Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KURDUPELKA85

znowu ofiary tego że każda kobieta musi urodzić jak zajdzie w ciąże!!!

Polecane posty

Gość RęceOpadają:(
Sam plemnik to nie jest jeszcze dziecko, ani sama komórka jajowa. Zaczątka człowieka jest dopiero zygota , a więc połączenie tych dwu, komórki jajowej z plemnikiem. To tyle.Jeśli dla kogoś zrozumienie tego jest za trudne, świadczy to o tym że co prawda mozg posiada ale go nie używa.A skoro narząd się posiada lecz nie jest on zdolny do funkcjonowania, to tak jakby go nie posiadał. Czyli niczym nie różni się od zygoty w pierwszym tygodniu życia.To tyle.

embrion nie ma żadnej świadomości, xxx a nie tobie mnie oceniać bo mnie nie znasz, a ze mam inne zdanie na taki temat nic nie swiadczy. xxx cały czas tkwimy w tym że ten 8 czy 10tygodniowy człowiek nie, nie pamięta, nie ma osobowosci, jest zalążkiem następnych faz człowieka... xxx owszem mogli mnie usunąć ale w trakcie ciązy i byłoby mi wszystko jedno bo i tak nikt niczego nie pamięta z tego okresu nic a nic... xxx nie mozna mnie bezkarnie zabić bo jestem 1 osobnym organizmem, nie zyje we wnetrzu kogoś 2 pełni rozwiniętym fizycznie, 3 posiadam osobowość prawo ściga zanicie ludzi narodzonych, zabijanie nienarodzonych tak naprawde prawa nie obchodzi..

Gość AmomA
Nie masz racji Kurdupelko. Są poważne wątpliwości czy podpis złożony na takim dokumencie został złożony świadomie. Świadomie i po zapoznaniu się z jego treścią. Sama treść zawierała również sporo ogólnikow a osoba ta była przyjęta do szpitala już stanie zakłócającym możliwości podjęcia decyzji do końca świadomie i w sposób krytyczny.I mimo to nikt za nic nie odpowiadał.A wiesz czemu? Bo przepisy były tak skonstruowane iż w przypadku wszelkich niejasności co do zgody czy tego że chory zapoznał się z treścią dokumentu rostrzygano i tak na korzyść placówki. Dlaczego? Bo lekarz orzekł że nie ma sensu trzymać chorego przy życiu. I to jest sqrwysyństwo pod jakim byś się podpisała. Mam poważne obawy że ludzie wykazujące podobne ograniczenia jak ty poleźliby na pierwsze lepsze referendum i postawili krzyżyk na tak będąc wpełnieni poczuciem dobrze spełnionego obowiązku wobec idei w jaką wierzą. Tylko że ta idea to zwykły podstęp i "dymanie w biały dzień."

Jeśli dla kogoś zrozumienie tego jest za trudne, świadczy to o tym że co prawda mozg posiada ale go nie używa. - to znaczy że mam uwazam inaczej niz ty Zaczątka człowieka jest dopiero zygota , a więc połączenie tych dwu, komórki jajowej z plemnikiem. T.A skoro narząd się posiada lecz nie jest on zdolny do funkcjonowania, to tak jakby go nie posiadał. Czyli niczym nie różni się od zygoty w pierwszym tygodniu życia.To tyle. xxx chodzi o to że każdy narząd u płodu jest tylko zalążkiem, płod nie może zyć samodzielnie poza ciałem matki, nie posiada uczuc ani osobowości, skoro jest nieporzadany na tym świecie to nie ma sensu go dalej chodowac...

Gość clever blues
Kurdupelka85 Twój migdał zawiera twoje dna ale to część twojego organizmu.Organ. A embrion to pewna zintegrowana całość dająca się wyodrębnić jako ludzki płód. Jak tego nie rozumiesz to wróć do podstawówki. Ponawiam zadane ci tu już kilka razy pytanie od jakiego uciekasz. Jesteś za całkowicie wolną aborcją bez ograniczeń i bez wg na stadium ciąży. TAK czy NIE?

AmomA Nie masz racji Kurdupelko. Są poważne wątpliwości czy podpis złożony na takim dokumencie został złożony świadomie. --- w takim razie to mozna by mowic czy jakikolwiek dokunmetn został podpisany siwadomie, człowiek wie na co sie decyduje!!!! Dlaczego? Bo lekarz orzekł że nie ma sensu trzymać chorego przy życiu. I to jest sqrwysyństwo pod jakim byś się podpisała. --- tak podpisałabym się bo wiem na co się decyduje!!!! nie chce byś warzywem podłączonym do aparatu Mam poważne obawy że ludzie wykazujące podobne ograniczenia jak ty poleźliby na pierwsze lepsze referendum i postawili krzyżyk na tak będąc wpełnieni poczuciem dobrze spełnionego obowiązku wobec idei w jaką wierzą. --- to nie jesty ograniczenie tylko śiwadomość tego czego sę chce czwgo nie!!!!! Tylko że ta idea to zwykły podstęp i "dymanie w biały dzień." xxxxxxxxxxxxxxxx piszesz wszystko tlylko zeby obalić czyjać decyzję!!! ludzie podejmują decyzje i to nie jest twoja sprawa!!! XXXXX nie chcesz eutanazji to niczego nie podpisuj PROSTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość clever blues
Płód bez wg na to czy jest zdolny funkcjonować samodzielnie po odłączeniu od organizmu matki czy też nie jest płodem. Nie może być traktowany jako organ matki ani jego część za sprawą której organizm matki funkcjonuje tak jak jest to w przypadku nerki czy serca.

clever blues embion zyje w moim wnetryu a ja moge go tam nie chciec xxxx jestem za aborcją na zadanie do 12 tygodnia przy zagrożeniu zycia bez względu na tydzień/miesiąć

clever blues tak ale kobieta może nie chcieć byc w ciąży i jako że ma prawo decydowac o swoim ciele to może usunąć embrion. embrion nie moze decydować bo jest zależny od kobiety, dosłownie żywi się kobieta

Gość AmomA
KURDUPELKA 85 Nie pisze o podważaniu czyichś świadomych decyzji tylko o nadużyciach jakie mogą płynąć z regulacji eutanatycznych ty skończona kretynko i wtórna analfabetko na dodatek. Dali jej do podpisania protokoł dostarczenia do szpitala a nie dokument w którym czarno na białym było napisane że w razie totalnej niemocy nie wyraża zgodę na odłączenie od kabla.

Gość Clever Blues
Kurdupelko85 A to już twój problem. Nie trzeba było się pieprzyć. Albo robić to odpowiedzialnie i przy użyciu stosownych technik zabezpieczających. Chcieć albo nie chcieć to można krupniku na obiad. Jak tego nie rozumiesz to masz poważny problem.

Gość Clever Blues
Kurdupelka85 Jesteś za całkowicie wolną aborcją bez wg na stadium ciąży? Proste pytanie.

Clever Blues Kurdupelko85 A to już twój problem. Nie trzeba było się pieprzyć. -- człowiek naturalnie popęd płciowy i tłumienie go całe zycie jest szkodliwe Albo robić to odpowiedzialnie i przy użyciu stosownych technik zabezpieczających. -- kazda antykoncepcja potrafi zawieśc Chcieć albo nie chcieć to można krupniku na obiad. Jak tego nie rozumiesz to masz poważny problem. -- nie mam problemu bo abrocja jets na wyciągniecie ręki tylko prawo jest robione pod hipokrytów i katolików

AmonA swiadomie wymyslasz historie niewidzac jak wygladają procedury podpsania takiego dokumentu i wymyślasz bzdury

Gość AmonA
Kurdupelka85 Idź już qrwa spać. Jutro będzie kolejny piękny dzień który będziesz miała okazję przepierdzieć przed komputerem walcząc bohatersko z katolskimi hipokrytami.

Twierdze że procedury podjęcia decyzji, podspiania dokumentów i zatwierdzenia eutanazji i testamentu życia można tak rozwiązać, że nie będzie mozliwości zadnej nieprawidłowości. A poza tym bedą to robić tylko osoby chcace podejmowac takie decyzje a nie te które nie chcą.

Gość Embrion....
Kurdupelka85 Niezapomnij spirali. Bo wiesz.Embrion nie śpi.:classic_cool:

Gość 321312321321
ja tam powiem, że mam juz swój wiek, jestem dobrze po 30, i z tego co widze społeczeństwo mądrzeje jest coraz mniej kato- myslenia, wg mnie to tylko kwestia czasu jak Polska zalegalizuje aborcję, jestem za, do 12 tygodnia zycia płodu, póki nie ma mózgu działającego, tylko Arabusy, czarna Afryka, trzeci świat, POlska i Irlandia mają takie chore prawo. Wnioski nasuwaja sie same

Gość Miglo
Z tego postu powyżej to wynika że najbardziej postępowe są kraje w ktorych serwuje się wyabortowane płody w zupach. Przecież to tylko kawałek białka. To można go też zjeść.

Gość Krótko i na temat...
00:42 Chore to jest prawo nie chroniące miejsc pracy. Niereformowane procedury,progi podatkowe,składki zus miażdżące rachunek ekonomiczny potencjalnych pracodawców,pomoc społeczną po chuju liczona na grosze,korupcja i popieprzone wydatki jak na wojny w Afganistanie liczone miliardach ty qrwa paralityku umysłowy i amatorze skrobanek. Teksty o kato-myśleniu to se w dupe wsadz tylko żebyś nie zaciążył przypadkiem.

Gość Pierrdoły z wstążeczką
str 1 16:15 [zgłoś do usunięcia] KURDUPELKA85 w katolickim kraju obowiazkiem kobiety jest spanie z mężem i co tam , że na następne dzieci nie ma poieniędzy, warunków niczego. Ale pierrrdoły pociskasz :O Skąd Ty się urwałaś?Z Islamabadu?Jeżeli Twoj mąż Cię zmusza do seksu to się z nim rozwiedz, zamiast tu wciskać jakieś kity o katolikach. Zresztą Ty nie jesteś katoliczką, więc Twój mąż też nie, więc napisz ateiści zmuszają żony do seksu.Będzie prawdziwsze może.Co za żenada. Każdy swój syf przypisać katolikom.Z ateistów nienawiść bucha na każdym kroku.

str 2 22.01.2013] 17:38 [zgłoś do usunięcia] Love po Kurdupelka85 v v Nie jestem przeciwnikiem aborcji w określonym czasie i okolicznościach ale to co robisz jest właśnie przejawem najgorszej hipokryzji.Próba godzenia ludzi z ich tragicznym losem i brakiem alternatywy.Brakiem perspektyw. Zamiast aktywnie włączać się do konstruktywnego sprzeciwu wobec bezdusznej biurokracji,arogancji władzy,korupcji i ludzi jacy pod płaszczykiem "pseudoreform"działają służąc określonym ludziom w naszych kraju co powoduje tak dramatyczne losy i zachowania wśród ludzi,wolisz zakłamana zdziro pluć jadem,zrzucać wszystko na katoli i dawać alternatywę nie chcesz zginąć-zrób skrobankę. To są fałszywe uproszczenia. Chodzi o to aby ludzie mogli godnie prokreować i mieli na utrzymanie a nie cofali ciążę kiedy tylko jest ona przejawem społecznego dyskomfortu. Oczywiście że to fałszywe uproszczenia. Ale autorka jest za głupia by to zauważyć, myśli prymitywnie prosto, czarno biało. Jej nie chodzi o poprawę czyjegokolwiek losu , tylko poprawę własnego samopoczucia, bo planuje na zimno aborcję. Chce się lepiej poczuć, jeśli zmusi inne do wyznawania podobnych poglądów, to sama poczuje się wtedy usprawiedliwiona w swoim chorym myśleniu.A przy okazji może wylać trochę jadu który w sobie nosi i który ją zatruwa, na kogo najlepiej na katolików, to jasne, najlepszy kozioł ofiarny.

22.01.2013] 18:02 [zgłoś do usunięcia] kafeMoniiiii na szczęście takie kobiety - morderczynie to naprawdę margines w każdym społeczeństwie, a autorka topika pisze jakby to była norma i każda biedna kobieta mordowała swoje dzieci. Weź się puknij w głowę. Nikt nie będzie dopasowywał prawa dla wyjątków kobiet niezrównoważonych psychicznie. Właśnie. Ty to widzisz, ale prosty człowiek tego nie dojrzy. :(

Gość pierrdy z wstążeczką
22.01.2013] 19:08 [zgłoś do usunięcia] allium no tak , dzieciństwo w domu dziecka jest gorsze od śmierci ... ile trzeba mieć lat , żeby wysnuć taki wniosek z rzeczywistości ? Jakieś 5 pewnie.Ale niektórzy do 90 tki pozostaną mentalnie na etapie kilkuletniego dziecka