Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KURDUPELKA85

znowu ofiary tego że każda kobieta musi urodzić jak zajdzie w ciąże!!!

Polecane posty

Gość AmomA
A ty w ogóle wiesz w jakim kształcie obowiązują przepisy o eutanazji w Holandii Kurdupelka czy tak sobie znowu entuzjastycznie przyklaskujesz rozmaitym ich interpretacjom w lokalnych mediach??:D

Gość mleko kociecze
przeciez mozna legalnie odac dziecko sa okna zycia tylko moze o tym nie wiedza

Gość AmomA
Shesada Zgadzam się i pozdrawiam. Kurdupelka Masz okazję się wykazać. Znasz instytucję wprowadzoną w Holandii na tyle dogłębnie ażeby mi odpowiedzieć na proste pytanie? Co jest podstawą do przeprowadzenia zabiegu zmierzającego do ustania funkcji życiowych człowieka?

AmomA śmieszne te twoje przestrogi. xxz Wiem doskonale jak wygląda eutanazja w Holandi bo czytałam zanim ten problem pojawił się w jakichkolwiek mediach. xxx i na koniec nie chcesz to sobie nie rób abrocji czy eutanazji, najlepiej jest udawać że abrocji nie ma i trzymać martwe prawo żeby się katolicy nie burzyli.

Gość Stop dzieciobójstwu
Aborcja jest morderstwem, to oczywiste. Tylko kretyn albo perfidny hipokryta może tego nie rozumiec,udawać że nie rozumiei zaprzeczać.To jest samooszukiwanie się.

Gość hfhfhfhfhfhkkskksks
"Glista ludzka" Bezczelne to jest zabijanie ludzi w łonach matek i wpieranie że to nie mord. Zabić jest dobrze, ale już mówić o tym zabijaniu jest zle co?To jest prawdziwa hipokryzja i skrajna bezczelność! Denerwujecie się gdy się Wam pokazuje prawdę, prawda Was wkurza irytuje i drażni. Bo obnaża Wasze zakłamanie. To nie jest miłe. Bardzo dobrze że ktoś ma odwagę pokazywać jak jest naprawdę. To burzy Wasz pozorny spokój i dobre mniemanie o sobie i bardzo dobrze, może w końcu zaczniecie myśleć?

wprowadzenie warunku, że cierpienie pacjenta jest nie do zniesienia i nie ma szans na jego poprawę, konsultacje z psychologami, obecność świadków, opisywanie eutanazji w raportach przez lekarzy, wymóg, aby pacjent przemyślał swoją decyzję, podtrzymywał ją przez dłuższy czas oraz był świadomy wszystkich jej konsekwencji i swojego stanu .

Gość Co za brednieee
Ale laska dupisz bzdury, jak możesz porownywać włosy czy inne komorki ciała do embrionu? Co Ty kuzwa do szkoły nie chodziłaś? Płod jest odrębnym człowiekiem a nie jakąś pojedyncza komórką. Wez pomyśl trochę zanim walniesz.

Stop dzieciobójstwu ojejku mordowanie komórek - to tak jak mordowanie migdałka czy wyrostka, zaraz opewnie porównasz to to zabicia mnie ale to błąd bo mam mózg, osobowośc uczucia, organy, świadomość, tego nie ma kilkutygoniowy płód człowieka...

Stop dzieciobójstwu co to za człowiek bez mózgu?? bez osobowości, bez uczuć?? bez rozwinetych organów i narządów. zbijajac jajko zabijasz kure?? zjadajac orzecha zjadasz drzewo?? zabijasz larwe - zabijasz motyla???

Gość Co za brednieee
Na Białorusi :D No taak, tam to jest cywilizacja, nie to co u nas zacofanców chahchaha ja pier....le co Ty Noxelia brałaś? Wychodki już tam wynalezli , czy dalej w takich drewnianych wygódkach sie załatwiają ? Jasne, że możliwość zabijania to jest oznaka wieeelkiego postępu, w Chinach też mają taki postęp. Żenada.

ona z szacunku do własnego wysiłku związanego z porodem powinna obronić to dziecko i podrzucić nawet całkiem anonimowo w szpitalu, choćby w centrum handlowym, ale gdziekolwiek, byle nie na mrozie i wśród ludzi. śmierć tego chłopca była niegodna z każdej strony. gorzej niż sprawa waśniewskiej, tu się nie można posilić o nawet okrutny komentarz

Gość AmomA
Według moich studiów i obserwacji problemu regulacji eutanatycznych-ten finezyjny opis "pana doktora w białym kitlu",który ordynuje środek odsyłający na tamten świat-będzie stanowił efekt finalny lobbowanej już od lat w europie i poza nią regulacji prawa do tzw godnej śmierci. Obecnie i oficjalnie wygląda to z grubsza mnie więcej tak jak opisałaś tyle,że to teoria. Praktyka dowodzi możliwości już dziś obchodzenia wymogu świadomej zgody. Fachowo rzecz ujmując tzw ortotanazja tj model biernej eutanazji sprowadza się obecnie do przyśpieszenia śmierci lub zaprzestania działań podtrzymujących funkcję życiowe. Już kilka lat po zatwierdzeniu przez parlament i złożeniu podpisu przez Królową okazało się że konstrukcja przepisów wykonawczych umożliwia "gmeranie"niemalże bez ograniczeń przy tym drugim wariancie tj zaprzestaniu działań podtrzymania życia.

Gość AmomA
W tym drugim wypadku chodzi o to iż element zgody pacjenta może w przypadkach stanu wyłączającego powzięcie takiej decyzji czy działania[stan nieprzytomności]zostać zastąpiąny decyzją stosownych organów na podstawie dokumentacji jaką dostarczy w tej sprawie lekarz. Tak się składa,że swego czasu w PL gościł[było to już dawno-krótko po naszym wejściu do ue]pewien holender którego osobiste doświadczenia go do lokalnego uświadomienia czym to pachnie tych których kraje mają zamysł wprowadzenia takich regulacji. Ja byłem między innymi na konferencji gdzie gościł przelotnie i od tamtego czasu wiem że to śmierdząca sprawa.

Gość Jakubovsky
Czy rzeczywiście płód nie jest osobą? Jeśli, jak twierdzą niektórzy, dziecko jest tylko "wrzodem" w ciele kobiety, dlaczego temu "wrzodowi" bije serce, a jego fale mózgowe mają własną charakterystykę, odmienną niż fale matki? "Wrzód" posiada także własną grupę krwi i płeć. Dokonuje się na nim transfuzji krwi i operacji chirurgicznych. Wreszcie, czy nie jest osobą ktoś, kto ma charakterystyczny tylko dla siebie kod genetyczny? Okres płodowy jest po prostu fazą rozwoju człowieka, tak samo jak dzieciństwo, młodość i w końcu wiek dojrzały.

Gość glistaludzka
Haha... Ojej. Niczego mi nie burzy skrzeczenie prolajfowych oszołomów - nie angażuję się niezdrowo w kwestię aborcji w przeciwieństwie do takich dziwnych ludzi. Mam taki pogląd, bo uważam go za słuszny, gdyby mnie coś w związku z tym wkurzało i drażniło to bym zwyczajnie zmieniła zdanie... No i dla mnie propaganda prolife jest bezczelna, zniesmaczająca i nawet lekko przerażająca, ty nie widzisz nic złego w manipulowaniu faktami medycznymi, bo te zagrania służą poparciu tezy, którą uznajesz za słuszną. No nie wiem czyje zakłamanie to obnaża...

Gość Jakubovsky
Jeżeli ktoś nie rozumie od kiedy człowiek jest człowiekiem i co różni komórki ciała, od zarodka ludzkiego , niech poczyta dokształci się. Nie umieć odróżnić komórek włosa czy naskórka od zygoty będącej zarodkiem czyli pierwszym etapem nowego odrębnego człowieka, to jest jakaś porażka systemu edukacji. http://zdrowie.wm.pl/70435,Zycie-od-poczecia.html#axzz2HJnvKFaI

kod genetyczny kod genetyczmny to ma także mój migdałek tak samo jak i krew. dziecko powinno byc chciane i wyczekiwane, jesli jest inaczej to zabicie płodu ludzkiego jest uniknięciem cierpienia w jego życiu, jak i zycou rodziców

Gość AmomA
"Wiem"to może niezbyt dobre słowo.Ale zwrot"sądzę,że"wydaje się tu uprawniony. Otóż było sobie małżeństwo.Dość zamożne.Kochające się.Wiekowe.Małżonka zachorowała.Leczenie wymagało podłączenia do stosownej aparatury.Było ich jednak na to stać.Sprzęt właściwie został zakupiony.Mogli nawet raz na jakiś czas gdzieś wyjechać.Zdarzały się jednak cięższe okresy i mąż musiał być przy żonie lub odwieźć ją raz na jakiś czas.Cięższe okresy łączyły się z właściwymi dla przebiegu choroby stanami ograniczonej świadomości.Pech chciał iż pewnego dnia ten Pan musiał zostawić żonę w domu w takim cięższym momencie z pielęgniarkom.Wyjechał na dwa tygodnie w bardzo pilnej sprawie w której załatwieniu nie mógł go nikt zastapić. W międzyczasie dowiedział się że sytuacja wymaga przewiezienia zony do szpitala.Wyraziła na to zgodę. Potem utraciła przytomności by za jakiś czas na mocy odpowiedniej decyzji bez zgody męża i jej samej zostać odłączoną od sprzętu.

Gość glistaludzka
Jakubovsky, każda komórka jajowa ma swoją unikalną mieszkankę genów, każdy plemnik ją ma i dodatkowo ma też określoną płeć - ciekawe ilu potencjalnych Beethovenów i Einsteinów spłynęło po kiblu. Skoro połączenie dwóch gamet to człowiek pełną parą, w takim razie pojedyncze gamety, potencjalnych ludzi, powinno się traktować z większym ekhm, szacunkiem?

Gość AmomA
*-Mąż musiał być wtedy[chodziło o cięższe okresy]być przy żonie lub odwieźć ją na jakiś czas do szpitala.[Tak miało być]. *-pielęgniarką [mała korekta byka]. Historia ta miała na celu uświadomić niejasność takich regulacji. Możliwość ich zmiany.Rozszerzania w dość niebezpiecznych kierunkach. Nade wszystko miała ona stanowić ostrzeżenie o tym by bardzo ostrożnie traktować ten problem. Zapewne pod taki prawem Kurdupelko byś się już,jak to ujęłaś " rękami i nogami"nie podpisała. Bo potem moglabys,nie wiedząc nawet kiedy wyjechać nogami do przodu. W tym stanie faktycznie pojawił się bardzo niepokojący problem zastąpienia świadomej zgody chorego na odłączenie go od aparatury "uznaniem"jego stanu zdrowia za nie rokujący poprawy przez lekarza jaki uznał,że odłączenie takowe może nastąpić bez zbędnej zwłoki. Było jednak prowadzone dochodzenie. Kluczowa dla sprawy okazała się podpisana przez tę kobietę deklaracja z jakiej całością nie mogła się krytycznie zapoznać choć miała ją w ręku. I tak się odsyła na tamten świat w nowoczesnym świecie bez zbędnej zwłoki.

Gość AmomA
Kurdupelka85 Ta historia nie jest ogólnikowa tylko wyłożona prostym językiem byś nie tylko ty ją zrozumiała i jak najbardziej mówi ona o eutanazji. Polecam przestudiować jej definicję bo jak widzę jej nie znasz. Chodzi o zaprzestanie działań mających na celu podtrzymanie funkcji życiowych.

Gość RęceOpadają:(
23:05 [zgłoś do usunięcia] KURDUPELKA85 Stop dzieciobójstwu ojejku mordowanie komórek - to tak jak mordowanie migdałka czy wyrostka, zaraz opewnie porównasz to to zabicia mnie ale to błąd bo mam mózg, osobowośc uczucia, organy, świadomość, tego nie ma kilkutygoniowy płód człowieka... Buaa Coż z tego że masz osobowość i mózg oraz organy? I tak nie umiesz się nimi nalezycie posługiwać, więc to tak jakbyś ich nie miała.O uczuciach nie ma co opowiadac bo te akurat masz jedynie w formie szczatkowej i wyłącznie nastawione na siebie. Dokladnie tak samo jak embrion. Bycie człowiekiem to nie konkurs na ilość organów. Ja mam wszystkie zęby , dwie nerki i wyrostek, mój maż nie ma wyrostka, ma o 5 zębów mniej, ma jedną nerkę. Wobec tego ja jestem bardziej człowiekiem niż on? Mam więcej organów.Więc może by go tak zabić-najlepiej podczas snu, wtedy nie będzie czuł bólu.Swiadomości w czasie snu tez nie ma.Ty kobieto wygadujesz takie androny, że się włosy jeżą na nogach. Migdałek nie jest zygotą, nie wyrasta z niego człowiek, z zarodka tak.Embrion wbrew temu co myślisz, też ma mózg. To że nie ma jeszcze świadomości takiej jak dorosły, niczego nie zmienia.Ty też masz małą świadomość różnych rzeczy.Uczucia masz infantylne, a osobowość egocentryczną, tak więc w zasadzie jesteś tak wybrakowana że aborcja byłaby tu wręcz ze wskazania.Stanowisz zagrożenie dla innych.Czy to oznacza że można Cię bezkarnie zabić? Ze jesteś tym samym co migdałek? Zygota nie jest takim samym zbiorem komórek jak migdałek czy naskórek, z migdałka nie wyrośnie dziecko, z zygoty tak.

Gość AmomA
Przyśpieszenie lub niezapobieżenie śmierci. Tu nastąpiło przyspieszenie przez odłączenie od aparatury. I tyle na ten temat.

Holandia W Holandii prawo zezwala na eutanazję tylko wówczas, jeżeli spełnione są łącznie następujące warunki: cierpienie pacjenta jest nie do zniesienia, przy czym nie ma szans na polepszenie się stanu chorego żądanie przez pacjenta eutanazji musi być dobrowolne i powinno utrzymywać się przez z góry określony czas, nie może być spełnione, jeżeli osoba jest pod wpływem narkotyków, cierpi na zaburzenia psychiczne lub pozostaje pod wpływem innych osób pacjent musi mieć pełną świadomość swojego stanu zdrowia, rokowań i przysługujących mu praw konieczna jest konsultacja z co najmniej jednym niezależnym lekarzem, który musi potwierdzić stan zdrowia pacjenta i przesłanki, o których mowa powyżej eutanazja musi być dokonana w medycznie odpowiedni sposób przez lekarza lub pacjenta w obecności lekarza pacjent musi mieć co najmniej 12 lat (pacjenci w wieku od 12 do 16 lat muszą otrzymać zgodę rodziców) Ustawodawstwo holenderskie uznaje ważność pisemnego oświadczenia woli pacjenta. Oświadczenie takie może być użyte, kiedy pacjent znajdzie się w śpiączce lub w innym stanie, który uniemożliwia wyrażenie zgody na eutanazję.

Gość RęceOpadają:(
23:05 [zgłoś do usunięcia] KURDUPELKA85 Stop dzieciobójstwu ojejku mordowanie komórek - to tak jak mordowanie migdałka czy wyrostka, zaraz opewnie porównasz to to zabicia mnie ale to błąd bo mam mózg, osobowośc uczucia, organy, świadomość, tego nie ma kilkutygoniowy płód człowieka... Buaa Coż z tego że masz osobowość i mózg oraz organy? I tak nie umiesz się nimi nalezycie posługiwać, więc to tak jakbyś ich nie miała.O uczuciach nie ma co opowiadac bo te akurat masz jedynie w formie szczatkowej i wyłącznie nastawione na siebie. Dokladnie tak samo jak embrion. Bycie człowiekiem to nie konkurs na ilość organów. Ja mam wszystkie zęby , dwie nerki i wyrostek, mój maż nie ma wyrostka, ma o 5 zębów mniej, ma jedną nerkę. Wobec tego ja jestem bardziej człowiekiem niż on? Mam więcej organów.Więc może by go tak zabić-najlepiej podczas snu, wtedy nie będzie czuł bólu.Swiadomości w czasie snu tez nie ma.Ty kobieto wygadujesz takie androny, że się włosy jeżą na nogach. Migdałek nie jest zygotą, nie wyrasta z niego człowiek, z zarodka tak.Embrion wbrew temu co myślisz, też ma mózg. To że nie ma jeszcze świadomości takiej jak dorosły, niczego nie zmienia.Ty też masz małą świadomość różnych rzeczy.Uczucia masz infantylne, a osobowość egocentryczną, tak więc w zasadzie jesteś tak wybrakowana że aborcja byłaby tu wręcz ze wskazania.Stanowisz zagrożenie dla innych.Czy to oznacza że można Cię bezkarnie zabić? Ze jesteś tym samym co migdałek? Zygota nie jest takim samym zbiorem komórek jak migdałek czy naskórek, z migdałka nie wyrośnie dziecko, z zygoty tak.