Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Saadee

Niskie AMH

Polecane posty

Gość Ooola2
Wtedy się najbardziej bałam że powstanie dużo zarodków i co wtedy??

Gość Satsie
ja nie trawię matki mojego partnera, wiec w zyciu nie chce zeby wiedziala o czymkolwiek ona pewnie by byla zla ze jej synek "przeze mnie" jakies pieniadze musi wieksze wykladac napisalam Ci maila

Gość margaret33
Przy malym amh problem wielu zarodkow nie istnieje ...

Gość Satsie
no dokladnie jak u mnie sie uda pobrac 6-8 komórek to bede zadowolona a ile z tego zarodków by niby mialo byc? jeden dobry to juz sukces bedzie

Gość margaret33
Satsie 6-8 komorek to piekny wynik, u mnie byly tylko 3 pecherzyki, jedna komorka. To na Twoich jajnikach jest jeszcze tyle pecherzykow? Jesli tak to swietny wynik jak na amh ponizej 0,1 :)

Gość Satsie
no nie ja naturalnie mialam 2 pecherzyki mi chodzi o to jak stymulacja sie zakonczy i zeby wtedy sie udalo tyle

Gość margaret33
U mnie po stymulacji byly 3 pecherzyki, maksymalne dawki lekow... od poczatku lekarz mowil ze walcze o jeden zarodek ... :(

Gość Satsie
no u mnie nie inaczej chcialabym zeby juz bylo po a musze czekac ok 2 tyg brakuje mi juz cierpliwosci

Gość Margaret33
Tez myslalam ze z 3 pecherzykow, wystymuluje mi chociaz 6. Ale tak nie bylo, byly przez chwile 4, pozniej 3 a z nich jedna komorka. Mam nadzieje ze u Ciebie lepiej pojdzie :)

Gość margaret33
Tak na dluzsze mete meczace sa te zastrzyki... tez juz mialam dosc a u mnie stymulacja sie przedluzyla :( ale no nie narzekajmy nie jest najgorzej byle do wtorku :)

Gość Satsie
No to prawda :) i tak już połowa za mną. Dłużej niż 2tyg to nie powinno trwać. Mam nadzieję ze we wt będzie coś już sensownego widać. Dziewczyny czy wiecie czy nie ma problemu z wzięciem prawie na całą ciążę, l4? Oczywiście mam zamiar iść prywatnie do lekarza

Gość Ooola2
Satsie że zwolnieniem trwającym przez okres ciąży nie powinno być problemów ale zaświadczenie do pracodawcy to chyba po 3 miesiącach. Ale jeżeli myślisz o zwolnieniu na 9 mcy to raczej chyba nie jest możliwe.

Gość Nusial
Dzięki Dziewczynki! Ja biorę mensinorm 300 j + lameta przez 5 dni. 1 usg mam mieć w piniedzialek ale nie wiem czy nie będę musiala przenieść na wtorek, bo będzie ciężko z urlopem na poniedziałek. Zobacze jutro. Satsie moja siostra w 3 ciaży poszla na L4 zaraz jak się dowiedziała. Lekarz bez problemu wypisal jej zwolnienie a ona wiedzila, ze nie chce już do tej pracy wracac.

Gość Maror
Ze zwolnieniem to zależy od lekarza, dziewczyny często mają z tym problem, a u mnie było dokładnie odwrotnie - dostałam zwolnienie przymusowe i zakaz pracy, co jest dla mnie trudne, bo już na tak wczesnym etapie ciąży musiałam powiedzieć mojej dyrektorce, choć wiele osób z mojego otoczenia jeszcze nic nie wie, bo przecież wszystko się może zdarzyć, ciąża jest wysokiego ryzyka. Myślę jednak, że przy niskim amh i przy invitro lekarz powinien dać - powiedz zresztą lekarzowi, jaką masz sytuację, przecież to też człowiek.

Gość margaret33
Nusial a powiedz mi jaki to jest protokol? Czy to zastrzyki? Bo Lametta chyba jest tabelka? Czy jest to stymulacja na cyklu naturalnym lekko stymulowanym? Mialam dopiero 1 inf i Nie znam tych wszystkich lekow ... trzymam kciuki za skuteczna stymulacje :) Tez uwazam ze zwolnienie powinnas dostac Satsie ze wzgledu na inf... Ola a Ty jakie masz dokladnie teraz plany?

Gość Maror
Margaret, ja też bym się chciała dowiedzieć, co robi Lametta, bo na ulotce piszą, że to lek na raka piersi dla kobiet po menopauzie i żadnego innego zastosowania nie mogłam znaleźć.

Gość Nusial
Margaret ja mam krotki protokół. To jest cykl normlanie stymulowany, bo mensinorm to sa zastrzyki, mam dawkę 300 j. To jest chyba pochodna menopuru, ale np. na mnie lepiej działa. Lameta to tabletki do stymulacji takie jaki CLO. Clo na mnie kompletnie nie działało, albo pęcherzyki rosły za szybko albo w ogóle. Lameta ma podobno lepsze efekty, ale lekarze podobno wolą dawać clo. Nie wiem czemu. Cieszę się, że tu dostaję lametę.

Gość Satsie
Zupełnie inne leki niż ja :) ciekawe czy dużo tych leków tego typu. Wiecie u mnie to jest obawa ze coś się stanie, więc wolę dmuchać na zimne no i szef rezygnuje ze stanowiska i prowadzenia działalności ale ma być jego zastępca a to obca osoba i inne warunki pracy nie chce się tym stresować. Wolałabym iść na zwolnienie, no ale zobaczę jak to będzie

Gość margaret33
Nusial dzieki za wyjasnienia! Lekarz mi mowil ze tez moge dostac lamtte na cyklu naturalnym, wiec dlatego pytam :) lekow jest sporo i trzeba znalezc taki, na ktory reaguje organizm najlepiej. Tyle, ze mozliwosc prob jest ograniczona :) widze Nusial, ze wy z lekarzem macie rozeznanie jakie leki stosowac u Ciebie. Oby sie udalo tym razem:) Satsie :) a takie pytanie z innej beczki :) robilas rozeznanie odnosnie kd i ile sie czeka w InviMed na kd? Sa foty w dziecinstwa?

Gość margaret33
A jeszcze mnie zastanawia co sie stalo z Hanna, ktora sie tu udzielala kiedys zanim ja dolaczylam? Macie jakies wiesci?

Gość Satsie
tak robilam bo rozmawialam z kordynatorka dwa razy, u nich prawie czekania nie ma czasem przy zdjeciu dawczyni jest info ze komorki beda dostepne za miesiac, max dwa a sa takie gdzie sa juz dostepne u nich wszystko sie szybko odbywa, w poltora do 2 miesiecy max dlatego sie zdecydowalam tam robic pozatym pisza ze maja w osttanim czasie skutecznosc na 60% czy nawet 65% i dąza do takiej na 80% no i w naszym miescie, koszt 17 tys, placi sie w 2 ratach, z badaniami itd to wyjdzie max 19000. my narazie zrobilismy badania prawie wszystkie u nich i wyszlo nam niecale 1400 ale bez badania nasienia, chyba 180 kosztuje

Gość Satsie
tak robilam bo rozmawialam z kordynatorka dwa razy, u nich prawie czekania nie ma czasem przy zdjeciu dawczyni jest info ze komorki beda dostepne za miesiac, max dwa a sa takie gdzie sa juz dostepne u nich wszystko sie szybko odbywa, w poltora do 2 miesiecy max dlatego sie zdecydowalam tam robic pozatym pisza ze maja w osttanim czasie skutecznosc na 60% czy nawet 65% i dąza do takiej na 80% no i w naszym miescie, koszt 17 tys, placi sie w 2 ratach, z badaniami itd to wyjdzie max 19000. my narazie zrobilismy badania prawie wszystkie i wyszlo ok 1400 zl a docelowo ma byc max 1700 za badania

Gość Satsie
co za glupie forum

Gość margaret33
A kiedy druga rate trzeba wplacic?

Gość Satsie
Sa dwie raty jedna po zarezerwowaniu dawczyni 8500a druga w dniu punkcji z tego co wiem najpóźniej w tej samej wysokości

Gość Satsie
w dniu ogrzewania oocytow dokladnie czyli po punkcji dawczyni

Gość margaret33
Dzieki :) co tam ciekawego u Was :)?

Gość Satsie
U mnie ogólnie ok:)poki co czuje się dobrze przy stymulacji ale to dopiero drugi dzień z tymi trzema lekami. A Ty Nusial gdzie będziesz robić in vitro? Ty Margaret mówiłaś ze będziesz też mieć stymulacje? Ale na cyklu naturalnym chcesz zajsc czy też in vitro?

Gość margaret33
Satsie moje inf nazywa się na cyklu naturalnym, ale jest na lekkich lekach do stymulacji i polegam na swoich hormonach. To dlatego, ze nie zareagowałam na mocne leki do stymulacji w 1wszym inf i był tylko 1 zarodek. Będę podchodzić za dwa miesiące, wiec mam jeszcze trochę czasu :) w międzyczasie starania naturalne :)

Gość Satsie
No to mam nadzieję ze Ci się uda :) a kiedy masz jakąś wizytę kontrolna?