Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZmartwionaAla

Bóle i silne kłócie jajników w 9 tyg ciąży

Polecane posty

Gość ZmartwionaAla

Witam. Jestem w 9 tygodniu ciąży. Dzisiaj tak od godziny 18 bardzo boli mnie podbrzusze... Tzn najpierw bardzo mocno kłuł mnie prawy jajnik... Około 19.30 doszedł do tego ból i kłucie lewego jajnika... Teraz odczuwam ból i kłucie obu, martwie się strasznie.... To moja pierwsza ciąża, wszystko jest nowe i najchętniej z każdym najmniejszym bólem bym biegła do lekarza... Ostatnio mi lekarz powiedział, że moge odczuwać bóle... Ale mam wrażenie że są zbyt mocne, i nie w jednym,ale w obu jajnikach, przez co w sumie boli mnie całe podbrzusze... Nie plamię, nie krwawię.. Tylko ten mocny ból... Nie biore nospy ani nic, nie chce... martwię się...

Gość ZmartwionaAla
:((

Gość ZmartwionaAla
:-(

Gość ZmartwionaAla
powiedzial że normalne, ale nie aż takie! aż się popłakałam... właśnie się obudziłam, byłam w toalecie, teraz leże w łóżku i dalej mnie boli...

Gość jdkdfkjskjjsi
Mam dokładnie takie same bóle i też jestem w 9 tygodniu. Ja bóle mam od samego początku, nieraz takie silne, że wyć mi się chce. Tak samo ciągle do lekarza chodziłam bo sie martwiłam a z każdym telefonem do niego mówił, że to normalne. Weź nospę

Gość Katrin26
Ja też jestem obecnie w 9 tyg. I dopiero dziś zaczęły mnie strasznie boleć jajniki :( To moja czwarta ciąża, trzecią poroniłam ;( teraz jestem pod stałą opieką lekarki. Biorę nospe i duphaston :) Też jestem w strachu jak mnie bolą jajniki , jak idę do toalety za każdym razem spoglądam jak sikam i czy krwawię ;( Okropne uczucie , aż boję się chodzić do toalety !

Gość alicyaaa
Też mam takie bóle, to tylko wydaje się że to jajniki. Rosnąca macica rozciąga trzymające ją więzadła, co może powodować uczucie „ciągnięcia”, szczególnie w pachwinach. Ponadto zaczyna uciskać na inne narządy leżące w pobliżu, np. pęcherz moczowy, co też często wywołuje pobolewania w podbrzuszu.

Gość gość
wiązadła aż tak nie bolą w takiej wczesnej ciązy, ja jestem w 33 tyg to wiem już co to ból wiązadeł, bolał mnie jajnik w 7 tyg i tył pleców tak mocno że byłam badana pod kontem ciąży pozamacicznej potem przyszło plamienie i zaczęłąm braćluteine i nospe, przeszło dziś tak jak mówilam 33 tydziń leci

Gość alicyaaa
Każda ciąża jest inna i każdy ma inne objawy.,nasilenie bólu zapewne też każda ma inaczej...ja byłam u lekarza i właśnie bolały mnie więzadła zwłaszcza gdy stałam,, ból był mocny i rozciągający..Najlepiej udać się do lekarza i nie filozofować bo każdy mówi co innego. Najlepsze są osoby którym wydaje się że są prawie lekarzami i wydają opinie z kosmosu wzięte. Kiedyś pytałam o prolaktynę bo zawsze miałam podwyższoną to usłyszałam od forumowiczek że nie mam szansy na zajscie w ciąże...no a jednak się udało dziwnym trafem....Potem dziewczyny tego słuchają i się załamują. Dlatego piszmy o tym o czym mamy pojęcie a nie co nam się wydaje.

Gość gość
mnie tez strasznie bolał brzuch na początku ciązy i tez sie tym martwiłam. Najlepiej to duzo lezec o odpoczywac kiedy sie da. Nic nie nosic, sprzątac i oszczędzac sie. Z reguły przez noc brzuch jakby odpoczywał i z rana ból ustawal. W 10 tygodniu mialam tez taki ostry ból brzucha - dosłownie jakby mnie ktos żyletkami ciął - po USG okazało sie ze dzidzia zdrowiusienika :)

Gość gość
witam ! przyłacze się do tematu , jestem w 6 tygodniu ciązy , mam 35 lat ciaża pierwsza i długo wyczekiwana , wczoraj byłam u lekarza bo własnie tez miałam bóle brzucha podobne jak na @ a że to moja pierwsza ciąza to wiadomo że się człowiek martwi wiec wolałam sprawdzic , dostałam luteine dopochwoowo , dużo odpoczywać , i leżec z nogami u góry sprawdziłam wczoraj pomaga :) wiec każda kobieta jest inna i mysle ze lepiej sprawdzic gdy ból niepokoji niż potem mniec do siebie samej pretensje>pozdrawiam