Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Oxygen

OLEJ RYCYNOWY

Polecane posty

Gość pajak bez nogi
Alexa wulgarna? A zrozumiałabyś gdybym napisała inaczej? Wklejasz jakieś eseje dotyczące nie tego co trzeba i na siłę próbujesz udowodnić, że masz rację. Podałam ci przykład mleka, które na pewno ma mleko w proszku w składzie. Wystarczy wejść do tesco np i obejrzeć. Poza tym ty Alexo po swoje mikroelementy stoisz w aptece. Prędzej kapsułkę popijesz wodą, niż wrzucisz do mleka, guzik tak naprawdę cię interesuje z którego mleka wyjdzie lepsze kwaśne. 🌻 Gość z mleczarni, 👋

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nie będę się zniżała do twojego poziomu! gratuluję rynsztokowego języka,nic dodać nic ująć. gwoli wyjaśnienia! nic nikomu nie udowadniam w przeciwieństwie do ciebie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Mleko spożywcze 2008-04-07 Mleko spożywcze jest to produkt uzyskiwany poprzez przerób mleka surowego, mleko surowe poddaje się pasteryzacji lub sterylizacji momentalnej ( UHT ) w celu likwidacji szkodliwej mikroflory . Mleko spożywcze ponadto poddawane jest redukcji tłuszczu. Mleko wyróżnia się w zależności od: - poziomu zawartości tłuszczu podstawowymi gatunkami są mleka 2% i 3,2% - niektóre gatunki mleka dodatkowo poddawane są homogenizacji, czyli procesowi rozbicia cząsteczek tłuszczu i rozprowadzenie ich w wodzie zawartej w mleku co podnosi jakość mleka spożywczego. Proces produkcji mleka spożywczego Mleko spożywcze uzyskuje się z mleka surowego po odpowiednim przygotowaniu, mającym na celu zwiększenie trwałości mleka i zabicie szkodliwej dla ludzi mikroflory, głównie chorobotwórczej. Ponieważ mleko jest produktem przeznaczonym do bezpośredniego spożycia, powinno odpowiadać następującym wymaganiom: - nie może zawierać drobnoustrojów szkodliwych dla zdrowia ludzkiego - musi wykazywać trwałość co najmniej dwudniową, gwarantującą zachowanie świeżości do momentu spożycia przez konsumenta - powinno zachować możliwie nie zmienioną, w stosunku do mleka świeżo udojonego surowego, wartość biologiczną oraz smak i zapach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
....od robali SPOKOJ. Kto chce niech pije UHT mleko, ale niech nie wciska innym ze ono jest zdrowe. Czy znacie JAKAS witamine ktora przezyje 130 C, do tego zwiekszone cisnienie? W niektorych europejskich krajach w ogole nie sprzedaje sie UHT mleka. Wejdzcie i poczytajcie w innych jezykach o UHT mleku, moze to was oswietli. Kartonowe mleko to nie znaczy ze ono jest UHT. Bylam w Szwecji i osobiscie kupowalam mleko w kartonie, ktore nie ma NIC wspolnego z UHT mlekiem. Tam nie sprzedaje sie mleka ani w butelkach, ai w workach plastikowych, sprzedaje sie tylko w kartonach. Nie widzialam w Szwecji mleka z polroczna gwarancja. Byly rozne kolory kartonow, od niebieskiego do czerwonego. Pelne w czerwonym kartonie. Polpelne w rozowym. Reszty kolorow nie pamietam. Wszystkie mialy krotka gwarancje. Jeszcze jedno, Polska jest w europejskiej czolowce w spozyciu UHT mleka. Nie wiem czy te PIERWSZE miejsca sa ZAWSZE pozytywne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
.....od robali Panie Misiu :) powtorie wysylam witaminki, dorzucilam chlorelle z nadzieja ze ptaszki nie wydziobia..... ;) Dalej sie zaperuje, lykam witaminy, olej oreganowy, gozdzikowy i czarny orzech. Zauwazylam ze te olejki najlepiej rozouszczaja sie w oleju lnianym. Po wlaniu O. lnianego robi sie rowna ciecz, bez smug. Skonczylam z wieczornymi lew. z kawy. Robie tylko poranne z woda i octem z kambuchy. Jestem po OR z sokiem pomaranczowym. Czekam na rewolucje :) Oliwko, jak rozwiazujesz tech. robienie soku z cytry z biala skorka. Mam duza sokowirowke, to ta 1 czy 2 cytryny beda niezauwazalne w niej. Zreszta z rana nie mam czasu na to. Zostaje wieczor. Moze stac ten sok w lodowce do rana nie tracac leczniczych wlasnosci ? Danke, zaskoczy. Tylko pierwsze 2 - 3 razy zmieniaj mleko po okolo 12 godz. i nie pij jego. Ja uzywam kwasnego mleka z grzybka tybet. okresami. Teraz przy lew. to super rzecz. Nie wiem czy on mnie oczyszcza ale u mie reguluje wyproznienia :) Milego weekendu zycze WSZYSTKIM ..... i zapalczywym zwolennikom "ZDROWEGO" UHT mleka tez ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pajak bez nogi
Alexa ja się podszywam pod gościa, prrr buhahahaha... A skąd ci to przyszło do głowy? Sama tak robisz, że taka pewna tego jesteś? Tylko po co miałabym to robić? Sztuczny tłok specjalnie dla ciebie? Aż tak ważna dla mnie na tym forum nie jesteś. :) Piszemy o braku probiotycznych właściwości mleka uht, których ono po prostu nie ma, więc nie ma dyskusji, ja nie mam czego udowadniać ze swojej strony, taki jest fakt. Natomiast ty piszesz jakie to uht jest cudowne na kwaśne. Do tego wklejasz zestaw wartości odżywczych, które dla ukwaszenia mleka (oprócz tłuszczu) nie ma żadnego znaczenia. A kto ci każe pisać z poziomu rynsztoka? Nie rób się taka kulturalna :). Tak mi się chciało napisać i odpisać na twoje głupoty, to napisałam. I co mi zrobisz? Jeden wulgaryzm w tekście ładnie oczy kłuje i o to chodziło :) Zauważyłaś :) Podszywanie się pod gościa zbędne. Poprawiłaś mi humor na cały weekend he he.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pajak bez nogi
Robalio uważaj, bo zaraz będzie, że my jedna osoba. W sumie pająk to też robak ha ha. Dokładnie. Nie wiem po co te eseje na temat uht jakie super, jak ono nie ma żadnych witamin. Przecież to się mija z celem, kupowanie uht (nawet jak jest bez mleka w proszku) i dodawanie do niego probiotyku, jak na półce obok uht jest mleko świeże, które samo z siebie się kisi, a dodatkowo jest bogate w witaminy typu B, czy D. * OR dzisiaj zrobiłaś. Oczywiście napisz potem jak samopoczucie. Odpowiem ci za Olivkę, bo na ten temat już dawno temu pisałyśmy :) Wybacz Olivko znowu ci się wtryniam 👄 dr. Kempisty powiedziała, żeby cytryny przepuścić przez sokowirówkę. Ja się zdziwiłam. Przez sokowirówkę? Jak to? Przecież ręcznie jest chyba zdrowiej. A się okazało, że sokowirówka uwalnia witC2 ze skórki. Znalazłam wtedy wpis dr.Górnickiej o którym pisałam tutaj wczoraj. Grapefruity również mają tą witaminę w skórce, więc dobrze jest przynajmniej te błonki z grapefruita zjeść. Nie wiem jak inne cytrusy pod tym względem. Robalko po pijawkach faktycznie jest więcej energii. Czuję się taka bardziej dotleniona. Na pewno mam poprawę w okolicy prawego ucha. Czort wie czy ja czasem tam nie miałam czegoś dziwnego. Jak candida mnie złapała, to bolało właśnie mnie to prawe ucho, a na pewno bardziej od lewego. Zostały mi takie piski w uchu od czasu do czasu. Na razie ich nie ma. Teraz jestem lekko zaziębiona i za uchem też nie boli tak ostro jak nacisnę palcem i węzły potyliczne nie bolą. To też się rozhuśtało przy candidzie i zostało.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pajak bez nogi
Eryk, napisałeś "fakt", więc to chyba do mnie :). Ja nie dyskutuję, tylko przechodzę do rynsztokowego języka. Ewentualnie powtarzam 5 razy to samo, jeśli ktoś czegoś nie rozumie. :P Tak nawiasem nie masz nic ciekawego do powiedzenia, to jutro jest dzień wolny od pracy. Kup dzisiaj rycynę, ze 2-3 pomarańcze, zrób oczyszczanie i się podziel jutro wrażeniami:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kreskadomowa
O widzę, że mało miło sie robi :( Opowiem Wam za to historyjkę jak się zbrzydziłam do mleka, a raczej tego co dziś mlekiem nazywają.. Pijałam je zazwyczaj do kawy, więc kupowałam czasami kartonik tego zwykłego. Pewnego razu porządkując lodówkę odkryłam na ostatniej półce otwarty kartonik , chyba to było UHT. Stał tam minimum miesiąc, bo wyjeżdżałam. Myślałam, żę będzie wielki smród, a tu szok. Do zlewu poleciała bezwonna, żółtawego koloru, ciągnąca się ciecz. Nie przypominała mleka, była lekko przeźroczysta. Od tej pory nie kupuję mleka nie tylko w kartonie ale też tego w butelce. Czasami szukam śmietany ze składem śmietana i nic więcej. Rodzina znajomej ma produkcje mleka ( nie pokuszę się o nazwanie ich rolnikami). Krowy stoją w oborze cały rok, nie widzą słońca, dostają odp. karmę zalecaną przez jedynie słuszne wskazówki UE. Bez tego nie ma kasy za mleko. Muszą ściśle przestrzegać procedur. Ponoć do karmy dodaje się substancje, które działają tak, by dojone mleko już było łatwiejsze do obórki czy przewozu. Dla mnie -OHYDA, Nowy Wspaniały Świat się kłania.. Ja pamiętam przetwory z mleka od krowy,która sie pasła na łące, jadła prawdziwe jedzenie, a kwaśne mleko czy biały ser o była poezja (bo jednakowoż słodkiego mleka nienawidziłam ) Mam to szczęście, że od zaprzyjaźnionych rolników mających małe gospodarstwo, kupujemy przetwory. Ale to garść, która pewnie wykończą za jakiś czas debilne przepisy. Wiem, że kolejne pokolenie będzie skazane całkowicie na sztuczne, ohydne, przetworzone jedzenie. Współczuję.. A na marginesie powiem Wam - już odkryłam powód problemów z zatokami i przeziębieniem jakie mnie męczy. Źle przeleczony kanałowo ząb!! Masakra :(( Dzięki niedbalstwu dentystki u której go robiłam, jestem teraz skazana na problemy :(((

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kreska masz rację na pytanie skąd się bierze mleko dziecko odpowie no z lodówki ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Pajączku jesteś fajna kobitka ale czasami zachowujesz się jak tarantula albo czarna wdowa ;) sorki ale tak to widzę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pajak bez nogi
Danke przecież nick zobowiązuje :) Ostatnio stwierdziłam, że jak nikomu nic złego nie zrobiłam, a potraktowano mnie bardzo niesprawiedliwie, bardzo (do teraz mnie to boli, psuto mi tutaj opinię i dość mocno), to po co mam być ciągle miła? Nikt mi nie będzie zarzucać pisania tutaj pod gościem, to nie mój styl. Może mój jeżyk jest jadowity na ataki i w jednym z postów rynsztokowy, ale do poziomu tchórza i kopania poniżej pasa (wredne posty z gościa) się nie zniżam. Niestety, to jeszcze niższy poziom niż mój język.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość pajak bez nogi
*jeżyk - język

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
co ma źle przeleczony kanałowo ząb do chorych zatok? co na dziąsło do komory zatokowej...?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
dzięki nie wiedziałam o tym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Jeszcze jest mleko od krow ktore pasa sie na lakach :) Pracuje i mieszkam w Norwegii. Tutaj krowy sa na lakach od polowy kwietnia do konca wrzesnia. Mam nadzieje ze Norwegia nigdy nie wejdzie do EU.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
... od robali Pajak, oczyszczanie wypadlo srednio. Juz o 15 pojechalismy na lyzwy. Skonczylam pijawki. Ostatnie 2 razy mialam stawiane po 7. Jedna na kosci ogonowej i po 2 na korzonkach, na karku i za uszmi. Te za uszami czulam jak ssa. Gdzies za 2 tygodnie sprobuje postawic sobie sama, na kolanach. Te pierwsze moje pijawki sa juz cienkie, znaczy glodne. Opisze stawianie ;). Zabralas swoje? Z tego wynika ze musze kupic sobie mala sokowirowke. Nie z internetu, tylko ze sklepu. Rozejrze sie za nimi po bilansie. Danke, ja swojego grzybka mroze. Wkladam do plastikowego pudelka i do zamrazarki. Rozmrazam powoli, tj. w lodowce. Milego tygodnia zycze :) :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Ups, gdybym wiedziała, że ,,mój " przepis na jogurtowy probiotyk wywoła takie zamieszanie, nie podawałabym go wcale. Z Alexsą trochę zahaczyłyśmy o ten problem przy analizie diety scd, stąd pomysł na uht...niech każdy robi po swojemu:-). kropka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Robalko grzybek zaskoczył dzisiaj drugi dzień pewnie go wyleję ale jutro chyba wypiję jeszcze nie wiem , mój jest stary był w zamrażarce ale to jakiś mocarz skoro po tym czasie odrodził się ;).Mleka nie piję bo dawno zatracilam enzym do trawienia mleka ale jogurt mogę pić pozdrowionka i dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość orgarbumu1983qprup
Dawka 60 ml to dawka maksymalna. Ale zaczynac trzeba od 30 ml. Pozniej stopniowo 40,50 i ewentualnie 60 ml w zaleznosci od reakcji. Tzn. zaczynalam od 30 ml,pozniej 40ml a za trzecim razem juz 50ml i 60. Ostatnie dwa razy zeszlam do 50ml. Przechodzilam roznie. Mam dopiero 12 zabiegow za soba. Niektore byly zupelnie easy, 6-7 razy do kibelka,bez skurczow,pupa nie piekla ale wiem,ze nie wydalilam tego co chcialam. Innym razem reakcja byla o wiele silniejsza tzn. zolc byla ciemnobrazowa,pupa piekla,skurcze. Reakcja jeszcze na nastepny dzien. Ale to oznaka,ze wydalilam metale i toksyny. Nie ma przeciwskazan do stosowania tej metody. Z forum w ktorym jestem i z ktorego zaczerpnelam te metode( wspomne,ze temat ten jest prowadzony juz od 2006 do dnia dzisiejszego) stosowac moze go kazdy. Dzieci rowniez. Dawka maksymalna dla dzieci to 1ml oleju rycynowego na 1kg wagi ciala. Dorosli z waga ponad 60kg nie powinni przekraczac 60ml oleju rycynowego. Ale zdarzaja sie odwazni i aplikuja sobie wyzsze dawki. Ja waze 56 kg i kilka razy bralam 60ml. Zeszlam do 50ml bo czuje,ze za duzo dla mnie jest 60ml. Przeciwskazana to zazywanie lekow antyhistaminowych gdyz hamuje to reakcje w jelitach. Oczywiscie prawidlowa praca watroby i sledziony. Skad to wiedziec,czy moja watroba i sledziona pracuje prawidlowo? Mozna przejsc sie do lekarza albo zjesc cos tlustego i obserwowac swoj organizm. Nie ma dolegliwosci,mozna wyjsc z zalozenia,ze wszystko jest w porzadku. Dla niepewnych-wizyta u lekarza. Zapoznalam sie z dwoma przypadkami osob ,ktore zaczely stosowac te metode mimo,ze nie mialy juz woreczka zolciowego. Czestotliwosc zabiegow zalezna jest od osoby. Ale nie czesciej niz raz w tygodniu. Przewaznie raz w miesiacu. Ja robilam raz w tygodniu ale ostatna przerwa wynosila dwa tygodnie. Zaleca sie na poczatku dawke 30ml,raz w miesiacu. Co sie uwalnialo? -bardzo ciemna brazowa zolc -potwornie cuchnaca -pupa spuchnieta i obolala(pomaga krem dla dzieci) Czasami trzeba suplementowac magnesium i kalium( przy duzych dawkach i czestych zabiegach). do desperatka: Czasem jest bardzo easy. Nic wielkiego ale wtedy wiem,ze nie nie wydalam toksyn. Czasem jestes zmuszona przez caly dzien az do wieczora zostac w domu. zadko ale zdarza sie,ze reakcja jest tez na nastepny dzien. Dwie godziny po zazyciu mikstury mozna jesc cos lekkiego. Sa osoby hardcorowe ktore dzien wczesniej nic nie jedza i w dniu zabiegu tez nic. U nich wydalanie toksyn jest o wiele lepsze i z pewnoscia szybsze. Ale ja nie dalabym rady. Spotkalam sie z jedna osoba bedaca na glodowce i stosujaca te metode. Narazie musze konczyc. pozdrwiam i odezwe sie Jasne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Oxygen
Witam milusio w nowym roku i od razu pragne podzielic sie z wami tym:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
papaja, dobrze zes z cjankiem nie wyskoczyla ;) Moze i zdrowy dla was, ale innych zatruje :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość goooooooooooooość
Oxygen z dziś - a niby co to ma być? - a możesz coś więcej napisać?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Proces pasteryzacji a nawet sterylizacji UHT powoduje straty 30-35% witamin, ale wyłącznie tych rozpuszczalnych w wodzie. Tak niskie straty witamin możliwe są dzięki odpowiedniej aparaturze, umożliwiającej obróbkę termiczną bez dostępu światła i tlenu dodatkowo w bardzo krótkim czasie. x Witaminy rozpuszczalne w tłuszczu – znacznie cenniejsze dla naszego zdrowia – są TERMOSTABILNE i zachowują wysoką aktywność niezależnie od obróbki termicznej. Niestety, wszystkie witaminy i inne związki biologicznie aktywne ulegają biodegradacji podczas długotrwałego magazynowania mleka UHT, nawet w temperaturach chłodniczych. Praktycznie po 2 miesiącach magazynowania w temp 4º C w mleku UHT nie stwierdza się obecności związków biologicznie aktywnych. Ustaliłam to w badaniach, które przeprowadziłam wspólnie z prof. Hanną Czeczot z Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego w 2003 roku. X http://nowadebata.pl/2011/04/23/nie-bojmy-sie-cholesterolu/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ciofrigticde1986qhcmr
Wskazowki: 1. Dozowanie nie powinno byc za niskie: W USA dozuje sie 35 ml do 45kg wagi ciala, od 45 kg wagi 60ml2. 2. Sok pomaranczowy-olej rycynowy-koktail 5minut intensywnie wstrzasac w odpowiednim zakrecanym kubku lub mikserm recznym 1 min (wazne) 3.Od momentu zazycia koktailu do momentu pierwszego wydalania moze uplynac 1.....6 godzin Uplynelo dwa dni od mojego 12 zabiegu usuwania metali i toksyn. Nadal masywnie wydalam candide. Powiem wam,ze to jest juz naprawde masakra i przesada. Ale mimo to, nie przestane. pozdrawiam milutko Jasne http://url.5base.com/fuP6

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
na candide zrobcie taka miksture 3 czoski cale posiekac recznie zeby dostal powietrza plus woda a ogorkow kiszonych w ciemnym miejscu niech postoi 4 dni pic na noc lyzke

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×