Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Singmitmir

Kącik dla mam z Austrii - łączmy się

Polecane posty

Wiesz co , trafiałam nawet na fajne osoby ale bardziej sie skupiałam na ocenie zdrowia dziecka (u nas takie były) a kobietki miłe ale nic więcej, każda szukała mamy do wymiany doświadczeń i miałam wrażenie że wszystko to wiem i nie potrzebuję więcej pomocy z ich strony (poszłam tam bardziej z racji by zapełnić sobie czas a może skorzystać na jakichś poradach czy by poznać jakieś Polki ale sama dałam pass).

Gość elcia_1989
Moja mama od lat mieszka i pracuje w Wiedniu, przez, co i ja tam często byłam uwielbiam to miasto pozdrawiam Was :)

Wiesz, te austryjaczki to czasem takie przewrazliwione robia z igly widly. Chuchaja i dmuchaja na dzieci. Praktyce to wyglada tak, ze dziecko 2 letnie bez czapki siedzi w wozku...

Córkę daje w pierwszym roku na Halbzeit ze względu na pierwszę styczność z choróbskami , efektem będzie to że z mężem będziemy się tylko w drzwiach widzieć bo jak ja wrócę z pracy to on przywieziwszy małą do domu sam pojedzie do swojej. Pracowalam w Humanic na dziale klienta i kasie ale jak tylko skończy się macierzyński to wypowiem bo mam dobrą ofertę w Hotelu ( po znajomości)

Singmi...a ilesz masz lat, jesli mozna,zapytac? Ja 27 A bylas juz u Truskolaskiego? Ja sie wybieram juz powoli...

O to ja 3 lata starsza od ciebie :). Byłam u niego miesiąc temu i póki co nie planuję sie wybrać ale nie byłam zadowolona bo za szybko się mnie pozbył :D . Nie lubię też jego sekretarki (nie żony tylko tej starej )

A ktora to zona, blondynka? Chodze juz 3 lata i nawet nie wiedzialam. Ale ta stara faktycznie niemila. I zawsze jakies jej znajome bez kolejki, bonimy tylko zastrzyk. A czas tego niby zastrzyku czasem trwal dluzej niz moja,wizyta :) . No ale coz, przynajmniej gosciu sympatyczny wg mnie. Tyle, ze wygadal chcaco/niechcaco na ostatniej wizycie co sie urodzi , plec

:) Żona to tak blondynka z krótkimi włosami, bardzo sympatyczna i na poziomie a tamta jest miła tylko w jednej sytuacji, kiedy obok jest żona lekarza , wtedy jak miód do rany :). Ostatnio była bardzo miła bo żona wróciła z urlopu. Gin jest miły (ja mówię że to taki miś) ale szybko podaje rękę i mówi do widzenia więc takie coś u mnie odpada zwłaszcza że mój stan zdrowotny (on o tym wiedział) wymaga bym mogła go wypytać o kilka rzecz co też zaczęłam ale całkiem spłycił powagę tego co chcę wiedzieć i wstał podając mi rękę.

Slonczylam ekonomik...przyjechalam do at i opiekowalam sie dziecmi potem kolejne . Wkoncu slub, zostalam kura domowa a potem mama.... Tak zaluje, ze kiedys mi nie zalezalo na "normalnej"pracy...czlowiek mlody i tylko glopty w glowie byly. Skutki talkie , ze jako 30 latka dopiero jestem na poczatlu...

Daj spokój,jesteś jeszcze młoda :). Zobaczysz jak malec pójdzie do przedszkola to wszystko się ruszy.

Taaa on wsumie gadac by mogl jezeli z tego kasa by byla. Ostatnio jak bylam to zamiast wyjasnic mioje wyniki odrazu przeszeszedl na temat ant...i spirala. Wiadomoze zarobi to sie wtedy rozgadal.

Ja jeszcze lepiej bo jak przyjechałam (Nie było wtedy pozwolenia na pracę) to zajmowalam się starszą panią bogatej rodziny i trzeba było też sprzątnąć ale szybko zaczęłam się rozglądać za prawdziwą pracą i jakoś poszło :).

Mloda nie mloda..ale dziecko faktycznie zmienia czlowieka :D Wiekszy problem bymiala gdybym w pl mieszkala. Tutaj zawsze gdzies sie "zaczepie"

Znam temat spirali :D. Moja znajoma też miała w tym tematem problem dlatego zrezygnowała z niego bo napierał na anty tej postaci bo ona ma już 40 lat i pwiedział jej wprost że to już nie przelewki :D

Ja dzieciaki akurat uwielbiam wieci odpowiadalo przez co sie rozleniwilam... Dlogo jestes w at. Nie wiem czy pisalas.

Ja wg wynikow podobno nie moge tabl anty lykac ...nie wyjasnil co i jak tylko powiedzial, ze zostaje spirala i jakies tab mini bodajze...cale szczescie, ze nie mozna bylo placic karta bo bym z tego wszystkiego sie zgodzila.