Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarna kawa bez mleka

Pytanie do RODZIN, w których oboje rodzice pracują po 8 godzin dziennie

Polecane posty

Gość spokojnie.....
możesz nie wierzyć ,ale takie są kwoty niestety

Gość halu halu567777777
tesko 7, 50 nah real 8, 20na h

spokojnie...-> w realu w lublinie jakieś 5-6 lat temu na kasie płacili ok 7 pln/h. Wybacz, ale nie wierzę, że zeszli ponizej tej kwoty.

Gość pracująca mama
Ja też nie wierzę w tak niskie stawki. A jeśli to prawda to też bym w życiu nie poszła za te pieniądze do pracy. Po drugie, mogę zrozumieć Jagodę pod jednym względem...że chce pobyć z dzieckiem przez parę lat...sama byłam w domu z dzieckiem 5 lat i nie żałuję...(to była wspólna decyzja z mężem), a przed ciążą pracowałam 7 lat/.. Każdy ma prawo do tego, każdy z nas jest dorosły i sam decyduje o swoim życiu:) 123 Ale zastanawia mnie tylko jedno...bo z tych wszystkich postów wynika, ze Jagoda nigdy do pracy nie chce iść. No to mnie mimo wszystko bardzo dziwi...siedzieć z dzieckiem do pełnoletności, czy może już nigdy nie podjąc żadnej pracy, ??????

:D:D:D:D, piszac o "czyms na sprzedaz w dobrej cenie" opisujesz to z takim znastwem i entuzjazmem , ze chyba wiesz o co chodzi i masz w tym doswiadczenie :D kazdy sadzi wg siebie :D coz takie przyslowie , jak ulala do Ciebie pasuje :) 1 1 Dziewczyny , pod Bogiem tyle mi powiedziala 4.20 jeszcze mowila sciszonym glosem zeby kierowniczka nie uslyszala. Tj. real w Nowym Saczu. 1 1 Ja tez nie mam zamiaru pracowac za gowniane pieniadze :P za 4.20 to mnie sie nawet z lozka nie oplaca wstawac, taka prawda :) ale jak wy chcecie dawac sie wykorzystywac to ok , wasza sprawa. 1 a emeryturke bede miec bo maz mi placi skladki :classic_cool: hehehe ale wam gul rosnie :D

Gość ty wyżejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj
jakby moje dzieci nie miały co jeść to poszłabym do pracy nawet za te 5 zł na godzin.Ty jagoda jesteś pewnie z tych co zamiast iść do pracy to wolisz stać pod drzwiami opieki społecznej po zasiłki.

Bujaj dalej jagoda, swistak siedzi i zawija sreberka:D Nie tak dawno pisalas jak twój mąż zarabia u kogoś marne niecałe 4tys.,jak wam ciężko wyżyć za to. Teraz sciemniasz że mąż ci składki opłaca, musiałby miec swoją firmę by opłacać, także masz fantazję :D

Gość pracująca mama
z tą składką to prawda...mąż ma firme swoją Jagoda??

Każdy wie że jest kryzys i ceny nieruchomości spadają, wystarczy się orientować w gospodarce i tym co się dzieje na świecie, wystarczy zamiast pół.dnia brazylijskich seriali oglądać wiadomości :D Całą filozofia wiedzy o otaczającym świecie

:D:D:D:D, aTy sie tak tym podniecilas , ze az za jednym zamachem 3 posty napisalas :D Nie musze nikomu z niczego sie tlumaczyc. 4tys w naszej okolicy to nie jest malo a brakuje nam bo duzo wydajemy i nei jestesmy oszczedni :( zwlaszcza kasa idzie na jedzenie bo lubimy dobre jakosciowo rzeczy. No ale ktos z mentalnosci DDD bedzie miec problemy ze zrozumeiniem tego. 1 ty wyżejjjjjjjjjjjjjjjjjjjj, gdzie ja napisalam ze dzieci nie maja co jesc? 1 1 Ktos wyzej pisal, ze ceny nieruchopmosci spadaja:D a powiedzcie mi co mnei to obchodzi? Lepiej chyba cos miec niz tego nie miec a poza tym nie mam zamaiaru niczego sprzedawac zebym sie takimi rzeczami przejmowala. I dajcie jzu spokoj bo zalosne jestescie, zazdrioscicie i tyle ZEGNAM

Gość heheheheheh:)
Jagoda jak Twój facet musi wypić codziennie kilka piwek to nie dziw się ze brakuje wam na inne rzeczy.I niby czego mamy Ci zazdrościć? męża alkoholika???

Gość husanchysabhakl ja
Ale dlaczego mówiceie,że mąż Jagody jest alkoholikiem? Albo,że ona nie chce isc do pracy? To jej sprawa nie każdy chce chodzić do pracy a jeśli mają za co żyć to ok. Zobaczcie u was w rodzinach co się dokładnie dzieje.

Gość ch78ip
menele widac i czuc bezrobotna i alkoholik, dzieki fajny maj przyklad

Gość gość
Pracujący rodzice mają prawo do wielu ułatwień o których czasem nie zdają sobie sprawy, a szkoda, bo na tym tracą. Polecam przeczytać ten artykul - http://czasdzieci.pl/ro_artykuly/id,8941076.html . Porusza m.in. kwestie kolonii dla dzieci z pracy.