Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tylko ja To wiem

Czy są mamy zainteresowane założeniem wątku dla Nowych??

Polecane posty

daga-szukaj kogos kto by Cie zatrudnil i to szybko- ja zatrudnilam dziewczyne w 4miesiacu i dzieki temu macierzynski i wychowawczy miala a i w ciazy na zwolnieniu z 3 miesiace kase miala

Maleństwo a alimenty itp zawsze coś pare groszy do kieszeni wpadnie:) daga2307 A nie macie możliwości zamieszkania razem?

Gość daga2307
Widzicie to wyglada troszke inaczej. Mieszkam w Niemczech... i nie mam jak tak nagle przyjac sie gdzies do pracy... tutaj sa troszke inne zasady.

Gość daga2307
Mama Bubasa moze bylaby taka mozliwosc ale ja nie chce byc na czyims utrzymaniu. Zawsze sobie sama radzilam

sorki dziewczynki ze tak z innej bajki ale gdzies mi tu jakas reklama jak zwykle wpadla (czasami nienawidze netu przez te wskakujące reklamy ktorych sie nie da poinąć) i mi normalnie się wakacje zamarzyly już..heheh

Gość daga2307
Tak tylko musze znalesc lekarza ktory bedzie dawal mi caly czas zwolnienia. dodam jeszcze, ze to cud, ze jestem w ciazy. lekarze w Pl stwierdzili (po chorobach), ze mam niedrozne jajowody i nie bede miala dzieci. wiec przyznam, ze w lekkim szoku jestem

daga2307 Kochana ale teraz musisz myśleć przede wszystkim o maleństwie które nosisz pod serduszkiem ono jest teraz najważniejsze:)

ciezka sprawa-dlaczego samotna mama jestem a dzis juz mnie spanie bierze a musze wypoczac bo jutro do dziadkow jedziemy na dwa dni wiec trzymajcie sie cieplo i popiszemy jak wrocimy :)Paaaaaa

Gość daga2307
malenstwo77 dobrej nocy i udanego wypoczynku u dziadkow ;)

Daga moja corcia tez jest takim cudem i na dodatek miala miec zespol Downa i jest super zdrowa:))))))

Gość daga2307
Ja mam nadzieje, ze wszystko sie ulozy... obojetnie jak ale musi. Wiem jedno... do polski nie wroce bo tam nie dam rady przezyc

daga2307 Właśnie przez to że miałaś takie problemy powinnaś schować dumę do kieszeni i mieszkać z chłopakiem:) zdrówko maleństwa i Twoje jest teraz najważniejsze:)

Gość daga2307
Mialam wiele przykrych incydentow z mezczyznami... wole jeszcze poczekac... narazie jestem an chorobowym ( w listopadzie mialam dosc powazna operacje stopy i jeszcze nie moge dobrze chodzic ). w czwartek bylam u ginekologa i jak uslyszal o operacji i wykonywanym zawodzie to od razu dal mi zwolnienie z pracy do nastepnej wizyty wiec mam nadzieje, ze jakos te sprawy poukladam

daga2307 Jak wolisz:) ale kiedyś będziesz musiała się przełamać:) Ja swoja drogą też miałam problemy w ciąży doktorka w 4 miesiącu stwierdziła że mały ma przyrost wałdu karkowego i to bardzo duże powiedziała mi w prost że mały pewnie będzie miał downa a ja jak bym nie leżała na kozetce to pewnie bym się przewróciła mąż aż się popłakał dostalismy skierowanie na badania prenatalne do Lublina co się okazało przyrost był nie wielki i się wchłonie i mały nie mógł miec zespołu downa bo miał kość nosową a chore dzieci nie mają poźniej badania krwi też wszystko wyszło ok i odrazu mi powiedzieli żebym więcej do tej doktorki nie szła bo mnie do nerwicy doprowadzi więc zmieniłam lekarza

ja na początku ciąży pracowałam, ale była to praca fizyczna, na umowę zlecenie i daleko od domu. Jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży rozwiązałam umowę. Mąż pracował. Na wiosnę zmienił pracę. Latem Kalinka się urodziła. Karmienie naturalne. Około rok później znajomi zaproponowali mi prace w swojej firmie, gdzie pracuje do dziś. Mieszkamy w moim rodzinnym domu i moja mama zajmuje się wnusią

Gość daga2307
pracowalam caly rok ale niestety... 10-12 h na dzien to dla mnie za duzo. zaczela mnie noga bolec... poszlam tutaj do lekarza. po 2 tyg bylam juz w szpitalu. teraz czeka mnie gimnastyka ( wiec i tak nikt mnie nie przyjmie do innej pracy skoro jeszcze chodze o kolach)

dziewczynki fajnie sie was czyta,ale dzisiaj wiele juz nie popiszę, padam na twarz, juz późno więc zmykam:-) Dobrej nocki!!!

konopielka91 Widzisz to masz dobrze mama pod ręką:) moi rodzice siedzą za granicą więc nie mogła bym sobie na takie coś pozwolić a szkoda brakuje mi ich czasami bo widzimy się tylko raz do roku mama widziała małego była zaraz po jego urodzeniu ale tato niestety nie dostał urlopu i wnusia zobaczy dopiero na wakacje

daga2307 A czym się zajmowałaś? i co Ci się w stópke stało? Stokrotka dobrej nocki do jutra:) Ja też zaraz mykam spać bo o 2 mały zawsze pobudkę na jedzonko robi:)

Witam, Ja tez jestem mamusia osmiomiesiecznego Danielka :) Chetnie sobie poklikam z Wami w wolnym czasie :) Daga> a gdzie mieszkasz w Niemczech, bo ja w Dolnej Saksonii.

Gość daga2307
Ze stopa mialam wczesniej problemy... zly kat kasci i po calym dniu pracy bardzo bolalo. a co do pracy to co polka moze robic za granica? przyjechalam w ciemno... w ciagu 3 dni dostalam prace w firmie sprzatajacej. z poczatku bylo ok ale z biegiem czasu moj szef zaczal ode mnie coraz wiecej wymagac... mialam pracowac 8 h na dziec a przychodzily tygodznie gdzie musialam robic po 10-12... to bylo dla mnie za duzo ale nic nie moglam zrobic

kafka28 Witam w gronie obecnych i przyszłych mamuś:) Daga Po prostu traktował Cie jak faceta nie jak kobietę niestety tak już jest za granicą zero szacunku dla obco krajowców myślą że jak Polak to można go do pługa przywiązać i niech pole ora:( Moja mama też miała taką sytuację w pracy że musiała dźwigać 30kg worki z ziemią podnosić je do góry i wrzucać na jakieś pólki czy coś takiego robiła to samo co faceci i w końcu rzuciła ta pracę