Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nokale

zaczynają się Studniówki i znowu polskie gówniary ubiora się jak tirówki...

Polecane posty

Gość nokale

moja matura była 8 lat temu od tamtego czasu zaobserwowałam że młode dziewczyny zaczynają sie ubierać jak tirówki albo na dyskotekę, a to przecież BAL a nie remiza strażacka. dla porównania wkładam zdjęcia z balu maturalnego w Polsce i w USA ( Polskie dziewoje chyba biorą przykład z ruskich tirówek a szkoda bo piękne są te długie suknie i własnie przeznaczone na Bale. Polska http://www.poranny.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?Site=KP&Date=20120114&Category=STUDNIOWKI9001&ArtNo=882218313&Ref=AR&border=0&MaxW=500 USA http://www.barrbeacon.walsall.sch.uk/wp-content/uploads/2012/06/Faye-23.jpg

Gość zuorba
taka prawda

Gość zszywaki
nie wiedza jak sie ubrac a rodzice i nauczyciele albo tez nie wiedza, albo mowia ale nikt ich nie slucha. co z tego ze bal, skoro ma byc "seksi". a wychodzi jak... jak widac. dziewczyny na pierwszym zdjeciu wygladaja jak ubrane w bielizniane sukieneczki z sex shopu

Gość ludzie faktycznie niemota:D
czy polskie dziewczyny/kobiety wiedza coto znaczy w ogole elegancja?..hmmm

Gość jamerra
też to zauwazyłam , w Polsce chyba jest taka tradycja że trzeba dupom zarobić albo znaleźć faceta na cycki albo srake, żenada

Gość nokale
no własnie, elegancja tego brakuje kobietom,teraz widocznie moda na ruskie tirówki im mniej tym lepiej ;D

Gość pani domu
racja tirowki , niedługo gole będą

Gość Stare baby z Was i wam szkoda
:-O taka moda teraz jest a Wy z tirówkami wyjeżdżacie. To tylko ubiór .

Gość nokale
to nawet nie można modą nazwać;DDDDDDDDDDD to jest brak klasy

niestety studniówka to nie jest dzisiaj bal tylko impreza

Haha stara i zazdrosna jesteś . pewnie cały czas mają się ubierać jak Ty 20 lat temu :-O czasy się zmieniają może dla starszej i zacofanej osoby jest to brak klasy ale w rzeczywistości jest inaczej :D

Zresztą pokazałaś tylko jedno zdjęcie , obejrz całą galerię z takiej studniówki wtedy się przekonasz jaka jest rzeczywistość .

Gość julaaa yy
ja mialam studniowke w zeszlym roku i zgadzam sie ze obecnie to pokaz mody w najgorszym jej wydaniu, wielkie dekolty, mini i wulgarny makijaz.

jeszcze studniówka to pół biedy, ale przechodziłam ostatnio obok liceum w trakcie trwania matur. Jak zobaczyłam te małe kurewki no po prostu uwierzyć nie mogłam!

Gość jolkssss
no widzisz tak sie składa że moja studniówka to było 8 lat temu a nie 20. i wszystkie moje kolezanki były pieknie ubrane,stosownie do sytuacji.. a czy Ty wiesz co to znaczy? chyba nie skoro uważasz ze kusa kiecka na impreze w dyskotece jest odpowiednia na BAL MATURALNY p.s. takie stroje to ja zakładam jak chce mojemu facetowi tylkiem zaswiecić po romantycznej kolacji a nie na imprezy

Gość zszywaki
yyyy aaa eeee tragedia! czy to zdjecie z planu filmu dla doroslych? nie, to BAL!

Gość jolkssss
akurat zazdrość to najsmieszniejsze słowo, bo ja mam ubaw po pachy, jak widzę taką pannę która myśli że jest sexi bo pokaże tyłek i cycki.no proszę Cię.... sexi oznacza co innego niż tandetnie

Każdy się ubiera jak chce nie wiem w czym widzicie problem. Przejżyjcie sobie zdjęcia z tych studniówek i wtedy to ocen a nie po jednym zdjęciu . Teraz nie ma długich sukni aż do ziemi . Jestem chłopakiem i jak dla mnie nie wyglądało by to dobrze . Może 10 lat temu ale nie teraz ;)

Gość zszywaki
jakbym byla chlopakiem to pewnie tez by mi sie podobalo ;) majtki na wierzchu itp

No majtki na wierzchu to nic dobrego . Ale takie sukienki przed kolana są ok . I właśnie takie dominują na studniówce, są wyjątki tak jak na tych zdjęciach ale jak można napisać że dominuje tam kurestwo :D

Gość jolkssss
tutaj nie chodzi o mode, bo mode mozesz sobie uprawiac na ulicy,czy na dyskotece,ale o to że Bal to impreza na której obowiązują pewne zasady, które sa strasznie łamane i z Balu wychodzi impreza u Zdziska z pannami którym widac cycki i psioche za kazdym razem jak zle usiąda czy tanczą,

Ech, a ja żaluję, że za moich licealnych czasów już właściwie nikt nie zakładał długiej sukni na studniówkę, a zawsze o tym marzyłam :) To może być tak naprawdę jedyna okazja do założenia takiej kiecki bo nawet na wesela takich się raczej nie nosi ;) A co do ubioru i wyglądu to zależy z jakiej szkoły, z tych lepszych ogólniaków czy techników raczej ubiorą się laski normalnie, założą jakieś ładne normalne sukienki i będą mieć ładny delikatny pasujący makijaż, a z tych o niezbyt dobrej opinii właśnie tak jak na zdjęciu ;) Zapominają po prostu czasem, że studniówka to bal, w którym uczestniczy też dyrekcja szkoły i nauczyciele, więc wypada wyglądać z klasą i elegancko :)

Gość zegda
wyglądają jak street walkers najgorszego gatunku krótki rozum jeszcze i nie rozumieją, że świecenie cycami to żenada

Gość zszywaki
no wiec.... panowie wygladaja w porzadku ;) choc pewnie za jakis czas zaczna chodzic na studniowki w krotkich spodenkach i krawacie.

Długa sukienka z zakonem mi kojarzy czy też z cygankami :D a fuj :-O

Studniówka to bal a nie impreza disco polo.Na balu obowiązuje code dress. Ma być elegancko, to nie wyprawa do klubu go -go.