Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bojesieboluporodowego

to juz 33 tc boje sie porodu jak to znioslyscie?

Polecane posty

jak w temacie opowiedzcie o tym czy to w ogole da sie przezyc??????!!:)) jakie byly wasze poprody czy to takie straszne jak je opisuja?

Gość RAJd paryż DAkar
nic co luckie nie jest nam opce

Gość KLE KLE MEN SS
nam też

Gość kot_ Sylwester
tato o czym oni mówią?

Gość gcchchgcgcgch
nie, nie da się

Gość zxzx
2 razy przeżyłam więc się da. :)

moze wiecej konkretow a nie jakies esy floresy..?;p

Gość foiewfguiw
cesarka czy sn>?

wyjdzie w praniu......:)

Da sie przeżyc zapewne. Ja mam doświadczenia tylko do 5 cm rozwarcia ale było ok. Przecież kobiety jakoś wychodzą ze szpitali po porodzie więc da się przeżyć. Ps. Chodziłaś do szkoły rodzenia?

Gość Katastrofffa
Ja rodzilam 17 godzin i nadal zyje ;) moze uda ci sie dostac znieczulenie.Na pewno to pomoze znisc bol ,ktory nie ukrywajmy jest nie do opisania.Oczywiscie nie od samego poczatku ale jak przychodza bole parte to masz wrazenie ,ze za przeproszeniem zaraz wysra...wlasna glowe przez dupe ;)bole krzyzowesa najgorsze ale moze bedzie miala szczescie i ich nie doswiadczysz bo podobno nie kazda kobieta je ma :)ja mialam od samego poczatku :( jak juz dostaniesz maluszka na brzuch to zapomnisz o calym bolu :) zdecydowanie jestem za SN.

Gość foiewfguiw
ja nigdy nie rodzilabym silami natury:o przeciez to tragedia na szczescie mam wskazania do cc i jakbym kiedys miala rodzic z pewnoscia skorzystam:)

Gość foiewfguiw
czytam duzo na ten temat i nie lubie bólu-lub jak kto woli"bulu":P

chodzimy z mezem do szkoly rodzenia zmienia to moje myslenie o naturalnym porodzie i chcialabym tego dosawidczyc dla dziecka ..i doznac tej chwili gdy klada go na brzuch...juz bym chciala zeby byl z nami...kocham Go strasznie....myslalam o znieczuleniu ale za małą mam jeszcze wiedze bym mogla cos powiedziec n aten tamet

To wierz mi, ze po cc jest też dużo bólu niestety. ps. Napisałam gdzie bulu? Jak tak to sorka, chyba kawy nie wypiłam;-)

Gość foiewfguiw
ty nie:) ale pewnien brodaty pan owszem mialam kilka operacji w zyciu i wiem z czym sie sa zwiazane w sumie ostatnia pol roku temu z duzym cieciem i blizna wiec nie boje sie akurat tegi rodzaju zabiegow

pytałam :) ale chce znac opienie kobiet ktore to przezyly na wlasnej skorze..mamy wspaniala polozna prowadzaca z 25-letnim doswiadzczeniem ale chce wiedziec wiecej od mam :)

ja rodzilam 8 h bol jest ale to sie zapomina ja juz po porodzie jak lezalam w szpitalu to nie pamietalam dziecko to wynagrodzi. jak rodzilam to pod koniec nie mialam juz sil i caly czas powilam jak go nie urodze ja nie umiem i nie dam rady ale malenki wyskoczyl na swiat i juz ma 2 lata a teraz corazx bardziej zazdroszcze kobieta w ciazy i zastanawiam sie nad 2 dzieckiem. powodzenia dasz rade .

Gość Katastrofffa
Znieczulenie fajna rzecz tyle ,ze u mnie skutkiem ubocznym byly bardzo silne bole glowy przez pol roku :( drugi minus to taki ,ze jestes unieruchomiona na kilka godzin.Na kiedy masz termin? :)

Gość rodziłam ponad
20 h, na szczęście ze znieczuleniem :) wszystko da się przeżyć :)

Gość j.....s...
cc na zyczenie:) zero bolu i dziecko cale a nie poobcierane i wymeczone polecam

Gość uivkvuv
ja tez panicznie bałam sie porodu, ale jak przyszłoco do czego to okazało się że tragedii nie ma... rodziłam 8 godzin, znieczulenie dostałam po 5 godzinach, kiedy bóle przy skurczach były już dosyć bolesne - ale nie jest to ból nie do zniesienia. po znieczuleniu już szybko poszło, do pełnego rozwarcia już nic nie boało. potem 30 minut ze skurczami partymi - najpierw uczucie jakbys miała zrobić kupę, a końcówka kiedy dziecko już prawie na wyjściu już trochę bolesna, ale trwa to kilkaminut. jak dzidziuś wyskoczy to w tym samym momencie zapominasz o bólu

Gość uivkvuv
Katastrofffa dlaczego unieruchomiona na kilka godzin po znieczuleniu? jak urodziłam przez dwie godziny leżałam z maluszkiem na sali porodowej, a jak go wzieli na badania to ja poszłam się wykąpac co do bólu głowy po znieczuleniu to niestety się zdarza, jak przy wszystkich zabiegach powikłania, czy skutki uboczne występują i tutaj- wtedy robi się łatkę z krwi i powinno przejść. natomiast po cc też jest sporo niedogodności - brak czucia w brzuchu, ból pleców czy właśnie ból głowy po znieczuleniu

Gość Katastrofffa
A jakie ty mialas znieczulenie skoro czulas mimo wszystko bol? Ja mialam epidural ,ktory unieruchomil mnie od pasa do stop.schodzil generalnie 6 godzin z tym ,ze ja dostalam go w sumie w ostatniej chwili wiec zanim zeszlo to troche sobie polezalam ;)

Gość wizalisa27
Dla mnie byl to koszmar,bol nie do zniesiena,nawet dziecko mi tego nie wynagrodzilo i mialam depresje poporodowa,zanim nawiazqlam z malym wiez troche czasu uplynelo,parte dla mnie to byl pikus,a i krocze wyglada koszmmarnie,nie chce juz dzieci,a wczesniej chcialam 3

ja przeżyłam sn i cc. i gdyby ( nie daj Boże) miało si ę trafic po raz 3 to ja bardzo proszę o sn. Ból jak cholera, owszem, ale po cc gorszy. większa niedyspozycja, więcej ograniczeń. mimo,że wstałam po cc po 10 godzinach, to do siebie dochodziłam dobre dwa tyg. po sn szybciuitko

Dobrze. Miałam ciężki poród ale dwa dni później już normalnie funkcjonowałam. Bolało nie powiem;-) ale do przeżycia. Szybko się zapomina o tym bólu. Na pewno zrobimy małej rodzeństwo.