Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

WomanInTheFog

Jaki waszym zdaniem był największy błąd Hitlera?

Polecane posty

Women in the fog- To ty jesteś tą młodą blondyną, co miała zdjęcie w stopce?

Gość 7 rata za kałacha
pushpushpush

No nie mogę bo podobno mam faceta i czekam teraz aż pomarańczka go przedstawi. Zresztą nie reflektuję na żadne randeczki :D

Gość 7 rata za kałacha
zwiad offtopa robisz

Gość IMO12391
BSa jest wyśmienitym trollem...mam taką szczerą nadzieję. :D

Gość 7 rata za kałacha
no dlaczeeegoooo? Nie będziesz żałowała:) Pójdziemy do muzeum wojskowości;)

Gość De Tomaso
Zwiad Twoim zdaniem mauzer to był dobry karabin? To był BARDZO DOBRY KARABIN i to jest ogólna opinia o tej broni , podstawowym karabinem armi brytyjskiej w czasie 2 wojny światowej Był Lee Enfield ,z którego wieku była to broń? Z dziewiętnastego ,podobnie rosyjski Mosin i japońska Arisaka ,również używane w czasie 2 wojny śwatowej.A wiesz dlaczego nadal używane ? Bo nic lepszego jeśli chodzi o karabiny panie zwiad nie skonstruowano.MP 40 produkowano od 1940 roku,dlatego ta cyfra 40 "znawco"! Tyle że broń była później modyfikowana,co nie zmienia faktu że była od początku 1940 roku produkowana.Ten cudowny Thompson był tak skomplikowany(pomimo starań uproszczenia konstrukcji) i co za tym tak drogi że nawet USA nie były w stanie wypełnić etatów ,dlatego pospiesznie wprowadzono nowe wzory pistoletów maszynowych ,w tym swego rodzaju katastrofy jak Reising ,który żołnierze dosłownie wyrzucali,tak był zawodny! Woleli zdobyczną Arisakę z XIX wieku!Mam pytanie panie Zwiad kto zaczął udawać znawcę broni? Pisałem w poprzednim poście że jeśli chodzi o broń to dla mnie jesteś żadnym znawcom,a tak się wywyższałeś obrażając innych,jak to wygląda panie "znawco"?Nie musisz mi udowadniać że Niemcy odnosli sukcesy dzieki współpracy różnych rodzajów wojsk, i taktyce Blitzkriegu,Ale nie byłoby to możliwe bez doskonałej broni! Trzeba mieć wąskie choryzonty by tego nie zauważać,a przecież to podważałeś (Ameryka górą) Chyba po wojnie Amerykanie nie kopiowali by przestarzałej broni,lub się na niej wzorowali,aż tak głupi to by nie byli,skoro mieli lepszą?NIE PISZ PAN O CZYMŚ O CZYM MA PAN MAŁE POJĘCIE ,TRZEBA MIEĆ TUPET BY PRZY TAK SKROMNEJ WIEDZY KOGOŚ POUCZAĆ:P

Gość 7 rata za kałacha
666 666 666 666 666 666 666

Nie wiem o kogo Ci chodzi, więc nie pomogę. Jeżeli to Ty byłeś autorem tekstu że mam aryjską urodę, to ja, jeżeli nie to nie ja.

7 rata za kałacha A skąd pomysł, że chcę iść do muzeum wojskowości?:D Prędzej na jakiś wykład z dziedziny historii bym poszła :)

Gość 7 rata za kałacha
666 999 666 999

Gość 7 rata za kałacha
hmmm WITF...Wykład z historii oczywiście też będzie:) Chodzi mi o to, że będziemy mieli co wspominać:P;)

Gość 7 rata za kałacha
Czuje się wykończony tym przepychaniem postów:O Przydałby się masaż rozluźniajacy:(

De Tomaso-Facet, skończ już naprawdę pierdolić fleki, poczytaj o amerykańskich karabinach samopowtarzalnych, powtarzam, samopowtarzalnych karabinach, które to Niemcy zaczęli wprowadzać dopiero pod koniec wojny a przestali, bo stworzyli karabinek StG 44, co mówi wprost że mauzer w drugiej wojnie był przestarzały, bo nie doruwnywał amerykańskim samopowtarzalnym karabinom, dlatego też żołnierzy zaczęli masowo uzbraiać w pistolety maszynowe, a jednoczesnie zaczęli prace nad karabinkiem na nabój pośrednim, gdyby te karabiny były takie super, to nikt by nie szedł inną drogą, a mauzer był karabinem wolnoszczelnym, dobrym do snajperów, ale nie do żołnierzy piechoty, takimi samymi drogami szedł Stalin, bo masowa produkcja pepesz świadczy o tym, że też stwierdzili że mosin jest przestarzałą konstrukcją, a mp 40 nie był znów tak doskonały, świadczy o tym fakt że Niemcy woleli pepesze od swoich szmajserów. Wiec wybacz, ale skoro ty amerykańską broń uważasz za kiepską, to nie mamy o czym gadać, bo to właśnie amerykanie mieli zawsze nowoczesną broń, zaczynając od słynnych pistoletów colt 1911, który to nadano trent postoletom, zarówno polski VIS był wzorowany na colcie, jak i słynna TTka, ich pistolety maszynowe thomson też wyznaczył trent w konstrukcji pistoletów maszynowych, podobnie jak karabiny powtarzalne, samopowtarzalne jak i maszynowe. Wiec dokształć się imbecylu, poczytaj kto to był Browning i co za broń wynalazł a sam dojdziesz do tego, czemu USA miało tyle nowości w broni palnej.

Gość 7 rata za kałacha
push up

Gość 7 rata za kałacha
Nie ma do czego wracać:P Może nie zauważyłaś ale moja odpowiedź wyczerpała temat:) Myślałem, że docenisz moją elokwencję i uhonorujesz mnie jakimś wspólną kolacją przy dźwiękach "pieśni Nibelungów":(

Gość 7 rata za kałacha
hmmmmmmm????

Gość 7 rata za kałacha
f? To znaczy tak?:D

WomanInTheFog- Ale chwila, czy masz blond włosy i niebieskie oczy, czy cię mylę z inną dziewczyną?