Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Shesadda

"October baby" fim o dziewczynie która urodziła się podczas aborcji

Polecane posty

O, wychodzisz na dobra droge. "to jest czlowiek ktory jest glutkiem" tak CZLOWIEK. zabilabys czlowieka? To dlaczego ten maly bezbronny czlowiek ma umrzec w losnie matki? Dobranoc.

Gość Kobiety są jednak...
KURDUPELKA85 Ok, a w zamian za to Ty, jeśli będziesz bezrobotna i niesamodzielna przez to...oświadczysz, że mogę dokonać na Tobie aborcję, bo przejadasz moje podatki, a jesteś tylko zlepkiem komórek.

Gość Kobiety są jednak...
KURDUPELKA85 Ty za to uzurpujesz sobie coś znacznie większego...władzę nad cudzym życiem lub śmiercią.

BAMBARYŁKA WASZA to zarodek człowieka - on jest zależny ode mnie i od mojego ciała i dopóki w nim jest bardzo nieroziwnięty do 10 czy 12 to mogę go usunać jesli zechcę - oczywiście nie w Polsce...

Gość 57395698
"Wasze sumienia są wasze, ale na pewno nie są czyste." I to jest najlepsze. To gadanie, że kobiety, które dokonają aborcji do końca życia żyją z wyrzutami sumienia. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Skąd Ty możesz to wiedzieć? Dla mnie Ty jestes zbrodniarzem, bo dla własnej przyjemności zabijasz niewinne kurczaczki. Ale nie posądzam Cię o posiadanie wyrzutów sumienia na tym tle. :)

Kobiety jednak.... to nie jest jeszcze ktoś nie ma rozwiniętych organów żeby mieć ślad kogoś w sobie... za to ja mam i byś chciała kontrolowac moje poczynania...

Gość kobietaaaaaaaaaaaa26
Też jestem zwolenniczką wczesnej aborcji farmakologicznej, zresztą pisałam we wczorajszym temacie. Kobieta w filmie dziękuje, że jednak się urodziła, a ja wprost przeciwnie, chcialabym zostać wyskrobana, jeżeli miałabym być niechciana, niekochana, bita i poniżana czy wychowywać się d w domu dziecka. Ktoś podał przykład człowieka szczęśliwego, który wychował się w domu dziecka. Ja takich ludzi nie znam, a kilkudziesięciu poznałam w swoim życiu. To ludzie rozbici emocjonalnie, nie potrafią stworzyć normalnej rodziny, często popadają w nałogi. W młodości ćpają, tną się żyletkami, chcą zagłuszyć ból i wyrzuty sumienia-że żyją. Dlatego jestem za aborcją i nie jest adekwatne porównywanie zarodka we wczesnym stadium do dziecka, Żyda czy innego cierpiącego. Dlaczego zatem nie uznac i plemników za początek życia? Przecież to część tegoż zarodka? Kościół chyba nawet uznaje, bo zakazuje nawet antykoncepcji...

To dlaczego ten maly bezbronny czlowiek ma umrzec w losnie matki? Po pierwsze-NIE UMRZE! Żeby umrzeć, trzeba najpierw żyć! Czy ten zarodek oddycha, ma mózg, serce itd? Nie można go zabić, bo jeszcze nie żyje!

Gość sekretarka-ppp
nie zyje? czyli jest martwy? ;) bez przesady, oczywiscie ze zyje

nie jest martwy, bo nie umarł, po prostu jest to część organizmu matki, co innego np. w szóstym miesiącu-może już przeżyć samo

Gość wkoorvionamatka3_ corek
57395698 kuzwa a ktos ci kaze być matką polką ?!!! same wymyslacie sobie jakies bzdury z kciuka wyssane a potem wielce gardlujeice jakie to jestecie poszkodowane ojojoj bidulki sie znalazly!!!!!! matka sie znajdzie, nie boj sie, ty tylko masz nie byc morderczynia , masz NIE zabijac, bo to nie twoja osobista zabawka ani kawalek twego brzucha, tylko osobny czlowiek, na ktorego matka inna czek!!!i wychowa go chetnie jak ty nie umiesz, nikt cie nie prosi o wychowanie go, tylko o to abys nie zabijala go i uszanowala to ze on nie jest zaba ani mucha tylko LUDZKIM dzieckiem, twoim nie jest,bo ty go nie kochasz ale sa ludzie ktorym na nim zalezy bardziej niz tobie .i beda go kochali! nic wiecej od ciebie nikt nie oczekuje, jak tylko nie -zabicia! tak trudno pojac?!!! a jak tak ciezko nosic dziecko w sobie to trzeba naprzod bylo myslec a nie po fakcie.

Gość sekretarka-ppp
ma ktos jakis nerwosol czy cos?

Gość beznadzieja jakaś
najśmieszniejsze że tutaj wypowiadają sie osoby, ktore dzieci nie mają. Pogadajcie z żoną pijaczka, który zrobił jej dziesiąte dziecko, zobaczymy jakie będzie maiła zdanie na temat żywej fasolki w jej łonie :D:D:D

Gość Trampollina i Trampek z małymi
05.01.2013] 21:47 [zgłoś do usunięcia] sekretarka-ppp ktos tam napisal ze jestesmy ludzmi od poczecia (przeciez nie kurami albo kotami i ja sie zgadzam, jestem za prawem do aborcji jednak. nikt nie mowi ze zarodki to nie ludzie... mowi ktos? No :O tak jakby :O No to jeśli zarodki są ludzmi to wobec tego zabijając zarodka zabijasz człowieka

wkoorvionamatka3_ corek ciąża to kawałek mojego brzucha przez cały okres... tylko do pewnnego okresu płód jest na tyle nierozwinięty że to żadna róznica dla niego i dla mnie... z oranżami już nie dyskutuje...

Gość beznadzieja jakaś
matki zastępcze czekają :D:D:D Szczególnie te z Pucka :D:D:D

Gość 57395698
Widzisz, chodziło mi raczej o presję społeczną bycia wspaniałą matką polką. O społecznie narzucony obowiązek urodzenia i wychowania. To akurat nie tyczyło się aborcji, a kwestii wymienionych przeze mnie dzieci.

A skąd Ty możesz wiedzieć kto mu ta dzieci a kto nie ma i ile? Wróżka?

Jasne, tak kochają i czekają, a domy dziecka przepełnione...Kobiety jak nie mogą zajść w ciążę, decydują się na in vitro, ba nawet wynajmują inne kobiety, przepraszam, ich brzuchy, żeby chociaż dziecko było z nasienia partnera, nieważne, że z inną kobietą...Na adopcję mało kto się decyduje, a niektórzy owszem wezmą, a później oddają...

Gość sekretarka-ppp
"No to jeśli zarodki są ludzmi to wobec tego zabijając zarodka zabijasz człowieka" wiem! straszne co nie

05.01.2013] 22:22 [zgłoś do usunięcia] Kobiety są jednak... KURDUPELKA85 Ty za to uzurpujesz sobie coś znacznie większego...władzę nad cudzym życiem lub śmiercią. Zgadza sie.

Bardzo straszne seksretarko :O

Gość sekretarka-ppp
mnie jakos nie rusza za bardzo, choc domyslam sie ze aborcja nie jest milym przezyciem

Gość rttrtytyuy
Niech mi ktoś to wyjasni, czemu taka ku r wa jest gotowa do rozkładania nóg, a nie jest gotowa na dziecko?

ja przestaje pisac co uważam .jak widać nie jestem sama w podobym myśleniu i są również inne zwolenniczki aborcji do 12 tygodnia. o ile zrobie to w miejscu gdzie jest to legalne to niczyja sprawa, a wy sobie wypisujcie tutaj co chcecie, pozdrawiam miłej dyskusji :P

Gość sekretarka-ppp
"rozkladanie nog" jest latwe i przyjemne a wychowywanie dziecka juz niekoniecznie. naprawde trzeba to wyjasniac?