ? Inteligencję mam bo to moja cecha nabyta a na studiach nauczyłam się tylko parę przydatnych mi rzeczy które i tak mi się teraz nie przydają w pracy którą wykonuję :) Jestem zwyczajną sprzedawczynią w sklepie obuwniczym :)

sa ludzie po zawodowe ktorzy nie mieli mozliwosci isc do lepszej szkoly bo rodzice im nie pozwolili ...Musieli robic w polu przy orce .. Nawet znam osobisice osobe ktora miala same 5 w podstawówce , ale wybrała potem zawodówke prze ciezka sytuacje finansową .

Gość chyba cecha wrodzona
"Inteligencję mam bo to moja cecha nabyta a na studiach nauczyłam się tylko parę przydatnych mi rzeczy które i tak mi się teraz nie przydają w pracy którą wykonuję"

Gość mmarrii77
Człowiek zdobywa doświadczenie całe życie, uczy się i jeśli ktoś jest inteligentny to potrafi wiedzę czerpać z każdego źródła a później już tylko tą wiedzę umiejętnie wykorzystać ( to jest dopiero wyczyn ) A nie skończenie studiów zdobycie papierka i cieszenie ryja do wszystkich jaka/jaki jestem cudowna/y zobaczcie mam mgr przed nazwiskiem. Znam takich ludzi z mgr przed nazwiskiem którzy pracują na stanowiskach po znajomości i sama bym za nich tą robotę wykonała bo te tępaki nawet nie wiedzą jak obsłużyć komputer.

rodzice tej osoby mieli 7 dzieci i ona musiała pracować w polu , a nie uczyć sie zeby inne starsze dzieci miały pieniadze na szkołe srednią oddaloną kilkadziesiat km od tej wsi .. ale dla niej juz na szkole nie starczyło bo tam była wielka bieda .

Gość mmarrii77
oczywiście wrodzona pomyliłam się tam na górze.