Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tylko ja To wiem

Czy są mamy zainteresowane założeniem wątku dla Nowych??

Polecane posty

konopielka91 Ja swojego synia urodziłam w sierpniu i wydaję mi się że najlepszą porą na rodzenie dzieci jest wiosna/lato ale różnie bywa niekiedy sie tego nie przewidzi:D

Hejka dziewczynki, no nie wiem jaka pora na rodzenie jest lepsza, każda ma swoje plusy i minusy,..ja np. koniecznie chcialam dziecko z początku roku żeby bylo starsze i nie miało potem "tyłow", wiec ze to sie wyrownuje, ale takie mam przekonania, no i sie udalo, od raz ujak zaplanowalismy to sie udalo za 1razem takze super; plusy sa takie ze na wiosne juz bylo wieksze odrobine i moglam na fdlugie spacery chodzic, no i jak bylam juz duuza to byla zima, wiec nie meczyly mnie upaly czy cos no i nie bylo tak ciagle widac brzuszka, bo mialam zimowe ubrania, a ja nie przepadam za eksponowaniem brzucha tak ciągle, jakoś tak mam po prostu :-) A miłość...no cóż, ja jestem z mężem juz 5 lat po ślubie a przed chodziliśmy 4 lata, także xnamy sie naprawde dobrze, i mysle ze nasza milosc i zwiazek ejst coraz bardziej dojrzały i mądry po prostu. chcialabym, zebysmy sie zawsze kochali tak jak teraz, czas pokaże prawda? Bubasko ale mialas przezycia, dobrze ze los Cie uratowal no a wlasciwie sama Ty mądrze postąpilas!!!

bubaska no to daje popalić mały, a nasz syne kto raczej taki śpioch, jeszcze jak lato to wstawał o 7 rano, ale teraz od luższego czasu wstaje tak po ósmej dopiero, no i o 11 juz mi sie spac chce ;-))

Stokrotka 2013 Jak ja bym chciała żeby mój chociaż o 8 wstał a to taki ranny ptaszek godzina 6 i juz nie śpi a teraz 4.30-5.30 to już całkowita porażka:( Kładę go spać o 21 bo już mi marudzi więc kąpiel kaszka i śpi, no i pobudka o 24 na mleko do 1-2 nie śpi bo zanim zaśnie to mu 50 razy smoczek wypada i później znów pobudka 3.30-4.00 zanim zaśnie mija jakieś 30min i pośpi drugie tyle lub godzinę i wstaje a ja już od tych dwóch dni padam na twarz:( A co do tego chłopaka to miałam po prostu duże szczęście że tak sie stało:)

Bubaska jeszcze trochę i też będzie spał jak suseł, zobaczysz :-) dzieci jak już zaczną biegać na całego, bawić się z innymi, to już tak tracą energię, ze muszą dlużej pospać

Ale on tak ma do dwóch dni wcześniej jak wstał o 24 na jedzonko tak spał do 6 i zaraz o 9 znów chciał spać pospał godzinę półtora i tak do 13 nie spał wychodziliśmy na spacer i spał sobie na spacerku. Nie wiem co mu się poprzestawiało

Moze to wina tej pogody bo u mnie tez wszystko sie poprzestawialo z tym spaniem. Nie dosc ze jestem chora to corcia tak mi daje popalic ze ledwo chodze. Nie mam jak zjesc ani spac:( w dzien spi dwa razy po 10minut a w nocy z 8 razy budzi mnie bo chce piersi. A i jeszcze od pewnego czasu lozeczko parzy ja w plecy i jest w stanie spac jedynie ze mna w lozku ;)

hej dziewczyny ;) x Mamabubasa to rzeczywiście mialaś szczęście, jak raz uderzył to już by byłó tak zawsze, x U nas noc była super a już myślałam że będzie kiepska, ale niemogłam sama zasnąć to wziełam go do siebie i spał całą noc i obudził się dopiero o 9 ;) x Pogoda nawet fajna więc poszliśmy na spacer a teraz maluch mój ma właśnie 20-minutową . x Mama bubasa a ile Twój synek ma? może to przez ząbki mój tak miał jak mu wychodziły?

Aneczka2007_0 Ma 5 miesięcy też wyszłam z Nim dziś na spacer myślałam że się trochę uspokoi ale po 10 minutach musieliśmy wracać bo darł się w niebogłosy:(

dziewczyny wiecie może od kiedy można podawać dziecku flipsy kukurydziane??? Bo z tego co czytam na necie to dziewczyny zaczeły podawać jak ich dzieci miały 5 miesięcy ale ja się jednak trochę boje że się mały zadławi czy coś:/ Ale z drugiej strony myślę sobie że może jak bym mu dawała te flipsy to by sobie nimi trochę te dziąsełka drapał? Jak było u Was?

Hej:) moja córeczka jest z czerwca, i raczej później nie chciałabym rodzic... Może wcześniej... Chciałam poznać jakie jest Wasze zdanie Z moim mężem jest około 5 i pół roku, po ślubie jesteśmy ok 21 miesięcy. U nas też była to miłość od pierwszego wejrzenia. Co do flipsów kukurydzianych to zaczęłam dawać jak mała miała ok 7miesięcy.

Mama bubasa- ja dawałam jak synek miał 4 miesiące ;), tylko trzeba patrzeć, one się rozpuszczają więc są raczej bezpieczne.

Aneczka2007_0 O widzisz to i ja mu może dzisiaj kupię jak pogoda dopiszę żeby wyjść:) Może nie będzie tak tych raczek gryzł jak będzie zajęty chrupkami:) Bo jak czasami się ściśnie dziąsłami za tego małego paluszka to płacz jest okropny:(

U nas niestety pogoda nie zabardzo na wyjście, jest tyle śniegu i mróż, do tego moja Nikolcia jeszcze kaszle ale juz nieco mniej, oby do czwartku jej przeszło bo w czwartek jest bal przebierańców w przedszkolu ;) x Kurde Wiktor wszystko wkłada do bzui, Nikola tak nie robiła, jadła wczoraj mandarynkę i skórka jej spadła a ten odrazu chabs do buzi dobrze że zauważyłam, łobuz jeden...

cześć dziewczyny. widzę że dużo nowych mamusiek się dołączyło do tematu:) Aneczka2007_0 mój synek też wkłada do buzi wszystko co znajdzie. ostatnio przyniósł mi w rączce migdała i powiedział ,,am?,, i siup go do buzi:) musiałam mu na siłę wyjmować. a jeszcze wcześniej dorwał się do obierek po ziemniakach i wpakował jedną do buzi zanim zdążyłam mu zabrać. przy dzieciach to trzeba mieć kilka par oczu:)

Gość daga2307
Powiedzcie mi prosze czy brat objawow typu "mdłosci, wymioty, zmiany humoru, itp" sa normalne? jestem w 6 tyg i nic nie czuje

daga mi się wydaję że wszystko z tobą ok. ja co prawda już od 5 tygodnia ciągle wymiotowałam ale np. moja ciocia dowiedziała się o ciąży w 16 tygodniu bo nie miała żadnych objawów( o brak miesiączki się nie martwiła bo nie miała jeszcze regularnej po poprzednim porodzie)

daga, w drugiej ciąży nie miałam wogóle mdłości, pozatym one i tak pojawiają sie około 10-12 tygodnia, tak bynajmiej miałam w 1 ciąży.

Gość daga2307
boje sie poniewaz wiele kobiet pisze, ze w 5 tyg widzialo na USG pecherzyk... ja bylam tez w 5 tyg u gina i nic nie widzial. krew potwierdzila ciaze ale ja sie martwie... zeby zarodek byl w macicy, zeby wszystko dobrze sie rozwijalo

Aneczka2007_0 Ciesz się że to tylko skórka od mandarynki mojej koleżanki synek będąc u swojej babci na wsi zjadł kurzą kupę:D Zanim ta zdążyła dobiec już było po sprawie:D Nic mu nie dolegało po tym:D Takie już są te Nasze kochane dzieciaczki co do raczki to do buzi My na pewno lepsze nie byłyśmy wystarczy spytać rodziców:D:D:D Daga Ciesz się że jeszcze nie masz tych kobiecych ciążowych przypadłości ja to wymiotowałam non stop a chumorki miałam takie że sama ze soba czasami wytrzymać nie mogłam:D Śmiałam się a za chwilę płakałam bez powodu Mój mąż mówił że osiwieje zanim ja urodzę:D

daga2307 Pęcherzyk najpóźniej pojawia się w 6-7 tygodniu więc jak byłaś w 5 a teraz jesteś już w 6 to może być już widać tą kochaną mała fasolkę nie stresuj się kochana i nie martw na zapas w Twoim stanie to nie wskazane:)

A u Nas pogodna cudowna słonko świeci 0 stopni tylko na dwór iść:) Zaraz maluszek wstanie zje i idziemy po chrupki:D

Dziewczyny hej dziewczyny x Tak się zaczytałam teraz na tym forum o dzieciach z autyzmem i tak się cieszę że te nasze dzieciaki tak dobrze się rozwijają, niewiem jak bym dała sobie radę z takim chorym dzieckiem współczuję tym rodzicom ;( x Nie u wszystkich widać zarodek w 6tyg u mnie np było widać dopiero w 10, i tak jak pisałam nie miałam mdłości i ogólnie żadnych objawów ciąży no ale póxniej to też miałam chumorki i maż nie mógł zemną wytrzymać ;)

Już mały wcina chrupasy:) Tylko coś mi się ostatni zbuntował i pić nie chce woda herbatka be to kupiłam mu soczek też źle ach te dzieciaczki:)

hej:) my właśnie wróciliśmy ze spacerku. u nas dziś straszny mróz ale słonko świeci więc poszliśmy nakarmić konika:). dziewczyny napiszcie jak wygląda u was kwestia zasypiania waszych pociech. ja niestety przyzwyczaiłam mojego do bujania i inaczej nie zaśnie. starałam się go tego oduczyć ale żadne metody nie działają.

mama małego łobuza:) Ja na szczęście nie mam takiego problemu kładę małego daję smoczek i śpi coś tam sobie czasem pokwęka chwilę ale nawet wtedy nie podchodzę no chyba że zacznie porządnie płakać to go wezmę na chwilę po przytulam i odkładam:) Od urodzenia go nie bujałam nie spał z Nami po wiedziałam że później będzie piekło mąż nie raz w nocy mówił weźmy go do łóżka ale ja byłam uparta nie i koniec ma się nauczyć sam spać no i mój upór się opłacił kilka nocy na początku było ciężkich ale teraz za to mam spokój:)

No u nas niestety Wiktor był przezwyczajony głównie przez moejgo męża do lulania i tak właśnie zasypiał, ostatnio doszło nawet do tego że ja go lulałam godzine poczym jak go odkładałam to on już wstawał... powiedziałam sobie dość i właśnie jesteśmy na etapie oduczenia tego nie jest lekko ale jakoś daje rade i zasypia w 10min, ale nie w łóżeczku bo tam odrazu wstaje. Więc kładę go do nas na łóżko i siedzę obok śpiewając jego ulubioną piosenkę "aaa kotki dwa" poczym po 10-15minutach mały zasypia i wkładam go do łóżeczka. Później spróbuje go nauczyć do samodzielnego zasypiania w swoim łóżeczku ale puki co narazie tak jest dobrze. Potrzeba wytrwałości i konsekwencji. na poczatku troche protestował ale byłam nie ugięta ;)

Uuu... Pusto coś:( u nas ze spaniem jest niezbyt ciekawie... Jak Kalinka była mała nie chciało mi się tyle w nocy wstawać i kładłam przy sobie... Teraz to się nauczyła spania u nas w łóżku. Odkąd mój mąż wyjechał to nawet bardzo mi to nie przeszkadza;)

Witajcie dziewczynki, rzeczywiście pustawo, ja też przez weekend nie zaglądałam zbytnio. U nas ze spaniem jest elegancko tzn. synek spał prawie od urodzenia w łóżeczku, z nami w pokoju, potem na 10 miesiecy przenieślismy go do jego pokoju, wiecie, mama to uslyszy dziecko nawet jak spi daleko, a my spimy akurat za ścianą:-) Było tak, że go lulałam trochę na rękach i coś mówiłam, a zazwyczaj śpiewalam kołysankę i jak byl już baaardzo śpiący, ale jeszcze "kumał" to hop do łóżeczka i zasypiał. Potem zaczynalam odrobine wychodzic z pokoju, powoli, malutkimi kroczkami bo nic na siłę. A teraz wpada do łóżeczka mówi pa mama pa pa no i sobie wychodzę. Także z tego jestem bardzo zadowolona i dumna, że tak wyszlo fajnie :-) Zresztą powiem Wam, że ja jestem zwolennikiem, żeby wszystko tak powoli i samo dziecko o wielu rzeczach może zdecydować w sensie jak go lulałam to jak miał tak z 13- 14 miesięcy to już po chwili zaczął się wyginać i machać nogami żebym go wsadziłą do łóżeczka bo mu niewygodnie już było u mnie :-) No i dalo radę jakoś, także nie jest tak że nie, nie dotykaj, nie lulaj, bo sie dziecko przyzwyczai. No bo, kiedy przytulać i całować i kolysać dziecko jak nie wtedy jak jest maleńkie i takie slodkie, prawda? Potem już okazji będzie niewiele, wiadomo. Starsze, to już będzie uciekać od całusków :-))