Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamawrzesniowa

Dzidziusie z Wrzesnia 2012-pogadajmy o nich!!!

Polecane posty

Kip- to baw sie dzisiaj dobrze i pamietaj, zycie zaczyna sie po 30- tce!:D.

Z tymi cwiczeniami to tez wlasnie nie wiem. Gdzies czytalam ze po 3 miesiacach mozna, a gdzies ze po 6. Jak minie 6 miesiecy to chcialabym zapisac sie na silownie i cwiczyc bo ciało mi sflaczało ;) a poki co to od miesiaca krece hula hoopem zwyklym, ale gorna partie brzucha bo dolna jeszcze nie moge, czuje dyskomfort. Straciłam troche talie i musze ja podrasowac :D

Agraffka16 - moze zabki ida, dlatego synus tak marudzi. I Mamabruna - mi chyba kiepsko sie to zagoilo, jest jeszcze takie dosc mocno rozowe, dosc wypukle i czasem boli, tez nie bylam na kontroli, musze sie niedlugo wybrac. Poza tym wciaz nie mam okresu - wszystkie juz macie? Mi lekarz mowil, ze po pol roku mozna zaczac cwiczyc. Na szczescie wrocilam do wagi sprzed ciazy, wrecz mam jeszcze mniej, co nie jest raczej wskazane. I Co tu tak cicho? Ja rozmawialam z tesciowa, zadzwonila do mnie, bo pozalilam sie w meilu, prosila aby wytrzymac, ze ona juz suszyla mezusiowi glowe, gdyz byla u nas tydzien i widziala jak to wyglada. Cala droge na lotnisko mu nawijala, wiec jak uslyszala, ze wyszlam ostatnio do kina to myslala, ze sie juz ogarnal, zajmuje corka, a tu niestety. Mowila ze on nie mial dobrych wzorcow i bedzie starala sie z nim podejmowac rozmowe w miare mozliwosci i abym dala rade z tym kryzysem, ze ona mnie rozumie i takie tam. ogolem duzo lepiej mi po tej rozmowie, bo uslyszalam, ze absolutnie to nie sa moje wymysly i tatus sie w ogole nie garnie do opieki. U niej w zwiazku bylo podobnie i nie chcialaby aby wrocily czasy mlodosci. Rozmowa dala mi jednak sporo energii. Teraz Wiki jest u mnie na kolanach, nie chce za nic polezec sama, cos dzis sie jej przytulak wlaczyl - chociaz z reguly potrafi sie pieknie zabawic i mam czas i sprzatnac i ugotowac. Zaraz kapiel i moze pojdzie spac. Poliki takie w miare - wiec hmmm moze to nie od marchwii tylko ja cos zezarlam nie tak... przy mm latwiej wprowadzac pokarmy...

Moja Carla też jest z września 2012!

Quinn - nie pisalas przypadkiem na forum o przeziernosci? Kiedys czytalam, podajrze na gazecie czy gdzies, tak mi sie imie coreczki skojarzylo :) Moje dziecko wymieklo. I nie wiem co teraz. Wczoraj niekapana, bo zasnela o 18, dzisiaj mialam kapac po powrocie meza ze sklepu, ale padla mi tam gdzie lezala, czyli na naszym lozku. ;)

Qinn- witaj i zapraszamy do nas:) Hickary- tesciowa sie postara, masz wytrzymac, zle wzorce....jakos jej nie wierze w mocna interwencje...obym sie mylila:).

Witam wieczorową porą, Wojtuś od pół godziny już tnie komarka :) Muszę wam się pochwalić! Wojtek dziś przewrócił się z pleców na brzuszek! Byliśmy w szoku. Trzy razy pod rząd i się chłopak zmęczył bo już się potem tylko kulał na bok i z powrotem na plecy. Hickary Teściową masz wymarzoną po prostu! 1 A z jakich powodów dziewczyny miałyście cc?

Ja mialam podejrzenie niewydolnosci lozyska i cc w 39 tc. A lozysko bylo jednak wydolne, a wody przejrzyste - mimo zwapnien. Tesciowa jest naprawde lux babka - i chcialabym majac 50 lat tak wygladac :) mam z nia lepszy kontakt niz z mama.

Misio spi:). Ja mialam cc na zyczenie. Przyczyna- strach przed komplikacjami w czasie porodu sn. Naczytalam sie, nasluchalam, mialam nieprzyjemne przypadki wsrod znajomych...

Ups....przez przypadek dodalam zdjecia do albumu Maji... Niech to ktos usunie, moze ty Hickary albo mamusia Majeczki, bo nie chce juz czegos spieprzyc :P. Sooorki i dzieki z gory za naprawienie mojej gafy.

MamaBruna Mogę je przenieść do Twojego albumu ;) o ile jest taka opcja, zaraz sprawdzę bo nie jestem pewna..

No, gotowe ;) Pięknie się uśmiecha Twój Bruno :) Jakoś tutaj dzisiaj cicho...

No i moja spi :) Tatus wykapal - musze go jakos motywowac, wychwalilam pod niebiosa, ze dziecko takie szczesliwe jak sie nim zajmuje - akurat sie smiala do niego. Moze to cos da ;) ja chyba tez sie zaraz klade :)martwi mnie troche to, ze mala zaciska ten kciuk w dloni... teraz np tak zasnela, juz ma luzne, ale jednak sporo zaciska.

U mnie w galerii jest jeszcze zdjecie dzieciatka Oliwii27 w kapieli z Tata :)

Gratka- dziekuje:) Hickary- dzieki! :) twoja Wiki jest cudna i ma piekne ciuszki:) Tez juz uciekam, ogladne z m jakis film :) DOBRANOC

Witam późnym wieczorem :) ciężki dzień - Seba cały dzień marudny (nie wiem, czy z powodu wczorajszego szczepienia, czy pogoda, czy zęby) ale wreszcie zasnął. LAUDETTE - napisz jak tam Wasze zdrówko, gorączka już się skończyła?Kubuś czuje się lepiej? OLIWIA - super,że tak dobrze idzie Wam rozszerzanie diety. Też chętnie wprowadziałbym mięso, bo jeszcze niedawno walczyliśmy z anemią. Teraz niby już ok, ale nie chcę, zeby wróciła. Tylko boję się reakcji alergicznej. Może jednak poczekam do wiosny na jakiegoś młodego królika od kogoś ze wsi. HICKARY - gratuluję fajnej teściowej. Moja też jest ok, ale aż tak blisko nie jesteśmy, żeby móc się jej zwierzać ze wszytskich problemów Ktoś pytał o zabawki - mamy pluszowego żółwia świecącego i grającego, takie kółeczko-gryzaczek, pluszowy miś oraz tukan z maty edukacyjnej. Sama mata na poczatku robiła furorę, teraz już nie jest fajna, bo Seba zaczaił, że jak go tam położę to sobie idę i zostaje sam. GRATKA - cesarka - ze względu na wysokie proste wstawianie się główki - także miałam poród 2 w 1. Niestety po 2 godzinach parcia lekarze stwierdzili, że glówka nie przejdzie i cesarka będzie najlepszym rozwiązaniem. Dlej już ogólnie, bo nie pamiętam kto pytał: Blizna ciemno różowa - nie boli, nie wystaje, tylko wolałabym, żeby była bledsza. Pas staram się nosić, ale muszę go wreszcie wyprać - po całym dniu brzuch bardziej płaski jest. Ćwiczeń nie wykonuję - chyba, że liczyć noszenie gondoli po schodach na 3 piętro z Sebastianem w środku (waży teraz 7 kg, więc jest co nosić). Myślę, że już możemy ćwiczyć - ja już od 2 miesiąca jakoś nie oszczędzałąm się za bardzo np. przy noszeniu wózka i zakupów. Byłam na kontroli już w listopadzie i wszystko ok. Quinn - witamy :) Jak o kimś/o czymś zapomniałam, to przepraszam, ale zmęczona jestem no i ta skleroza.....

MAMABRUNA i reszta Mamusiek :) - a propos filmów polecam film BABIES http://www.monova.org/torrent/3881997/Babies.2010.DOCU.DVDRip.XviD-AMIABLE.html - stąd można ściągnąć. Pokazuje 1 rok życia czterech maluszków: z USA, Japonii, Mongolii i Afryki. Na prawdę warto zobaczyć. Nie szukajcie napisów :) bo i po co jak główni bohaterowie mają mniej niż 1 rok

GRATKA - gratuluję obrotów :) a mój dziś jakoś zapomniał jak się obracać. Ale miał gorszy dzień, więc głównie się przytulaliśmy. Dobranoc Kobitki

Mamo Aniu - kazde dziecko jest inne, i kazda z nas tez sama intuicyjnie wie co dobre dla jej dziecka. Skoro czujesz ze jeszcze nie czas, to lepiej poczekaj do wiosny. I odrazu mi sie pytanie nasuwa czy widziałas jakies objawy anemii u swojego dziecka? Zuzia wazy mało i czasem sie martwie, choc pediatra mnie uspokaja- jednak nie zleca wyników. Hickary- pewnie cos pomieszałam, przepraszam, mozesz jakoś przenieść to zdjęcie? Mój M codziennie kapie się z mała, uwielbiaja to- mała tak sie cieszy ze az piszczy z radosći. To stały najprzyjemniejszy obowiazek tatusia. Tatuś także rano zmienia pampersa i pozwala mamie trochę dospać i zanimw wyjdzie do pracy robi kawkę. Śmieci to tez jego domena. I niestety to tylko tyle, reszta juz na mojej głowie....

OLIWIA - objawów anmii nie zauważyłam. Po prostu byliśmy w szpitalu z powodu refluksu i tam miał komplet badań. A anemię miał dlatego, że jak mu się poprawiło z tym wymiotowaniem, to zaczął nadrabiać niedowagę i w 2 tyg. przytył ponad 800 gram. Teraz przybiera ok 200/tydz. więc już zdąży naprodukować tych krwinek.

Witam :) U mnie wieczor. Ania spi, a ja z męzem się relaksujemy :) Dzien minal bardzo fajnie. Rano sprzatanie, zajmowanie sie Ania. Potem byli goscie. Byl tort, szampan. Dostalam super prezent od meza - wypasiony aparat fotograficzny. Bardzo sie ciesze, bo narzekalam ostatnio do meza, ze nasz aparat robi g...ne zdjecia, bo prawie na wszystkich Ania wychodzi zamazana, bo sie rusza. Sprzet juz wyprobowany - zdjecia sa super, wiec bede je robic jeszcze wiecej dla Ani :) Dziekuje jeszcze raz za zyczenia. Jak sie czuje w zwiazku, ze 30? No to, ze niestety, ale juz mlodosc minela. Teraz to juz takie stateczne zycie jako mezatka i matka, ale mi to nie przeszkadza, po prostu kolejny etap w moim zyciu. Ciesze sie, ze mam wlasna rodzine i postaram sie, zeby byla szczesliwa, zeby moje dzieco bylo szczesliwe, zeby wiedzialo, ze jest kochane i ze poswiecamy mu swoj czas. Ja nie mialam szczesliwego dziecinstwa, wiec chce je dac swoim dzieciom. ...... Kuleczka graatuluje postepow Mai. ....... Laudette wspolczuje przebojow. A jakie objawy uczulenia ma Twoje dziecko? ... Pytanie do mam dzieci, ktore maja skaze bialkowa - jakie objawy miale Wasze dzieci, ze mają skazę? .... Gratka super, ze Wojtus odkryl swoje stopki, ja tez czekam kiedy Ania zacznie je brac do buzi :) .... Hickary moja Ania najbardziej lubi taka szeleszczaca ksiazeczke do gryzienia. Kupilam ja na allegro. Oprocz tego lubi pszczolke, co ma na tasiemkach takie rozne rzeczy pozawieszane, lubi maskotke pieska z metkami. .... Dziewczyny jak mozecie, to poleccie jakies fajne zabawki z allegro, to moze bym cos malej kupila :)

Witajcie, Noc nie była aż taka zła. Zła noc dla mnie to jak spie z 2 albo 3 godziny ;) Maluszek czesto sie budzil na jedzonko, o 6 sie obudzil, ale dalam go z powrotem do łózeczka i ja zasnelam bo bylam nieprzytomna i on tez. Naprwde złote dziecko bo juz tak pare razy sie zdarzyło ze sie obudzil w nocy i ja go bach do łózeczka z powrotem i tam sam zasypia, bo przy mnie juz by sam nie zasnał. Mamobruna ja miałam równiez cc na zyczenie. Balam sie troche tutaj napisac bo opinie sa rozne. Według mnie miałam tokofobie, ale chcialam miec w 100% cc wiec po prostu nie chodzilam po zadnych psychologach tylko uzbieralam sobie i zaplacilam. K.I.P u mojo skaza bialkowa objawa sie atopowym zapaleniem skóry, czyli czerwone plamy, krostki, wysuszona skóra. Hickary fajnie ze masz tez super tesciową. Mam nadzieje,ze jakos wplynie na syna. Sorki jesli komus nie odpowiadam,ale maluszek znowu marudzi wiec ja tak szybko pisze. Hmmm czy 5 miesiecy po porodzie jest sens kupowac ten pas obciskajacy?

Kip- to czekamy na fajne fotki Ani tym wypasionym aparatem od meza:). Agraffka- ja slyszalam o tylu przypadkach niedotlenienia mozgu, z powodu zbyt poznej interwencji chirurga, ze spanikowalam... Mam pewien niedosyt, ze nie urodzilam naturalnie, jakies dziwne poczucie nie dopelnienia czegos... braku zakonczenia...

Mamaania- wyglada na to, ze mamy taka sama mate edukacyjna;). Bruno srednio ja lubi ale za to za malpka i tukanem z niej przepada:). A jak twoj Bastus? :)

No dobra, to i ja mialam cc na zyczenie, ale wpisane mam w ksiazeczce, ze podejrzenie niewydolnosci lozyska ;) Rodzilam tez prywatnie. I tez mi glupio bylo tu napisac. Balam sie komplikacji. My przy sniadaniu, nocka taka sobie ;)

Hickary- :) My dzisiaj mamy w planie na obiadek ziemniaczka z dynia, zobaczymy jak bedzie mu smakowalo:). U mnie pochmurno i ciemno, az sie wszystkiego odechciewa...