Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie ciumkająca

Przedszkole TAK czy NIE?

Polecane posty

Gość gdsfgsdfgy67
nie atakuję tylko tłumaczę dlaczego przedszkole jest ważne i korzystne dla dziecka- w końcu nie wszyscy wiedzą i niektórym sie wydaje, że to tylko po to, żeby matka miała czas chałupę ogarnąć i usmażyć kotlety. każdy robi co uważa- jak dla mnie dziecko może byc nawet "homeschoolowane" w szkole do pełnoletności, nie moja brocha.

Gość gdsfgsdfgy67
*hołmskoolowane w domu oczywiście

Gość ale widzę że więcej
osób jest na tak.

Gość a jak sie tak zastanawima dla
we Francji 3 latki ida do szkoly i od 9 do 16 sie ucza. okolo 12 maja przerwe na obiad potem spanie i znbowu zajecia. Moja corka uwielbia chodzic do szkoly , a miala 3 altka jak poszla. Obuylo sie bez placzu i rozpaczy. ale dla was to pewnie zbyt duzy rygor i trauma.

Gość gajovva
Jezu niektorebaby tu tak histeryzuja,jakby autorka posylala dziecko do szkoly z internatem i to wojskowej w dodatku. Miedzy moimi dziecmi beda rowne dwa lata. mieszkam w niemczech,tu zwykle posyla sie do przedszkola dzieci w wieku 2 lat. wolalabym z pol roku albo rok pozniej,ale moj maz nalega na 2 lata -znaczy poslanie w wieku dwoch lat. mala pojdzie wiec w wieku 2 lat i 2 mieziecy (zeby nie zbieglo sie dokladnie z pojawieniem sie drugiego dziecka) na 3 h dziennie. caly dzien czyli 8 h to moim zdaniem za duzo,ale te trzy to tylko jej dobrze zrobi. widze,jak sie wyrywa juz teraz do dzieci. ja w tym czasie poswiece wiecej uwagi drugiemu dziecku i zrobie jakis tam obiad,zeby miec czas dla starszej,jak wroci. inaczej bym musiala ja zostawic samej sobie,zeby na przyklad zrobic jakies zarcie. Dzieci sa rozne,jak jakies jest nieufne i lekliwe,to moze za wczesnie dla niego,ale 3,5-4-latek to juz obowiazkowo powknien pojsc na chwile dziennie do dzieci. moja kuzynka 'siedzi w domu' przy drugim dziecku,to i czterolatki do przedszkola nie posyla,bo nie ma jak u mamy. dziewczyna sie nudzi tak okrutnie,ze az zal. wszyscy to widza poza mamusia,ktora jest przekonana,ze daje dziecku to,co naklepsze

Gość mamuska334
Ja zapisałam swojego malucha do tego przedszkola http://brightchild.pl. Ma już 3 latka, więc wydaje mi się że już czas...Mam nadzieję, że jakoś przeżyje...że nie będzie się stresował...choć przypuszczam, że będzie trudno na początku. Ogólnie mam problem z tym, aby zostawić swoje dziecko u siostry, czy brata, bo od razu płacze...a co dopiero będzie w przedszkolu, aż strach pomyśleć...

Gość Klaudynka66666
Ja jestem jak najbardziej na TAK. Dziecko ma w przedszkolu znajomych, może się z kimś bawić, nawiązywać kontakty, bardziej się usamodzielnia. Moja córka chodzi do Przedszkola Złota Rybka (http://przedszkole.warszawa.pl/) i ciężko mi ją popołudniu stamtąd wyciągnąć :)

Jak najbardziej, trzeba posłać dziecko do przedszkola, najlepiej prywatnego, bo ja mam niemiłe wspomnienia związane z państwowymi placówkami. Dziecko przynajmniej jest otwarte, nawiązuje kontakt z rówieśnikami itd. Same plusy. Nauka języka obcego też jest dobra od małego, tak mi się wydaje. Ja przywiązuje do tego wagę, bo za dwa lata chcę wyjechać do Anglii do rodziny - tam będę mieć lepsze perspektywy zawodowe niż tu, a lepiej, żeby moje dziecko było przygotowane do zmiany kraju i języka :)

Gość mamaasiam
wybor dobrego przedszkola to bardzo wazna sprawa, ja zapisalam mojego synka do przedszkola Pszczolka Maja, za rok zapisze corke bo to bardzo dobra placowka, ciekawy prog.edukacyjny, fajne zajecia, dobre jedzenie no i dziecko maszeruje tam z zadowoleniem :) www.przedszkolepszczolkamaja.pl

Gość gość
to ja autorka topiku. Zapisałam syna do przedszkola i to byl strzał w 10! uwielbia tam chodzic :)