Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 l'avendaa

20kg do zrzucenia. moze ktos podejmuje sie podobnego wyzwania i sie przylaczy?

Polecane posty

lavenda dzi臋ki za info :) w takim razie te偶 si臋 bior臋 za skalpel.. od dzisiaj! z tego co poszpera艂am w internecie, to akurat dzia艂a na te cz臋艣ci cia艂a, na kt贸re trzeba i podobno efekty s膮 szybko.. Zobaczymy, jak to b臋dzie bo z 'gimnastyk膮' u mnie kiepsko ;) A jak to wygl膮da艂o u mnie.. znaj膮c 偶ycie, to strasznie si臋 rozgadam, wi臋c z g贸ry przepraszam ;) W skr贸cie, to zawsze twierdzi艂am, 偶e mam "sk艂onno艣ci do tycia" i "z艂e geny". Od kiedy sko艅czy艂am ze 12- 13 lat, zawsze wa偶y艂am powy偶ej 60 kilo.. no dobra, zazwyczaj powy偶ej 65 ;) I w sumie jako艣 mi to specjalnie nie przeszkadza艂o. Problem si臋 zacz膮艂, kiedy przyty艂am do prawie 80 kg przez pigu艂ki antykoncepcyjne- a raczej przez niesamowity apetyt jaki po nich mia艂am ( i zachcianki w stylu bia艂a czekolada ze 艣ledziami ;). Trafi艂am do dietetyka, zacz臋艂am diet臋 opart膮 na produktach o niskim indeksie glikemicznym. Schud艂am z 10 kilo, a potem diet臋 plus minus trzyma艂am. Potem wyjecha艂am na wymian臋 studenck膮, gdzie przez rok nie藕le balowa艂am i ca艂kowicie zapomnia艂am o zdrowym jedzeniu- efekt? znowu prawie 80 kg. Kolejne podej艣cie do diety- znowu zgodnie z rozpisk膮 od pani dietetyk plus sport. Biega艂am ze 3 razy w tygodniu, czasami dochodzi艂 do tego jaki艣 rower, basen itd. Znowu schud艂am oko艂o 10 kilo. Potem kolejny wyjazd, brak mo偶liwo艣ci biegania, inna kuchnia, wi臋cej imprez... I znowu 80 kilo!!! Pod koniec kwietnia znowu si臋 za siebie wzi臋艂am. Tym razem w inny spos贸b- najpierw 2 tygodnie kopenhaskiej, 偶eby si臋 'odtru膰' (swoj膮 drog膮, my艣la艂am, 偶e na tej diecie umr臋!), potem pilnowa艂am kalorii. To co by艂o m膮dre w tym post臋powaniu- 偶e nie mia艂am 偶adnej listy produkt贸w zakazanych, kt贸ra mnie wyka艅cza艂a na poprzedniej diecie. W ko艅cu zacz臋艂am je艣膰 bia艂e pieczywo i czekolad臋 :) Co by艂o g艂upie- ustali艂am sobie zbyt ma艂y limit kalorii i mniej wi臋cej po miesi膮cu organizm si臋 zbuntowa艂 i zacz臋艂y n臋ka膰 mnie napady ob偶arstwa, co zahamowa艂o diet臋 na jaki艣 miesi膮c ;) Potem si臋 w ko艅cu ogarn臋艂am i trzyma艂am diet臋 oko艂o 1000 - 1200 kcal, staraj膮c si臋 wybiera膰 raczej produkty zdrowe i mniej kaloryczne. Potem stopniowo dok艂ada艂am kalorii, teraz jem mniej wi臋cej jakie艣 1500 dziennie- tzn. czasami dojd臋 do 2 tysi臋cy, czasami mniej, zale偶y od dnia. W sumie zauwa偶y艂am, 偶e na og贸艂 jem wi臋cej co drugi dzie艅- nast臋pnego dnia po prostu nie jestem g艂odna :P Jem 4-5 razy dziennie, mniej wi臋cej o sta艂ych porach i mniej wi臋cej co 3 godziny. Jem du偶e 艣niadanie- zazwyczaj na s艂odko, tzn. micha owsianki na mleku z owocami, bakaliami, jakimi艣 p艂atkami do mleka, czy kostk膮 czekolady itd. Czasami zamiast owsianki robi臋 w podobny spos贸b jak膮艣 kasz臋, kanapki, nale艣niki, pancakes, kawa艂ek ciasta.. I w sumie na 艣niadanie najbardziej sobie dogadzam- jem wszystko na co mam ochot臋. P贸藕niej w ci膮gu dnia staram si臋 je艣膰 ju偶 zdrowiej- staram si臋 do ka偶dego posi艂ku dok艂ada膰 warzywa, a na kolacj臋 je艣膰 wi臋cej bia艂ka ni偶 w臋glowodan贸w. Obecnie po prostu jem wszystko, tylko we wzgl臋dnie rozs膮dnych ilo艣ciach ;) O tyle, 偶e przez diet臋 zmieni艂y mi si臋 smaki i serio zacz臋艂y mi smakowa膰 warzywa, ryby, czy razowy chleb. Z ruchem, to r贸偶nie bywa艂o.. Przez 2 miesi膮ce chodzi艂am 1-2 razy w tygodniu ( i teraz mam zamiar do tego wr贸ci膰), opr贸cz tego sporadycznie- bieganie ( ale to dos艂ownie ze 2 razy w miesi膮cu), czasem jakie艣 膰wiczenia w domu, ale rzadko.. M贸j ruch ograniczy艂 si臋 g艂贸wnie do spacer贸w- chocia偶 p贸艂 godzinki dziennie, szybkim krokiem. Podsumowuj膮c- w oko艂o p贸艂 roku schud艂am 20 kilo. Wtedy uzna艂am odchudzanie za zako艅czone i wprowadzi艂am do menu wi臋cej produkt贸w, przesta艂am liczy膰 kcal i si臋 tak pilnowa膰. Przez kolejne 3 miesi膮ce schud艂am jeszcze 3 kilo- teraz wa偶臋 jakie艣 56 kg. Uda艂o mi si臋 doprowadzi膰 do tego, 偶e jestem chudsza ni偶 kiedykolwiek, a przy tym jem co chc臋! Super sprawa, zw艂aszcza po latach ci膮g艂ych diet, zakaz贸w i wyrzut贸w sumienia :P Polecam :D Teraz przyda艂o by si臋 tylko jeszcze troszk臋 'wyrze藕bi膰' do lata i b臋dzie cudnie :) ach, i z tymi zdj臋ciami, to jest serio fajna sprawa- mnie to bardzo motywowa艂o.. a w chwilach zw膮tpienia mog艂am przynajmniej zobaczy膰 ile ju偶 osi膮gn臋艂am :) Tutaj jeszcze macie 2 zestawienia robione jakie艣 2-3 miesi膮ce temu: - moje ulubione szorty: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/83614c354b311a0f.html - zmiany: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ebe097db15d0c9eb.html Wybaczcie d艂ugo艣膰 posta :P

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
venuz - wlasnie dobrze, ze tyle napisalas! wezme sobie do serca Twoje rady, szczegolnie dotyczace utrzymania wagi "po", bo poprzednio mi sie nie udalo. bardzo mnie zmotywowalas bo jestes dowodem na to, ze mozna! Super teraz wygladasz. Mam nadzieje, ze ktoregos dnia bede rownie zadowolona jak Ty. zrobilam sobie te zdjecia. obfotografowalam sie w bieliznie ze wszystkich stron. i wiecie... jestem zdruzgotana. naprawde. tragedia. nie myslalam, ze az tak wygladam :-( dopiero na tych zdjeciach zobaczylam gdzie jest najwiekszy problem. do tej pory myslalam, ze ramiona, nogi i tylek. a okazalo sie, ze nogi i tylek wygladaja dosyc "szczuplo" przy gorze mojego ciala. nie tylko ramiona mam wielkie, ale caly tulow - tluszcz mi sie osadzil nie na brzuchu, ale na bokach i niestety, na plecach :-( szczerze, przezylam szok gdy zobaczylam jak wygladam.

Udost臋pnij ten post

ciesz臋 si臋, 偶e moje przej艣cia mog膮 si臋 przyda膰 ;) A z tymi zdj臋ciami- nie do艂uj si臋, tylko potraktuj jako kube艂 zimnej wody.. Ja zanim zrobi艂am zdj臋cia, to te偶 my艣la艂am, 偶e jest nie藕le- a tak- zobaczy艂am si臋 'w ca艂ej okaza艂o艣ci' i postanowi艂am, 偶e b臋dzie ju偶 tylko lepiej. Zdj臋cia powtarza艂am mniej wi臋cej co miesi膮c, wtedy widz膮c r贸偶nic臋 chcia艂o mi si臋 walczy膰 dalej. Tak wi臋c- do roboty! i na pewno Ci si臋 uda. Do lata jeszcze par臋 miesi臋cy, idealnie, 偶eby dobrze si臋 czu膰 w kostiumie k膮pielowym :) Ach i jeszcze co艣 wa偶nego- REGULARNO艢膯. Ja wiem, 偶e to w sumie jest oczywiste, ale w moim przypadku to si臋 okaza艂o bardzo wa偶ne. Regularno艣膰 po 1) w jedzeniu- przesta艂am si臋 opycha膰 'na zapas', bo wiem, 偶e za 2-3 godziny znowu mog臋 co艣 zje艣膰. Nauczy艂am si臋 zabiera膰 co艣 do jedzenia, kiedy wiem, 偶e nie b臋dzie mnie d艂u偶ej w domu. Regularno艣膰 po 2) z diet膮- tzn. nawet jak si臋 jeden posi艂ek zawali, zje si臋 co艣 'nieodpowiedniego', czy za du偶o, to nie odpuszcza膰 i ci膮gn膮膰 diet臋 dalej. Nie od jutra, czy od poniedzia艂ku, tylko od razu. I po 3) regularno艣膰 w og贸le, w 偶yciu. Chodzenie spa膰 i wstawanie o podobnych porach, codzienny spacerek, codzienny czas na relaks.. Mi to zdecydowanie bardzo dobrze zrobi艂o :) wbrew pozorom- zdecydowanie trudniej jest si臋 odchudza膰, kiedy jest si臋 np. zm臋czonym, czy zdenerwowanym..

Udost臋pnij ten post

tak tez potraktowalam te zdjecia. nie chce tak w lecie wygladac. to juz nawet nie chodzi o plaze i kostium, ale o ubior na co dzien. gdy jest upal to ciezko zaslonic swoj tluszcz. chce bez wstydu wyjsc w szortach, bluzkach na ramiaczkach. jak bede miala kryzys i dosc diety, to bede wyciagac aparat i przypominac sobie dlaczego musze dalej walczyc. poki co, schowalam aparat gleboko do szafy, aby bron Boze nie wpadl komus w rece.

Udost臋pnij ten post

hej ja te偶 podziwiam venus po prostu super wynik i te zdjecia ja tez takie zrobi臋 a p贸藕niej zobaczymy:) u mnie do przodu mia艂am ci臋zki wtorek a dzis duuuuzo pracy wiec nie mia艂am kiedy zajrze膰 zaraz sie biore za skalpel:) bo dzis na wadze by艂o 78,5 suuuper zobaczymy czy w poniedzia艂ek bedzie to samo wczoraj mia艂am jakas straszna biegunke pewnie dlatego ale wiecie ja walczyc chce razem z wami:) i mimo b艂ed贸w zawsze wracam spowrotem:) dzis by艂o kilka ciasteczek ale wiecie ja nie potrafie ca艂kowicie ze wszystkiego zrezygnowac

Udost臋pnij ten post

U mnie ostatnio bardzo 藕le, ale wracam do diety, opowie艣膰 i zdj臋cia venuz bardzo mnie zmotywowa艂y, wa偶enie w poniedzia艂ek

Udost臋pnij ten post

michigen byle do przodu:) dobrze ze nie rezygnujesz bo ja juz mia艂am takie mysli ale to forum jest 艣wietne:)

Udost臋pnij ten post

Witam serdecznie. Podczytuj臋 Was od pocz膮tku i przyszed艂 czas 偶eby do艂膮czy膰. Od jaki艣 20 lat(aktualnie mam 38) mam problemy z wag膮. Przyczyni艂o si臋 do tego objadanie, leki hormonalne i sterydowe, geny. Uda艂o mi si臋 chudn膮膰 nawet 20 kilo. Z 2 lata temu rzuca艂am palenie i przyty艂am 30 kilo czyli do wagi 120 kilo przy wzro艣cie 176 cm. Wr贸ci艂am do palenia chud艂am i ty艂am na zmian臋. Obecnie rzuci艂am palenie i nie mam zamiaru przyty膰. Trzeci dzie艅 jestem na diecie m.偶.Startowa艂am z wag膮 112,5 kg, dzi艣 rano by艂o 110,9, wi臋c jest malutki post臋p. Codziennie chodz臋 na d艂ugie spacery nad morze, 膰wicz臋 kr臋gos艂up, nogi brzuch , tali臋.Dodatkowo robi臋 膰wiczenia taneczne i kilka uk艂ad贸w tanecznych. Raz w tygodniu chodz臋 na zaj臋cia ta艅ca latino. Przede mn膮 wiele miesi臋cy odchudzania, ale nie poddam si臋, tym razem si臋 zapar艂am:). Z Wami b臋dzie mi 艂atwiej, bo fajne z Was kobietki i wzajemna motywacja jest wa偶na. Pozdrawiam serdecznie i 偶ycz臋 sukces贸w w zrzucaniu wagi.

Udost臋pnij ten post

Hej madzialena ..witamy w gronie:-) Widz臋 偶e jeste艣my w podobnym wieku i wzro艣cie .. J膮 najwi臋cej wa偶y艂am 86 kg i czu艂am si臋 fatalnie teraz poni偶ej 80 i te偶 mi 藕le Trzymaj si臋 z nami a je艣li dopadnie ci臋 rezygnacja dziewczyny sprowadza cie do poziomu :-D

Udost臋pnij ten post

witam, jestemtroche zabiegana ale czytam was na bierzaco, u mnie dzis waga pokazala 69, wiec pol kg mniej ale wczoraj zgrzeszylam i wypilam piwko, jednak diete dalej trzymam:) milego dzionka

Udost臋pnij ten post

Czesc dziewczyny :-) Madzialena - witaj. pisz jak najwiecej, o wszystkim i o niczym - jezeli akurat nic sie nie wydarzy. spasiona mamuska, tyjaca EB - dobrze, ze jestescie. musze sie przyznac, ze w Was zwatpilam. zwracam honor :-D u mnie dzis kolejne 0,3kg do przodu, tzn. do tylu, na wadze 70,7kg. magiczne "70" juz sie pojawilo. ucieszylam sie jak male dziecko z lizaka :-D spasiona mamuska - ja tez wczoraj piwko wypilam. w sumie mi sie zdarza wypic piwko w tygodniu np wieczorem przy filmie. wliczam je w dzienny limit kcal. zdarza mi sie i w weekend, bo to weekend, wiadomo :-) teraz pije wersje "dietetyczna" bo juz bez soku malinowego, ktory uwielbiam.

Udost臋pnij ten post

jaka cisza... zabieram sie za skalpel wlasnie i weszlam tu sobie przed, zeby poczytac co u Was, a tu nic...

Udost臋pnij ten post

Ja si臋 ju偶 obrobilam i w艂a艣nie jestem po kolacji wcinalam salatke: og贸rek pomidor z膮bek czosnku i troch臋 octu winnego ...no taka sa艂atka lawendova ;-) Niech si臋 tylko troch臋 ule偶y i bior臋 si臋 za 膰wiczenia

Udost臋pnij ten post

Hej, do艂膮cz臋 do was bo mam r贸wnie偶 na celu pozby膰 si臋 15-20 kg, Od dw贸ch tygodni M呕, ale bez restrykcyjnych zasad. 艢niadanie zjadam obowi膮zkowo, nie odmawiam sobie pizzy czy kebaba w porze obiadowej, a na kolacj臋 (nie p贸藕niej ni偶 18-18:30) jem 3 艂y偶ki otr臋b贸w owsianych i p艂atki kukurydziane z ma艣lank膮. Pij臋 du偶o wody mineralnej niegazowanej 1,5-2 l. Najwa偶niejsze, 偶e od tych dw贸ch tygodni codziennie 膰wicz臋 po ok 45 minut na orbitreku. Ju偶 schud艂am 3 kg, sk贸ra si臋 robi j臋drniejsza i uby艂o ju偶 wsz臋dzie po pare cm! :D A i ca艂kowicie wykluczy艂am s艂odycze, chocia偶 jutro ci臋偶ki dzie艅 bo mam urodzinki i a偶 偶al nie zgrzeszy膰 ;-)

Udost臋pnij ten post

lavenda ja sie zapar艂am moze mi to d艂uzej zejdzie ale na pewno dopn臋 swego!!! to ze czasem milcze to fakt ze na prawde mam baardzo duzo pracy i nawet jak siedze przed komputerem bo taka moja praca to nie amm czau tu zajrzec ale postaram sie nadrobi膰 ja te偶 nied艂ugo zabieram sie za skalpel!!! ostatni posi艂ek jad艂ama dzis o 14 wiecie. Bo p贸藕niej by艂膮m u lekarza bo mi z艂e badanie moczu wysz艂o ale i tak sie nie dosta艂am jutro musze isc jeszcze raz. i tak to tam pojecham to jeszcze gdzies wr贸ci艂膮m 18.30 i juz postanowi艂am ze nie bede jesc witam nowe dziewczyny:)

Udost臋pnij ten post

michigen cemu Ci nie idzie??? wiesz czasem kazdy ma gorsze dni i nie idzie ale zawsze p贸藕niej wszystko wraca do normy:)

Udost臋pnij ten post

dzis m贸wi臋 ach zrobi臋 cos innego i po膰wicz臋 TURBO no i turbo bylo da艂am rad臋 tylko po艂ow臋. Ale grunt ze w og贸le bo mi sie strasznie nie chcia艂o:( milej nocy zycz臋馃尲

Udost臋pnij ten post

Michigen ...jak mi nie sz艂o w zesz艂ym tygodniu .. to szkoda gada膰 ale ju偶 wr贸ci艂am na w艂a艣ciwy tor ;-) Dobrze 偶e tu popisze i poczytam bo pewnie bym ju偶 zrezygnowa艂a... Dzisiaj si臋 zastanawia艂am czy jak ju偶 wszystkie pochudniemy to b臋dziemy tu sobie jeszcze pisa膰 ? :-) I obysmy wszystkie wytrwaly ..

Udost臋pnij ten post

Eh szkoda gada膰 i pisa膰, jad艂am bardzo 藕le od poniedzia艂ku (jad艂am ma艂o w pracy potem wieczorem nadrabia艂am w domu) i nie 膰wiczy艂am. Mia艂am takiego do艂a, NIC mi si臋 nie chcia艂o, do tego doszed艂 stres w pracy. Juz nawet my艣la艂am 偶eby przesta膰 tu pisa膰 i sko艅czy膰 z diet膮. Ale mia艂am wyrzuty sumienia i codziennie stara艂am si臋 co艣 napisa膰, a jak was czytam to postanowi艂am wr贸ci膰 na w艂a艣ciwy tor. Dzi艣 skalpel zrobiony i og贸lnie czuje si臋 troche lepiej

Udost臋pnij ten post

Lucy zanim pochudniemy to jeszcze du偶o czasu... Dziewczyny a jaki macie typ sylwetki i gdzie najbardziej chcia艂yby艣cie schudn膮膰? Ja jestem typow膮 gruszka, bardzo szerokie biodra, og贸lnie grube nogi, brzuch nie za du偶y, ma艂e piersi w miar臋 szczup艂e ramiona

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ochotniczkaSp
o ja, ja to typowa gruszka te偶. w sumie mam niewiele do zrzucenia, ale ile by nie bylo jak ju偶 jest, to masakra, trzeba zrzuci膰. zacz臋艂am stosowa膰 diet臋 1000kcal, tydzie艅 wytrzyma艂am, najgorsze, 偶e wole zje艣膰 snickersa ni偶 kolacj臋;/ wi臋c nie wiem ile schudn臋, a no i pij臋 www.yerba-mate.org litrami i staram si臋 膰wiczy膰 3 razy w tygodniu. p贸ki co efekt mizerny p贸艂 kg mniej. najgorsze 偶e potrafi臋 schudn膮膰 w tydzie艅 2 kg i w kolejnym 3 kg przyty膰;/ wam te偶 tak skacze waga?

Udost臋pnij ten post

te偶 tak mam dla mnie spadek 3 kg to NIC bo wiem 偶e dwa dni i bede 3kg zn贸w do przodu. Zreszt膮 mam problemy z napadami ob偶arstwa.

Udost臋pnij ten post

Jaki ja mam typ sylwetki??? Nie wiem :-( jest mnie za du偶o wsz臋dzie nie mam okr膮g艂ych bioder a szkoda bo mi si臋 podobaj膮 wog贸le to chyba wygl膮dam jak ch艂op :-P jestem wysoka i ka偶dy si臋 dziwi 偶e chce schudnac bo w sumie w ubraniu to nie jest 藕le ...wog贸le to jak si臋 przyznaje ile wa偶e to nikt mi nie wierzy ( albo robi膮 to z grzecznosci ) W sumie to mog臋 z tego wywnioskowa膰 偶e jestem....beczk膮 taka napakowan膮 hehe Ale najbardziej przeszkadza mi m贸j wisz膮cy brzuch i uda .

Udost臋pnij ten post

Czesc dziewczyny. m4rtusk4, ochotniczka - witajcie! piszczie duzo. ja omijam wage szerokim lukiem przez kilka dni bo czuje, ze okres sie zbliza. jakis czas temu odstawilam pigulki i jeszcze do konca mi sie nie uregulowalo wszystko. ale czuje, ze juz bo brzuch mi puchnie. ja chyba jestem klepsydra - biodra i piersi zawsze podobne obwody, nawet teraz jest rowno bo po 100cm.tyle, ze teraz to jestem cala duza duza. wszystko mi uroslo. Michigen - przez przypadek wpadlam na info o tej monodiecie jaglanej, a potem zauwazylam tu na kafe topic i tez podczytuje. mialas racje, to bardzo dobra kuracja dla organizmu. ciezko wytrwac, ale z tego co czytalam plyna z tego same korzysci - organizm sie oczyszcza, poprawia sie cera, zmniejszaja sie zmarszki. dziewczyna pisala, ze z twarzy jej poznikaly przebarwienia i czerwone plamy. no super. mi by sie to przydalo bo moje cialo bylo przeze mnie zasmiecane codziennie. nic dziwnego, ze mam taka cere brzydka - grudki, plamy. chyba sie podejme tego wyzwania od poniedzialku. moze jestes jeszcze chetna?

Udost臋pnij ten post

Witam kole偶anki w kolejnym dniu zmaga艅... ja na razie pije kawusie i obmy艣lam co by tu zje艣膰 na 艣niadanko... a po po艂udniu 艣migam na kolejn膮 nauk臋 p艂ywania:)

Udost臋pnij ten post

Lavenda ja sie zabieram do tej kaszy jaglanej i nie moge, jad艂am ja tylko pare razy na 艣niadanie. Najgorzej mam w pracy bo nie mam jak jej podgrza膰, a zimna jest niedobra. Mo偶emy razem spr贸bowa膰 to b臋dzie ra藕niej, tylko ze ja zaczne od jutra. W weekend bede mie膰 czas 偶eby sobie na spokojnie kasze ugotowa膰, a potem podgrzewa膰. A jak przetrwam 2 dni to mo偶e na tygodniu te偶 jako艣 wytrzymam. Chcia艂abym chocia偶 par臋 dni wytrzyma膰 i zobaczy膰 jak na mnie dzia艂a...

Udost臋pnij ten post

Michigen - ja od poniedzialku bo w weekend gotuje dla rodziny. w niedziele mamy zaproszenie na obiad, wiec dopiero w poniedzialek zaczne. nie wiem czy czytalas ten topic tu na kafe o monodiecie jaglanej, ale tam dzieczyna pisala, ze juz po 3 dniach widziala roznice. jak sie wczoraj naczytalam o zasmieconych jelitach, to uznalam, ze po prostu musze to zrobic. zauwazylam, ze od kiedy zaczely sie moje problemy z tyciem - a zaczely sie w UK gdzie zaczelam sobie "dogadzac" popsula mi sie cera. gdy jeszcze bylam na wyspach to od tego tlustego, przetworzonego zarcia dostalam taki tradzik, jakiego nie mialam nawet w wieku dojrzewania. i te problemy mam do dzisiaj, bo caly ten czas jadlam to, czego powinno sie unikac. mam tez nadzieje, ze ta kasza ureguluje mi przemiane materii, ktora sobie rozregulowalam totalnie dietami cud. nie mam zaparc, ale za to do toalety chodze co 3-4dni, czasem co 5! a to chyba niedobrze. jak sie wczoraj naczytalam co mamy w srodku od smieciowego zarcia, to od razu sobie wyobrazilam co jest w moich jelitach. fuuuuj! uznalam, ze kasza mnie uratuje :-) juz nawet obczailam czy jest w sklepach i jest, koszt jakies 3,50zl tylko zaprzec sie trzeba. i tak mi sie przypomnialo, jak bylam pare lat temu w szpitalu i dzielilam pokoj z 65letnia kobieta, ktora po prostu wygladala super. nigdy bym jej nie dala tylu lat ile miala. do tego smigala sobie w dresie i trampkach, no naprawde chcialabym w jej wieku tak wygladac. i ona mi wlasnie mowila, ze regularnie oczyszcza organizm. nie pamietam juz jak to robila, bo owszem, zainteresowalo mnie, ale zaraz potem drugim uchem wylecialo. ale pamietam, ze bardzo to chwalila.

Udost臋pnij ten post

Michigen tam tez dziewczyny pisaly, ze mozna dodac do kaszy troche kurkumy i podobno bardziej zjadliwe w tedy.

Udost臋pnij ten post

Czesc dziewczyny 馃尲 mozna sie do was przylaczyc? :) Ja zaczelam w poniedzialek odchudzanie i wiem ze wsparcie z pewnoscia mi sie przyda ;)

Udost臋pnij ten post