Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kushion

Październikówki 2013, termin na październik 2013.

Polecane posty

Gość gosc1212
milakulus.................28 lat...........30.09.2013..........Jakubmalbikk...................27 lat...........02.10.2013..........TomaszDanusia1986...........27 lat...........02.10.2013...........KacperDelicja21a................20lat...........02.10.2013..... .......BlankaKnw1986 .................27 lat .......... 03.10.2013 ........... WiktoriaMichellinka..............27 lat...........07.10.2013...........Aleksandercyan_10..................22 lata.........07.10.2013...........DominikaLarrwa....................25 lat...........08.10.2013...........xxxxxxxxxxPrzyszła mama na....23 lata.........08.10.2013...........Kajaundo........................32 lata........10.10.2013...........Franciszek?Aam........................30 lat..........10.10.2013... ........Krzyśmadziulkao7.............25 lat..........10.10.2013............MajaTullippanna...............34 lata........10.10.2013............Liliradmon....................27 lat...........10.10.2013...........Alandalyah......................31 lat...........10.10.2013............Natanielpazdziernikowa.........22 lat...........10.10.2013..........WeronikaGigi82…………...…..31 lat………13.10.2013………..KacperekAna_86.......................27 lat..........16.10.2013..........KajaMilka1988.................25 lat..........17.10.2013...........Janekmyoosis91................22 lata........17.10.2013............Ksawerymalinka321..............26 lat............17.10.2013............ KrzysiumamaMatyldy...........28 lat...........18.10.2013...........Matyldalalolii ......................... 29 lat ......... 19.10.2013 ..............Ewanika8307...................30 lat..........21.10.2013...........JakubWodna2....................31 lat..........22.10.2013...........BłażejMartusia1985............28 lat..........23.10.2013...........Ameliaemileczka007............23lata........ 23.10.2013......... ..Klaudiapattip...........................30 lat..........24.10.2013...........MikołajEwelina1988_20…....25 lat..........26.10.2013............AlanCtr + Alt + Delete......26 lat..........28.10.2013..........Julianmamamagdalena…...26 lat..........30.10.2013...........Ewa i OlaJulkaZ......................25 lat..........30.10.2013...........Gabrysiakura samograjka.......28 lat..........30.10.2013...........Laura

Gość Milka1988
Juz więcej nie będę sie chwaliła ze mi coś przeszło jeżeli chodzi o ciazowe dolegliwości ; ( Zgaga wróciła i nie moge usunąć. .. Poza tym mały ma już chyba 5 raz dzisiaj czkawke ;))) Jejkuuuusiuuuuu - jaka ta zgaga nieprzyjemna! ! ; (((

Gość Mimi1987
Mimi1987....................26lat..............20.10.2013 ...........ALAN groszek......................31 lat ...........20.10.2013...........Sylwia Ej kura samograjka skasowałas mnie i kilka osob z listy. Kopjuje sie ostatnią stworzoną listę. Proszę o dopisanie nas :)

Gość Mimi1987
Milka1988 moja babcia zawsze mówiła że jak się w ciąży ma zgage to dzidziuś będzie miał dużo włosów :) Pij zimne mleko i jedz migdały mnie to pomaga ;)

Gość gość
Imię Alan tragedia jak Anal. Masakra mieć takie imię.

DO GOŚCIA - dlaczego krytykujesz imię Alan ? Jak Ci się nie podoba zostaw to dla siebie a nie będziesz pisać tutaj na forum. Pomyśl zanim coś napiszesz ! Dziewczyny jak tam samopoczucie ? U mnie dziś super , piękna wiosenna pogoda , dzisiaj czeka mnie kolejna imprezka rodzinna :) Jeszcze 18 dni do porodu .... ajj już się doczekać nie umiem. Zgaga mi też dokucza ale jakoś daję radę, ja mleka nie lubię więc nawet nie piję bleeee. Nie wiem czy temat był poruszany ale pewnie każda z Was myślała już nad szczepieniami dla swojego dziecka ... możecie się wypowiedzieć na ten temat?

Gość Milka1988
Mimi to nasz synek chyba bedzie musiał mieć przyciete wlosy po porodzie :) Ja mam bardzo duzo wlosow i moj maz również wiec jest to wysoce prawdopodobne ze i Janek będzie mial ich sporo :))) Gość "miło" że wyraziłas swoją opinię - po pierwsze nikt nie pytal Cie o zdanie z czym Ci sie to imie kojarzy - po drugie każdy ma możliwość wolnego wyboru imienia dla swojego dziecka . Poza tym lepiej gdybys napisała ze Tobie sie nie podoba niz ogolnke pisala takie glupoty ktore moga sprawic komus przykrosc i popsuc klimat na forun. Dziwić sie potem ze w szkolach dzieci szykanuja, przezywaja i dokuczaja innym dzieciom - takie rzeczy wychodzą tylko z domu !! Najważniejsze jest co czlowiek soba reprezentuje - a tego nie zmieni nawet najdzwiniejsze imie na świecie :)

Gość radmon
gość__to żeś wymyśliła/wymyślił Alan na anal,co to ma do tego???A tak po za tym to zachowaj to dla siebie i nie komentuj tutaj imion dla naszych dzieciaczków,bo wszystkie są ładne i odpowiednio nadane!!! A tobie nic do tego kto jak daję dziecku na imie!!!!!!!!Alan,to ładne imię i na pewno nikt nie będzie przekształcał na anal,a tobie powodzenia z takim myśleniem !

Gość Mimi1987
Właśnie ostatnio myślałam o szczepionkach i nie wiem czy brać tylko te co są zalecane czy płacić za te dodatkowe ; ( na pewno zaszczepie dodatkowo na rota wirusy ale na te inne nie wiem. Napiszcie co wy na ten temat uwazacie.

Gość lalolii
Kurcze chyba musze iść do gina choć do planowej wizyty jeszcze mi trochę zostało, albo zapytam na zajęciach ze szkoly rodzenia w tym tygodniu. Jakiś czas temu pisałam, że ostatnio waga mi poszla w górę i że przybieram za dużo. Gin mi kazała częściej kontrolować wagę, no to sprawdzam. No i co, zamiast pół kilo na tydzień ja przybieram kilo z małym haczykiem. Pal licho już że będę gruba po porodzie, ale boję się że to szkodzi dziecku. Najgorsze jest to, ze nie wiem skąd się to bierze, bo wcale nie jem więcej niż powiedzmy w 2 trymestrze. Jem sobie rano 3 małe kanapki z wędliną, i pomidorem. Potem koło 11 musli z jogurtem, koło 15 obiad (no to wiadomo, różne rzeczy się je na obiad, ale takie same obiady jadłam przed ciążą) no i wieczorem jakieś owoce. Pewnie, że mi się zdarzy jakaś zachcianka słodka, ale to naprawdę raz na dłuższy czas. Nie wiem co sie dzieje... A no i wychodzę z domu czesto na zakupy albo spacer wiec nie siedzę całymi dniami na 4 literach przed tv. Spotkałyście się z takim przypadkiem żeby ktoś tak dużo przybierał pod koniec ciąży?

Gość lalolii
Też jestem ciekawa co sądzicie o szczepionkach

Gość pazdziernikowamama2013
Witam :) Ja swojej corci nie szczepilam na nic dodatkowego, a teraz to nie wiem wlasnie jestesmy na etapie zastanawiania sie. Pozdrawiam i zycze milego dnia :)

🖐️ Dziewczyny nie ma co zwracać uwagi na debili. Najlepiej olewać. A ja jestem szczęśliwa, bo przespałam w końcu całą noc i nawet na siku nie wstawałam. O szczepieniach będę myślała dopiero po narodzinach. Czym zamierzacie przykrywać swoje maluchy w łóżeczku? I czy kupujecie specjalnie do wózka?

Gość Milka1988
A ja dzisiaj byłam na zakupach. 1.5 h i myślałam ze nie dam rady. Strasznie mnie zaczelo ciągnąć w pachwinach, kłuć w szyjce - momentami aż sie zastanawiałam czy to nie jakieś skurcze. .. Siedziec w domu i sie nie forsowac...

Co do wagi, to mi stanęła w miejscu jakiś miesiąc temu, a teraz to nawet mam 1 kg mniej. Muszę przyznać, że lepiej się teraz czuję, ale to chyba woda mi odpłynęła z organizmu, bo widzę własne kostki, czuję się szczuplejsza na twarzy, łatwiej mi się poruszać i oddychać. Już był taki moment, że oddechu mi trudno było złapać. A jak u Was ze zdrówkiem? U nas choróbsko jakieś panuje. Już 3 tydzień i 2-gi antybiotyk u dziecka. Wczoraj aż się poryczałam z tej bezradności, bo ile można walczyć z gorączką, wirusami i bakteriami. Dziewczyny, dla których to 1-wsze dziecko - mówię Wam... najgorzej jak maluch jest chory - nie śpi się w dzień, ani w nocy bez względu na to czy jesteśmy zdrowe, przeziębione, czy nas boli w pachwinie, czy dziecko w brzuchu się wyciąga, czy doskwiera zgaga, czy mdli jak diabli i trudno się przekręcić na drugi bok. Wszystko przestaje mieć znaczenie i o wszystkim przestaje się po prostu myśleć... Na szczęście widać już światełko, że powinno być lepiej. Życzę Nam dużo zdrówka, bo to najważniejsze! :)

Jeżeli chodzi o szczepionki to ja będę szczepiła tylko 5w1. Zostały mi odradzone 6w1 oraz na rotawirusy , pneumakoki itp. Koleżanka ma w rodzinie pediatrę który niedawno był za granicą na szkoleniu. Powiedziała mi tylko , że on tego nie poleca. Dziecko ma mieć tylko PODSTAWOWE szczepienia. Tak szczerze , dla mnie to tylko naciąganie kasy. Więc ja z mężem zdecydujemy się tylko na podstawowe 5w1 , żeby nie miało tylko kłuć co z NFZ. To jest moje zdanie na ten temat ... wiadomo każdy na inne zdanie więc chciałabym przeczytać co Wy o tym sądzicie?

Gość Mimi1987
knw1986 a jaki jest koszt tej szczepionki 5w1? i czy je sie podaje oprocz tych z nfz ? To sa jakieś dodatkowe ?

Ja też nie będe szczepić na dodatkowe szczepienia, wezme też tylko to jedno płatne żeby nie kłóć dziecka za dużo, bo chyba to masz na myśli mówiąć o 5w1? Ja dzisaj od rana wymiotuje i przeczyszcza mnie, ogólnie samopoczucie słabe, nie wiem czy to jakaś zapowiedź porodu, bo żdanych innych szczególnych oznak nie ma, poza skurczami od czasu do czasu. I ciśnie mnie mała na pęcherz strasznie, toaleta co 5 min, znowu pewnie nieprzespana nocka będzie:(

Co do wagi to ja też od 8 miesiąca apetyt mi spadł, za to waga rośnie w bardzo szybkim tempie, sama się zastanawiam jak to możliwe bo jem mniej niż przed ciąża. Rozstępów nie mam, ale mam wrażenie, że lada dzień się pojawią, skóra na brzuchu robi się pajączkowata i strasznie swędzi, więc pewnie rozstępy mnie nie ominą:(

Gość Milka1988
Mi jakoś też się waga zatrzymała - przytyłam 13,5kg i jakoś tak od 32 tyg mi się to trzyma (aktualnie 35) Dzisiaj rodzinka powiedziała, że opuszcza mi się brzuch. Ja nic takiego nie zauważyłam, a na zdjęciach które robię co 3 tyg też nie widać obniżenia. Wysłałam zdjęcie na naszego maila. Jejku jak te weekendy szybko mijają - tydzień się ciągnie a weekend mija baaaardzo szybko - żeby te tygodnie mijały tak jak sobota i niedziela :)

Gość sylwunia1011
Witam serdecznie, czy mogę jeszcze do Was dołączyć? Czytam już jakiś czas to forum i dużo fajnych informacji można od Was uzyskać.Termin mam na 24 pażdziernika, chociaż na ostatnim usg wyszedł termin na 6.10 bo moja córcia jest bardzo duża.To moja pierwsza ciąża

Witaj Sylwunia. Zapraszamy do nas. Ja ciagle rosne. Mimo codziennego plywania. Juz nie tak intensywnego jak przed ciaza oczywiscie ale nadal przeplywam dwa razy tyle co moj ukochany :) I rosne I rosne. Z dnia na dzien coraz wieksza :( znow ciezka walka z kilogramami mnie czeka.

Hey. Ja rowniez na.pazdziernik.termin mam. Czy moge dolaczyc do dyskusji i zapoznac sie z Wami drogie koleżanki? Wsparcie w kazdej chwili mile widziane. Ja dopiero tak pozno.sie tu odzywam bo mam w domu dwulatka ktory zajmuje mi czas. Teraz w dodatku czas choroby byl u niego. I niestety przeszlo na mnie. Jestem w 36tyg i walcze z zapaleniem krtani ; ( Jakie obecnie tygodnie ciąży? Czy ktorej z was rodza po raz drugi już? Ja tak, i boje sie strasznie tak jak przy pierwszym. Bo bobas wiekszy.ma byc a to wrozy niewspolmiernosci miednicy a to oznacza cesarke ktorej nie chce uu

Jesli chodzi o szczepionki to czasami za pozno jest myslec o nich dopiero po narodzinach bo niestety w pierwszej dobie szczepia na.gruzlice szczepionaka Biomed, narazie jedyna na rynkj, wyjscia specjalnie nie ma. I druga to zoltzczka rowniez nfttowska firmy Euvax czyli koreanskie gowno ktorego maja zapasy. Ostatnio pewnie cos wam sie obilo o uczy zwiazanego z seria euvax.. ja myslala. Intensywnie o szczepieniach przed porodem i co moge doradzic to, wybrAlam szxzepionke bez rteci Engerix.na zoltaczke przy pkerwszym dziecku. Lekarz rodzinny wypisal n mnke recepte. Wykupiona i oplacona czekala w aptece . Po.narodzinach ojciec moj dostarczyl ja pielegniarkom w torbie izolacyjnej. Przyznam szczerze ze przynajmniej nie martwilam sie tym iz dalam dziecku zle przechowywana i zanieczyszczin rtecia. Staralam sie wybrac mniejsze zlo. Jesli komus pomogl moj pomysl to super. Teraz przy drugim rowniez chce taki manewr zrobic.

Gość marianna25
Dzien dobry! Wczoraj wczesnie usnelam I dzisiaj juz o 6 pobudka. Ja nie wnikam w szczepionki w szpitalu a pozniej to juz jedno klucie. Tak byl w przypadku corci 3 lata temu. U mnie leci 35 tc juz chcialabym miec to za soba.Jeszcze dwa tyg I moge rodzic.

Gość Milka1988
Ajjj dziewczyny ja dzisiaj miałam masakyczna noc. Nie mogłam usunąć - i nie wiem dlaczego - zgaga nie była aż tak męcząca jak być potrafi z innych dolegliwości też nie było najgorzej.... A ja spalam od 4:30 do 7:00 a wcześniej sie krecilam i wiercilam... Jeszcze jak patrze na pogode na zewnatrz to mam ochote przespać cały dzień. .. Jest po 8 a ja paaaadam. Dobranoc :)

Gość gość
Witam ja również niedługo się rozpakuję... Mam do Was pytanie z całkiem innej beczki - wiem że jest jeszcze trochę czasu ale powiedzcie mi jedno: Czy na chrzcinach stawia się alkohol na stole????? Jestem w trakcie szukania fajnego lokalu ( przewidywany termin chrztu to święta) i tak nas zastanowiło z mężem - zostawiliśmy jedną butelkę wódki(symbolicznie) z naszego wesela ale nie wiemy czy wypada ją postawić czy nie, czy kupić tylko wino do obiadu czy wcale... Nie wiem. To w sumie nie jest wesele tylko przyjęcie dziecka.

Gość lalolii
Witamy wszystkie nowe dziewczyny, dopiszcie się do tabelki :) Gość1212 dopisz się proszę jeszcze raz bo poprzednio nam się coś tabelka rozsypała (przynajmniej na moim kompie, ale pewnie u wszystkich) :) milakulus.................28 lat...........30.09.2013..........Jakub malbikk...................27 lat...........02.10.2013..........Tomasz Danusia1986...........27 lat...........02.10.2013...........Kacper Delicja21a................20lat...........02.10.2013..... .......Blanka Knw1986 .................27 lat .......... 03.10.2013 ........... Wiktoria Michellinka..............27 lat...........07.10.2013...........Aleksander cyan_10..................22 lata.........07.10.2013...........Dominika Larrwa....................25 lat...........08.10.2013...........xxxxxxxxxx Przyszła mama na....23 lata.........08.10.2013...........Kaja undo........................32 lata........10.10.2013...........Franciszek? Aam........................30 lat..........10.10.2013... ........Krzyś madziulkao7.............25 lat..........10.10.2013............Maja Tullippanna...............34 lata........10.10.2013............Lili radmon....................27 lat...........10.10.2013...........Alan dalyah......................31 lat...........10.10.2013............Nataniel pazdziernikowa.........22 lat...........10.10.2013..........Weronika Gigi82…………...…..31 lat………13.10.2013………..Kacperek Ana_86.......................27 lat..........16.10.2013..........Kaja Milka1988.................25 lat..........17.10.2013...........Janek myoosis91................22 lata........17.10.2013............Ksawery malinka321..............26 lat............17.10.2013............ Krzysiu mamaMatyldy...........28 lat...........18.10.2013...........Matylda lalolii ......................... 29 lat ......... 19.10.2013 ..............Ewa nika8307...................30 lat..........21.10.2013...........Jakub Wodna2....................31 lat..........22.10.2013...........Błażej Martusia1985............28 lat..........23.10.2013...........Amelia emileczka007............23lata........ 23.10.2013......... ..Klaudia pattip...........................30 lat..........24.10.2013...........Mikołaj Ewelina1988_20…....25 lat..........26.10.2013............Alan Ctr + Alt + Delete......26 lat..........28.10.2013..........Julian mamamagdalena…...26 lat..........30.10.2013...........Ewa i Ola JulkaZ......................25 lat..........30.10.2013...........Gabrysia kura samograjka.......28 lat..........30.10.2013...........Laura

Gość dalyah
malinka321- ja tez brałam pod uwage Zaspe, a z jakiej miejscowości jestes jeśli moge zapytac, ja jestem z Tczewa i tu troche sie obawiam rodzic :/ Co do lekarzy to z moim tez szału nie ma, za kazdym razem jak do niego ide to on wyskakuje z tekstem " co Panią do mnie sprowadza" :) jakby nie było widać. bada też mnie bardzo rzadko, dlatego zdecydowałam sie od jakiegoś czasu chodzić priv do innego, który pierwsza ciaze mi [prowadził i poród odbierał.