Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa Kobietka

Poród w Oświęcimiu

Polecane posty

Gość samotna szczęśliwa mama
My jeszcze główkujemy :-)

Gość gość
Nadia, Lena, Laura :)

I jeszcze Gabrysia :-)

Gość patka1987
Jeszcze takie pytanko dziewczynki bo ja na skierowaniu na cc mam tylko godzine bez daty tylko pani doktor kazala sie zglosic w danym dniu czy cesarke robia w ten dzien co sie zglosze czy na nastepny? Sorki ze tak panikuje i wypytuje ale wy jestescie mega pomocne naprawde :-)

Jeżeli zgosnisz się np 23.07 to cesarke robią Ci (jeśli badania ok, tzn nie ma bakterii w moczu, czy jakiejś infekcji itp) 24.07. Z rana tak ok 9-10 :-) nic się nie przejmuj później ty we wrześniu bedziesz nas pocieszac hehe :-) swoja droga to juz nie długo :-). Ale ci zazdroszcze:-)

Gość patka1987
No niedlugo dokladnie 23 sie mam zglosic. Juz jestem mega zmeczona ale jeszcze troszke.

Gość gość
Witam! Mam pytanie... Czy któraś z Was orientuje się, czy dr Edyta Bittner nadal lub ponownie pracuje w szpitalu na oddziale? Życzę powodzenia wszystkim i każdej z osobna ;) ps. Wasze posty są mega pomocne!!! :)

Nie ma jej juz w Oświęcimiu w szpitalu.

Gość gość
Chodze do lekarza ktory nie przyjmuje w oswiecimiu a chce tam rodzic. Co w wypadku kiedy bede po terminie i nic sie nie bedzie dzialo a moj lekarz nic nie mowi na temat jak wlasnie nuc sie nie dzieje? Dal mi tylko skierowanie do porodu ale nic wiecej. Mowi ze mam jechac do szpitala jak mi wody odejda albo bede miec skurcze. A co jesli ani jedno ani drugie nie ma miejsca?

mam pytanie: zabieracie do szpitala ciuszki dla dziecka na czas pobytu, czy tylko na wypis?? W innym temacie z tego co czytam dziewczyny biorą, jest to też napisane w tych wszystkich artykułach o pakowaniu torby do szpitala. Ja jak poprzednio rodziłam w ośw to przez cały pobyt dzieciaczki były w rożkach i przebierałyśmy je dopiero przy wypisie. Coś się zmieniło od tego czasu?

Gość ppatka1987
Nadal jest tak że ubranka tylko na wypis :-)

Tak dokładnie tylko na wypis. Do szpitala jakaś pieluszke tetrowa i ja miałam nie drapki :-).

Gość straszny_kocur
nad tetrą też się zastanawiam - chyba nie będę kupować. Tylko pampersy wezmę.

Gość gość
A snoczek i butelke bierzecie do szpitala?

Gość patka1987
Ja smoczek zapobiegawczo wezme a butelki chyba nie. Jeszcze dokładnie 7 dni :-).

butelka niepotrzebna, bo nawet gdybyć chciała dać dziecku tylko wody to pielęgniarki tam mają wszystko przygotowane. Smoczek można zapobiegawczo zabrać.

Gość szczesliwa samotna mama
Smoczek miałam i teraz tez wezme:-) a mowilam o tetrach ale to buzinki i ja osobiście uzywalam do piersi zamiast wkładek laktacyjnych:-) Byłam wczoraj u lekarza corcia sie odwróciła:-) :-) :-) wiec mam nadzieje ze już tak zostanie:-) wazy ok 2200 i lekarz mnie pocieszyl ze nie powinna ważyć więcej niż 4 kg.:-) ucieszylam się, bo syna było trudno "wypchac" hehe Kocurku zastanawiala sie w czym odbierzesz córkę ze szpitala? Taka głupia pora.... Może być ciepło a może być zimno.... Ja osobiście mam dylemat.

Gość patka1987
To super że mała się odwróciła rewelacja. A pieluchy tetrowe zawsze się przydają do wytarcia :)

To zależy od pogody, ale pewnie kaftanik z długim rękawem i śpioszki lub pajacyk wystarczy. Ewentualnie wezmę jeden zwykły kocyk do przykrycia,gdyby się okazało ze bedzie chłodno. To w sumie tylko przejście do auta.

Z synem nie miałam problemu bo urodził się w listopadzie i trzeba było opatulic :-) tez się bardzo cieszę ze się obróciła byle juz tak zostało... :-)

ja rodziłam syna końcem lipca, były wtedy ogromne upały i pamiętam, że ubrałam mu cienką czapeczkę i bawełniane śpioszki z kaftanikiem z długim rękawem.

Gość patka1987
A przy wyjściu ze szpitala same ubieramy swojego bobasa w to co uważamy? A i czy po cesarce wypiszą mojemu mężowi opiekę gdybym się źle czuła ?

Tak, ubieramy w to co chcemy. Przy moim wypisie asystowała mi pielęgniarka, pomogła ubrać synka. Czy cesarka czy nie to maz ma chyba 2 tyg wolnego z tytułu opieki,prawda?

Chyba tak, a juz na pewno jak w domu jest male dziecko. Mi akurat sama ubierała i do dziś nie wiem dlaczego....

bo rodząc pierwsze dziecko to człowiek jest strasznie skołowany w szpitalu. Ja pamiętam, że sama nie wpadłam na to by sprawdzić czy zmienić dziecku pieluszkę - w ogóle o tym nie pomyślałam :) Dobrze, że miałam pełne piersi pokarmu bo bym zapomniała o karmieniu :P

Gość patka1987
Z dnia na dzień czuje się gorzej przez te upały. Jeszcze 6 dni a moje stopy puchną niesamowicie i zgodze sie ze im bliżej tym sie bardziej ciągnie.

Gość Nowa w Oświęcimiu
Mam pytanie dziewczyny, czy któraś z was chodzi do dr. Bittner na Garbarskiej, jeśli tak czy trzeba rejestrować się wcześniej telefonicznie czy wystarczy przyjść i czekać w kolejce na swoją kolej?

Dasz rade ty masz tylko 6 dni a ja 8..... Ale tygodni :-) zazdroszcze ze juz utulisz maleństwo swoje :-) ja tez się okropnie czuje. Piore ciuszki ale prasowanie zostawie sobie na chłodniejsze dni:-) jutro planuje zakupy.... Chociaż to co do szpitala trzeba bo nikt nie zna dnia ani godziny jak to mówi mój lekarz:-) a macie jakieś szczególne zachcianki? Bo ja jem tonami zielone ogorki . maz mi mówi ze mnie maluszek za to znienawidzi i na pewno nigdy nie będzie lubiala ogórków hehe

Co do dr Bittner nie mam zielonego pojecia