Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tylko ja To wiem

Czy są mamy zainteresowane założeniem wątku dla Nowych??

Polecane posty

A weekend minął jak zwykle szybko, za szybko! Dla mnie niby bez różnicy bo nie pracuje, no, ale Tatuś idzie do pracy, więc jest smutno zawsze rano, ale jakoś sobie staramy się dni zorganizować żeby było ciekawie i pomimo różniastej u nas pogody, kolorowo i wesoło :-) Jutro idziemy np. z wizytą do mojej mamy, już się cieszę, bo sobie poplotkujemy a mały się pobawi:-)

OK, uciekam, co tak będę pisać sama ze sobą:-) Dobrej nocy dla wszystkich i wpadajcie częściej!!! (w sensie wpadajcie na nasz wątek :-P )

Hej! My weekend spędziliśmy u brata, szybko zleciało. U nas super śnieg. Moja dostała mega kataru, kupiłam dziś ten pneumolan, może to coś pomoże.

Gość Stokrotka2013
Ja na katar to wiadomo odciąganie katarku, smaruję maścią majerankową nosek, a na noc smaruję klatkę piersiową i plecki maścią Pulmex Baby, małemu się od razu lepiej oddycha jak przyjdzie niemile widziany katar..

Hej dziewczynki ja nawet nie mam czasu popisać z Wami sama z dzieckiem wszystko na mojej głowie ach co za ciężkie życie żony wojaka:) Aby do 27 stycznie mężuś wróci i będę miała więcej czasu dla siebie:)

Gość Stokrotka2013
Bubaska dasz radę, to niespelna dwa tygodnie :-)

hejka x No my w weekend bylismy najpier u mojego taty później u teściowej jakoś to zleciało, a dziś znowu jestem sama - mąż ma nockę ;/ nie lubie jak ma te nocki bo niemogę zasnąć tylko myślę czy bezpiecznie dojechał do pracy ;/ zreszto nie lubię sama spać. x Wczoraj mój M włączył disco polo mały jak to usłyszał to tak zaczoł fajnie tańczyć aż go nagrałam normalnie ubaw mieliśmy po pachy ;) x Napadało u nas tyle śniegu że niewiem , jakoś nie lubię zimy ale moja córcia wprost uwielbia jutro idziemy na saneczki ;) x A u nas jak jest katarek to oczywiście wyciągam fridą, psiukam wodę morską, robię inahalacje z soli fizjologiicznej no i oczywiście też smaruję maścią mar. x Dobranoc dziewczynki

Dzień dobry wszystkim, u nas napadalo śniegu, że hej! W sumie fajnie, jak się nie trzeba rano pchać do pracy to jest elegancko hehehe, gorzej z mężem, bo mu się rano auta nie chce odśnieżać. A my poszliśmy z rana na spacerek, przy okazji odśnieżyliśmy z malym moje auto i pobawiliśmy się w śniegu. Jest go naprawdę sporo i jeszcze sypie, ale widze że temperatura się podnosi, więc nie wiadomo ile dni się utrzyma..miłego dnia, a raczej popołudnia bo już prawie pora obiadowa, tzn mój mały już po obiedzie i śpi aktualnie :-) Cieszę się, bo je posiłki tzn obiad tak około 11.30 i tak samo będzie jadł w przedszkolu, także nie będziemy musieli się męczyć tzn jego i go przestawiać itd.:-)

hej chyba to kafe szwankuje bo mi też posty dodają się z opóźnieniem. x U nas też tyle śniegu że niewiem, a ja tak nie lubie zimy brrr..., za to Nikolka uwielbia , więc byliśmy dziś też na dworku i przyokazji też odśnieżałam swój samochud ;) x daga co u Ciebie odezwij się?

Gość daga2307
Aneczka2007_0 u mnie wszystko w porzadku. Wyjasnilam sobie z pratnerem kilka rzeczy... m.in. ja nie chce slubu i nie zalezy mi zeby jego matka mnie polubila, wrecz przeciwnie. Po tym jak mnie bezpodstawnie wyzwala nie mam ochoty jej wiecej widziec. A najpiekniejsze jest to, ze ona nic nie wie o ciazy. wiem, ze jak sie dowie dostanie furii i mam nadzieje, ze powie cos co christiana bardzo zroni (patrzac na jej zachowanie jestem tego pewna). Do mnie w koncu zima zawitala :) Chcialam wczoraj wyjsc na spacerek ale niestety... sily mi odeszly, o 20 juz spalam. Tak sie zastanawiam czy takie samopoczucie jest normalne... Tylko wieczorami jestem bardzo zmeczona... poza tym zadnych objawow ciazy. jutro mam kontrole w kasie chorych czy napewno mialam operacje... jakis obled. za to w piatek jade do lekarza i mam nadzieje, ze zobacze moja fasolke

Gość daga2307
Aneczka2007_0 u mnie wszystko w porzadku. Wyjasnilam sobie z pratnerem kilka rzeczy... m.in. ja nie chce slubu i nie zalezy mi zeby jego matka mnie polubila, wrecz przeciwnie. Po tym jak mnie bezpodstawnie wyzwala nie mam ochoty jej wiecej widziec. A najpiekniejsze jest to, ze ona nic nie wie o ciazy. wiem, ze jak sie dowie dostanie furii i mam nadzieje, ze powie cos co christiana bardzo zroni (patrzac na jej zachowanie jestem tego pewna). Do mnie w koncu zima zawitala :) Chcialam wczoraj wyjsc na spacerek ale niestety... sily mi odeszly, o 20 juz spalam. Tak sie zastanawiam czy takie samopoczucie jest normalne... Tylko wieczorami jestem bardzo zmeczona... poza tym zadnych objawow ciazy. jutro mam kontrole w kasie chorych czy napewno mialam operacje... jakis obled. za to w piatek jade do lekarza i mam nadzieje, ze zobacze moja fasolke

Cieszę sie że u Ciebie wszystko ok, to może jej narazie nic nie mówcie , to normalne ja mogłam wtedy spać całymi dniami i jeszcze mi było mało ;) to napisz koniecznie jak tam po wizycie u gin ;)

Dobry wieczór, ale tutaj pusto...ale może przez to że Kafe non stop się ostatnio jeb**??? Wybaczcie za wyrażenie :-P U nas dzień minął bardzo przyjemnie, pojechaliśmy z synkiem do teściów, bylo miło i mały sie wybawił. A teraz śpi jak suseł. zuu - mam nadzieję, że córeczka zdrowa i katarek nie daje się we znaki! Wiem, jakie to potrafi być uciążliwe głównie noca jak nosek zatkany :-/ Bubaska - jak tam u WaS?? tęskno pewnie za mężem, ale co zrobić, trza poczekać, nie? Dzielna dziewczyna ;-) Daga - odpoczywaj ile wlezie, potem może być różnie, a spać to się wielu osobom chce w ciaży, wszystko się zmienia, organizm przestawia na wieelkie zmiany.

Gość daga2307
Mam nadzieje, ze zobacze :) a wiecie co wtedy zrobie.... wysle foto mojej przyszlej tesciowej... a co... skoro mnie nienawidzi to niech ma. chcialabym wtedy zobaczyc jej mine :D

Gość daga2307
W piatek po wizycie napewno sie odezwe.... A chcialabym widziec mine mojej przyszlej tesciowej ktora mnie tak nienawidzi... ostatnio naczytalam sie co ta .... wypisuje o nie do syna "asocjalna idiotka, brzydka,przypominajaca szczura, z bloku wschodniego, matol bez szkoly (jestem kosmetyczka), z kolczykimi i tatuazami jak ostatni menel)... chyba wysle jej foto z usg... a co tam. odwdziecze sie za bezpodstawne wyzwiska

Hej x Moja Nikolka ma dziś bal przebierańców w przedszkolo, przeprała się oczywiście za księżniczkę, chciałam ją za biedronke albo coś ale niechciała i focha strzeliła no to trudno niech będzie ta księżniczka. W piątek 25 mamy dzień babci i dziadka w przedszkolu ciekawe czy odstanie jakiś wierszyk bo była chopra i niechodziła prawie 2 tygodnie dopiero dziś poszła, tzn miała ten kaszel. x No a synek rozrabia oj rozrabia, naszczęście zaczął przesypiać mi całe nocki ;) , jest coraz mądrzejszy,umnie zrobić "cacy cacy", i "aty aty" też np bije mnie po ręku i mówi "ty ty" hehe, nauczył sie też dawać cześć i przybijać piątkę, boże jak to fajnie tak patrzeć jak dziecko sie uczy nowych rzeczy ;) x A ja z M mamy ciche dni, cóż czasem tak bywa ale teraz się zapre i to nie ja wyciągnę pierwsza rękę do zgody w końcu to nie z mojej winy ta kłutnia wynikła ;/ x A co tam u Was dzieczynki?

daga popieram wyślij jej fotkę a niech ma, ale "zong" ją złapie też bym chciała jej minę zobaczyć? Ale co za kretynka jak ona może tak o Tobie pisać.

Dzień dobry dziewczynki!!! Kiedy wreszcie zaświeci słonko? Nienawidzę takich szarych dni, no ale może wreszcie słonko się pojawi, ileż można się chować..:-) Daga - niesamowita jest ta kobieta, jak normalny czlowiek może tak się wyrażać o innej osobie i to tak bliskiej synowi, nie rozumiem tego po prostu porażka!! Aneczka - super, przedszkole, bal przebierańców..no no jeszcze trochę i ja też będę to przeżywac co Ty :-)) Ciche dni są fajne bo potem jest fajnie jak się pogodzicie, przyznaj ;-)))) Hehehhe, u nas cichych dni nigdy nie ma, tylko się śmiejemy, że mamy ciche godziny ;-))) bo sie od razu godzimy:-))

CZeść. Daga śpij sobie ile wlezie, ja miałam taką faze że o 13 zasypiałam tak na godzinke-dwie :) A teściowej to nie zazdroszcze, dobry pomysł z wysłaniem zdj. :) Moja podobna zła nie była jako teściowa, nie raz to mi tak troche szkoda że jej nie poznałam. Moja nadal ma katerek i kaszle, dziś pożycze od znajomej inhalator, może troche powdycha, zobaczymy. Mój M w lutym do Austrii wyjeżdza, nie wiem jak damy rade, nigdy nie był za granicą. Będzie zjeżdzał co 3 tyg, ciekawe jak mała to zniesie. Aneczka teraz to wszystkie chcą być księżniczkami:) Mam nadziej że szybko przejdą ciche dzni. Stokrotka to tak jak u nas, może jakieś ciche minuty nie raz tylka są :)

Wczoraj jeszcze miałam akcje, mała zamknęła się w pokoju i przekręciła klucz. Co ja się strachu najadłam :( !!!

Hej:) zuu wiem co czułaś, kiedyś byłam u koleżanki i Kalinka spała w kuchni, wyszłyśmy na chwilę na dwór a koleżanki 2,5letni synek zamknął drzwi od wewnątrz... daga popieram Twój pomysł ciche godziny też czasem przeżywamy mój mąż jest za granicą od początku października, też się zastanawialiśmy jak mała wytrzyma bez taty, ale dajemy radę. Teraz to już coraz częściej wołała tatę

Hej x zuu to jaka madra ta Twoja pociecha żeby się sama zamknąć. x No dziewczyny "cichych dni" koniec rzeczywiście to godzenie lubię najbardziej ;) x Nikola mega zadowolona z balu ale za rok chce sie przebrać za smerfetkę.. cóż trzeba będzie coś wymyślić ;) Niemoge z mojego synka, je kanapke stoi i tańczy hehe śmiesznie to wygląda, zawsze mu śpiewałam do snu kołysanke teraz zamiast spać to on wstaje i tańczy hehe A śnieg sypie i sypie, i tak się zastanawiam jak ja mam dziś iść po Nikole do przedszkola i do biedronki miałam iść, kurde akurat dziś mój M wziął mój samochud ;/

Gość daga2307
Hej dziewczyny. Juz po strachu... wrocilam od lekarza i hmmm... widzialam pierwszy raz ta "fasolke". z obliczen wynika, ze jestem w 7 tyg ale lekarz mowil, ze zaplodnienie nastapilo pozniej. Fasolka ma 0,8 cm wiec to jakis 6 tydzien. Wzielam ze soba chlopaka... A niech tez zobaczy az sie biedny poplakal

Cześć kobitki. Zimno brrr, zostajemy w domu dziś, żadnych planów, żadnych wizyt i żadnych zakupów :-) Synuś na szczęście dzisiaj w genialnym humorze, właśnie poszedł spać. Śniło mi się dzisiaj, że poszliśmy gdzieś do jakiegoś baru/restauracji i mąż pilnowal małego, i zostawił go na chwilę i po kilku minutach otrzymałam telefon, że go porwali, ryczałam jak bóbr, jak się obudziłam to dziękowałam Bogu, że to tylko sen, ale mimo że to właśnie tylko sen to i tak dostałam nerwa i zaczęłam go przytulać i przytulać. Macie tak czasem? Taki realny sen, że szok.. Yhhhh,,,, niech mi się takie coś nigdy nie przyśni więcej bo idzie zwariować. Matka to jednak się o dziecko stale troszczy i martwi, mama miała rację, a teraz to rozumiem doskonale :-) miłego dnia koleżanki!!!

Daga super, pamiętam to uczucie...ech, miło powspominać :-) A z terminem ciąży to tak jest, bo liczą ciążę od pierwszego dnia spodziewanej miesiączki żeby wyszlo równe 40 tygodni :-)

część dziewczyny. jak wam mija dzień? ja dziś pierwszy raz od 14 miesięcy zostałam całkiem sama w domu na godzinę. teściowie wzięli Filipka na spacer a ja nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić w tym wolnym czasie. przez 20 minut starałam się zrelaksować z kubkiem herbaty przed telewizorem ale później już zaczęłam chodzić co chwila do okna żeby zobaczyć czy nie wracają. a skończyło się na tym że w czasie który miałam tylko dla siebie usmażyłam naleśniki dla wszystkich:)