Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dociekliwa Kobietka

Poród w Oświęcimiu

Polecane posty

Gość gość
A nie myslalas rodzic np w chrzanowie? Tam juz mozna skorzystac ze znieczulenia..

Gość gość
Hej to może i ja się podzielę opinią rodziłam 4 lata temu w oświęcimiu i oprócz drobnych niedogodności które zdarzają się wszędzie nie dam złego słowa powiedzieć na ten oddział w tym szpitalu,dodam że miałam ciężki poród z bólami krzyżowymi trwający 10 godzin,gdybym miała rodzić jeszcze raz wybrałabym tak samo polecam też pracującego tam lekarza który przyjmuje m.in w kętach doktora J.K:)wszystkim mamom życzę powodzenia i jak najmniej bólu.

byłam dziś w pepco - mają tam torby na kółkach w różnych rozmiarach, ale zapomniałam zerknąć na cenę. Co do smoczków i butelek - okazało się, ze to Campol i BabyOno. Ekspedientka powiedziała mi, że bywają również Tommee Tippee. No i nie mogłam się powstrzymać by nie wziąć mini leginsów na -3m-ce bo o dziwo nie były różowe - kupiłam szare i czerwone w białe kropki za 9.90 :)

Gość gość32222
Gosciu zgadzam sie, ten lekarz jest super, teraz jest zastepca ordynatora. Do tego grzeczny, mily no i przystojny ;-) mialam z nim stycznosc kiedy lezalam w szpitalu :-)

Gość samotna szczęśliwa mama
Oj bardzo przystojny zwłaszcza ze tak powiem hehe :-) muszę się przejść do pepco właśnie, dzięki za info, tylko cena najważniejsza :-P to nie chcesz różowych ciuszkow? Ja znów mam wszystko różowe i juz nic nie kupuje do ubrania bo szafa Peknie :-P ja synowi tylko smoczek z aventu kupywalam ale to dla tego ze nic innegonnie chciał. ...

właśnie mam już nadmiar różowych ciuszków - to nieuniknione przy dziewczynce :) Muszę ten róż trochę przełamać szarymi, czy nawet czarnymi (mam świetne spodenki w biało czarne paski) ubraniami :)

Moja mama mieszka w Holandii i ma mi wysłać właśnie ciuszki a tam moda idzie do przodu ciuszki jak miniaturki dla dorosłych:-) ja znów granatu mam tez dużo:-)

Gość patka1987
No i po wizycie cesarka na 24 wiec zostały 2 tygodnie już jestem przerażona ale musi być dobrze :-)

Czyli pośladki? Kurcze tak się denerwuje bo ja tez mam pośladki ale wizyta na wtorek.... Musi być dobrze:-)

Gość gość32222
Patka to w dzien mojego poorodu :-D

Gość patka1987
Tak tak posladki a glowka mega uwiera w okolicy żeber masakra.

Kurcze ja nib ruchy czuje tak jak przy synku a był ułożony noermalnie. Jednak po tych żebrach tez uwiera... Okaże się we wtorek. Ja powiem tak. Z synem ponad 15 godzin ostrych boli wraz z bólami krzyżowymi i waga urodzeniową ponad 4 kg, ale mimo wszystko cesarki bym nie chciała, może nie dlatego ze się jej boje, gole były nie do zniesienia jednak znioslam jemu to co było pomporodzie wymagrodzilo mi wszystko:-) ale wiadomo każdy ma swoje zdanie.

Gość patka1987
Budziłam się rano i tak sie zastanawiam bo moja pani doktor nie dała mi już skierowania na badania a mam się zgłosić na oddział dzień przed cesarką czy to by znaczyło że szpital robi te badania?

Gość patka1987
Jeśli są mamusie po cesarce w oświęcimiu i wiedzą coś na temat badań to piszcie:-)

Jeśli masz badania w porządku to dlatego ci nie dala skierowania:-) a gsdy zgosisz się do szpitala to oni przy przyjęciu wszystko robią na cito ibwyniki będą w ten sam dzień:-) nawet gdybyś miała swoje to oni i tak robią je przy przyjęciu:-) wszystko razem z badaniem ginekologicznym USG, przepływy, krew, mocz, ktg i tętno oczywiście:-) a wiem bo rodzilam juz dwa razy, oprócz tego z synem lezalam tam w 20 TC z krwawieniem, 10 dni. Później w30 TC ze skorczami pogodowymi 8 dni plus już przed terminem parę dni i po 5 dni. A teraz w 13 tyg z krwawieniem 15 dni i w16 8 dni z tym samym..... Wiec chciałabym tam zawitac juz tylko do porodu i to SN!:-) lekarzy i położne to z pamięci bym wymieniła hehe

Ps przepraszam za literowki ale to tablet i jego posrany słownik.....

Gość patka1987
To super bo sie troche przejelam czy dzwonic zapytać. A tobie oczywiscie życzę wizyty tylko podczas porodu :-)

No dzięki dzięki:-) wszystko gotowe? A Ty co będziesz miała?:-)

Ps a skierowanie juz dostalas? Na 7 rano pewnie hehe

Gość gość
Córcia ma być a skierowanie dostałam na 7.30 rano :)

Gość patka1987
Wcześniejsza wypowiedź jest moja zapomniałam jak zwykle nicku zmienić

Same córeczki :-) super ze juz gotowe wszystko ja dopiero zaczynam:-) przynajmniej znasz juz datę urodzenia dzidzi:-) oczywiście prosimy o zdanie całej relacji po porodzie:-) :-) :-)

Gość patka1987
Oczywiście Oczywiście relacja będzie :)

Gość patka1987
Jeszcze takie pytanko bo z tego co wiem mąż nie może byc podczas cesarki ze mna ale jak sie urodzi dzidziuś to chyba mu ją pokaza ?

Tak:-) wyniosą na korytarz i pokaza:-)

A macie juz imiona dla dzieci? :-)

U mnie będzie Zuzias lu Lilianka :-)

Gość patka1987
A u mnie bedzie Zosia :-)