Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewdewdewdwded

Jak można codziennie nie brac kąpieli?

Polecane posty

Gość ewdewdewdwded
A nawet jakby ktoś był bardzo biedny i nie miał mozliwości codziennie brac prysznica to da się umyć dokładnie całe ciało w miednicy

Gość khutn
byc moze komus sluzy codzienna kapiel/prysznic, mi na pewno nie

Gość kropelka do kropelki....
ale po co sie gimnastykowac zeby zadowolic jakies higienistki z forum? mozna umyc tylko to co jesty brudne a nie szorowac czyste czesci ciala i prac czyste ubrania 10 razy dziennie

Gość matacz.,.,.,
ewdewdewdwded Niektorzy tak robia ,a mnie sie to nie miesci w głowie... Przeciez to obrzydliwe , przepocone stopy , genitalia , pachy , ciało... Tłuste włosy sa ohydne. Albo jak można np nosic 2 dni tą sama bluzke , skarpetki czy bielizne ? xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx no sory babory , ale czeste mycie skraca zycie i to jest prawda udowodniona naukowo . potem sie taka ciota jak ta co napisała tego posta dziwi , dlaczego ma uczulenie na to , na tamto , dlaczego jest słbego zdrowia itd. mycie ,a kąpiel to dwie rozne sprawy i tak jak pewne czesi ciała trzeba myc czesciej niz inne tak kąpiel kiedy to z całego ciała zmywamy to co dla naszej skóry a i nie tylko zbawienne jest głupotą . szkoda , ze ten naród taki głupi i jeszcze nieswiadomy swej głupoty

Gość gón
Normalnie, mozna brać np co 3 dni. Pytanie z gatunku: "Jak mozna przeżyć za 1000zł msc?!?!?!":)

Gość jak można.....
bo one mają coś nie tak ze skórą, łojotok czy jak to się nazywa, miałem kolegę który latem przeszedł 2km i cały zlany był potem, koszulkę wyrzymać można było i pół wiadra wody było, a na mnie ani kropelki,

Gość ewdewdewdwded
nie żeby zadowolić mnie ,ale sobie bo dla siebie sie myjecie w koncu ,ale skoro niektorzy nie maja takiej potrzeby...dla mnie to jest dziwne ,ale ok ...ja 100 razy lepiej sie czuje jak jestem czysta. Jak byłam mała moi rodzice oszczedzali na wodzie i nie czułam sie z tym najlepiej , ale teraz dbam o higiene i nawet samopoczucie dzieki temu mam o wiele lepsze. Jak np gdzieś na wyjezdzie nie mmoglam sie wykaać codziennie to sie czułam taka nieświeża i ogólnie nie fajnie

Gość gón
To ja nie wiem matacz jak Ty sie pocisz, że po jednym czy dwóch dniach masz wszystko przepocone, gnijace i śmierdzące...Może idź do jakiegoś dermatologa? To wskazuje na jakąś nadprodukcje gruczołów potowych.

no wlasnie,nie mamy potrzeby,wiec po co kogos naklaniac:)

Gość khutn
tu nie chodzi o potrzebe mycia sie, ja lubie sobie zrobic ciepla kapiel krotka bo to przyjemne, ale wiem ze codzienne takie mycie byloby niezdrowe i szkodliwe dla mnie

Gość ewdewdewdwded
A poza tym nie tylko Polacy maja przekonanie ,ze powinno sie codziennie myć ,ale ludzie we wszystkich zachodnich krajach wiec nie sprowadzajcie wszystkiego do ,, głupoty Polaków" . Bądź co bądz ,ale codzienna higiena , depilacja itd przywędrowaly do nas z zachodu

Gość bejca8925
Coś jest z tym nie myciem się. Mieszkałam kiedyś z dwiema dziewczynami, które miały wręcz obsesję higieny, brały prysznic nawet i 3 razy dziennie. Tylko, że ich skóra tak przyzwyczaiła się do ciągłego mycia, że jak poszły na imprezę, wracały rano i potem odsypiały do południa bez prysznica, to tak śmierdziało od jednej i drugiej potem, że trzeba było okna w kuchni otwierać jak weszły. Koszmar. A sama spotykałam sie kiedyś z facetem, który autentycznie przyznał mi się po czasie, że myje się raz na 2-3 dni, codziennie tylko "miejsca strategiczne". Jakby mi o tym nie powiedział, to w życiu bym nie pomyślała, bo NIGDY nie śmierdział. Sama biorę prysznic raz-dwa dziennie, bo tak sie przyzwyczaiłam.

Gość gón
Poza tym mydło wysusza skóre i zabija naturalna flore bakteryjna która służy ochronie ciała przed inwazją wirósów i bakterii. A i człowiek to nie jeststworzenie wodne żeby non stop siedzieć w wodzie to nienaturalne i niezdrowe. No ale jak ktoś non stop myśli o sobie jako o obiekcie seksualnym w mysl zasady "myjcie sie dziewczyny, nie znacie dnia ani godziny" to później takie dziwolągi się dziwią : JAK MOŻNA?:D:D

No zleży gdzie się pracuje. Dziwne żeby nie brać kąpieli codziennie pracując na budowie czy na kopalni. Czy chociażby wykonując jakąś ciężką pracę fizyczną.

Gość khutn
depilacja to juz osobny temat, to nie ma nic z higiena wspolnego. co do tego jak jest na zachodzi to sie nie wypowiadam bo nie bylam tak na tyle dlugo by sie zorientowac w zachodnich zwyczajach ;)

Gość ewdewdewdwded
ode mnie nie śmierdzi , nawet moj facet sie dziwi po co tak często się myję . Ale ja nie chce czekać 2 ,3 dni aż zacznę śmierdzieć bo sorry nawet osoba co sie mało poci nie będzie świeża po takim czasie...

depilacja to swoja droga glupota i nie ma nic wspolnego z higiena

Gość gón
Jarku podejrzewasz, że autorka pracuje w kopalni?:D

Moi wszyscy byli faceci, obecny, znajomi by umarli ze smiechu wiedzac, ze myje sie raz na 3dni. Skad wy ludzie pochodzicie? Jestescie obrzydliwi. I niby cycki, rece i nogi wam sie nie poca? Szkoda, ze nie bierzecie pod uwage chociazby brudu z powietrza, ktory jest w duzych miastach, osadza sie na waszych wlosach- spaliny samochodowe, kurz, bakterie. Na calym ciele, na ubraniach tez. I nie tylko pod pachami. Dzieki bogu, ze nie znam takich brudasow jak wy i ze nie musze jezdzic komunikacja miejska w waszym smrodzie, ktory zalewacie tona perfum i dezodorantow.

Gość ewdewdewdwded
kropelka do kropelki - mysle ,ze masz bardzo zacofane poglady...

Gość khutn
a ja sie zgadzam z kropelka. no, moze nie do konca, bo nie uwazam ze depilacja to glupota i ze ten kto sie depiluje jest glupi, ale uwazam ze to niepotrzebne.

nie chodze nago zeby brud i spaliny mialy mi sie osadzac na ciele,jak juz to osadzaja sie na kurtce,no,ktore z was codziennie pierze swoj plaszcz albo kurtke? hehe

Natomiast Biuralista czy ja wiem, czy codziennie powinien się kąpać??! Umyć to obowiązkowo. Myślę że co drugi dzień by wystarczyła kąpiel Biuraliście. No ale jak kto ma na codzienną kąpiel to nie ma w tym nic zlego.

Gość zc\cdadadadadavc n vfbthdvrgwc
ja sie kapie raz na tydzien myje codziennie i nie uslyszalam bym smierdziala. W mojej rodzinie tez kapia sie raz na tydzien i nikt nie smierdzi

ja nie mowie,ze te osoby sa glupie,tylko ze robia glupio

Gość ewdewdewdwded
zreszta idzcie sobie do dermatologa napewno wam nie powie ,że mycie skraca zycie :P obrzydliwe jest nie mycie ciała pare dni i tyle

Gość khutn
myjemy miejca szczegolnie potliwe wiec nie smierdzimy :) reszta moze poczekac na gruntowna kapiel

Gość huyuyu
omg naprawde sa tacy co nie zaloża dwa razy bluzki, tylko co dzień piorą??? jakim trzeba byc debilem, raz że ta rzeczy się zniszczy błyskawicznie, dwa - ile gównianej chemii spuszczacie, potem woda drozeje w cholerę, a dzieci w Afryce pic nie maja co

kiedys bylam u dermatologa z podraznionymi rekoma,co sie okazalo? ze za czesto je myje