Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa Kobietka

Poród w Oświęcimiu

Polecane posty

Gość gość
hej:) czy któraś z was orientuję się ile kosztuję poród rodzinny w Oświęcimiu?

Gość gość
porud nic nie kosztuje tylko potem sie placi za fartuch ktory maz dostnie to ci powiedzom maz cos placil 30 zl ale rodzilam 2012 roku

Gość gość
Co trzeba zabrac do tego szpitala dla dziecka? Co daja a co nie?

Gość gość
pampersy musisz miec a co dokladnie chcez wiedziec co zabrac a co nie pytaj

Gość gość
dla dziecka tylko pampersy i można zabrać chusteczki nawilżające, ubranko tylko na wypis

Gość gość
a jak jest z kąpaniem noworodków? robią to połozne? trzeba zabrać płyn do kąpieli dla dziecka?

Gość sylwia88888
noworodki są zabierane do kąpieli codziennie około 7:30, kąpią je położne, nie musisz mieć swojego płynu do kąpieli, pisz jak masz jeszcze jakieś pytania rodziłam tam w niedziele 11 maja, od środy jestem w domu

Gość gosiaczek 836
cześć co zabrać dla siebie do porodu i po porodzie i co dla dziecka?

Gość patka1987
No i termin porodu już za 2 miesiące zaczyna mnie ogarniać lęk ale mam nadzieje ze będzie ok

Gość gość
Tez mam termin za dwa miesiace i tez zaczynam sie bac.. Ponoc w rym szpitaly zamiast podkladow wymagaja lignine czy cos takiego.. Prawda to?

Gość sylwia88888
Dla dziecka potrzebne są tylko trzy rzeczy: pampersy, chusteczki nawilżające i krem do pupy. Do porodu można mieć swoją koszule, jeśli się nie ma to dają, można miec wode mineralną - mi podczas porodu bardzo chciało się pić, trzeba mieć swoją lewatywe. Po porodzie: majtki siatkowe, podkłady higieniczne (nie jest wymagane noszenie ligniny), mydło bialy jeleń (takim zalecają się podmywać), koszula nocna do karminie, biustonosz do karmienia, wkładki laktacyjne (chociaż mi się akurat nie przydały bo w szpitalu miałam bardzo mało pokarmu), klapki pod prysznic, 2 ręczniki, kubek, sztućce (ale jak się nie ma to też dają). Dokumenty: dowód osobisty, karta ciąży, grupa krwi, jak się ma jakieś wyniki badań to można dodatkowo zabrać. Nie bójcie się dziewczynki, będzie dobrze :) trzeba myśleć pozytywnie, urodzić trzeba, nie ma wyjścia :)

Gość gość
A jakcy sa tam lekarze i polozne? Jak wyglada to juz po porodzie? Sa pomocne czy raczej chamskie? Ile kobiet na sali? Podobno nie ma odwiedzin?

Gość patka1987
Sylwia super że napisałaś dokładnie co trzeba mieć bardzo pomocne informacje :-)

Gość gość
Faktycznie nie ma odwiedzin, rodzina może zobaczyć maleństwo przez szklane drzwi na oddziale noworodków. Sale są 5 osobowe, ale ja przez pierwszy dzień leżałam na sali sama, dopiero w drugim dniu dołączyły do mnie 2 dziewczyny które urodziły w nocy (także sale nie są przepełnione) Lekarze są ok, codziennie rano jest obchód, lekarze pytają o samopoczucie i sprawdzają jak goi się krocze, około 10tej po salach chodzi pediatra i informuje matki o stanie zdrowia dziecka, jeśli wszystko jest ok to po porodzie naturalnym wychodzi się w 3 dobie, czasami gdy dziecko ma żółtaczkę trzeba zostać dzień dłużej. Jeśli chodzi o położne to są różne miłe i troche mniej miłe:) ale mi się nie zdarzyło zeby któraś odmówiła mi pomocy, wystarczy poprosić żeby pomogły przewinąć czy przystawić do piersi, one też same chodzą po salach i pytają czy nie trzeba pomóc. To tylko kilka dni, da się przeżyć :)

Gość gość
A jak wyglada porod? Interesuja sie rodzaca czy plotkuja i sa zajete soba? Ile jest sal do porodu rodzinnego? Czy jest platny? Wiem ze w chrzanowie sie placi i jest tylko jedna.,

Gość gość
Up

Gość patka1987
Bardzo prosimy mamusie które rodziły w Oświęcimiu o wypowiedzi . Za 2 tygodnie Usg zobacze moją kruszynoe jaka jest duża już się nie moge doczekać.

Gość gość
Ponoc lekarz o imieniu Ahmed jest hmm.. nie fajny..

Gość gość
Moja wizyta tez za 2 tygodnie.. Bardzo prosze o wypowiedzi mam ktore rodzily w oswiecimiu o wypowiedzi gdyz do porodu coraz blizej..

Gość gość
Up

Gość patka1987
No i nikt nie chce już nic napisać za 3 dni USG a za 6 tygodni poród . Małe zdenerwowanie jest ale trzeba myśleć pozytywnie :)

Gość gość
Patka orientujesz sie moze co trzeba zabrac dla dziecka? Tylko pieluchy czy kosmetyki tez i ubranka?

Gość patka1987
Pieluszki chusteczki bo sama bedziesz przewijac i warto mieć krem do pupy a na kiedy masz termin jeśli moge zapytać

Gość patka1987
Ubranka dopiero na wyjście a no i warto z 1 lub 2 pieluchy tetrowe

Gość gość
Termin na 24 lipca , a ty?

Gość patka1987
Ja na 27 lipiec wiec może sie spotkamy :-)

Gość gość
A zorientowalas sie moze jak wyglada porod i opieka po w tym szpitalu? Polozne przy porodzie mile i pomocne czy raczej chamskie? Jak jest po porodzie?

Gość asiekxx
do gość: trzeba poczytać kilka stron wcześniej...pisały dziewczyny, że położne zależy jak się trafi,ale nie odmawiają pomocy jak się poprosi, a jeśli chodzi o rzeczy które trzeba zabrać ze sobą super opisała to sylwia88888 kilka wpisów wcześniej :) powodzenia Wam życzę, ja jestem dopiero w 3 miesiącu i zastanawiam się nad szpitalem, bo chciałabym, żeby poród przyjmował lekarz prowadzący, który pracuje właśnie w tym szpitalu i dlatego raczej zdecyduję się też na Oświęcim.

Gość gość
Orientujecie się dziewczyny może czy w tym szpitalu przyjmuje porody Edyta Bittner? dzięki z góry za odpowiedzi

Gość patka1987
W każdym szpitalu i na wszystkich oddziałach znajdzie się miły personel i ten mniej wiec myślę że to zależy na kogo się trafi. A 3 do 5 dni które się tam spędza po porodzie każda z nas jakoś wytrzyma mając swoją kruszynkę przy sobie :)