Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiApapar

Dlaczego katolicy chcą by zgwałcone kobiety rodziły ?

Polecane posty

Człowiek, czy nawet płód od bodajże 5 miesiąca, jest w stanie przeżyć bez organizmu do pasożytowania. Wartość życia płodu jest dla mnie nieporównywalna z wartością życia i dobrego samopoczucia kobiety.

@Teqi: wszystko co powiem oczywiscie moze nie zostac wziete na wiare, ale przegralbym jako czlowiek zostawiajac zgwalcona kobiete. I nie widze powodu, dla ktorego mialbym miec o cos pretensje do danego dziecka? Przeciez to nie jego wina.

offerma: Dlaczego odbierasz to jako atak na KK? To jest atak na niedorzeczne zdaniem niektórych teorie, niezależnie od tego czy wymyślił je KK, Buddyzm, Sejm czy komuniści. Bo o ile nie uznaję aborcji jako metody antykoncepcji w wypadku własnej głupoty, to uważam, ze nikt- czy to kościół, państwo czy inni ludzie- nie maja prawa wymagać od kobiety ponoszenia jedynych konsekwencji przebytej traumy.

@daisysuck: tak, ochrone zycia ludzkiego trzeba jak najbardziej narzucac i jej przestrzegac;)

Gość offerma
"między innymi stosy, tortury, wojny i śmierć" 123 jasne. przecież tam gdzie nie było kościoła katolickiego to ludzie żyli jak w raju, nikt na nikogo ręki nie podnosił, wojen nie było tylko wieczny pokój i dobrobyt. najlepszy przykład - związek sowiecki, po prostu raj na ziemi. no i to są właśnie te absurdalne ataki neokomunistów na kościół i przypisywanie mu jakichś idiotycznych, wyssanych z palca "zbrodni".

DaisyDuck - znałam dziewczynę, która aborcję przeszła pod koniec 4 miesiąca.

@Moorland: zycie jest rowne zyciu, a dobre samopoczucie kobiety, to w tym przypadku sprawa zupelnie bez znaczenia.

Nie masz prawa Ty ani żadan facet narzucać swojej woli kobiecie !! Bo to o to chodzi przeważnie , nie o ochrone człowieka ale o to żeby narzucic swoja wole.

Gość offerma
"Dlaczego odbierasz to jako atak na KK?" 123 w sumie to nie wiem ale może coś ma ze sprawą wspólnego temat brzmiący: "dlaczego KATOLICY chcą by zgwałcone kobiety rodziły?" bo KATOLICY to właśnie ci od KK, jeżeli tego nie wiesz.

Macku-być może Ty byś nie zostawił..Jednak w 99% faceci dają nogę.Nie byłeś zgwałcony ani nigdy nie będziesz.nie zajdziesz również w ciążę.Tu już nie chodzi o wiarę czy nie.

@Moorland: Kaska W. z Sosnowca dokonala aborcji na juz narodzonym dziecku. To jest dopiero wyczyn. Zwolennicy aborcji powinni ja wziac sobie na sztandary;) Katarzyna W. - ikona i legenda ruchu proaborcyjnego;)

Lepiej niech taka dziewczyna urodzi dziecko i je zabije jak bedzie mialo rok :D Pójdzie do wiezienia a jej morale na pewno pojda w góre. A do tego bedzie na utrzymaniu państwa :D

Maciek - to jedyna sprawa jaka ma znaczenie. Chociażby dlatego, że doprowadzona do desperacji kobieta sama się pozbędzie problemu w mniej lub bardziej drastyczny i potencjalnie niebezpieczny dla zdrowia sposób, Skoro zgwałceni przez innego faceta mężczyźni potrafią sobie żrące środki czyszczące w odbyt wlewać...

Gość alexia 30
Przede wszystkim gwałcicielom powinno się ucinać jajca!!!! A kobiety które zaszły w ciążę z gwałtu nie zaszły w nią bo chciały . Powinny mieć prawo do aborcji. Niech wreszcie zaostrzą prawo i każą gwałcicieli jak za morderstwo!!!!!

Macku-nie odpowiedziałeś mi na pytanie...Offermo a Ty byś urodził?

Maciek - gdyby mogła usunąć nie byłoby tragedii. Nie usprawiedliwiam jej, ale nie pieprz głupot.

@daisyduck: jesli chodzi o ochrone zycia czy na narodzonego czy nienarodzonego, to mam prawo narzucic. Robi to w tej chwili np. kodeks karny. Tak samo jak Ty nie mozesz zabic mnie, tak samo ja Ciebie, bo ktos nam narzucil swoja wole.

Gość jeżeli masz problem
czy urodzić dziecko ,które powstało z gwałtu-to bardzo ci współczuje. A tak serio-zapytajcie dzieci urodzone-czy wolałyby ,żeby to się nie zdarzyło. Nie koniecznie katolików.

Gość offerma
"Chociażby dlatego, że doprowadzona do desperacji kobieta sama się pozbędzie problemu w mniej lub bardziej drastyczny" 123 czy narkoman rozwalając łeb starej ciotce która dostała właśnie emeryturę a nie chciała mu dać na działkę jest usprawiedliwiony bo był "doprowadzony do desperacji" (z narkotykowym głodem żartów nie ma)? czy należało by pozwolić na tego rodzaju zabójstwa albo przynajmniej na tak motywowane rabunki? desperacja tu jest niewąska, chyba to przyznasz sama.

@Moorland: ale przeciez Kasia W. usunela dziecko, wiec w czym problem? Wg Ciebie wszystko odbylo sie ok, a jej samopoczucie mam nadzieje, ze jest lepsze.

czółko 🖐️ wieści o waszych dysputach dotarły aż na mój odwyk :classic_cool: ­ "Człowiek, czy nawet płód od bodajże 5 miesiąca, jest w stanie przeżyć bez organizmu do pasożytowania." ­ objawię ci teraz smutną prawdę - byłaś pasożytem swojej matki. nie wstyd ci? ­ paromiesięczne czy roczne dziecko też nie jest w stanie samo przeżyć, nie poruszający się samodzielnie staruszek na wózku/w łóżku też sam nie przeżyje - czy to znaczy, że można ich "usunąć", bo nie są ludźmi, tylko pasożytami? ­ "Wartość życia płodu jest dla mnie nieporównywalna z wartością życia i dobrego samopoczucia kobiety." ­ mhm. życie bezmózgiej baby twierdzącej, że płód nie jest człowiekiem jest faktycznie mniej warte niż życie kogoś, kto jeszcze ma szansę wyrosnąć na myślącego człowieka.

offerma: Już pisałam- niezależnie od tego, kto wymyślił tę teorię- dla wielu osób jest ona zwyczajnie nie do przejścia. W momencie otrzymania "radosnej" nowiny to kobieta zostanie sama z całym ciężarem- 9 m-cy to ona będzie musiała sobie z tym radzić- nie KK, państwo czy niedoszły tatuś.

a Ty jak byś się Maćku czuł gdybyś został zgwałcony przez faceta. Bo dla kobiety to wielki dramat a dowiedzieć się , że zaszła w ciążę to dopiero musi byc coś czyż nie ?

Gość jeżeli masz problem
Dzieci rosną-a problem gwałtu istnieje od zawsze.