Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiApapar

Dlaczego katolicy chcą by zgwałcone kobiety rodziły ?

Polecane posty

Gość alexia 30
Tak mają prawo. Bo nie wyobrażam sobie nosić dzieco faceta który mnie zgwałcił. Mimo miłośći do dziecka czułabym pewnie i nienawiść. To jest chore zmuszać kobiety do rodzenia dzieci z gwałtu. A co potem powiedzieć dziecku że kim był tatuś??

offerma: narkoman, alkoholik czy inny kwiat z własnej woli (i głupoty) stał się takim, a nie innym człowiekiem. Zgwałcona kobieta raczej nie prosiła się o to, żeby być w stanie błogosławionym! Cóż za inteligentne porównanie!

Gość offerma
"9 m-cy to ona będzie musiała sobie z tym radzić-" 123 nawet więcej niż 9 miesięcy. chyba że rozwiąże sprawę tak jak wspomniana tu już "karolina w.". tylko czy naprawdę państwo powinno stwierdzić że "to jej wybór" i skoro jest "samotną matką", sama utrzymuje i wychowuje to ma prawo utopić jak już jej się znudzi?

Gość alexia 30
Najlepiej jak na tematy gwałtu wypowiadają się faceci!! co oni do cholery wiedzą!!!Najlepiej osądzać kobiey które dokonują aborcji

Gość Pozwól żyć innym
Taki los czy to zarodka czy człowieka. Jedni umierają w sędziwym wieku, inni w dojrzałym, w pełni zdrowia giną w przeróżnych wypadkach. Umiera wiele dzieci i niemowlakow z mnóstwa powodów. Obumieraja zarodki w łonach kobiet z rożnych powodów rowniez z powodu aborcji. Tak już jest na świecie ze a"twoje dni są policzone" więc przestańcie sadzić innych, bo zycie nie jest sprawiedliwe.

Wszyscy walcza o zakazanie aborcji ale na in-vitro tez sie nie zgadzają :D Z jednej skrajności w drugą...

"W momencie otrzymania "radosnej" nowiny to kobieta zostanie sama z całym ciężarem- 9 m-cy to ona będzie musiała sobie z tym radzić" ­ czyżbyś była samotną matką, że zapodajesz takie idiotyczne stwierdzenia? ­ kobieta zostaje sama z "ciężarem" tylko wtedy, kiedy wcześniej pójdzie do łóżka bez zabezpieczenia z jakimś tępym bezmózgim. no i wtedy faktycznie to jest wyłącznie jej problem, bo sama sobie tego partnera do seksu (i potencjalnego zapłodnienia) wybrała.

Gość alexia 30
Ale pewna partia tego chce. Całkowitego zakazu aborcji

Maćku- do tej pory to decyzja kobiety czy usuwać ciążę z gwałtu. Ale są plany legislacyjne całkowitego zakazu aborcji- wprawdzie szanse, że przejdą nie są duże, ale dyskusja się toczy.

Gość offerma
"Tak już jest na świecie ze a"twoje dni są policzone" więc przestańcie sadzić innych, bo zycie nie jest sprawiedliwe." 123 sugerujesz że kodeks karny z jego zakazami zabójstw, gwałtów itp rzeczy powinno się znieść bo "życie nie jest sprawiedliwe"?

Gość Owszem, tej instytucji wiele
"jasne. przecież tam gdzie nie było kościoła katolickiego to ludzie żyli jak w raju, nikt na nikogo ręki nie podnosił, wojen nie było tylko wieczny pokój i dobrobyt" 123 Nic takiego oczywiście nie napisalam, nic takiego oczywiście nie mialam na myśli, niczego takiego nawet nie sugerowałam. Czyżbyś wspominał coś o manipulacji, offermo?... Nie? O, to całe szczęście. 123 Ponadto, to jest argument godny poziomu Twoich niektórych mało lotnych adwersarzy płci słabej, którym z taką lubością okazujesz pogardę. Argument typu "a to nie tylko kościół był zły!". Tak. No i co z tego? Czy to umniejsza jego zbrodnie? Pytanie retoryczne, nie wysilaj się. 123 P.S. Nie mam oczywiście nic wspólnego z komunizmem, manipulancie.

@Moorland: pisalem o tym wyzej. Jest taki projekt srodowisk konserwatywnych, ale ma on wylacznie charakter polityczny, a chodzi o przesuniecie granicy dyskusji. Zeby np. nie debatowac o aborcji "na zyczenie" tylko o aborcji z gwaltu. I to przynosi skutek, bo wiele osob, takze w tej rozmowie mowi: "ja jestem przeciw aborcji z lekkomyslnosci, wpadki, ale z gwaltu......" itd. Chodzi o przesuniecie debaty na prawo. Nikt powazny nie wierzy przeciez, ze takie prawo zostanie wprowadzone.

żaba - ze świadomością, że nosisz dziecko gwałciciela zawsze jest się samemu.

żaba na odwyku: Zanim będziesz kontynuować swoje mądrości proponuję przynajmniej przeczytać tytuł topiku, może załapiesz o czym piszę. Bynajmniej o kwestii chadzania do łóżka na własne życzenie.

Maciek - tu się z Tobą zgodzę, to byłaby przesada. Chociaż sama jestem za aborcją na życzenie.

Gość Pozwól żyć innym
Do offerma: pisałam o niesprawiedliwym umieraniu a nie przestepstwach

Gość jeżeli masz problem
zamiast się zastanawiać czy zabijać dzieci zgodnie z prawem -powalczmy wszyscy i katolicy i niewierzący o surowe kary dla gwałcicieli.Tu jest problem.Bydlak gwałciciel po 4-latach wychodzi na wolność i gwałci następne kobiety a mu zastanawiamy się jak zabić powstałe dziecko-czy to normalne?

Gość Owszem, tej instytucji wiele
"przypisywanie mu jakichś idiotycznych, wyssanych z palca "zbrodni"" 123 I proszę Cię, jakaś granica zaprzeczania faktom, mechanizmów obronnych i życia w świecie fikcji i pobożnych życzeń istnieje, naprawdę. Poza nią jest już tylko szaleństwo. Pozdrawiam mimo wszystko serdecznie, bo od początku istnienia Twego życia na Kafeterii, szczerze lituję się nad Tobą.

Nie wiem ale czy tylko ja zauważam , że to męzczyźni sie buntują i są przeciw aborcji :D Oby każdy z Panów musiał rodzić kamień.

Gość offerma
" wprawdzie szanse, że przejdą nie są duże, ale dyskusja się toczy." 123 tak samo jak "toczy się dyskusja" na temat "aborcji na życzenie". co więcej, w większości europejskich krajów jest ona legalna. "toczy się" też dyskusja na temat tzw "aborcji pourodzeniowej" która jest potwornym barbarzyństwem. i nie widzę powodu dla jakiego dyskusja na temat "aborcji na życzenie" ma prawo się "toczyć" a na temat "całkowitego zakazu aborcji" nie.

@daisyduck: wydaje Ci sie, 90% kobiet jakie znam jest przeciw aborcji i sa to czesto osoby niewierzace;)

Moorland- dla mnie aborcja na życzenie zupełnie nie powinna być dopuszczalna- bo zamiast korzystania z niej w naprawdę tragicznych, patowych sytuacjach- jak utrata zdrowia/ życia matki czy właśnie wspomniane wyżej gwałty- stałaby się metodą antykoncepcji czy "leku" na wpadki- powstałe zwyczajnie z lekkomyślności. Wydaje m się, ze na dłuższą metę byłoby to mocno nadużywane.

Gość offerma
"Nic takiego oczywiście nie napisalam, nic takiego oczywiście nie mialam na myśli, niczego takiego nawet nie sugerowałam." oczywiście że napisałaś, być może nie miałaś na myśli ale ewidentnie oskarżyłaś kościół o rozmaite zbrodnie które absolutnie winą kościoła nie są. one wynikają po prostu z ludzkiej natury i jak historia pokazuje kościół katolicki hamował zbrodnicze zapędy ludzkości a nie je wspierał.

"żaba - ze świadomością, że nosisz dziecko gwałciciela zawsze jest się samemu. " ­ ja pierdolę. znowu mi ktoś próbuje włożyć przysłowiowe "dziecko w brzuch" :o🖐️ ­ ja uważam, że ta obecna ustawa JEST DOBRA i nie powinno się jej zmieniać. ani w prawo, ani w lewo. ­ ale jak zwykle topik zszedł na temat aborcji W OGÓLE, więc się w związku z tym wypowiadam. i proszę mi nie wciskać rzeczy, których nie mówię/nie piszę :o