Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Melaska80

Do mam, które musiały wrócić do pracy po macierzyńskim.

Polecane posty

Jak to przeżyło dziecko? Z kim zostało? Od któej do któej nie ma was w domu? Jak Wy to przeżyłyście? Co je dziecko w tym czasie?

wróciłam do pracy jak córka miała 5,5 mies. została z moja mamą. była z nią po 9 godzin dziennie. rozstanie przeżyłam tylko ja :P dla niej nie robiło różnicy z kim jest. piła mm i jadła obiadki, które ja gotowałam jej wczesniej

wróciłam do pracy jak młody skończył 8 miesięcy, został z babciami, nie zrobiło to na nim większego wrażenia, przynajmniej tak nam się wyadwało, teraz jest o wiele gorzej, bo czasem nie chce mnie wypuścić z domu pracuję od 8 do 16,w domu jestem ok 17

To jak to zorganizowaliscie. U nas jedna w Uk druga we Wloszech, wiec nijak sie nie da :P :P

Ja wracam do pracy pod koniec lutego. Nie mamy nikogo kto mógłby się nam dziećmi zająć, więc harmonogram będzie wyglądał tak: mąż do pracy zawsze chodzi od 6 do 14, wraca i ja się pakuję i jadę do pracy na 15, wracam po 22, robię co muszę, idę spać, wstaje w nocy jak trzeba i później rano znów z dzieciakami czekam na męża i znów do pracy i tak w kółko. Ech, chyba cień ze mnie zostanie, no ale co zrobić :D Aaa... od września jak się uda to starszą do przedszkola poślemy :)

a no tak daleko to nie są, pomieszkują u nas przez ten czas, po 2 tygodnie każda

Gość opihgfd
WSPÓŁCZUJE WAM,ZE MUSICIE WRACAC DO ROBOTY . I WSPOŁCZUJE NIEZARADNYCH MĘŻÓW

Gość opihgfd
tak, tak każda tak mówi

Gość młoda mamuśka 22 go
ja musze wrócić bo mąz powiedział,że robic na mnie nie bedzie:( i tak dziecko trafiło do żłobka niestety,a ja na kase do marketu

hej ja wrocilam jak syn mial skonczone 5 miesiecy byl z niania az do skonczenia 3 lat potem poszedl do przedszkola, potem za drugim razem wrocilam jak corka miala skonczone 7 miesiecy zostala z ta sama niania co syn az do skonczenia 2,5 roku teraz jest w przedszkolu

Ja wróciłam do pracy, jak córka miała 7 miesięcy. Przebywała z nianią, u niej w domu z całą jej rodziną. Nie płakała, gdy przychodziła godzina wyjścia do niani. Aha, pracowałam 7 godz. dziennie + godzina na dojazd.Teraz M. ma 7 lat, a do tej pory jak widzimy się z nianią to z radością się przytulają "na misia" :) Tylko znajdź taką wspaniałą nianię, bo z opowiadań koleżanek to różne przeboje są..

Wróciła do pracy jak młody miał niecałe 7 miesięcy. Dziecko przeżyło to normalnie, ale pewnie dlatego, ze od początku nie była tylko mama, ale też tata i dziadkowie. Nie ma mnie w domu od 6.30 do 13.30. Młody w żłobku od 9.30 do 13.30. Rzadko się zdarza żebym musiała zostać w pracy dłuzej. Jak ja to przeżyłam? Też dobrze, bo chciałam wrócić do pracy i byłam pewna tego co robię? Dziecko w tym czasie je to samo co jadłoby w domu czyli kaszę i obiad ugotowany przeze mnie.

Gość lolinko
jakto co się stało? Nie studiowałm prawa po to, żeby robic tylko obiadki i sprzatać, chcę miec kontakt z ludxmi, "swoje i tylko swoje" sprawy, chce miec swoja pensję, swoje premie...To normalne - chcę zyc muszę pracować...Inaczej sobie tego nie wyobrażam...

Gość lolinko
No z tą nianią to ja sobie tak nie wyobrażam - w sumie obca rodzina wychowuje Twoje dziecko :/ Niania może być w porządku, ale jej dziecko/mąż/teść niekoniecznie. U kogoś bym, nie zostawiła...

pudlo. maz stracil duza czesc przychodu, nie ze swojej winy. ja bym chciala byc z dzieckiem do min 2 lat.

Gość dsgjdfs,mvl;mkv
Chciałabym "szczerze pogratulować" Wszystkim mamusiom, które uważają, że dziecku nie robi różnicy z kim zostają czy z babcią, sąsiadką czy obcą babą. Boże co za ograniczone tępe dzidy! Czytam to i nie wierze, że niby przezywa mamusia powrót do pracy a dziecku to obojętne - MASKARA!!!!!!!!!!!!!

Gość dsgjdfs,mvl;mkv
Dziecko całymi dniami z babcią bo mamusie bardzo zajęte i ile widzicie dziennie swoje dziecko 3h????? Już wierzę, ze macie dla niego czas, na pewno przecież trzeba zrobić obiad na drugi dzień.

jakos żyć trzeba a ja dziecku poświęcam cały czas po pracy, obiadki mam już ugotowane, sama na tygodniu nie gotuję moja mama też poszła do pracy szybko ja zostałam z babcią i nianią żyję, mam się swietnie, dobrze nam się układa w kontaktach rodzinnych, wręcz doskonale i nie czuję sie zaniedbana, wręcz uważam, ze mama za bardzo o mnie i o brata dbała, martwiła sie i takie tam spokojnie moze psycholog dla dziecka nie będzie potrzebny jeśli go oddasz w ręce babci czy miłej niani

nie chce urazić inncyh ama, ale zdarza sie, ze takie dzieci siedzące w domu tylko z mamusią mają problemy adaptacyjne później jak sądzisz do jakiego wieku jest ok zosatc z dzieckiem w domu? do 3 lat? dlaczego?, do 5 lat? dlaczego? jaka jest różnica jesli chcę wrócić do pracy, a dziecko jest w dobrych rękach to nie widze problemu i nigdy nie widziałam moje dziecko swoje babcie zna świetnie od urodzenia, razem mieszkaliśmy przez macierzyński, wiec straszna krzywda mu się nie stała teraz zaraz idzie do przedszkola i dopiero teraz nie bardzo chce sie ze mną rozstawać, ale i z atatusiem podobnie, wiec co? mamy z mężęm klepiac biedę, bo kumoś coś się nie podoba? za co żyć? jak żyć?

Gość dsgjdfs,mvl;mkv
Arszenika czyli twoim zdaniem miałabym otwarty umysł jakbym powiedziała super, że zrobiłyście sobie dzieci, pewnie jeszcze w wieku nastu lat (bo do tego pewnie pijesz) i oddajecie je babciom, naniom, sąsiadkom w wieku 5/6m ?? No nie uważam inaczej. Dziecko powinno być z matką jak najdłużej mam na mysli wiek około 3lat, nie dlatego, że każda książka o rozwoju dzieci tak podaje. Tak chce, tak mam i mam prawo mieć inne zdanie. A jeżeli dla Ciebie inne zdanie niż ogół ( w tym wypadku większośc matek w tym temacie) to ograniczenie i zamknięty umysł to właśnie ty masz zamknięty i ograniczony rozum :) TYle.

ja myślę, ze każdy robi jak chce i nikt nikogo nie powinien za to osądzać wszystko zależy od sytuacji, dziecka, samej mamy czy rodziców wogóle, kontaktów międzyludzkich i podejścia do życia

dsgjdfs,mvl;mkv-> uważam, że każda matka powinna zrobić to co uważa za słuszne. I nikogo nie wyzywam od ograniczonych tępych dzid (i właśnie dlatego uważam, że musisz być mocno ograniczona skoro innych argumentów już nie masz), jeżeli ma inne zdanie niż ja. A dla twojej wiadomości zrobiłam sobie dziecko trochę póxniejszym wieku i oddałam je do żłobka - siedliska wszelkiego zła wg niektórych ;-)