Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aś24

Makaron ze szpinakiem jak zrobić ?

Polecane posty

Gość Aś24

prosze o dobry sprawdzony przepis

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Teflonowa Jordi
nie wiem jak zrobic nie znam przepisu. Pozdrawiam cieplutko :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bierzesz szpinak mrożony w całych liściach (nie ten szatkowany badziew) - najlepiej z bonduelle (450 g) ­ a do tego: ­ - jedna cebula - kawałek masła - ser typu feta (ten bardziej tłusty) - jedno opakowanie - sól, pieprz, gałka muszkatołowa, czosnek ­ dodatkowo możesz dodać: -trochę słodkiej śmietanki, jeśli wolisz mniej gęsty sos - kawałek sera pleśniowego, np. lazur turkusowy ­ cebulkę smażysz na złoto na maśle, potem dodajesz rozmrożony wcześniej szpinak i wszystko razem miętolisz parę minut na patelni :) potem dodajesz fetę pokruszoną w kawałki i mieszasz, aż się rozpuści, ewentualnie też trochę słodkiej śmietanki. przyprawiasz gałką muszkatołową i czosnkiem, pieprzem, a soli dajesz wg uznania - spróbuj wcześniej całości, bo ser jest już bardzo słony. ­ możesz dodać też trochę pokruszonego lazura i rozpuścić w tym wszystkim - dodaje fajnego smaczku, jeśli lubisz niebieskie sery pleśniowe :) ­ no i na koniec tę masę szpinakową mieszasz z gorącym makaronem, np. penne, podgrzewasz przez chwilę jeszcze wszystko razem i zajadasz :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość LIG
można też zrobić pierogi ze szpinakiem i serem białym.PYCHA PO PROSTU PALCE LIZAĆ.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość myyyyszekkkksss
bleee, szpinak z cebulą jest.... ech, no to po prostu nie to. bierzesz szpinak, dajesz go na patelnie z rozgrzaną oliwą, przeduszasz, ja będzie miękki to dodajesz czosnek (ja uwielbiam więc dodaję min 3 ząbki, zależnie od wielkości), pieprz. Do tego ser typu pleśniowy (moim zdaniem smaczniejszy niż feta bo ostrzejszy)) i próbujesz - jak za mało słone to dosalasz. lepiej nie solić przed dodaniem sera, bo on słony sam w sobie jest. Zagrzewasz wszystko razm - jak chcesz mieć luźniejszy sos możęsz dodać śmietany. Całość na makaron ugotowany i mniam. Możesz też odparować mocniej sos i napchać go do canelloni, zalać beszamelem i zapiec.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja tez daje cebulke
bez cebulki uprazonej nie ma smaku i jest mdly wg mnie ale co kto lubi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ligo
hej do zawsze do szpinaku do daje cebule i czosnek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość tak czytam
do szpinaku tez daje cebule i czosnek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
robiłam właśnie z tego przepisu , szpinak i wyszła po prostu rewelka.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ligo
pyszne i zdrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ligo
ja robię często danie ze szpinakiem , z makaronem lub nalesniki i pierogi wszystko jest pyszne i zdrowe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×