Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KURDUPELKA85

znowu ofiary tego że każda kobieta musi urodzić jak zajdzie w ciąże!!!

Polecane posty

Gość glistaludzka
A propos podlinkowanego artykułu - ohydna jest ta prolafjowa propaganda, te groźne tytuły, tanie emocje, bezczelnie fałszowane informacje w materiałach typu 'Niemy Krzyk' albo stronkach gdzie wkleja się zdjęcia zmarłych wcześniaków jako aborcje w siódmym miesiącu, w którym biedne i bezbronne dzieciątko dławi się kwasem solnym :D Jeśli na serio ktoś wierzy w to, że w zachodniej cywilizacji kobieta w 7 miesiącu nagle się orientuje że chce dokonać aborcji i może to tak po prostu zrobić to musi być idiotą. Największy hit to komiksy i grafomańskie twory w stylu 'Ballady o nienarodzonym dziecku'. Kurwa to jest chore puszczać takie rzeczy w obieg.

Gość tylko w polsce..
shesadda- boszzz alez ty glupia :P dlaczego aborcja nazwana jest w takim razie aborcja nie zabojstwem? Bo slowo zabojstwo to Twoja wlasna interpretacja :P

tylko w polsce.. ale niestety nie kazdego stac na ekskluzywny zabieg *x x Ha-zabojstwo to "ekskluzywny zabieg" hahah, no umrzeć ze śmiechu można. A pobicie człowieka(dziecka) to zapewne ekskluzywna forma rozrywki :D No tak, jak już sa "ekskluzywne prostutki, "to i wkrótce może rzyganie będzie ekskluzwyna forma oczyszczania organizmu ... Dobre, dobre ... No cóż, Mamusia Madzia siedzi za ekskluzywną akcję w ekskluzywnym mamrze...Tak to jest.

Gość tylko w polsce..
nadal Twoja wlasna interpretacja :P Wiesz Ty mozesz zachodzic w ciaze i rodzic do woli, ale ja nie chce, jakby antykoncepcja zawiodla i powiedziala Tobie ze chce usunac, chyba raczej bys mnie nie przekonala. Ty wierzysz w to ze mejoza to zycie - ok. Doswiadczam tego zycia 5 000 000 razy dziennie. Ale czy jest cos co moze sprawic ze stane po Twojej stronie?

Nie wzywaj tu Bossa :) Bo jak przyjdzie to się nie pozbierasz :) Niunka Niuńka, popatrz w starożytnym Rzymie też zagryzania ludzi przez dzikie zwierzęta nie nazywano morderstwem-tylko rzucaniem na arenę :) No i co? Bylo to morderstwo czy nie? Czyś Ty taka głupiutka że sama tego nie umiesz ocenić? Przeciez jeśli zabijasz czlowieka, to to jest morderstwo. Każdy to wie. To nie kwestia widziimisię, a logiki.

Gość annonimka
Shesadda idź stąd, bo już za dużo głupot napisałaś, daj się innym wypowiedzieć. Myślisz, że ten topik jest tylko dla ciebie? Podobnie z aborcją, bo ty uważasz, że nie to wszyscy mają tak uważać, a co z dziećmi nieszczęśliwymi, to już cicho i głucho. Idź już spać, będzie lepiej!

To nie jest żadna moja interpretacja.To jest prosty fakt. To już nie moja wina, że legislacja jest w wielu krajach tak barbarzynska że nie nazywa rzeczy po imieniu i dopuszcza na mordowanie ludzi, tylko dlatego że są albo jeszcze za młodzi, albo juz za starzy, ew za chorzy. Może wkrotce będzie można zabijac bo ktos jest za brzydki? Kto wie. Swiat idzie w strone absurdu, więc to mnie nie zdziwi.

Forum jest publiczne, każdy może sobie tu pisać i każdy się moze wypowiedzieć.Przecież ja nikomu nie zabraniam się wypowiadać.Cały dzien mnie nie było, przyszlam sobie na wieczór i sobię pobędę tyle ile będę miała ochotę :) Jak coś , to możecie założyć następny temat o tej samej treści, jeśli moje posty aż tak rażą :) Wolny kraj :)

Gość tylko w polsce..
no wiec skoro kazdy moze pisac to co chce, mam nadzieje ze nie denerwuje cie to ze ja tak robie? ;)

Gość glistaludzka
To nie jest prosty fakt, to jedynie twoje zacietrzewienie w tym poglądzie sprawia, że tak myślisz. A to, że 'każdy może się wypowiedzieć' raczej nie współgra z używaniem protekcjonalnego tonu wobec rozmówców i dyskusja w stylu 'to co mówie to jeeeest faaaaaakt i chuuuuuuuuj' :D

tylko w polsce Absolutnie nie :) Bardzo się ciesze że możemy wymienć poglądy :) Vivva la kafeteri ;)-że nam to umożliwia :)

tylko w polsce Absolutnie nie :) Bardzo się ciesze że możemy wymienić poglądy :) Vivva la kafeteri ;)-że nam to umożliwia :)

Gość annonimka
Każdy może pisać, owszem, ale nie co drugi post, czy post za postem i dobrze by było, gdyby robił to sensownie, a nie wciskał komuś swoje poglądy, czy ktoś chce, czy nie, analogicznie, jak z aborcją!

Gość AmomA
Aborcja to słowo pochodzące od łacińskiego słowa abortus-oznaczającego poronienie. Lub abortio co oznacza powodowanie poronienia. Zabójstwo zaś to termi który w nauce prawa karnego definiuje się jako umyślne pozbawienie życia. Dwa te zagadnienia mają punkt wspólny-uśmiercenie. Nie ma aborcji bez uśmiercenia.To logiczne.

E tam glistunia zdaje Ci się bo ecze rośniesz (glistki zawsze rosną nie? :) jak je posiekasz w kawalki to będzie z jednej 8 ;) Mój ton nie jest protekcjonalny, (słyszalabys moja szefową w robocie, tam to jest ton protekcjo, ale cóż, ma prawo bo jest szefową ), ja zobacz nikogo nie wyzywam, nie krzyczę, a że powiem do kogoś zdrobniale, to nie protekcjonalizm, po prostu "jestem nice" ;) Lepsze to chyba niż, mowić Ty debilko etc.A tak nieraz tu widze, że tak ludzie piszą, i no kuchnia jakoś nikomu to nie wadzi.Czyli lepiej rzucać epitetami niż powiedzieć słonko? Phi. A do rzeczy-wiesz z faktami to jest tak.Jeśli powiem że woda sklada sie z wodoru i tlenu to to będzie fakt czy moja opinia? Jesli powiem że lato jest najcieplejszą pora roku w Polsce to jest to fakt czy opinia? Wiesz, jasne że mozesz każdy fakt uważac za opinie, ale to nie zmieni tego że ów fakt nim jest i zostanie.Opinia jest to że np uważam iż zabojstwo jest zle.To juz opinia, bo mozna uważać ze jest dobre. Ale sam fakt że zabicie jest zabicie, czlowiek czlowiekiem, no to są rzeczy obiektywne, nie opinia.No ale...co tam, będziemy sie na noc sprzeczać :D

usmiercenie ludzika bez mózgu, nierozwiniętych organów, narządów, tkanek, bez osobowości, uczuć porównałaym do uśmierecnia migdałka czy wyrostka robaczkowego... i podobnie odbiera to medycyna. Nie możecie nikomu niczgo zabraniać wg waszych idei...

zabijamu komórki czesząc włosy, myjąc się, tak samo można zabić zlepek komórek BEZ MÓZGU I OSOBY . zabijamy caly czas nasze komóki to nic złego...

Gość tylko w polsce..
no wlasnie, Ty przeciw, ja za itp.

Anonimko to spojrz na posty np Kurdupelki, czy innych zwolennikow aborcji, tam znajdziesz wciskanie swoich poglądów. Taki zarzut, można postawić każdemu. Ale w sumie , już i tak jestem śpiąca, musze iść się przeprać do lazienki, także chyba już Was tu pożegnam na dziś. Dobrej nocy.

Gość AmomA
Shesada Ja wprawdzie nie jestem za całkowitem zakazem aborcji i dopuściłbym ją na pewnych warunkach tak jak tu już o tym było napisane ale z wieloma twoimi tezami się zgadzam. Do rzeczników całkowicie aborcji wolnej aborcji nie mam zaufania. Sposób w jaki odbywa się stawianie przez nich tej sprawy ma dla mnie przejawem zakłamia. To z reguły grupy które hołdują pewnej eugenice i idei kontroli ilości urodzeń w danej populacji na pożądanym przez nich poziomie. Nie twierdzę że przeludnienie nie jest problemem ale Polska to zły adres na takie akcje. Pozatym jak patrzę na tych wojowników i wojowniczki o wolną aborcję to mam nieodparte wrażenie że biedę ludzką i wszelkie społeczne niedostatki na które się tak często powołują mają w rzeczywistości głęboko w dupie. Następny krok to będzie nieograniczona i nieskrępowana władza w sferze decyzji o odłączaniu od aparatury podtrzymującej życie jak i dyskretne pozbywanie się "chorych"nieuleczalnie jako zbędnego dla systemu balastu czyli to co tak szumnie określa się jako eutanazja. O taki świat walczą głupcy w którym będą mogli z niego odejść nie niepokojeni żadną pomocą.

Mój facet pochodzi z Białorusi, tam jak i w większości państw aborcja jest leglna. Wręcz na porządku dziennym. Po prostu każda kobieta sama decyduje o swoim ciele i losie. Kiedy porzyjechał do Polski i usłyszał, że aborcja jest zabroniona pomyślał, że to jakiś żart. Był w szoku. I tak się mają rzeczy zacofane polaczki, w innych krajach nie ma takiego dylematu i tylu dyskusji. Kobieta dokonuje wyboru, czyli tak jak być powinno :) Przy okazju życzę śmierci katolom 🖐️

Gość annonimka
Idź, idź długo sobie pośpij, może cię oświeci do jutra!

Noxelia hej noxelia :) widzisz przeciewnicy aborcji nie musza jej sobie robić ale za to muszą zabraniać wszystkim w tym kraju...

Gość glistaludzka
No proszę cię, nie rżnij teraz głupa, że jesteś zwyczajnie miła :D Poza tym pisanie 'jesteś taka głupiutka' raczej miłe nie jest, czy może chcesz zaprzeczać FAKTOM? Żarliwe dyskusje o aborcji wynikają właśnie ze starcia poglądów, gdyby był tu jakiś jednoznaczny fakt, nie wywoływałoby to takich emocji. Faktem jest jedynie to, że zjawisko aborcji zawsze będzie obecne. Ach, no i faktem jest też to, ze zarodek bez układu nerwowego nie czuje, w co 'osobiście nie wierzysz' widać bronisz faktów, ale tylko wygodnych...

Gość AmomA
Kurdupelka85 Zapewne jesteś osobą młodą ale każdy będzie kiedyś stary i,daj ci Boże,jak dożyjesz pod patronatem politycznego mainstreamu,spokojnej starości i pewnego dnia[roku pańskiego 2040 dajmy na to] po pojawieniu się nieuchronnie towarzyszących owej starości rozmaitych niemocy i chorób pewien przystojny pan doktor w białym kitlu zrobi ci zastrzyk ze specjalną substancją wywołującą asystolię w związku z decyzją w twej sprawie wydaną na mocy kolejnej międzynarodowej konwencji o ochronie prawa do szybkiego zejścia osób w wieku poprodukcyjnym to ci się przypomni ten "mały ludzik"bez mózgu czy tam uboczny efekt przem

AmomA co ty wymyslasz poczytaj sobie na czym polega eutanazja a nie bajeczki wypisujesz niestrorzone ! EDUKACJA EDUKACJA EDUKACJA, ciemnot trzeba edukować, prosze poczytaj sobie http://pl.wikipedia.org/wiki/Eutanazja I oby eutanazja była legalna bo jak będe miała strasznie bolesną ,dłuugotrwała chorobę i nie bedę mogła dojść do okna żeby wyskoczyć to poprosze o eutanazję.

Gość AmomA
[ucina posty] efekt uboczny przemiany materii w postaci komórek odpadłych z włosa. Przypomni ci się zygota jako synonim ludzkiego życia wg szczukopodobnych"filozofuff"i twoje akcje na forum też ci się przypomną.Tylko na przemyślenie tego już będziesz miała nieco mniej czasu..

AmomA Shesada Ja wprawdzie nie jestem za całkowitem zakazem aborcji i dopuściłbym ją na pewnych warunkach tak jak tu już o tym było napisane ale z wieloma twoimi tezami się zgadzam. Do rzeczników całkowicie aborcji wolnej aborcji nie mam zaufania. Sposób w jaki odbywa się stawianie przez nich tej sprawy ma dla mnie przejawem zakłamia. To z reguły grupy które hołdują pewnej eugenice i idei kontroli ilości urodzeń w danej populacji na pożądanym przez nich poziomie. Nie twierdzę że przeludnienie nie jest problemem ale Polska to zły adres na takie akcje. Pozatym jak patrzę na tych wojowników i wojowniczki o wolną aborcję to mam nieodparte wrażenie że biedę ludzką i wszelkie społeczne niedostatki na które się tak często powołują mają w rzeczywistości głęboko w dupie. Następny krok to będzie nieograniczona i nieskrępowana władza w sferze decyzji o odłączaniu od aparatury podtrzymującej życie jak i dyskretne pozbywanie się "chorych"nieuleczalnie jako zbędnego dla systemu balastu czyli to co tak szumnie określa się jako eutanazja. O taki świat walczą głupcy w którym będą mogli z niego odejść nie niepokojeni żadną pomocą. *x x A no niestety tak...Masz całkowitą rację .Najgorsze jest to iż zwolennicy aborcji uważają że to ludzie dla ktorych życie ludzkie ma wartość i starają się go bronić, są zakłamani i przypisują im swoje własne odczucia, własną obojętność na różne sprawy i los ludzi. Ale ja myślę że nie ma co się łamać :) Nie jest zle, coraz większa jest świadomość wśród ludzi, i miejmy nadzieję że będzie to jednak szlo w dobrym mądrym kierunku:) Teraz już naprawdę papa