Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ugiimspsk

do kiedy wasze dzieci spały w dzień?

Polecane posty

Gość ugiimspsk

mój synek ma ponad 13 miesięcy i jeszcze śpi 2 razy w ciągu dnia za każdym razem około godziny i 20 minut, w nocy śpi 12 godzin i zastanawiam się czy to nie za dużo jak na jego wiek. wolała bym żeby spał tylko raz w ciągu dnia ale nie potrafię go do tego przyzwyczaić. jak to było u was?

Gość zonaKraka
U nas do 19 mca mniej więcej, może do 20. Ma skończone 22 i drzemka mu się zdarza bardzo rzadko, jak jest padnięty bo dużo biegał na zewnątrz albo jak się gorzej czuje. Do roczku dwie drzemki, potem jedna.

Moja spała do 2 lat ale znam dużo dzieci które w wieku 3-4 lat jeszcze śpią.

do 2 lat i 3 miesiecy. w nocy spal 12 godzin i w dzien 3-4 godziny! nagle z dnia na dzien zrezygnowal z tych 4 godzin dziennych. jak mial te 13 mies to spal mniej - w nocy 20-5 (czyli 9 godzin) i 2 drzemki w dzien po godzinie. potem zapotrzebowanie na sen gwatlownie mu sie zwiekszylo.

A mój ma 2,10 i nadal śpi ok 1,5 godziny z czego jestem bardzo zadowolona, bo jak zdarzy mu się dzień bez spania, to wieczorem się słania na nogach i ledwo żyje. Pamiętam, że ja sama spałam w przedszkolu co najmniej 2 lata i to było zupełnie normalne

Gość ugiimspsk
dzięki za odpowiedzi.

Gość izulkaaAAaa
jakos tak przed 3 urodzinami przestal i chwala bogu bylo to bardzo upeirdliwe

Gość ZawszeCiekawaaa
Mój braciszek ma skończone 16 miesięcy i też śpi w dzień dwa razy po godzinie z minutami. A sąsiadki córka ma 18 miesięcy i śpi w dzień raz ale ok 2godz.

Gość ma 4,5 roku i nadal sypia
w dzień choćby to miała być tylko 20 minutowa drzemka w samochodzie kiedy wracamy z przedszkola do domu ale musi być. W weekendy sypia sobie dłużej. To mały spioch.

Gość moj trzylatek
spi dziennie po obiedzie 2 godziny