Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiApapar

Dlaczego katolicy chcą by zgwałcone kobiety rodziły ?

Polecane posty

Gość kkkiiikkkaaa
Maciek, a gdyby Twoją kobietę czy siostrę zgwałcił w krzakach jakiś śmierdzący menel to namawiałbys do donoszenia ciązy? Widząc cierpienie tej kobiety, załamanie nerwowe, depresję, itp. Serio byś namawiał?

Gość kkkiiikkkaaa
Dziecko półtoraroczne czy niemowlak już czuje, także tu nie ma mowy o aborcji czy zabijaniu.

Gość mkiloki
A ktos sie zastanowil nad jakoscia zycia takiego dziecka, oddanego do osrodka, wychowyjacego sie w domu dziecka? W Polsce mamy piekna i bogata tradycje walki o zycie nienarodzonych, ale narodzonymi juz nikt sie tak bardzo nie przejmuje. Zycie, wbrew opinii KK, nie jest najwyzsza wartoscia.

@kkki: pewnie nie, ale wtedy w gre wchodzilyby silne emocje z mojej strony, a teraz rozmawiam na spokojnie i teoretyzuje, jak wszyscy tutaj, dlatego napisalem, ze nie chce mi sie dyskutowac na ten temat, bo ani ja nie przekonam aborcjonistow, ani tamci nie przekonaja ludzi od pro- life. Takie rozmowy do niczego nie doprowadza, ale wypowiedziec sie zawsze warto:)

@mkiloki: szczytem hipokryzji jest martwienie sie o los dziecka w osrodku, ktore chcialo sie usmiercic (abortowac). Nikt nie ma prawa w ten sposob decydowac. Wiele osob z osrodkow wyszlo na ludzi. A moze ja jestem wlasnie z takiego osrodka? Ugryz sie w jezyk.

Gość offerma
"Zycie, wbrew opinii KK, nie jest najwyzsza wartoscia." 123 no ba, skoro nie chodzi o twoje życie to pewnie że "nie jest najwyższą wartością". dlaczego się wobec tego nie powiesisz uwalniając zasoby tego świata dla owych "narodzonych" o których się tak "troszczysz"?

Gość dziewczyna ecfff
Ciąża ma ogromny wpływ na zdrowie kobiety, wiem gdyż już mam dziecko. Do tego sam fakt, że kobieta została zmuszona do poczecia w wyniku przestepstwa jakim jest gwałt. Ciąża wymaga od kobiety rezygnacji z wielu dziedzin życia codziennego. Niektórzy mówią niech urodzi i odda. Kobieta to nie inkubator bez uczuć, kobieta to człowiek rozumny, myślący czujący. Co powiedzą te wszystkie wspaniałomyslne gdy ona odda dziecko?! Bedą ją obgadywać, i ta kobieta bedzie ofiarą nie tylko gwałtu ale i całego systemu który zmusią ją do rodzenia dziecka którego nie planowała, a poczete zostało w wyniku gwałtu. Bedzie miała fizyczny ślad ciąży ( ciało, wstydliwe rozstepy, czasem nadwaga, żylaki, operacje jezeli urodzi przez cc czy naciete krocze. Będzie cierpieć psychicznie oddajac swoje dziecko, a do tego bedzie napietnowa społecznie jako ta "co sie puściła i oddała dziecko" Boje się was, gdy czytam ze to dziecko nie jest winne etc :o ok a kobieta jest winna ze została zgwałcona? kazda kobieta po gwałcie powinna dostać pigułke po, by w ogóle do zapłodnienia nie doszło. Nie wmawiajcie ze ten zarodek jest ważniejszy od kobiety, bo go w sumie jeszcze nie ma a kobieta jest i cierpi...

Gość mkiloki
Szczytem hipokryzji jest udawanie, ze domy dziecka nie istnieja i ze nie taki bedzie los wiekszosci tych dzieci. A czemu mam sie gryzc? Fakt, ze ktos pochodzi z domu dziecka to dla ciebie powod do wstydu?

Gość Ladysmerfettta
Zgadzam się z przedmówczynią ,polska to zacofany kraj .Ja mam w dupie to co myślą o mnie inni,aborcja powinna być jak w holandii zalegalizowana to nie było by tyle przypadków typu katarzyny w, czy zabijania dzieci .Na szczęście jest Women off waves:)

I jeszcze juz naprawde na koniec: przeciez wiadomo, ze nie bedzie penalizacji na usuniecie ciazy z gwaltu. Nikt kto zna sie na rzeczy w to tak naprawde nie wierzy. Sprawa ma charakter polityczny, a chodzi o przesuwanie granicy dyskusji. Zauwazcie, ze nie rozmawiamy w tej chwili o dopuszczalnosci aborcji, tylko o dopuszczalnosci z gwaltu i jeszcze o tym dyskutujemy. Pozdrawiam.

Gość offerma
"Kobieta to nie inkubator bez uczuć, kobieta to człowiek rozumny, myślący czujący." 123 ale to jest wciąż jej dziecko, czyż nie? wprawdzie z facetem który ją zgwałcił ale jednak. ten cały temat to lewacka prowokacja bo nikt kobiet do rodzenia dzieci z gwałtu nie zmusza a poza tym pigułki "po" są w polsce legalne i zawsze można ją wziąć. ale socjalistycznej bandzie zawsze mało.

Gość Lajla1212
bo to nie oni rodzą "Widziłas w jakiejkolwiek religii Boga kobietę" w Hinduizmie, religii starozytnej Grecji czy Rzymu czy Egiptu sa/byly kobiety "boginie". to dziwne co piszecie bo mam wielu znajomych wsrod gorliwych katolikow oraz narzeczonego katolika i zadne z nich nie wyraza sie negatywnie na temat aborcji w tych trzech dopuszczalnych przypadkach czyli m.in. z gwaltu. no chyba ze rozmawiamy o dewiantach religijnych, czubkach i nawiedzonych moherach to moze i jakis tam odsetek z nich przeciwstawia sie aborcji calkowicie. ja jestem za aborcja w kazdym przypadku jesli kobieta nie chce miec dziecka a ma kase na skrobanki. wy chyba z normalnymi katolikami nie mieliscie do czynienia tylko z psychopatami ktorzy dla ksiedza pedofila by wlasne dziecko oddali a za rydzyka pocwiartowali cala swoja rodzine. trzeba umiec odrozniac katolikow od psycho-moherow.

Gość Ladysmerfettta
polska ciemny kraj stąd takie tematy

Gość offerma
"narzeczonego katolika i zadne z nich nie wyraza sie negatywnie na temat aborcji w tych trzech dopuszczalnych przypadkach czyli m.in. z gwaltu." 123 to ciekawi z nich "katolicy". wg wykładni kościoła katolickiego aborcja jest zawsze złem i grzechem. a ci twoi znajomi to chyba tacy "katolicy" co to w kościele są w święta + śluby, chrzciny itp.

Gość offerma
"w tym 12 tygodniu zaczyna sie ksztaltować układ nerwowy" 123 to chyba twój bo u każdego normalnego człowieka kształtuje się od samego początku. tzw "węzeł hensena" tworzy się już w czasie gastrulacji.

Maćku-tylko,że to kobieta będzie ponosiła wszystkie konsekwencje gwałtu i urodzenia takiego dziecka.Ludzi,którzy chcieliby aby kobiety zgwałcone rodziły dzieci niech zapewnią im pieniądze na te dzieci,wsparcie psychiczne,faceta który nie kopnie ich z siedzenie.Takie kobiety będą musiały sobie same radzić...facet z pewnością taką kobietę zostawi,nie będzie wychowywał dziecka gwałciciela ale kobieta musi tak?Owszem-takie dziecko można oddać do ośrodka ale jakie ono będzie miało tam życie?Jesteś z takiego ośrodka?Pracujesz w ośrodku?Widzialeś na twarzy cierpienie tych dzieci?Nikt się nimi nie interesuje a skoro kobiety mają rodzić to niech ludzie "z wyższej półki",którzy mają najwięcej do powiedzenia zapewnią im godne życie.

@milkoki: lepiej wychowac sie w domu dziecka, niz zostac pozbawionym szansy na zycie przez "troskliwych".

Gość Ladysmerfettta
dziewczyna ecfff- żal mi ludzi siedzących na tym forum ,ja tu wchodzę tylko i wyłącznie po to żeby się odmóżdżyć i pośmiać i jak czytam tematy typu;aborcja to zabójstwo,kobieta za kierownicą czy kobiecie wypada pić to śmiech mnie ogarnia. Ten naród nie powinien wchodzić do unii europejskiej tylko wsiąść widły i do gnoju.Zacofany naród ,przynajmniej znaczna część chyba ,że tutaj wchodzą same tłuki które takie tematy zakładają

Gość warszawianka10
Dlatego, że każdy człowiek ma prawo do życia-Ty, i ja, i poczęte dziecko. Bóg nie chce gwałtu, ale, jeśli go dopuści, bo każdy jest wolny, to z pewnością nie opuści pokrzywdzonej kobiety, ale ją wesprze i da Łaskę do przeżycia konsekwencji.

"Nie wmawiajcie ze ten zarodek jest ważniejszy od kobiety" - nie ma czegos takiego jak zycie lepsze i zycie grosze. To zycie i to zycie. Na jakiej podstawie twierdzisz, ze zycie kobiety jest warte wiecej niz zycie dziecka? Te zycia sa warte tyle samo.

Gość offerma
"w tym 12 tygodniu zaczyna sie ksztaltować układ nerwowy" powtórzę co napisałem wcześniej, to kompletna bzdura, układ nerwowy tak jak wszelkie inne układy zaczyna kształtwoać się od samego początku. tzw "węzeł hensena" pojawia się już w fazie gastrulacji.

Zycie od chwili poczecia ma wlasne DNA i jest zywym, rozwijajacym sie organizmem. Reszta tych wyliczanek, te 12 tygodni i inne (bo rozne liczby zreszta padaly) to jest po prostu zaslanianie faktow. A fakty sa takie, ze jest to zycie, z ktorego powstanie czlowiek. Tyle w temacie:)

Gość offerma
poza tym aborcja płodu będącego wynikiem gwałtu jest przez prawo dopuszczalna. zdanie kościoła jest takie, że aborcja także w tym przypadku to zło i grzech ale zło i grzech to zdaniem kościoła także np cudzołóstwo a tym się jakoś nie przejmujecie. natomiast zdanie kościoła w sprawie aborcji strasznie was rajcuje, jak widać.

offermo mozesz sobie powtarzać, ale najwyraźniej nie wiesz co to jest węzeł hensena. Do 12 tyg zarodek nie ma odruchów bo nie czuje,

Gość obudzciesiekurwa
tak tak jak zwykle atakujemy katolikow tak najmodniej najprosciej najwygodniej a przyszlo wam do glowy puste paly ze abak porod aborcja to nic innego jak morderstwo tak porod boli jak cholera wiem bo rodzilam.gwalt to obrzydlistwo ale czy mord dziecka mozna w jakikolwiek usprawiedliwic ?czy wam juz media doszczetnie mozgi wypraly?a co kurwa sie dzieje w jemenie pokojowi muzulmani gwalca dzieci ale na ten temat to wam sie nie chce pisac ze strachu tak nie wpada trza szanowac regligie co? i poglady innych lepeij atakowac katolikow za ksiezy pedofilow tak jest wygodnie i cool ale wiecie jaka jest roznica pomiedzy katolikami i reszta?katolicy przynajmniej staraja sie z pedofilia walczyc a muzulmanie uwazaja to za normalne zeby sprzedac 6 latnia corke starcowi za zone.otworzcie oczy ludzie co do z wam jest do huja!!!

Ten temat dotyczy aborcji.Inne tematy są również bardzo ważne.Dopiero byłaby dyskusja,rzucanie mięsem i plucie jadem jakbyśmy się ogólnie zaczęli czepiać Boga,kościoła,księży i tak dalej.