Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiApapar

Dlaczego katolicy chcą by zgwałcone kobiety rodziły ?

Polecane posty

@Polly: kobieta moze oddac dziecko, jesli go nie chce. Jest masa legalnych mozliwosci. Wierz mi, ze jest wiele par, ktore oczekuja na adopcje, bo bardzo chca miec dziecko, a sami z powodow biologicznych nie moga miec wlasnego.

Gość offerma
"ale gdybym była w takiej sytuacji (niechciana ciąża) natychmiast bym przeprowadziła aborcję," ale ty chcesz zabić własne dziecko a nie siebie. sama żyć chcesz i nie chcesz swojej aborcji. twój argument o tym jaka to ty jesteś biedna i nieszczęśliwa jest zakłamany bo wcale umrzeć nie chcesz.

Gość dziecko z wpadkiiiiiiiiii
offerma- sam jesteś idiotą, w teorii każdy prawy i mądry, tylko jak taka sytuacja się przydarzy to nogi zapas, kobiety mają rdzić, a co dalej to ich sprawa

Offermo-rzeczywiście nie ma w Tobie jadu,skoro kobiety mające od Ciebie inne zdanie nazywasz od razu idiotkami między innymi... ;)

Gość offerma
" w teorii każdy prawy i mądry," 123 nie każdy, ty nie.

Gość offermo, ty głosie sumienia
ty kaznodziejo forumowy, sędzio bezwzględny, umyśle piękny i gardzący tępotą ludzką (a szczególnie kobiecą), tylko ty możesz słów poety używać w takim kontekście i się swojej arogancji i buty nie wstydzić. Żebyś ty chociaż te słowa poety rozumiał... Człowieku marny, żałosny, obejrzyj się na własne życie smutne, a nie osądzaj cudzego 🖐️

@Teqi: KK jest akurat chyba najwieksza organizacja pozarzadowa, ktora prowadzi szeroka akcje misyjno - humanitarna w krajach trzeciego swiata, m.in. w Afryce.

Gość offerma
"rzeczywiście nie ma w Tobie jadu,skoro kobiety mające od Ciebie inne zdanie nazywasz od razu idiotkami między innymi..." 123 nie z powodu ich "zdania" tylko z powodu ich manipulacji za pomocą których chciałyby mnie wykluczyć z dyskusji dlatego że nie jestem kobietą. jeżeli ktoś takimi prostackimi manipulacjami próbuje odebrać mi prawo do wypowiadania się (bo nie jestem kobietą) to niech nie liczy na szacunek z mojej strony.

offerma: nie, nie jest to logiczne tylko idiotyczne. Snujesz teorie, przytaczasz cytaty i myślisz, że komuś tym imponujesz? Oczywiście, że w sprawach dotyczących danej grupy osób czy danego zagadnienia powinny się wypowiadać, decydować osoby zainteresowane. Nie będę zabierać głosu w sprawie wazektomii czy nowotworu prostaty bo zwyczajnie nie pozjadałam rozumów i nie znam się na tym. Ale określanie dziewczyn mianem idiotek, bo mają odmienne zdanie od twojego na babskim forum i temacie dotyczącym ciąży jest lekko dziwne.

Ale one też wypowiadają swoje zdanie..W czym jesteś lepszy od tych kobiet?Mają takie samo prawo do dyskusji jak Ty.

Gość dziecko z wpadkiiiiiiiiii
DLACZEGO NIKT MI NIE ODPOWIE NA PYTANIE-DLACZEGO ZATEM NIKT NIE URZĄDZA POCHÓWKU PŁODOM Z PORONIEŃ NATURALNYCH? Nie mówię nawet o zarodkach, z przyczyn wiadomych, ale np. płody z 6 m-ca i wyżej. Nikt nie przejmuje się, że zasługują na ludzkie traktowanie, kończą jako odpady medyczne.

Maciek - co nie zmienia faktu, że zakazano im 'gromadzić". co do oddawania dziecka do adopcji, między gwałtem, a porodem jest 9 miesięcy. kobiety które zostały zgwałcone często sobie skórę próbują zedrzeć (dosłownie i w przenośni), a co dopiero urodzić dziecko gwałciciela.

Gość Pozwól żyć innym
Ale ty ofermo już sie wypowiedzialas więc stul już ten ryj

@Polly: w przypadku wazektomii czy prostaty nie mamy do czynienia z dodatkowym zyciem ludzkim, a w przypadku ciazy tak. To juz nie chodzi wylacznie o kobiete, ale takze o dziecko, a o dziecku maja prawo wypowiadac sie takze inni ludzie, bo to nie jest Twoja lalka Barbie, tylko zycie, chronione przez prawo.

bo poronienia każdy ma w dupie - jak para chce pochówku nienarodzonego dziecka to muszą na rzęsach stawać i grube pieniądze płacić. Z martwego płodu nie ma i nie będzie zysku w innym przypadku.

Maciek - dopóki coś żyje dzięki mojemu organizmowi to nikt poza mną nie będzie decydował czy ja mam ten układ zaakceptować.

Gość offerma
a prawda jest niestety taka że większość ludzi (również tu na kafeterii) nie potrafi dyskutować, nie ma argumentów i dlatego chwyta się takich brudnych metod jak właśnie teksty "ty się nie powinieneś wypowiadać". a jak dostaje na coś takiego niemiłą odpowiedź to odstawia wtedy pokrzywdzoną. tak jak pisałem już wcześniej, ten temat jest zwykłą prowokacją w modnym ostatnio tonie ataków na kościół i chrześcijan i tyle. smutne jest to że tylu głupców daje się w to wciągnąć i dołączają do tej komunistycznej bandy kanalii przeciw instytucji która oczywiście ma swoje wady ale której zawdzięczamy więcej niż jakiejkolwiek innej. a na pewno więcej niż jakimś palikociarzom i ich ubeckim protoplastom.

@Moorland: kazda firma musi miec pieniadze na prowadzona dzialalnosc, takze KK. Co do drugiej czesci Twojej wypowiedzi, to Ty skupiasz sie wylacznie na danej kobiecie, a ja na dziecku. Ty chcesz do jednej tragedii dolozyc druga, czyli smierc dziecka.

Dla mnie to nie tragedia, kilkutygodniowy płód to nie dziecko, a aborcja to nie morderstwo. Sama będąc w takiej sytuacji odczułabym tylko i wyłącznie ulgę.

Maciek: dobrze, ok. Podejmujesz decyzje: należy urodzić to dziecko, bo nie jest lalką Barbie. I co z tej decyzji wynika dla Ciebie? NIC. A widzisz różnicę w tym, z czym ta decyzja wiąże się dla kobiety?

Jak zwykle najwięcej do powiedzenia w sprawie mają ci, którzy nigdy w ciążę nie zajdą.

Gość Owszem, tej instytucji wiele
ludzkość zawdzięcza. między innymi stosy, tortury, wojny i śmierć. można to i nazwać "wadą". ot, taka tam wada... oj tam, oj tam ;)

Maćku a Ty byś urodził sam takie dziecko z gwałtu?Przeżyłbyś pobicie,gwałt, nosił pod sercem dziecko a później je wychowywał uśmiechając się do niego i innych ludzi?Czy byłbyś z kobietą,która jest w ciąży z gwałcicielem?Kochałbyś ją i "wasze" dziecko?

@Moorland: co nie zmienia faktu, ze jest to dziecko, ktore bys zabila. Wiesz, morderca tez moze o nawet doroslym czlowieku powiedziec, ze to nie byl dla niego czlowiek i po jego zabiciu "odczuwa ulge", ale to zaden argument. Dla nazistow Zydzi tez nie byli ludzmi i zabijali ich bez wyrzutow sumienia. Nawiasem mowiac w III Rzeszy aborcje byly przeprowadzane na skale przemyslowa;)

i kilkaset lat rozwoju w plecy, bo kto się wychylił z jakimś ciekawym pomysłem to dostawał w łeb ;)

@Polly: dla mnie nic, dla dziecka wynika to, ze zyje, a dla kobiety wynika to, ze moze albo je pokochac i sie nim zajac, albo je oddac. Skutek jest natomiast jasny: jest dziecko na swiecie i ma szanse na zycie i to jest najwazniejsze.

A co ma wiara do tego ? Chyba nic. Bo ja znam wielu katolików i są za aborcja i to nie ważne w jakiej sytuacji. Najbardziej to mieszja mężczyzni którzy widać się nudza i zamiast rozwiazywac bardzo powazne problemy Naszego Kraju to probuja narzucać innym swoja wole. Dodam , że znam też islamistów którzy wręcz, mogli by zabić jezeli jego dziewczyna by sie poddala aborcji :D

Gość offerma
"Ale one też wypowiadają swoje zdanie.." 123 no i ja nie piszę im że nie mają prawa się wypowiadać tak jak one mi. choć faktycznie istnieją przesłanki które pozwalały by mi tak twierdzić. jeżeli ktoś zamiast dyskutować z argumentami których używam chce mnie wykluczyć z dyskusji brudnymi chwytami "ty nie masz prawa zabierać głosu" to niech nie liczy na szacunek dla siebie. czy tak wam to trudno zrozumieć? "kilkutygodniowy płód to nie dziecko, a aborcja to nie morderstwo." jeżeli za "dziecko" uznamy człowieka po urodzeniu to oczywiście że nie dziecko. ale z pewnością człowiek. to są fakty znane medycynie nie od wczoraj. ciągłe zaprzeczanie tym oczywistym faktom przez aborcjonistów tylko ich ośmiesza.