Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość diuehiuh

mama kupuje codziennie kilogram slodyczy

Polecane posty

Jeśli to do mnie to tak, mam w domu słodycze, zawsze jakieś ciastka, czekolady, pieke też ciasto przynajmniej raz w tygodniu. Zawsze też jest nutella. Ale ja tego po prostu nie jem.

Gość diuehiuh
.

potfur - ja też piekę czasem, raz na 2 tygodnie...właśnie wczoraj piekłam i...udało się :) za to mąż już się skusił...na pół blaszki ;) a dla Ciebie ogromne BRAWA!!!!!! mogę zadać Ci pytanie?

Gość diuehiuh
Ale dzieci od cukru uzalezniasz-maja nadwage?

Gość diuehiuh
.

Gość diuehiuh
.

Gość diuehiuh
.

Dzieci są szczuplutkie - po mężu, jego cala rodz to wysocy i szczupli. Dzieci pytają czy mogą zjeść coś słodkiego mimo tego ze maja dostęp do słodyczy. Nie jedzą dużo.

Gość diuehiuh
.

Gość a ja nie wiem :P
zamiast siedziec na dupie przed kompem, posprzątaj, umyj podłogi , szmata na kolanach nie mopem, pomyj meble poukladaj w szafkach,i tak codziennie no może bez układania.....zrób pranie ręczne, wejdziesz do kuchni , leza cukierki ... oprzyj sie łbem o scianę i spójrz w dół... widzisz stopy ? stan przed lustrem i patrz jak wkladasz cukierka do ust i patrz jak go jesz...i spojrz w dol... nie pierdol ze silnej woli nie masz..... po prostu idziesz na łatwiznę

x

Gość diuehiuh
.

żeby nie było że jestem chudą laską co ma w życiu szczęscie... moje BMI to 31,6

znowu kafe nawala

Gość diuehiuh
.

Gość diuehiuh
.

zmykam będę później to może będzie lepiej chodzić. Tobie życzę wytrwałości, silnej woli i obyś wzięła swoje życie w swoje ręce;)

.

Gość złota bombka
Jak przeczytałam Twoj wpis zrobiło mi sie Ciebie strasznie żal i pomyślałam sobie że współczuję, że matka pasie nastolatkę... po czym doczytałam watek do momentu w którym piszesz że masz 23 lata!!!!! Tyle samo co ja! dalabym Ci z dziesiec lat mniej. Dziewczyno!!!! Nie masz szesnastu lat, jak sobie sama nie uświadomisz że musisz/chcesz schudnąc to nikt Ci nie pomoże. Ludzie jedli slodycze, jedzą i będą jedli bo takie ich święte prawo wolnego wyboru, czy tym którzy są na diecie się to podoba czy nie. Jak bylam nastolatką u mnie w domu zawsze było pyszne i tuczące jedzenie, moja Mama świetnie gotuje i sama je jak ptaszek, a my heja obiadki deserki, Mama uwazala ze szczesliwe dziecinstwo wiaze sie z smaczym jedzeniem, slodycze raz na jakis czas. Moi bracia cwicza cale zycie i wygladali super, a ja bylam jakies dziesiec kilo grubsza od rowiesnikow. Wyjechalam na studia do innego mista, schudlam na zdrowym trybie 5 posilkow plus silownia. Kazdy powrot do domu przyprawial mnie o palpitacje serca. Ale pomyslalam sobie, kurde, to jest t y l k o kwestia silnej woli, nikt mi do ust jedzenia nie bedzie wpychal, dam rade. I udalo sie. Moi rodzice wychodza z zalozenia ze super wygladam i na dodatek zdrowo sie odzywiam wiec nie mieszaja sie w moje posilki. Teraz musze mieszkac w domu miesiac bo wyjezdzam na staz i musialam wymowic mieszkanie wczesniej i zuelnie nie ma problemu z jedzeniem. Gotuje sobie sama zupy, zreszta i tak jemy je wspolnie, robimy z mama duzo salatek, czasami cos sobie odkladam wczesniej zeby mi nie dodawala sosu itp. Slodyczy nie jem wcale mimo ze ciasta mama robi raz w tyg, gorzką czekolade jedza co jakis czas. Ja nic. Na silownie mam tu kawal drogi ale zaparlam sie, kupilam sobie karnet i zawsze jakos transport sie zorganizuje, wyciagnelam mlodszego brata na basen. Dopoki sama nie stwierdzisz ze robisz to dla siebie bedziesz sie meczyc. Slodycze i tuczace rzeczy beda Cie otaczac zawsze. I nie ma sensu gadanie "ostatni cukierek, ostatni kebab." Beda inne cukierki i inne kebaby. Znasz takie powiedzenie: Kto chce, szuka sposobu, kto nie chce, szuka powodu?

Gość .....bhg..
...

potfur - pytanko mam takie: czy chudniesz dla męża tylko, czy dla siebie przede wszystkim? i jak między Wami odkąd się odchudzasz, mąż zauważa? jeśli jakieś pytanie jest zbyt osobiste to nie odpowiadaj :)

Gość jak to kg
ile wazy Twoja mama? ile Ty?

Katarina odchudzam się dla siebie, tylko dla siebie. Bo chce wyglądać i czuć się dobrze. To, ze mój będzie miał szczupła żonę to skutek uboczny:). Miedzy nami jest dobrze, nawet bardzo, aż boje się że zapeszę, ale to chyba nie tylko dlatego, ze się odchudzam. Ja się bardzo zmieniłam w ostatnim czasie. A on też widzi moje starania, nie wiem czy widzi ubytek wagi bo powtarza żebym się teraz tak na serio zaczęła odchudzać, ale ja go olewam:). I lubię siebie odchudzająca się, daje mi to dużo pozytywnej energii, nawet niektórych z mojego otoczenia to wkurza, jak wypominam innym co mają na talerzu a nie powinni:). A miedzy nami chyba jest dobrze, bo ja trochę zaczynam przypominać siebie z początków naszej znajomości, taką jaką mnie poznał, nie mam tu na myśli wyglądu zewnętrznego ale nastawienie do życia, mega optymizm, duza dawka humoru i pewność siebie:).

Gość diuehiuh
Ja pow.90,mama 52 wzrost mamy ten sam 165