Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kushion

Październikówki 2013, termin na październik 2013.

Polecane posty

Gość Milka1988
Qrcze - od 6 rano mam mega bóle brzucha. I są inne niż te które miałam wcześniej z bólem żołądka. Teraz boli mnie jak na okres ale też mam biegunkę i do tego wymioty. Oblaly mnie jakieś zimne poty i mam dreszcze. O 6 rano miałam co minute taki skurcz któremu towarzywzylo oczyszczanie. Potem położyłam sie na pól godziny i znowu mnie zaczął bolec brzuch. Nie wiem co sie dzieje w każdym razie boli i jest mi slaaaabo. Bol brzucha nie jest regularny ale jak mnie najdzie to wychodze cała mokra z łazienki bo tak mnie pot oblewa.

Milka1988 moze to juz dzisiaj ?? Widocznie organizm sie oczyszcza... Ztcze powodzenia i 3mam kciuki ;)

Gość Milka1988
Ale u mnie dopiero 37t1d - wiec jeszcze mam "chwile". Bardzo bym chciała urodzic wcześniej jednak mentalnie nie jestem przygotowana na porod przed rozpoczęciem 38tyg. Wydaje mi się ze to ucisk synka na żołądek bo ostatnio zauważyłam ze często rusza się w okolicy zeber. Ale jeżeli takie niespodzianki mają trwać jeszcze co najmniej kilkanaście dni to chyba sie wykoncze :( A przy okazji tez wymecze domowników ktorzy tak bardzo sie denerwują jak mnie cos boli. No nic co ma byc to będzie :))) Jezeli to niedługo to stawimy czoła :)

37 tydz. to nie tak wcześnie :) ja już chciałabym mieć to z głowy :) bo czekam i czekam i nic :) chociaż teraz wszystkie czynności sprawiają mi problem :( stanie, leżenie, siedzenie - w każdej pozycji coś nie tak :( szkoda, że mam wszystko przygotowane, bo nie mam się czym zająć :( i czekanie się wydłuża.... a czy wam też cały czas chce się pić?? ja mogłabym w studni mieszkać teraz :P

Gość Milka1988
2plus1 - mnie ciągnie ciągle do gazowanego - szczególnie biała helena albo fanta. Pije tez sporo wody gazowanej i herbaty. Woda niegazowana juz mi nosem się ulewa. Poza tym na ten mój żołądek po gazowanym mi lepiej. Ale to fakt ze bez butelki wody nie ruszam sie z domu bo mi sie szybko slabo robi.

Gość cyan_10
milka - jedz z tym do konkretnego lekarza, żeby się nie okazało, że to zatrucie jakieś

Gość gość
Milka masz wszystkie objawy ze to nastapi. Ja tez 37trwa i lekarz mowi ze mozna rodzic bo dziecko bezpieczne. Czekam z niecierpliwoscia gdy sie "uwolnisz" od brzuszka;) A kiedy masz wizyte? Bo pewnie rozwarcie ci sie robi i skraca szyjka powolutku towarzysza wlasnie temu takie bolesnosci jakby miesiaczkowe. Mnie strasznie boli miednica kosc ogonowa. Caly uklad kostny na ten wysokosci jak chodze.siedze i leze. Bleee. A jeszcze dwulatek mi sie rozchorowal i mjsze na 12 zasuwac do lekarza z nim. Chyba 30min bede dreptac. Na szczescie wozek mam to sie podpieram na nim

Gość gość
Hej przyszłe Mamusie usmiech.gif Jeśli powoli szykujecie się za kompletowanie wyprawki to serdecznie zapraszam do szafy po moim synku h ttps://www.facebook.com/profile.php?id=100006678729152&s k=photos&collection_token=100006678729152%3A2305272732%3 A69&set=a.1388027721429839.1073741827.100006678729152&am p;type=3 Ubranka sa w naprawde świetnym stanie a sprzedaje je za grosze usmiech.gif jeśli coś się spodoba piszcie usmiech.gif polecam szczególnie kombinezony które mogą Wam się przydać dla Waszych zimowych Maleństw usmiech.gif

Gość Milka1988
Julkowa - wizytę mam w środę. Jak bylam na wizycie 2 tyg temu to wszystko bylo jeszcze pozamykane. Ale wiadomo, ze mogło sie to sie zmienić. W zasadzie może zle napisałam ze mam biegunkę bo to nie typowa biegunka tylko luzniejsze stolce. Towarzyszy temu właśnie skurcz brzucha. A dzisiaj te dreszcze, pot i wymioty.

Gość Milka1988
Mysle ze gdyby to bylo zatrucie to nie moglabym jeść a u mnie jest tak, ze nachodzi mnie ta fala - czuje sie tragicznie a jak przechodzi to funkcjonuje od razu normalnie i moge jeść normalnie. Nie czuje sie jakos oslabiona szczególnie. Po prostu teraz jest ok a za 10 sekund nachodzi fala i musze pedzic do lazienki i tam mam właśnie jazdy. Poczytalam troche i na forach jest sporo właśnie tego typu przypadkow jako objawy przed porodem - może nie bezpośrednie ale wczesne - tydzien, dwa przed.

Cześć dziewczyny u mnie dzisiaj troszkę lepiej mam nadzieję , że uda mi się wyjść na spacer w domu oszaleć można. Wczoraj prawie cały dzień leżałam źle się czułam. Widzę , że u każdego coś nie tak , więc nie jestem sama. Jak ja chce już być po wszystkim zostało kilka dni .... i tak codziennie zadaję pytanie do brzuszka Wiki kiedy wyjdziesz mama i tata chcą Cię już przytulić a ona tylko grzecznie kopnie i tyle :)

Gość gośććććć
bóle jak na okres, bóle krzyża, kości ogonowej, kłucie w pachwinach, biegunka, wymioty, stawianie się brzucha, zimne poty to są wszystko symptomy zbliżającego się porodu!! powodzenia dziewczyny nastawiajcie się psychicznie, ze to już lada moment spotkacie się ze swoimi skarbami :D od 37 dzidziuś bezpieczny i może już wychodzić w każdej chwili ja rodziłam równo 14 dni przed terminem! i się nie spodziewałam bo brzuch zabolał jak na okres i wody ze mnie chlusneły...

Gość gość
Milka- 37t1d tzn, ze 37 tydzien masz skonczony i dzis jest 1 dzien 38 tygodnia.....

Gość Milka1988
Różnie liczą - mój lekarz liczy skończone tygodnie. Poza tym mam do terminu 3 tyg a większość mówi o tym, ze w terminie to dwa tyg w ta dwa w tamta. Oczywiście wiem, ze zdarzaja sie porody w 37tc i dzieciaczki nie maja żadnych problemów :) - tak bardzo chce urodzic przed terminem a jednocześnie sie boje. Stwierdziłam ze jak bol pojawi się jeszcze raz zadzwonie do mojego gin - opowiem mu co i jak a przecież jak cos go zaniepokoi to będzie mi kazał pojawić sie na ogledzinach w szpitalu - tak wiec postanowiłam. Takze narazie odpoczywam - jest w porzadku :)

A my dzisiaj idziemy na wizytę. Z samodzielnych oględzin wiem, że szyjka mi się centralizuje. Ciekawe, czy te spostrzeżenia potwierdzi gin. W nocy też nie śpię za dobrze, ale ogólnie nie jest źle. Dzisiaj nogi i kostki mam mniej spuchnięte niż przez ostatni tydzień. Opuchlizna schodzi :) Mam do Was pytanko. Na początku tego tematu zgadywałyśmy czy będziemy mieć synków czy córeczki. Mi wychodzi teraz syn, a mam ochotę na słodkie. Jem "tony" krówek, za którymi ogólnie nie przepadam :D Z synkiem jadłam ostre. Ciekawi mnie, czy u Was się pokrywa apetyt na słodkie z dziewczynką w drodze, a na ostre na chłopczyka. Wczoraj się zaczęłam zastanawiać, czy oby gin się co do płci nie pomylił :)

Gość Milka1988
Gigi - pochlaniam czekoladę - dostałam 100% gwarancję na syna :))))) Za ostrym czy kwaśnym zupełnie nie przepadam w ciazy. Słodycze O TAK! a mimo wszystko będzie chłopak - nie na reguły. I powiem Wam ze od początku wiedziałam ze bede miala syna - z mezem przed poznaniem plci zwracalismy sie do brzucha jak do chłopaka :) Tak samo jak ogladalam ciuszki - nie znalam plci a ogladalam męskie - niebieskie :) Jak dowiedziałam sie w 13tyg na USG ze będzie chłopak poczulam takie wewnetrzne "eeeeee wiedzialam" :))))))

Gość radmon
Hej. __Ja mam mieć synka,wyraznie widać to na usg,ale mimo tego od samego początku ciąży wcinam słodkie,bardzo dużo słodkiego a każdy mówi że słodycze to na córcię.Zobaczymy.Ale wydaje mi się że to takie gadanie tylko.. __czujemy się dobrze,brak oznak do porodu..szkoda!!! Przeziębienie nam tylko dokucza :( >>>>Miłego dnia :) :)

To może słodkie jest na chłopaka? :D Mnie doktor też zapewnia, że na 100% chłopak. I tak na każdym usg od 18 tc.

Gość Milka1988
Chyba nie ma reguły - znam dziewczyny co cala ciążę na słodyczach przeżyły a urodziły córki :) Ja to zawsze jadlam słodycze wiec apetyt w ciazy na nie nie jest dla mnie zaskoczeniem :)

Gość radmon
Ja przed ciążą mało słodkiego jadłam,a teraz tonami!!!! SŁODKIE CHŁOPAKI BĘDĄ :D :D

Gość gość
a ile kilo macie na plus??

Gość Milka1988
Ja 14kg. Więc nie jest źle :)

ale sie rozpisalyscie ;-) piekny pokoik Piotrusia ;-) my wczoraj mielismy wizyte poki co wszystko ok i dziekowac Bogu. No jak tam ktora nastepna do porodu?;) co do wagi to u mnie 22 kg na plusie i kolana odmawiaja mi posluszenstwa ale jakos idzie byle do przodu ;-)

Gość gosc12121
witam dziewczyny termin mam na 10 pazdz, pytanie mam do badan, czy ktoras miala moze bialko w moczu??

Ja 13 kg na plusie :) ale nie widać po mnie ;) poszlo w tylek, brzuch:) i cycki :) Ja to bym tylko o slodyczach zyla i mam miec dziewczynke:)

Gość lalolii
Ja też mam smaki na słodkie a mam mieć dziewczynkę. Jestem nastawiona na dziewczynkę i mówię do brzucha jak do dziewczynki, ale wszystko możliwe bo pokazała się dopiero w 7 miesiącu, wcześniej nikt nie chciał potwierdzić płci, zawsze była źle obrócona, albo pępowina była miedzy nogami... Nie miałam 4d tylko zwykłe USG. Zobaczymy ale byłabym bardzo zaskoczona gdyby sie nagle okazało że to chłopak. Co do wagi to się nie przyznam bo to jest porażka. We wtorek mam wizytę to zobaczymy co moja gin na to, że przybieram na wadze w tempie geometrycznym :/

Gość Aam
A ja sie przyznam;) strtowalam z 64 waga 170 wzrostu..teraz mam 80 kg..

Gość dalyah
Hej, zaczełam 39 tydz i teraz jakies przeziębienie mnie dopada. Wiecie może czy to może jeszcze jakoś małemu zaszkodzić?

Gość dalyah
Ja póki co przytyłam 12kg, lekarz mówił ze mam się spodziewac takiego 4 kilowego malucha:), juz na usg wyszło ze ma 3500g. Trochę sie boje że powtórzy sie to samo co przy pierwszym porodzie. Pierwszy synek urodził sie duży (4100g i 60cm) dopiero po 11 godz stwierdzili ze nie urodze i zrobili cc. Obawiam sie ze teraz wiedzac juz ze nie dam rady urodzic duzego bobasa to i tak każa mi się męczyć.