Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość migdałka_

Do lata 20 kg mniej- tylko zdrowe żywienie zapraszam

Polecane posty

Mój system jest taki: -pić dużo wody -regularne posiłki -dużo warzyw i owoców -więcej ruchu -pieczywo razowe -makaron i ryż pełnoziarnisty -czerwona i zielona herbata -zero cukrow prostych -ważenie raz w tygodniu (rano, naczczo) -jeść powoli! (jest takie powiedzenie: Piękni i zdrowi jedzą powoli) -picie dopiero 20 minut po posiłku -zero słodzonych napoi (słodkie, gazowane, a nawet soki) -po przebudzeniu szklanka wody albo czerwonej lub zielonej herbaty -oczywiście zero smażonego, jeżeli już to gril lub piekarnik -pieczywo zamiast margaryną lub masłem smarować oliwa z oliwek - smak niesamowity, jeżeli Wam nie podpasuje to nie rezygnujcie z masła, pod warunkiem, że będzie zawierało 82-83% tłuszczu, tłuszcze są potrzebne chociażby dlatego, że wiele witamin jest rozpuszczalnych w tłuszczach -zero alkoholu

NieTakaMała Fajnie, że masz dietetyka! Ja będę ważyć się co tydzień, będzie widać efekty - wiem z doświadczenia. Gdy osiągne CEL będę się ważyć raz na dwa tygodnie żeby pilnować wagi.

Oliwa z oliwek... Na mojej szafce kuchennej stoją dwie buteleczki. W jednej oliwa czysta, w drugiej z czosnkiem i oregano. One sobie tam stoją. Mąż używa tej z ziołami, a tą czystą suni naszej codziennie skrapiam suchą karmę. A ja raczej masełko masełko kocham... chociaż wiem, że oliwa lepsza... :P

W sumie czas najwyższy się położyć żeby jutro mieć siłę na rozpoczęcie walki! Dobrej nocy dziewczyny! :)

Gość NieTakaMała
Dzień doberek;) Życzę Wam i sobie powodzenia w walce z tłuszczykiem;) Wieczorkiem zdajemy relację jak tam nam poszło:D

Hej w poniedziałek! Waga wyciągnięta z czeluści szafy. Mój Boże, nigdy w życiu nie miałam tylu kilogramów!

Gość Schudnę_15kg
Hej, właśnie takiego tematu szukałam. Weszłam dziś rano na wagę a tu 85,1 załamałam się, wiem ze były święta i Nowy Rok, ale jak można doprowadzić się do takiego stanu. Kiedyś ważyłam 103 kg, nie chcę znowu tak wyglądać i tak się męczyć ze sobą a widzę ze znowu do tego prowadzę. Od dziś jeden wielki cel do lata 70 kg. NIe chcę ważyć mniej bo jak rok temu ważyłam 76 kg to wyglądałam już b.dobrze. Mam grube kości i nigdy nie będę typem szczuplasa. Dziewczyny jak mam zacząć podpowiedzcie mi :)???????????? MOje ostatnie podejścia do diety poszły na marne, a zamiast schudnąć to ja jeszcze 3 kg przytyłam :(.

I natychmiast słowo wytłumaczenia. Wiem, wiem... tylko winny się tłumaczy... ale ja właśnie jestem winna... winna, że dopuściłam do tylu kilogramów! No to sprawa wygląda tak, że trzeci tydzień leżę w łóżku chora. Powikłania pogrypowe. Ciężkie powikłania i jeszcze trochę czasu w łóżku spędzę. Do tego doszły leki sterydowe, przy których puchnę jak bąk. Tego typu lekarstwa niestety często muszę brać, ale jeszcze nigdy aż tylu kg nie ważyłam. A więc choroba - chorobą, leki - lekami, ale coś z tym cielskiem trzeba zrobić....!!

Witaj nowa koleżanko! :) Zobacz, na pierwszej str Rengie podała swoje zasady. Uważam, że są bardzo dobre.

I ja jestem tych mocno grubokościstych. Kiedyś, dawno temu, ważyłam 50 kilka kg i wyglądałam fatalnie. Szerokie kości pociągnięte skórą. Tego więc nie chcę. Uważam, że schudnięcie o tytułowe 20 kg będzie w moim przypadku najwłaściwsze!

Cześć dziewczyny! Fajnie, że jest nas coraz więcej! Schudnę_15kg Proponuje zacząć od zrobienia zakupów ;) i pozbycia się wszystkiego co niezdrowe.

sewastopolka Myślę, że nie jest to zły pomysł, ale póki ten temat "żyje" można pisać na forum. Gdyby któraś z nas zrezygnowała z pisania niech poda meila żebyśmy za jakiś czas mogły podzielić się swoimi sukcesami.

Ja tez chce! Waze 78 kg przy wzroscie 161 chce schudnac minimum 20 kg do konca maja Tez chce sie zdrowo odzywiac a nie glodzic

My obecnie rodzinnie rezygnujemy z nabiału. Ja jestem wybitnie nabiałowa więc to duża zmiana. Mam zamiar jeść więcej warzyw i kasz. A mleko krowie zastąpić mlekiem roślinnym. Do tego codziennie ćwiczenia.

A ja z nabiału zrezygnować nie mogę, bo mam zaburzenia metabolizmu, w tym kiepskie przyswajanie wapnia. Muszę więc nabiał jeść. Wiem tylko tyle, że sery należ spożywać w godzinach przedpołudniowych, aby była szansa na strawienie ich. Zjedzone po południu, to już tylko jako tłuszcz się na nas odkładają.

ale wapń z liściastych roslin zielonych jest np. lepiej przyswajalny niż z nabiału :D dodatkowo witamina D wspomaga przyswajanie wapnia natomiast np tyton i kofeina hamują (szpinak tez) ja oczywiscie do niczego nie namawiam, tylko przy okazji napisałam

No widzisz Mamadonno, tego to ja nie wiedziałam. Po ostatniej operacji nakazano mi zjadać jeden plaster sera pleśniowego dziennie. Wobec tego muszę poszukać w jakich roślinach zawarty jest wapń.

I już mam taką tabelkę: ŚREDNIA ZAWARTOŚĆ WAPNIA W MG NA 100G PRODUKTU WARZYWA papryka czerwona 6-17 szpinak 11- 95 papryka zielona 12 kalafior 13 tapinambur 14-21 liść dyni 15 cukinia 15-20 papryka czerwona 6-17 ogorek 15-20 baklarzan 18-30 szparagi 19-28 sałata rzymska 20-32 sałata 20-38 dynia 24-67 cykoria 26-32 endywia 26-58 marchew 28-61 portulanka 28 burak 29-46 kabaczek 26-38 rzodkiewka 29 koperek 30-64 brukselka 30-57 rukola 32 kalarepa 34-68 brokuł kwiat 38-103 (liście brokuła mają dużo więcej ca) pietruszka korzeń 40-97 rukiew wodna 40 pasternak 41 bocwina 46-97 sałata sitowa 58 skorzonera 60 groszek zielony 62 brukiew 65 kapusta 67-83 kapusta chińska bok-choi 74 jarmuż 157-246 cykoria zielona (podróżnik) 180 kasusta niegłowiasta 218 ZIELONKI, ZIOŁA babka 7 kiełki lucerny 10 kiełki soczewicy 29 koperek 30-64 koperek suszony 548-1148 ! seler naciowy 41-97 salsefia 44 kiełki soji 67 kiełki pszenicy 72-87 wiesiołek 84 mniszek swierzy 103-157 pokrzywa 190 bazylia świerza 157 bazylia suszona 2110 rzeżucha 214 pietruszka nac swierza 192-245 mięta swierza 199 mięta suszona 1488 tymianek świerzy 405 kolędra 703 (chyba chodzi o suszona) bardzo dużo ca jest tez w; majeranku rozmarynie, nagietku, kozieradce, hyzopie, gorczycy, cząbrze melisie, kończynie, lucernie, szalwii, naci z marchwii zieleninie z jęczmienia i rozmarynie OWOCE jabłko 2-7 jabłko suszone 20-30 arbuz 6 nektarynka 4-9 banan 6 banan suszony 23 borówka 7-14 żurawina 7-15 brzoskwinia 8 pomidor 9-25 gruszka 9-12 gruszka suszona 34 jagoda 10-15 mango 11 czereśnia 13-17 morela 16 morela suszona 80-139 ananas 17 winogrono 18 rodzynki 52-95 truskawka 24-26 kiwi 25-41 papaja 24 melon 27-29 poziomka 28-80 porzeczka 30-37 mandarynka 30-33 jeżyna 30-67 pomarancza 33-42 malina 35-40 figi swierze 35-54 figi suszone 257 daktyle suszone 70 owoc dzikiej róży 257 INNE ziarno pszenicy 37 ziarno żyta 37 pestki dyni 43 zarodki pszenne 51 ziarno owsa 54 płatki owsiane 54 otreby pszenne 73-119 słonecznik nasiona 100-200 siemie lniane 196-252 sezam 783

U mnie pierwszy dzień super, jestem tak zdeterminowana, że nic, ani nikt mi nie przeszkodzi :) dziś zaczynam Aerobiczną 6 Weidera. Ćwiczenia do zrealizowania z początku wydają się śmiesznie łatwe, lecz gdy przychodzi 10,15,20 dzień to przestaje być nam do śmiechu. Polecam wszystkim, którzy chcą pozbyć się tkanki tłuszczowej z brzucha, ważnym jest by wykonywać te ćwiczenia dokładnie, bo inaczej nie przyniosą efektu. Odradzam osobom, które mają problem z kręgosłupem. Do diety włączyłam kiełki rzodkiewki. Ja hoduje je sama, ale oczywiście można kupić gotowe np w Biedronce. Nie są drogie, a warto. Ja dodaje je do kanapek, sałatek.

ja dzis jeszcze mam kiepski dzien bo zaczela się @ wracajac jeszcze do wapnia to najlepsze zrodlo to skorupki jaj (mieli sie na proszek i dorzuca do potraw), jeszcze nie probowalam ;) i jak pisałam witamina D sprzyja wchlanianiu wapnia ale zeby była witamina D, trzeba spozywac odpowiednia ilosc magnezu Magnez jest w: mak niebieski, słonecznik, sezam, migdały, kasza gryczana, soja, fasole, płatki owsianbe, groch, ryz brazowy, kasza jaglana, pietruszka liscie w kolejnosci od najwiecej