Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolny_świat

czemu tyle osłow wierzy w boga?

Polecane posty

Gość nie wierzeeeeeeeee
dxdiag,a która czesc ciebie spotka boga po smierci jak twój mózg bedzie martwy?

Jeszcze lepsze pytanie. jak powstala materia lub ktos zapoczatkowal wielki wybuch jesli ta teoria jest prawdziwa.

halo jak powstał pierwszy człowiek? xxxx Bóg go stworzył xxxx w zasadzie tak, bóg to wszechświat a my jesteśmy jego cześcia

"nie wierzeeeeeeeee dxdiag,a która czesc ciebie spotka boga po smierci jak twój mózg bedzie martwy?" DUSZA

dxdiag Jeszcze lepsze pytanie. jak powstala materia lub ktos zapoczatkowal wielki wybuch jesli ta teoria jest prawdziwa. xxx tym sie zajmuja naukowcy, jasnej odpowiedzi jeszcze nie znamy co nie znaczy, ze jej nie ma. moze wystarczy tylko poczekac kilka lat

dxdiag "nie wierzeeeeeeeee dxdiag,a która czesc ciebie spotka boga po smierci jak twój mózg bedzie martwy?" DUSZA xxx a to jest ta dusza i gdzie sie miesci?

"Jeszcze lepsze pytanie. jak powstala materia lub ktos zapoczatkowal wielki wybuch jesli ta teoria jest prawdziwa." być może nigdy się nie dowiemy, ale wątpię żeby to była sprawka pozaczasowego, wszechmogącego Boga którego syn był cieślą ;-)

Gość waśniewskaaaaa
pytanie tylko po co komu bog i skad pewnosc ze on jest

ZGAGA - to ja ede czekal na te odpowiedz skad wzielo sie tyle materii . Mam nadzieje ze jescze za zycia sie dowiem. A jesli nie to Bog mi wytlumaczy :)

w zasadzie tak, bóg to wszechświat a my jesteśmy jego cześcia xxxxx skąd taka teoria i pewność ?

Gość nie wierzeeeeeeeee
dxdiagm dusza to sumienie,to coś co wspołdziała wraz z mózgiem,więc jak mózg umiera,to duszy nie ma.

dxdiag - sam jesteś cześcia boga bo bóg to wlaśnie wszechświat

być może nigdy się nie dowiemy, ale wątpię żeby to była sprawka pozaczasowego, wszechmogącego Boga którego syn był cieś" i Ja wiem że to jest taki paradoks, ale jeśli nie istnieje to tego też się nie dowiemy. ;)

allium w zasadzie tak, bóg to wszechświat a my jesteśmy jego cześcia xxxxx skąd taka teoria i pewność ? xxx to moje osobiste spojrzenie na świat, dla mnie najbardziej logiczne wyjaśnienie kim albo czym on jest. bo napewno to nie pan z siwa broda na chmurce, personifikowanie boga to jakas pomylka

jest wiele rzeczy które wydają się być nie możliwe a jednak są prawdą.

Bog jest w nas i wszystko co nas otacza to Bog. Bog jest w nas a my w nim. Jesli Bog jest to z pewnoscia po smierci sie tego dowiemy a jesli go nie ma to sie nie dowiemy. Proste Zyjmy tak zeby nam bylo dobrze i pomagajmy innym. Amen

Czemu ludzie wierzą w boga? Odpowiadam: Zaczęli z kilku powodów. 1. Potrzebowali wyjaśnienia tego co sie wokół dzieje podczas gdy nauka nie dawała jeszcze odpowiedzi. 2. Chcieli wyjaśnienia jaki jest sens życia i po co istnieją, nikt nie chce umierać wiedząc, że zgnije w ziemi. Stąd w religiach jakaś wizja przyszłości po śmierci (czy to niebo czy reinkarnacja) 3. Ludzie nie lubią czuć się winni, a z religią można zawsze zwalić trochę na boga (bóg cie ukarze) a troche na diabła (szatan cie podkusił i dlatego zgrzeszyłeś). Religie lubią wymazywać grzechy i zagłuszać sumienie (święta wojna, krucjaty, sama idea spowiedzi) 4. Istnienie wyższego i silniejszego bytu daje ludziom pewność siebie ("jestem wierzący to bóg jest ze mna, pomodlę się i wyzdrowieję...") Stąd nawet powiedzonko jak trwoga to do boga. Bo w sumie do kogo się zwroćić kiedy jesteś sam w niebezpieczeństwie. Lepiej krzyczeć bozeee? czy mamooo? Tak więc religia jest i będzie na świecie. Jak kiedyś najadą nas ufoludki to pewnie ich będziemy czcić (podobno już kiedyś tu byli o czym świadczą rysunki starożytnych cywilizacji). Akurat religie obecnego świata są bardzo młode w porównaniu z tymi które istniały kilka tys lat temu.

"ZGAGA - to ja ede czekal na te odpowiedz skad wzielo sie tyle materii . Mam nadzieje ze jescze za zycia sie dowiem. A jesli nie to Bog mi wytlumaczy" a to akurat proste, według współczesnych obserwacji całkowita energia we wszechświecie jest równa zeru. A tak przy okazji to co zapewne nazywasz materią (gwiazdy, planety, obłoki gazowe, my itp) stanowi zaledwie kilka procent całkowitej masy we wszechświecie. Reszta to tak zwana "dark matter" i "dark energy" których właściwości jeszcze nie znamy.

Gość vera w czeresniach
istny zlot debli w temacie. zrywam sie stad bo ten belkot do mnie nie przemawia! 🖐️

Gość Anton Szandor
Witajcie wierzacy idioci :)

ale po co sie wzajemnie od razu obrazac? ze ktos ma inne zdanie to juz idiota... no blagam... to takie typowo polaczkowskie, cos odmiennego i juz pluja... ech...

Gość Anton Szandor
Jak leci chlopcy i dziewczynki? nadal wierzycie ze po smierci wasze truchlo opusci dusza i uda sie do wiecznego nieba? NIEZLE! :)

Gość gargameel
tak czytam i stwierdzam, że niedowiarki wraz z autorem wątku mają płytką wiedzę na temat wiary i Boga... autor wątku napisał: "żydzi to nainteligentniejsi ludzie na swiecie, kontroluja wszystkim, a w boga nie wierza, to oni boga stworzyli do kontrolowania swiata" to teraz się zastanów dlaczego są tępieni, a tam gdzie maczają palce jest mnóstwo zła

Zaskocze cie ale tak, wierzymy ze po smierci dusza opusci cialo i znajdziemy sie w domu Boga. A ciebie zjedza robaki ?? ehhh to straszne. nie bedzie ci szkoda fajnego zycia ?? no chyba ze masz gowniane zycie >

Anton Szandor a co ci do tego w co kto wierzy? nie twoj interes, nie twoj problem.

Gość Anton Szandor
Mam zajebiste zycie bez boga :) jak to mozliwe? kiedy mnie ukara skoro istnieje?