Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mamawrzesniowa

Dzidziusie z Wrzesnia 2012-pogadajmy o nich!!!

Polecane posty

Dziewczyny dobrze piszą! Kazde dziecko jest inne. Ja tez powinnam panikowac, bo o ile Brus jest ruchliwy, to tez nie siedzi, nie pełza (kilkanascie cm sie nie liczy, bo tu czytam ze rowiesnicy firanki jedza!), zeba nie ma. Jego atutem jest za to gadulstwo, zas powodem do zmartwien w naszym przypadku jego masa (na dolnym centylu) i dlugosc (poniżej dolnego centyla). Ale mam moja ksiazeczke zdrowia i Brus ma niemal identyczne parametry jak ja w tym wieku. Taka uroda jego i już i wiecie co? NIGDY nie pozwole żadnemu lekarzowi wmawiać mi, że ma niedowzrost czy niedowage, bo ja sie tego o sobie nasluchalam a teraz jestem zdrowa stara baba, ktora w podstawowce miala najlepsza srednia w szkole, kupe osiagniec sportowych na szczeblu wojewodzkim i te gadania tylko spedzaly sen z powiek moim rodzicom! Nic sie nie przejmujcie, na wszystko przyjdzie czas!

Wszystkiego najlepszego dla Bruna:) Mój rojber tez w dolnych centylach,.,niewiele powyżej 10.. ale patrząc na wage urodzeniowa to niezle przybral i tej wersji trzyma się pediatra a ja za nia:) rzeczywiście może cos być z ta ruchliwoscia bo mój to tez się zachowuje jakby adhd miał czasami:D jak cos wypatrzy to go nie zatrzymasz:D a na siedzenie i zabki poczekamy....przyjdą w swoim czasie... jak wszystko :)

A jakie Twoj rojber miał wymiary? U nas przez niska mase urodzeniowa (albo przez zabiegi podczas porodu) mial robione mnostwo badan, ale wszystko bylo ok. Pozniej jeszcze bylismy u neurologa i na usg mozgowia - wszystko git, wiec nie świruje.

Dziekujemy z Brunusiem slicznie za pamiec:). Moj nie przepada za ta hula kula, bo np. Serwetka jest bardziej interesujaca czy piesek...ale moze jest jeszcze za maly:). Czasem mam ochote na spodnie od dresu, zero makijazu i szope na glowie ale nie chce byc taka czarownica przy m, choc czasem potwornie nie chce mi sie nawet wieczorem juz kapac...no ale sie zmuszam:). No i nie chce, zeby Bruno wstydzil sie mamusi:D.

No to faknie, ze mu kula przypasowala:). Ale mnie dzis m wnerwia 😠. Poszedlby do biura na osiem godzin i nie snukcil mi sie po domu...

Mamo_aniu dzieki za pocieszenie, ale ja bylam dopiero 6 razy na silowni wiec chyba raczej miesni mi nie przybyło ;) A ja wlasnie pije wino, moje pierwsze od 1,6 roku ;) Wasze zdrowie!

Dagusia dalam Ani zoltko miesiac temu i wystapila alergia, wiec na razie odstawilam. Rybe - lososia toleruje i chetnie je. Agraffka nie pytaj o wage, bo u mnie tragedia! ale pocieszam sie, ze jak wroce do pracy i bede miala mniej czasu na jedzenie, to troche schudne. Mamabruna gratuluje 7 miesiecy! MamaAnia chyba nasze dzieci tak mają, że ciągle chcą byc podtrzymywane i skakac. Ja staram sie ANie caly czas trzymac na podlodze na macie, ale ona juz sie nudzi i domaga sie innej pozycji niz lezenie. Mojej Ani ta kula sie nie podoba :) A tak to bylam dzis z nią u lekarza. Wszystkie badania w normie czyli witamina D3, wapno, magnes, fosfor, morfologia. SKonsultowalam sie z nim co do dawek witaminy D3, a zeberka po prostu odziedziczyla. No coz, bede starala sie je troszke masowac, moze to cos pomoze. Niestety nie udalo mi sie zmienic mleka, bo one są na recepte, a lekarz powiedzial, ze nie widzi powodow, by je dawac. Mowilam mu ze ta masc witamina a plus e nic nie pomaga, ze Ani sie pogarsza, ale on powiedzial, ze widzial o wiele gorsze raczki i plamy i narazie zebym nie zmieniala mleka. Martwie sie o Anie, bo nie chce, zeby jej cos sie stalo. Lepiej ją znam i widzę, ze te rączki coraz gorzej wyglądają. No coz zostaje mi o tym pogadac z lekarzem w USA. Lekarz kazal mi jeszcze zrobic ANi badanie moczu, czy przez sklejone wargi nie ma infekcji, wiec jutro lapie mocz w woreczek i zanosze do laboratorium. Dzis miala lepszy humor niz wczoraj, ale wieczorem znow dala sie we znaki, ze nawet moja mama stracila do niej cierpliwosc. Lekarz mowil, ze dziasla ma czerwone i byc moze wkrotce beda zabki, wiec byc moze to przez nie jest taka nie do wytrzymania. Odstawilam juz Anie od piersi, prawa piers juz nie produkuje mleka, tylko lewa, bo mialam dzis guzki i musialam troche mleka sciągnąc. Chce tez nauczyc Anie, zeby rzadziej wstawala w nocy - wstaje 2 lub 3 razy. Czy u ktores dziecko pije ladnie z niekapka? Jutro znow wyjezdzam odezwe sie w sobote.

Mamabruna- zamknij m na klucz i wypusc po dniowce:P 1 K.I.P.- dziekuje za info o zeberkach, teraz wiem ze nie jestesmy odosobnionym przypadkiem:) moj Brunolis pije z niekapka i to bez opamietania! Dzis np. wlalam mu 150ml zeby mu wygodnie sie pilo, bo im mniej tym gorzej - wiadomo, zagapilo mi sie i wypil wszystko! Tzn. 120ml, bo z naszego niekapka wypicie ostatniej 30 graniczy z cudem. 1 Zanim dostal niekapka nie chcial wogole pic. 1 Gdzie kupujecie mm? Macie jakies tanie zrodlo?

Kip- dzieki:). Posluchaj a ona moze ma alergie ? Wiem, ze synek znajomej tez mial takie suche plamy i pozniej okazalo sie, ze nie moze pic zadnego mleka poza kozim. Moze poczytaj na internecie? Poszlam Brunowi poprawic kolderke i gdy go okrywalam usmiechnal sie przez sen, musial poczuc moj zapach....az sie wzruszylam:).

Mamusiabrusia- a jakiego niekapka macie? My jestesmy na Enfamilu i polujemy na promocje w Rossmanie.

Hello:) Slonce swieci, niebo blekitne! Zapowiadaja dzis opady ale u mnie poki co nie zanosi sie na deszcz... Biore dzis Misia na dlugi spacerek:). Czy wasze dzieci na spacerku maja cumla w buzi? Bo jak tak swojego przyzwyczailam, ze caly czas ma smoczek. Poza tym smoczka w domu uzywamy tylko do zasypiania ale na spacerze, w samochodzie i w przychodni cumla caly czas:).

Dzień dobry:) Śliczna pogoda, już gotujemy zupkę na obiadek i wybieramy sie na spacerek :D K.I.P. - a to nie jest jakieś atopowe zapalenie skóry?? 1 Mamobruna - mamy niekapek tommee tippee explora, taki od 4 mies. 1 Bruś je Bebilon comfort, kiedyś kupowałam go właśnie w Rossmannie, kosztował tam wtedy 28,99zł za 400g, a w grudniu przewróciło się Rossmannom w du...ie i podnieśli cenę na 32,99, to samo zrobili z podkladami Babydream, które kosztowały 9,99, a teraz 14,99 (czasem w gazetce sa po starej cenie). Tak mnie to wściekło, że teraz w Rossmannie kupujemy tylko wodę Babydream. Od tamtej pory zamawiałam mleko tu: http://www.aptekadziecka.pl/ Kupując 12szt. oszczędzam 8zł na każdej puszcze w stosunku do Rossmanna i przesyłkę mam free:) Ostatnio wprowadzili nasze mleko też tu: http://www.apteka-melissa.pl W melissie maja wiekszy asortyment, wiec za jedna przesyłka mozna cos jeszcze zamówić, niestety nie mają BioGai w kropelkach, którą mu podaję:( Może ma ktoś namiary na podobne kopalnie taniego mleka?

Mamobruna moj ADas tez ma na spacerze caly czas smoczek, w aucie i w domu do spania, a tak to w domu nie ma. U mnie było slonce a teraz pochmurnie :/

Hej dziewczyny Mamusiabrusia rojber wazyl 2,45 i mierzy 50 cm...tez trochę biegania po lekarzach było, ale nie licząc naczyniaka wszysto ok:) hule kule uwielbia...slinic tasiemki i wlaczac sobie muzyczke :) smoka prawie nie używa....najwyżej w aucie jak w korkach stoimy:)

Hej dziewczyny! Moja mala przespala dzis cala noc - od 21 do 6.30, bez karmienia, jestem w szoku! :) Ktos pytal o ulubione zabawki - m,oja ma. Sa to.... kolorowe sznurowadla, kupilam jej kilkanascie par, pozwiazuje i nie ma dziecka ;)

Super Hickary :) oby tak dalej :) to się wyspalas chyba?

Hickary - to Ty dziś wyspana. Oby tak dalej :) 1 Seba smoczka ma czasem do zasypiania, ale jak zaśnie to już wypluwa. Na spacerze też raczej przy zasypianiu. W dzień wogóle smoka nie ciamka, bawi się za to tym łańcuszkiem od smoczka. 1 pogoda super, spacer się udał, obiad zjedzony, jedziemy zaraz ustalać szczegóły menu na chrzciny 1 przepis na toskańską po mojemu (nie byłam w Toskanii, więc to taka moja toskańska): podsmażyć na oleju (ja daję z pestek winogron, oliwa ma niską temp. spalania i się na niej nie powinno smażyć): 1 cebulę (mocno tak na złoto-brązowo), 4 ząbki czosnku , marchew startą na tarce, 2 gałązki selera naciowego, 8 pomidorów pelati w sezonie świeże (w zimie daję 1 puszkę krojonych pelati), dolać wody (tak ok. 0,7 litra, ja daję taką tanią źródlaną), sól, pieprz, 1 łyżeczka cukru (u mnie ksylitol), 1 grznkę czosnkową i gotować aż się grzanka rozgotuje, na koniec po ugotowaniu dodaję świeżą bazylię (5-6 listków)

No my tez po spacerku ale cieplo!:) Hickary- no prosze jak slicznie spala, oby tak dalej:) Mamaania- to ty tak dietetycznie gotujesz? A u mnie w zimie smalec z cebulka, bigos, golabki, rosol i schabowy;). A m robi pizze, schab ze sliwkami i inne kaloryczne cuda:). Nadwagi nie mamy i nigdy nie mielismy, ot polskie zoladki;).

Hickary - Wiki jest cudna! Jakie ma śliczne oczka! I rzęski jak szczoteczki, będzie mieć powodzenie!:) A spojrzenie (01:30-01:35)- coś niesamowitego! 1 My też już po spacerku, zdążyliśmy przed deszczem, bo coś zaczyna chlapać:/ Bardzo przyjemna była pogoda:) 1 mama_ania - bardzo dziękuję za przepis, na pewno wypróbuję:)

A dziekujemy za komplementy. MamusiaBrusia, nie wiem czy wiesz ze my mamy nasza-klase ze zdjeciami. Podaj meila, jesli chcesz namiary, wysle login i haslo :) Moja mala juz zasnela, jestem w szoku. Kupilam ostatnio nieprzepuszczalne rolety - o takie, sa jakby gumowane (to widok z zapalonym swiatlem ) http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/0ec49efd3d7b568c.html, dzieki temu mala normalnie spi.