Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość Saadee

Niskie AMH

Polecane posty

Gość margaret33
Ola poczytaj to forum. Satsie pare postów wcześniej pisze o IVA i była na konsultacji u lakarza, który wykonuje IVA. Na 10 kobiet, które poddano IVA, były dwie ciąże. Metoda raczej eksperymentalna, bez oszałamiających sukcesów. Satsie jajniki były zbyt dobre na IVA i lekarz doradził jej próbować na własnych komórkach inf... wybierasz się może na konsultacje?

Gość margaret33
Nusial nie brałam orgametrilu ... nie pomogę ...

Gość Satsie
Dokładnie tak jak pisze Margaret. IVA jeszcze raczkuje u nas. Koszt 30tys ponad. Laparoskopowo to robią. I pół roku po zabiegu robią dopiero in vitro lub może być ciaza naturalne. Jak ktoś ma cierpliwość i pieniądze to moze warto spróbować. Ja Ivy nie wykluczam za parę lat ale teraz ja odpuściłam. Natomiast w tej klinice gdzie robia Iva próbuje z godnie z zaleceniem lekarza który się Iva zajmuje standardowe in vitro. Jestem właśnie w drodze do Krakowa i zobaczę jak dalej mnie pokieruje z tą stymulacja.

Gość Ooola2
Tak sobie pomyślą że ze względu na moje wysokie LH i fsh mogę nie nadawać się do kolejnej stymulacji

Gość margaret33
Ola a jakie masz FSH i lh? FSH się waha zależnie od cyklu, możesz mieć w jednym cyklu wysokie w kolejnym cyklu niższe FSH. Zioła ojca Sroki tez podobno pomagają obniżyć Fsh... próbowałaś z tymi ziołami kiedyś?

Gość Satsie
Ja miałam fsh ponad 50 a potem 76.w styczniu a w sierpniu niecałe 4.

Gość margaret33
Dziewczyny a jak myślicie czy taka ciąża nawet z kd odciągnie w czasie menopauzę?

Gość Satsie
Też się nad tym zastanawialam. W sumie trzeba lekarza zapytać ale chyba bym na to nie liczyła. Margaret co u Ciebie słychać?

Gość margaret33
Jeszcze odnośnie IVA, chyba lepiej podejść do tego zabiegu jak jajniki jeszcze same pracują. Chyba jest większa szansa je pobudzić jak jeszcze same działają a nie jak już nieaktywne, tak mi się wydaje, a co Wy na to? Jak IVA poddały się kobiety po meno to może takie słabe rezultaty i tylko dwie ciąże... Rozumiem, ze może jak jajniki są jeszcze Ok to trzeba spróbować inf na swoich. Nalezy sie przekonać jak pójdzie stymulacja zanim się przejdzie do IVA... ale chyba jeśli chce sie jeszcze mieć swoje dzieci to trzeba powrócić do IVA jak najszybciej?? Na innym forum dziewczyna pisze, ze jej lekarz powiedział, ze ciaza z az odciągnie u niej menopauzę... chyba co lekarz to może być inna opinia...Satsie a zapytasz swojego lekarza o to? Napisz Satsie jak dzisiejsza wizyta poszła :) trzymam kciuki za dobre wieści :) U mnie teraz nic ciekawego, kolejna próba za 2 miesiące na cyklu naturalnym lekko stymulowanym, dostałam hormony, oby endo rosło i mam sprawdzić w kolejnym cyklu ...

Gość Ooola2
Pierwszy raz miałam robione fsh i LH w 2012 po długiej stymulacji wynik 70 i 40 zalamka miałam wtedy 31 lat. Pozniej wachało się 15 20 30 a w 2017 8 i to był hit. Obydwa poniżej 10 i nawet stosunek LH do fsh idealny ale to było tylko raz. Pomyślałam że to jakiś błąd a i estradiol super ale ciąży brak...

Gość Ooola2
Margaret 33 ziół nie próbowałam, ja wogole przestałam czytać i szukać we własnym zakresie. Na samym początku starań kupiłam castagnus i witaminy femibion i tyle we własnym zakresie. Pozniej lekarz zalecił Wit D że względu że wyszedł mi niedobór.

Gość margaret33
Ola jak teraz masz przerwę i nie podchodzisz w najbliższym czasie do inf to spróbuj pic ziółka oj sroki nr 3. Mi nawet lekarz je polecił...

Gość gość
Nusial- ja ci jakiś czas temu napisałam w mailu o Iva Margaret- Macierzyństwo do badan nad Iva jak werbowało kobiety to był warunek że juz nie mają regularnego okresu, chyba jakoś 6 miesięcy, bo chciałam się zapisać ale ja okres póki co regularny mam. Moj ginekolog-endokrynolog z Gamety mówił że ciąża nie spowolnia menopauzy i ubytku komórek jajowych , antykoncepcja także, to sie poprostu dzieje Azzurro

Gość Maror
Ja też potwierdzam, że ciąża nie spowoduje odroczenia meno, niestety - takie są dane z większości badań, kiedyś o tym dużo czytałam. Kiedyś się łudziłam także, że skoro brałam 8 lat antykoncepcję hormonalną, to też mi przystopowało utratę jajeczek, ale to nieprawda. Co do iva, to jedna z Was pisała, że ma za dobre amh na IVA, że robi się to przy skrajnie niskim, a jednak przypadki są różne, moje jajniki od 3 lat właściwie nie pracują, a amh 0.5 (w styczniu 0.63), więc jak to oceniać? Są kobiety, które przy normalnym amh mają po 35 roku życia sporadyczne owulacje - i to jest u nich normalne. A są takie, co przy skrajnie niskim amh normalnie ładnie owulują co miesiąc. Ja już się wypowiadałam raz o iva, ale powtórzę, że ta metoda byłaby etyczna, gdyby była darmowa, bo jest w fazie badań.

Gość Satsie
Nie do końca w fazie badań. W Japonii robia ja już dość długo. Po prostu u nas jest mało zabiegów ale to utopia żeby robili za darmo. To wymaga wiedzy, sprzętu itd. To są koszta i nikt tego za darmo nie zrobi bo wtedy by większość chciała a spróbować i co? Wszystkim za darmo by mieli robić? "mój lekarz właśnie ten od Iva mówił ze robi ja po kosztach własciwie. W Japonii jest kilka razy droższa nawet uwzględniając zarobki

Gość Maror
Większość krajów uważa IVA za „experimental treatment”. Ja nie wiem, ale tak zwykle określa się metody w fazie badań. Testy skuteczności metod leczenia poważne ośrodki wykonują na własny koszt, bo od tego są, one robią to dla późniejszego zysku - taka inwestycja, jak to w medycynie. Np. w leczeniu niepłodności ogłasza się nabór chętnych par, określa warunki, czasami np. warunkiem jest to, że para biorąca udział w programie zrobi potem ivf odpłatnie w tej właśnie klinice. Ja w iva nie jestem zorientowana, ale interesowałam się mezoterapią jajników i zszokowało mnie, że w PL biorą za to kasę, a w Stanach w wielu klinikach można było przystąpić do programu za darmo, bo nie ma wystarczająco potwierdzonej skuteczności, trwają badania.

Gość Satsie
No niestety. Jest jak jest. Ja wyliczylam ze jak się teraz nie uda to wydamy ok 30tys bo będziemy robić in vitro z kd. Od środy mam brać pozostałe leki w dawce 250 ovaleap i 75 menopur i gonapeptyl pół ampułki. Trzy zastrzyki rano

Gość Margaret33
Satsie i teraz kiedy bedziesz miec kontrole? Jak dzisiejszy podglad? A musiales robic dzis badanie hormonow?

Gość Maror
Mam nadzieję, że jednak się uda. Powodzenia!

Gość Satsie
Nie kazał mi robić nic narazie. Kontrola we wt za tydz i wtedy powinnam już poznać datę punkcji. Chyba przed punkcja każą estradiol sprawdzać ale nie jestem pewna

Gość margaret33
Satsie trzymam kciuki aby rosły pecherzyki :) Ciekawa kombinacja lekow :) sama robisz sobie zastrzyki?

Gość margaret33
Ciekawe jakie maja rezultaty IVA w Japoni?

Gość oOOLAA2
margaret33 podpowiedz gdzie zamówić te zioła o.Sroki bo w internetach pełno różnych z różnymi składami znalazłam takie za 45 zł i za 14 zł.

Gość margaret33
Ola najlepiej kupić w zielarni wszystkie składniki osobno, tak ja zrobiłam (tylko w aptece koło kliniki N., bo sprzedają) i tak polecają dziewczyny na forach, wtedy masz pewność, ze są wszystkie zioła co na recepturze i wymieszać w domu. W gotowych mieszankach nie wiadomo co wsypali ;) to nie wychodzi drogo! Co jest w mieszance nr 3 Sroki znajdziesz w internetach :) wersja z oregano :)

Gość Satsie
Wiem, że w Japonii robia nawet 50latkom. A tu u nas do 40.I to akurat wiem od lekarza tego u którego jestem. Margaret sama mam sobie robić. Trochę się tym denerwuje bo przy menopurze trochę roboty z tym jest jak mi tłumaczyła dziś pielęgniarka

Gość margaret33
Z menopurem to wolalam zeby mi pielegniarki zmieszaly i 1wszy zastrzyk zrobily, pozniej juz sama dawalam rade :) Jak 50tki robia Iva to moze na mlodszych sa lepsze efekty :) Ciekawe jakie maja statystyki?

Gość Satsie
No ja nie mam takiej możliwości z pielegniarkami. Muszę dać radę sama:) w ogóle dostałam wczoraj okres i jest bolesny. Dowiedziałam się już oficjalnie ze moja firma się zamyka. Do marca mam pracę. Mamy mało czasu ale dostatecznie dużo żeby zdążyć jeśli się uda za pierwszym razem. Gorzej jeśli nie. Mam na myśli in vitro z kd bo na to z moją komórka mam nikłe nadzieje ale to będzie wiadomo niedługo. Punkcja za ok 2tyg.

Gość Nusial
Czekam na wyniki progesteronu, is tego zależy czy zacznę stymulację. Mam mega stresa. Czy to badanie musi być robione na czczo?

Gość Ooola2
Statusie czy ja Cię dobrze zrozumiałam ty się leczysz w Macierzyństwo w Krakowie czy u prof. M?

Gość margaret33
Nusial hormony takie jak fsh, lh czy estradiol nie musialam robic na czczo, wiec progesteron tez chyba nie musi byc na czczo...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się