Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mutantex

Co ja wchodze , czyli pogaduchy mutancie...

Polecane posty

"Mam przyjemność z patrzenia" ᠋ To ja jednak Ci zostawię "Zryty film" , nad którym się trochę po zastanawiać możesz i znikał będę... ᠋ http://vimeo.com/19839765 ᠋ Narka :-)

Stwierdziła , że ma wirtualne piersi , ponoć ładne. Ale rozebrać się nie chciała...😭

"Brunatna księga ..." \I Poznałam w życiu tylko jednego neofaszystę;zapytał mnie kiedyś/a raczej stwierdził :Nie lubi mnie pani? Powiedziałam,że nie mam nic do niego,ale nie znoszę tego znaku ,który nosi wpięty w kurtce. A on na to:Popieram Hitlera,do 33 roku..... Straszne takie myślenie,że niby przed 33 rokiem ,to był "dobrym" człowiekiem chyba...:O

"Straszne takie myślenie,że niby przed 33 rokiem ,to był "dobrym" człowiekiem chyba..." ᠋ Przed 33 się do wojny szykował. Więc innymi słowy do roku 33 "dobry" bo siał nienawiść tylko w swoim kraju...;-):-D:-D:-D ᠋ Cóż , naziści zarówno wtedy jak i dziś nie słyną ze zbyt wielkiej inteligencji. Łatwo nimi sterować , widząc chociażby ich zaślepienie w przemówienia prawicowe , których sami nie rozumieją , ale , że fajnie brzmią , toteż nie odmawiają... :-P W końcu walczą o "wolność" , która tak naprawdę jest separacją. Łatwo im pokazać wroga i obwinić go o całe zło świata. Łatwo nimi manipulować , toteż są wykorzystywani w polityce. Jak stają się niepotrzebni , to się od nich ich przywódcy odcinają.

Cze Toron :-) ᠋ Nic mnie nie zastyga , tylko pomalutku piszę. Dzięki za music. :-)

Z cyklu - śpiewać każdy może - najgorsza piosenka na świecie z najgorszym tekstem : ᠋ https://www.youtube.com/watch?v=kfVsfOSbJY0 ᠋ Oraz oczywiście tłumaczenie : ᠋ "Oo-oo-oo, oo tak, tak Tak, tak Oo-oo-oo, oo-oo-oo Oo-oo-oo, oo tak, tak Tak, tak ᠋ 7 rano, wstaję o poranku Muszę się odświeżyć, muszę pójść na dół Muszę wziąć swoją miskę, muszę zjeść płatki Widzę wszystko, czas upływa Zegar tyka, wszyscy się śpieszą Muszę zejść na dół na przystanek autobusowy Muszę złapać autobus, widzę moich przyjaciół (przyjaciół) ᠋ Są na przednich siedzeniach Siedzą na tylnych siedzeniach Muszę się zdecydować Na którym siedzeniu usiąść? ᠋ Jest piątek, piątek Muszę się z kimś spotkać w piątek Każdy oczekuje na ten weekend, weekend Piątek, piątek Spotkam się z kimś w piątek Oczekuję na ten weekend, weekend ᠋ Imprezujemy, imprezujemy (yeah) Imprezujemy, imprezujemy (yeah) Zabawa, zabawa, zabawa, zabawa Nie mogę się doczekać weekend'u ᠋ 7:45, jedziemy po autostradzie Jedziemy tak szybko, chcę żeby czas leciał Zabawa, zabawa, myśl o zabawie Wiesz co to jest Ja to mam, ty to masz Moja przyjaciółka jest po mojej prawej Ja to mam, ty to masz Teraz wiesz to ᠋ Są na przednich siedzeniach Siedzą na tylnych siedzeniach Muszę się zdecydować które siedzenie chcę zająć. ᠋ Jest piątek, piątek Muszę się z kimś spotkać w piątek Każdy oczekuje na ten weekend, weekend Piątek, piątek Spotkam się z kimś w piątek Oczekuję na ten weekend, weekend ᠋ Imprezujemy, imprezujemy (yeah) Imprezujemy, imprezujemy (yeah) Zabawa, zabawa, zabawa, zabawa, Nie mogę się doczekać weekend'u ᠋ Wczoraj był czwartek, czwartek Dzisiaj jest piątek, piątek My, my, my jesteśmy tak podekscytowani Jesteśmy tak podekscytowani Będziemy się dzisiaj bawić ᠋ Jutro jest sobota A niedziela nadejdzie po niej Nie chcę żeby ten weekend się skończył ᠋ R-B, Rebecca Black Relaks na przednik siedzeniu (na przednim siedzeniu) Na tylnym siedzeniu (na tylnym siedzeniu) Prowadzę, sunę Na szybkim pasie zmieniam pasy z samochodem u mego boku przejeżdżam obok autobusu szkolnego na przeciw mnie tykanie zegara , chcę krzyczeć sprawdź mój czas jest piątek jest weekend zabawmy się, chodźcie, chodźcie wszyscy ! ᠋ Jest piątek, piątek Musze się z kimś spotkać w piątek Każdy nie może się doczekać weekend'u, weekend'u ᠋ Piątek, piątek Muszę się z kimś spotkać w piątek Każdy nie może się doczekać weekend'u ᠋ Imprezujemy, imprezujemy (yeah) Imprezujemy, imprezujemy (yeah) ᠋ Zabawa, zabawa, zabawa, zabawa Nie mogę się doczekać weekend'u x2 "

To może z okazji Dnia Baby - analiza piosenki : ᠋ Podmiot liryczny w osobie piosenkarki , wyraźnie podkreśla stan rozdarcia w jakim się znajduje. Mianowicie od prostych słów pod którymi kryje się radość , euforia : "Oo-oo-oo, oo tak, tak, tak, tak" następuje wpadnięcie w depresję : "Muszę się odświeżyć, muszę pójść na dół" itd. Innymi słowy podmiot liryczny wskazuje nam , że od godziny 7 zaczyna się u niego stan depresyjny :"7 rano, wstaję o poranku" , przed którą to godziną podmiot był w stanie euforii , a przynajmniej na to wskazuje tekst piosenki. Mamy tu do czynienia również z zachowaniami czysto kompulsywnymi : "Imprezujemy, imprezujemy (yeah)" , które to zachowania wywołują ową euforię w podmiocie lirycznym. Owe skrajne zachowania wywodzą się prawdopodobnie z uzależnienia podmiotu lirycznego od melanży , czego przykładem są słowa : "Nie mogę się doczekać weekend'u". Podmiot liryczny wyraźnie daje nam do zrozumienia , że nie tylko on jest uzależniony : "Zabawa, zabawa, myśl o zabawie , wiesz co to jest , ja to mam, ty to masz , moja przyjaciółka jest po mojej prawej , ja to mam, ty to masz , teraz wiesz to." ᠋ Ale nie jest to jedyny punkt , który nam wskazuje owe uzależnienie. Przy bliższym poznaniu mechanizmu myślenia podmiotu lirycznego , mamy możliwość zaobserwowania , że podmiot liryczny w pewnym momencie stara się odwrócić naszą uwagę od istoty swojego problemu , pokazując nam , że jest istotą o wysokim ilorazie inteligencji , znającą dni tygodnia : "Wczoraj był czwartek, dzisiaj jest piątek , jutro jest sobota a niedziela nadejdzie po niej" , twierdząc , że przecież dobrze się odżywia : "muszę zjeść płatki" oraz że uzależnienie ma się nijak do problemów dnia codziennego podmiotu lirycznego : "Muszę się zdecydować na którym siedzeniu usiąść?". ᠋ Oczywiście , ciągłe melanże skłaniają podmiot liryczny do licznych prób samobójczych : "Prowadzę, sunę na szybkim pasie... Zmieniam pasy... Z samochodem u mego boku... Przejeżdżam obok autobusu szkolnego na przeciw mnie... Tykanie zegara , chcę krzyczeć... Sprawdź mój czas...". ᠋ Innym zachowaniem podmiotu lirycznego jest uogólnianie swojego problemu : "Każdy oczekuje na ten weekend" , wskazywanie miejsc , gdzie podmiot liryczny oddaje się swojemu nałogowi : "Relaks na przednik siedzeniu , na tylnym siedzeniu". ᠋ Na koniec chciałbym zauważyć , że podmiot liryczny nie jest jedyną osobą oddającą się temu nałogowi : "My, my, my jesteśmy tak podekscytowani , jesteśmy tak podekscytowani , będziemy się dzisiaj bawić" ᠋ Reasumując , jest to bardzo smutna piosenka osoby uzależnionej , która niejako śmiechem przez łzy pragnie wskazać nam , jak bardzo cienką granicą jest oddzielone zwykłe spotkanie od uzależnienia i jakie konsekwencje swojego uzależnienia ponosi , jak bardzo destrukcyjny to nałóg. ᠋ P.S. Przypomnijcie mi , żebym więcej spał następnym razem , bo chyba brak snu mi szkodzi... :-O:-O:-O

Słucham tej piosenki: "Czasami się zastanawiam , co też takiego się stało , że jest jak jest... A może tak już było od zawsze , tylko teraz więcej się o tym mówi ?" \I Właśnie w poniedziałek na grupie,usłyszałam dwie historie,które do tej pory, znałam tylko z filmów:(:(:(;no, bynajmniej nie słyszałam nigdy "na żywo":(

Spróbowałam z tym podmiotem lirycznym,ale chyba nadal coś nie tak z moją formą:O.Było tak: "Prowadzę, sunę na szybkim pasie... Zmieniam pasy.." Przeczytałam,że prowadzi saunę:Pi jak było o zmienianiu pasów,to wyobraziłam sobie,że chodzi o pasy bezpieczeństwa...😭😭😭Może lepiej już nie będę czytać tej analizy,bo mi wyjdzie,że jestem półgłówkiem:O:D:D:Di w następstwie tego, popadnę w depresję...😭:P

"Prowadzę,sunę na szybkim pasie...Zmieniam pasy".To chodzi o pas szybkiego ruchu,gdzie można płynnie zmieniać pasy.Taka ulica,gdzie dwa auta suną obok siebie w tym samym kierunku.No wiesz...miasto i te sprawy:D