Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czekam na wiosnę...

dziewczyny od ktorego tc ktg wykaze skurcze??

Polecane posty

mam problem z twardnieniami brzucha od 21tc. Z poczatku zdarzaly sie kilka razy dziennie i byly bezbolesne, z czasem pojawialy sie czesciej, zdarza sie ich po kilka na godzine, po 40 na dobe i od kilku dni twardnienia sa dluzsze a dodatkowo brzuch przy dotyku boli w momencie gdy jest twardy. Mieszkam za granica i opieka tutaj jest daleka od idealu. Jestem aktualnie w 26tc i bylam kilkakrotnie na pogotowiu z tym problemem. Zawsze to samo, podlacza do ktg ale rejestruja tylko bicie serca, teiwrdza ze nie ma sensu sprawdzac czynnosci skurczowej na tym etapie ciazy bo ktg ich nie wylapie (zbyt wczesna ciaza ich zdaniem), podlacza kroplowke z magnezem ewentualnie dorzuca cos przeciwbolowego i do domu. Lekow rozkurczowych nie daja bo skurczy nie moga potwierdzic. I martw sie dalej. Z szyjka wszystko ok, kontroluje co tydzien odkad mam te skurcze ale martwi mnie to ze one sa coraz czestrze, mocniejsze i dluzsze. od ktorego tc mialyscie robione ktg?

Gość U mnie w szpitalu
ktg robią od 24 tc.

Gość a jakie masz objawy tych
skurczy, możesz mi opisac bo nie wiem czy tez mam

Gość nie jestem pewna
ale o ile dobrze pamietam to skurcze ktg wylapie dopiero po 30tc, po 24 bicie serca

Gość ja mialam robione ktg
dopiero po 37tc wiec nie bardzo pomoge

Gość ...czekam na wiosnę
czuje takie napiecie w podbrzuszu po czym brzuch robi sie twardy

Gość a jakie masz objawy tych
a jak czuje napięcie i ból ale mi brzuch nie twardnieje to też to ? dodatkowo bolą mnie krzyże jakby mnie kości łamały na zmiane pogody :(