Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bo taka jest prawda

dlaczego robicie sobie dzieci...

Polecane posty

bo taka jest prawda- już to widzę :D Jak z uśmiechem odwiedzasz swoje dziecko wychowane w majtkach ze złota w pracy gdzie sprząta ulice :D I już widzę, jak wraz z żoną nauczycielką odkładają niebotyczne sumy na nowe złote majty tym razem dla swoich dzieci :D I już widzę jak wszystkie bogate dzieci i jedyne z resztą na tym świecie (wg Twojego rozumowania) idą na kasę, do policji na krawężnika, czy do szpitala sprzątać cudze kupy :D Ty autorko żyjesz w jakimś matrixie czy jak? :>

bo taka jest prawda- już to widzę :D Jak z uśmiechem odwiedzasz swoje dziecko wychowane w majtkach ze złota w pracy gdzie sprząta ulice :D I już widzę, jak wraz z żoną nauczycielką odkładają niebotyczne sumy na nowe złote majty tym razem dla swoich dzieci :D I już widzę jak wszystkie bogate dzieci i jedyne z resztą na tym świecie (wg Twojego rozumowania) idą na kasę, do policji na krawężnika, czy do szpitala sprzątać cudze kupy :D Ty autorko żyjesz w jakimś matrixie czy jak? :> Gdyby nie dzieci biednych i średnich nie miałabyś co do gara włożyć ani czym tyłka podetrzeć ;)

mama 6latki :)) Jak możesz tak pisać? :) No co Ty milionerka znajdzie synusiowi lepszą żonę niż nauczycielka,czy też ekspedientka. Chce aby świat był tylko dla tych ,,lepszych'',tylko w czym lepszych? W uczeniu dzieci tego zachowania? Gdzie za pieniądze kupisz wszystko...tak jej się zdaje.

Wiewióra ale przeczytaj co odpowiedziała na mojego poprzedniego posta :D Napisała, ze jak jej syna to uszcześliwi to może on sprzątać ulice bo żadna praca nie hańbi o ile z tego będzie odkładał na mieszkanie itd :D

Gość KONTRABANDA
Jestem matką pięciorga dzieci :) ,wiem , ze to szokująca dla większości ilość ale tak jest. I bez fałszywej skromności mogę napisać ,ze doświadczyłam w życiu powodzenia finansowego znacznie przekraczającego możliwości wielu z respondentów. Czy jednak kiedykolwiek przyszłaby mnie albo mojemu mężowi do głowy myśl, nasze dzieci " muszą mieć wszystko " i to jeszcze " wszystko co najlepsze " ? W jakim celu ? Jaką cechę charakteru miałoby rozwijać takie nastawienie ? Dalecy jesteśmy od udawania ,że na to czy tamto nas nie stać po to , żeby sztucznie pobudzać kreatywność dzieci w kierunku samodzielnego zaspakajania swoich potrzeb ale jaki sens jest podawać wszystko na tacy ? Dzieci maja to do siebie,że pożądają rzeczy , przedmiotów bo w nich widzą potwierdzenie swojej wartości . CZy jednak tak jest naprawdę ? W naszym pojęciu najlepszym , najwartościowszym "posagiem" jakie dzieci wynoszą z domu nie jest w brew pozorom brak konieczności pracy - ale poczucie własnej wartości oparte na solidnych podstawach i umiejętność przystosowywania się do zmieniających się warunków . Gdyby na dzietność wpływał tylko stan portfela ..... kto z nas mógłby mieć dziecko ?:)

Nie czytam jej wszystkich wypowiedzi,bo szkoda czasu. Ona wszędzie widzi kasę,pewnie gdy pisze, to na klawiaturze nie widzi liter tylko swoje pieniążki:)

Gość wazalisa27
Czemu sie tak bulwersujecie,ja tylko sie pytam jak mozecie robic dzieci dla samych siebie nie myslac o ich przyszlosci,ja tak bym nie mogla

Ale autorka przegina,bo według jej widzi misi to większa połowa ludzi nie powinna mieć dzieci bo zapewnia raz w roku wakacje nie dwa razy, kino raz na jakiś czas nie co weekend itp. Jej tok myślenia jest śmieszny.

Gość gigabit
Przecież połowa postów to wypociny lasek z grupy"nie znam się, to się wypowiem". nie mają dzieci, ale za to najwięcej do powiedzenia :)

wazalisa27 Jakbyś tak nie mogła to uciekaj i nie przeżywaj:) Pilnuj swoje życie nie innych:P Aby dziecko poszło na studia,to nie trzeba być milionerem.

wazalisa z egoizmu? Ty Bogu za ten egoizm dziękuj :D Przeczytaj sobie co napisałam na poprzedniej stronie- co by było gdyby tylko zamożni decydowali się na dzieci :) Obie z autorką we łbie macie tylko siano (i to zielone i to żółte prosto z pola)

Gość Szakaladdgfdgfsdgfadd
prosze o szczere opinie:)

w niczym, pytanie z innej beczki:)

widze, ze panuje ruch :) to zadałam pytanie które mnie interesuje.

Gość bo taka jest prawda
moje dziecko po to ma rodziców zeby pomogli, jak sie noga podwinie albo cos, a jak u waszych dzieci noga sie podwinie i przyjdzie do ciebie i powie mamo pozycz bo cos strasznego sie wydarzyło, to ty nawet nie bedziesz miała, po bankach kredyty bedziecie brac. SZKODA CZASU Z WAMI PISAC, JESTESCIE OGRANICZONE I TAKIE MACIE MYSLENIE. NIE DAJ BOZE DZIECKO CI ZACHORUJE I CO KUR.. ZROBISZ OD NA PODSTAWOWE LEKI NIE BEDZIESZ MIEC. NO ODPOWIEDZ MI CO ZROBISZ., DO BANKU POJDZIESZ CZY OD RODZINY BEDZIESZ POZYCZAC. MYSLISZ TY O TYM DZIECKU CZASAMI

Gość bo taka jest prawda
ZANIM ROZKRACZYSZ NOGI POMYS TROCHE, A TERAZ SPADAM STAD BO JESTESCIE WULGARNE I NAWET NIE UMIECIE DYSKUTOWAC NA POZIOMIE

Oj autorko, autorko... a kto by Twojemu dziecku w razie choroby zastrzyk podał gdyby nie pochądzące z rodzin średnich pielęgniarki? Kto by to Twoje dziecię uczył w szkole? No i kto by Ci te drogie leki w aptece sprzedał???

Bo taka heat prawda- nie wiesz jak będzie z nami jak naszym dzieciom się nogą podwinie. Nie znasz naszej sytuacji finansowej tylko dlatego że nie wymieniam co mam nie oznacza xerox nie mam nic i że nie będę wstanie czegoś swojemu dziecku zapewnić. Napewno naucze swoje dziecko szacunku do innych i będą pracowały aby poznały wartość pieniądza i żeby nauczyli się żyć bo życie lubi płakać różne figle a nie daj boże mnie kiedyś zabraknie to zostanie taka sierotą jak dziecko wazeliny.

autorko a tak w zasadzie co cię to obchodzi ile kto wydaje na swoje dzieci? Tak z czystej ciekawości pytam.

bo taka jest prawda O to niech już Cię głowa nie boli co kto zrobi:P Gdyby każdy miał do życia takie podejście jak Ty to by większość nie miała dzieci bez znaczenia ile ma w portfelu. Bo co by było,co by było gdyby.... Nikt nie wie co by było w takiej i takiej sytuacji. Nawet Ciebie ,,milionerko'' może złapać choroba czy Twoich bliskich gdzie pieniądze nie będą miały znaczenia,bo pieniędzmi każdej choroby nie uleczysz i co? Powiedz mi jak Twojego dziecka przyszłość będzie wyglądała? Pozna dziewczynę z dużo mniejszą zawartością portfela i co w tedy? Pogonisz ją bo nie masz szacunku do innych,widzisz tylko swój czubek nosa przysłonięty papierkowymi banknotami. W pogoni za tą kasą pogubisz się w tym wielkim świecie......

Gość bo taka jest prawda
Mam to gdzies ze sie ze mnie smieja, znam swoja wartość, a ty jestes taka prostacka, ze nie wiem gdzie ty sie chowałas. rodzice ci wpojili takie wartosci, podejrzewam ze sa tak samo nie wychowani jak ty, od kogos te cechy musiałas odziedziczyc

Gość bo taka jest prawda
przeciez pytałam sie kobiet które nie stac na dzieci, skoro ciebie tak stac, to po co sie wypowiadasz