Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zero pomyslu ratunku

Brak pomysłu na imię dla córki. Ratujcie, rozwaze wszystkie propozycje

Polecane posty

Gość Bożenka71713
Tatiana????

Gość dziś na pomarańczowo
mira (nie mirosława, Boże broń :P ) irma (nie irmina, j.w. :P ) kalina 1 1 z bardziej klasycznych to agnieszka, aleksandra, joanna, małgorzata, natalia, ewa, sylwia też nie jest złe.

Gość skalpelekskalpelek
ja mam na imie estera zona mojego brata to agata i tez jest ladne uwazam choc czest mowi sie aga... a moja kolezanka nazwala swoja corke klara i tez mi sie podoba

Gość opppppppppppppppppppppp
mój typ to Monika. Obecnie mało popularne, międzynarodowe, proste. Drugi typ to Anita, ale mężowi się nie podoba, woli Anię.

Gość ohh bejbebejbe
W mojej rodzinie sa: Natalia Weronika Ania Dorot Hanna Basia Goska Sylwia Jadwiga Monika Ola Kasia Karolina To imiona kuzynek, ciotek itd A podobaja mi sie: Natalia Weronika Magda Kaja Jagoda Kamila Iza

Gość no i dobrze
Danusia Jagna

Gość maruda_i_wiedzma
:D Kalina bardzo ladne !

Gość z83
Ja mam Zuzanna i muszę powiedzieć, że zawsze bardzo lubiłam swoje imię. Ale dorastałam w czasach, gdy było jeszcze bardzo oryginalne :)

Gość hgjyhgfyukgk
Hania, Marysia, Ania, Ola, ja na pewno dam jedno z tych :) akurat to takie imiona, które są normalne i nie ma na nie żadnej mody, są uniwersalne, bo pasują do kobiety w każdy wieku :)) Kierowanie jednoroczną modą, na następne kilkadziesiąt lat życia to absurd :D Za dużo jest Julek, Amelek, Lenek, Milenek. Dla chłopca ładne są: Wojtek, Michał, Maciek, Marek.

Gość mama28
moja corcia ma na imię Laura. nigdy nie sądzilam ze takie wlasnie imie nadam gdy bedę miala corke, ale męzowi sie podobalo... i teraz już bym nie zmienila. Laurka - piekne imię :)

Gość jhkjk
Nie możliwe moja prababka była zuzka-Zuzanna więc orginalne było 100lat temu i wcześńiej. Ja tam wole żeb y moja córka nosiła imie takie jak co druga dziewczynka bo przynajmiej nie będzie sie czuła inna np.gorsza

Gość jhkjk
Nie wiem czy bwy sie kierujecie w doborze imion ale ja osobiście tym co myśłi dziecko-czyli staram sobie przypomnieć co czułam jak byłam dzieckiem relacje z rówieśnikami poglądy innych dzieci w tym temacie potem biorę poprawkę na to że czasy się zmieniają oraz aktualne trendy i wychodzi wynik czyli imię jak najmniej orginalne żeby krzywdy nie robic dziecku.

Gość karinaaa525
a może Iwona? mi się to imię zawsze podobało bo można je ładnie zdrobnić Iwonka, Iwka, Iwcia a jest ono teraz bardzo rzadko nadawane :)

Gość jhkjk
Jak byłyśmy dziewczynami w wieku 10-13lat(to sie przesuwa bo czasy się zmieniją)między sobą dyskutowałyśmy jaką porażka jest posiadać iie po babci albo takie jakie nosiło pokolenie naszych babć Rónież imiona pokolenia naszych rodziców nie cieszyły sie sławą! Pamiętam jaie mieliśmy na to poglądy-nie zapomniała krowa jak cielęciem była i Wam też to radzę ! PRZYPOMNIJCIE SOBIE JAK DZIEĆMI BYLIŚCIE!

Gość ivent.
Co racja to racja!

Gość a mi tam sie poddobaja
Milenka , Justynka , Dorotka, Martynka

Gość pomarańcza84
Mnie się podobają proste imiona typu : Ania, Agnieszka, Martynka , nie ma co komplikować, bo potem rodzice tylko krzywdzą dziecko lub narażają na drwiny w szkole, ważne ,zebys nie dawała imienia z seriali ,bo potem takich Julek jest kilka.....

Gość bliźniakowa mamcia
Ja proponuję- Marlena :)

Gość szmaragdowy motyl
a ja proponuje JOANNA! piekne imie. zdrobniale Asia dla coreczki. a potem bedzie Joanną w pracy. potem wnuczki beda wolac babcia Asia czy babcia Joanna... :) i mnostwo zdrobnien ma

Gość Zielone Wzgórze i Ania
Może Dorota....:-D

Gość mój siostrzeniec jest dziwny
Moja córka ma na imię Alina. Ale strasznie mi się ostatnio spodobało imię Irena. Koleżanka tak dała córce. początkowo nie pasowało mi do dziecka,ale jak teraz widzę mała Ircię to imię wydaje mi się super.

Gość jaaaKKKKKsas
może Zosia?

Gość brrrrrruuuumm
Alicja Emilia Magdalena te imiona rozważałam

Gość htyjtuyukiy8i
moze zwyczajnie Aneta,Dominika,Ala,Karolina,Magda,Ewa?

A m sie podoba bardzo Gaja albo Greta. Sa oryginalne i krotkie. Ja mam dlugie imie i wszyscy uzywaja w stosunku do mnie wiesniackich skrotow, co mi sie bardzo nie podoba.

Gość ZawszeCiekawaaa
Ja mam na imię Monika. Mi sie nie za bardzo podoba ale takie raczej rzadko sie je teraz nadaje. Ja mam mieć córkę i zastanawiam sie nad imieniem Gabriela. Podoba mi sie też Blanka...