Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rajhanna

Na kogo byście głosowali, gdyby odbyły się teraz przyspieszone wybory?

Polecane posty

Gość wywywtytw
Element - taaaa, bo jak PO rządziło 2 lata to jaka była nagonka? Że wszystko spieprzyli, że nic nie zrobili, że patałachy i złodzieje. Ale PiS przez dwa lata nic nie zrobił, bo nie miał czasu :D:D:D:D Hipokryto 🖐️ Na SLD zagłosuję.

Gość warga_sromotna
Oczywiście, że na PIS bo katastrofa smoleńska jest najważniejsza1

Gość szybka.ekspertyza
ale ja nie lubie Tuska baranie po prostu jak widze w tv Kaczyńskiego i słucham co on mówi to ogarnia mnie przerazenie, ten człowiek jest bardzo chory i potrzebuje pomocy" q Widocznie nie słuchasz i nie analizujesz, a twoje cytowane przeze mnie słowa to tuskowa propaganda. stąd mój post.

Gość na siebie bym głosowała
ale jak wybrac metode głosowania?

Gość szybka.ekspertyza
od zawsze miałam wyrobione zdanie na temat obecnej elity rządzącej. Ale kiedyś patrzyli na mnie jak na oszołoma i szli do urn zapatrzeni w tuska - cudotwórcę. Teraz mam satysfakcję jak złorzeczą, bo im klapki w końcu spadły z oczu, większość z nich nawet nie przyznaje się że tak głosowali. Ale satysfakcja to marna, bo Polski już prawie nie ma....

Od hipokrytów to Ty sobie wyzywaj matkę lub kogokolwiek a nie mnie gówniarzu tym bardziej że mnie nie znasz to po pierwsze a po drugie PIS przez dwa lata zrobił więcej niż PO przez te całe sześć lat choćby to że nie dopuścili do podwyższenia podatków o które tak mocno chapały inne partie w tym PO na czele, za ich rządów ludzie mieli pracę i nie było takiego wyzysku jak dzisiaj ale co Ty dzieciaku możesz wiedzieć. Biegnij zagłosuj na PO mi to dynda, ja już dawno w tym kraju nie żyję. http://www.wiocha.pl/854747,Ma-kolegow-bo...jest-premiere

Gość Nie jestem moherem ...
... Nie mam 70 lat tylko 27 , nie jestem zagorzałą katoliczka , ani też fanatyczka Pis-u . Jednakże zagłosuje na nich z kilku prostych przyczyn . Są patriotami a nie płaszczą się przed wszystkim innymi krajami - nie boja się mówić prawdy. I przede wszystkim rozprawia się z korupcja i oszustami w naszym rządzie - to moje zdanie:) Na PO nigdy - nie potrafię zdzierżyć Niesiołowskiego - totalnie pomylonego człowieka no i wiadomo Tusk . SLD - starzy wyjadacze. Palikot - gdyby nie jego szopki i nacisk na związki partnerskie homoseksualistów i aborcję to by miał mój głos.

Gość Elektronikełe ausf.II
Element sam jesteś frajer, jak nigdy nie głosowałem na PO tak teraz będę, wiem że są chujowi i dlatego będę na nich głosował bo rozprzedadzą wszystko do końca, a wtedy ludzi wyjdą na ulice i będą jeden drugiemu wsadzał nóż pod żebra a ulice zamienią się w rwące potoki krwi, a mnie już w tym kraju nie będzie, dlaczego mam głosować na tych by idiotom było lepiej, to bydło myśli tylko o sobie, dlatego jak PO wszystko sprzeda to to bydło co glosowało wcześniej na PO tez będzie miało przejebane jak większość ludzi biedniejszych, sprawiedliwość musi być

Gość lady mary
I znowu produkcja spadła o 10% rok do roku.Za PISu o tyle co roku wzrastała.

Gość wywywtytw
Do Element: Nie będę głosować na PO, bo na tych patałachów też nie oddam swojego głosu, czytaj uważniej 🖐️ Aha, czyli już zmiana frontu, już pis nie zrobił NIC, tylko zrobił DUŻO, no no, szybko zdanie zmieniasz, punkt widzenia zależy od punktu siedzenia, co? :D Jakiś taki niestabily jesteś w tych swoich wypowiedziach, ogarnij się zanim zaczniesz wyzywać kogoś od dzieciaków 🖐️ -36 letni dzieciak 🖐️

walka z PiSem musi kosztować, nawet kosztem sprzedania całego majątku, należy nie dopuścić pis do władzy

Boże ! chodziło mi o to że nic nie zrobili bo nie mieli na to czasu ale w porównaniu do PO zrobili więcej niż PO za całe SZEŚĆ lat już rozumiesz czy jeszcze jaśniej Ci to mam wytłumaczyć ? Czepiasz się jak nie wiem co. Nie mam ochoty się z Tobą sprzeczać i prowadzić niepotrzebnych przepychanek bo po co ? Ludzie powinni z sobą żyć w zgodzie a nie w wiecznej nienawiści do siebie a Polacy mają taką mentalność że non stop by się każdy z każdym gryzł, jestem przeciwnikiem tego.

Gość wywywtytw
Dobrze, przepraszam, uniosłam się. Już rozumiem o co Ci chodzi i zgadzam się, masz rację. Ale mimo tego, że wiem, że głos inny niż na PO czy PiS będzie stracony, nie zagłosuję chyba ani na jednego, ani na drugiego. Pamiętam, jak rządził PiS - codziennie w tv była konferencja prasowa, codziennie afera, codziennie podsłuchy, prowokacje, łapówki, CBA, CBŚ, ABW, akta, sprawy, procesy..... Fakt, że teraz zamiast konferencji mamy cudowne statystyki dotyczące produkcji, bezrobocia, itp itd, które lecą na łeb na szyję. Państwo złodziei, krętaczy, którym chodzi tylko o jedno: dorwać się do koryta i już nie puścić. I myślę, że w kolejnych wyborach wygra PO. Bo ludzie wolą jednak gówno Tuska i jego świty od gówna Kaczyńskiego i psycholi pokroju Macierewicza, Pawłowicz czy Fotygi. Wybór między dżumą a cholerą.

Gość i bardzo dobrze!
i dobrze ze były procesy , prowokacje , CBŚ , ABW , chociaż robili czystki z nieuczciwymi ludzmi! a tak to teraz to gówno sie rozpleniło i okrada nas ! nasz kraj! Nic nie zostanie nic ...

Ja też Cię przepraszam za to że nazwałem Cię gówniarzem i za moje uniesienie. Zagłosuję na PIS tylko ze względu na to że jako jedyna partia coś tam jeszcze zrobili. Afery aferami, teraz też są afery a pamiętasz jak za PIS były afery i komisja za komisją ? W przypadku PO wszystko przepada w drobny mak, afera hazardowa, afera z lotem, amber gold..jeszcze ta cała Waśniewska w tv i inne srety odwracające uwagę i robiące ludziom wodę z mózgu. Po prostu w tym kraju nie mamy żadnego wyboru. Szczerze wolę katolickich oszołomów z PIS od złodziei i zdrajców z PO. Mieszkam od paru lat za granicą ale w Polsce mam część swojej rodziny której nie wiedzie się dobrze.

Gość wywywtytw
No widzisz, ja też żyję w Polsce i na całe szczęście akurat mnie wiedzie się nieźle, choć ciężko na to haruję. Ale reszta mojej rodziny czy znajomych już tak kolorowo nie ma, poziom życia naprawdę drastycznie spada w przepaść, a jak młodzi mają zakładać rodziny, wchodzić w dorosłe życie? Mam wrażenie, że za 15 lat połowa Polaków wyjedzie, a zostaną tu sami starcy i pracownicy na wykończeniu (i fizycznym i psychicznym). To jest przerażające, po prostu przerażające. Do wyborów jeszcze trochę czasu, nie podjęłam ostatecznej decyzji. Nie wiem co będzie, nie wiem jak zagłosuję, nie wiem. Najchętniej w ogóle bym na wybory nie poszła, ale wiem, że plułabym sobie w twarz. Uciekam, miłego dnia i jeszcze raz przepraszam za tamto.

Gość wywywtytw
**na początku: nie ja też, tylko a ja cały czas ;)

Miłego dnia i pozdrawiam Młodzi nie zakładają rodziny bo za co ? Ludzie harują po 8-12 godzin dziennie w tym czasem soboty i niedziele za 1.200zł/rękę, jak się nie podoba to spierdalaj i mają na jedno miejsce 200 chętnych. Średnie zarobki pary dziewczyna chłopak w Polsce to 2,300-3.000zł razem. Jak mają wynająć mieszkanie + rachunki to połowa wypłaty na to idzie a gdzie jedzenie, paliwo, bilety ? ..Ja się nie dziwię ludziom że nie chcą zakładać rodzin. Gdyby praca była godziwie wynagradzana to czemu nie ale tak ? Zobaczcie sobie typowa praca na produkcji, człowiek haruje fizycznie po 8 godzin dziennie stojąc na nogach za 1,200zł a firma ma milionowe dochody. To jest straszne. Tutaj w Niemczech pracownik fizyczny na produkcji zarabia 1.500-2.000tyś euro/rękę ..

jeśli facet nie potrafi zarobić 3k na miesiąc to jest nieudacznikiem

Gość fwja,hbfWJRGBwlrh
wy tylko znacie dwie partie ciemny narodzie? Dajcie szansę komuś nowemu; nie bandzie czworga Ja popieram Janusza Korwina Mikke oraz jego partie Kongres Nowej Prawicy; ŻEBY NIE Było nie jestem mochererm mam 22 lata Proszę zapoznać się z ich programem PS BYLE NIE ZA POSREDNICTWM TVN GDZIE CELOWO ICH UKAZUJĄ KARYKATURALNIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość jedną nogą w rowie
W tej chwili tylko PiS. Partia Mikkego nie ma żadnych szans. Mikke jest człowiekiem o sensownych poglądach, można powiedzieć, że zasłużonym propagatorem liberalizmu gospodarczego, republikanizmu ale jako polityk, jest absolutnie nieskuteczny. Nie potrafił nigdy stworzyć czegoś więcej niż klubu ludzi o podobnych poglądach. Nie ma ikry organizatora, przywódcy. Polsce potrzebna jest "rewolucja" liberalna, ale on w obecnej sytuacji politycznej nie zaistnieje, bo zwycięstwo w wyborach to nawet nie połowa sukcesu. Jeśli komuś wydaje się, że władzę w Polsce zdobywa się wyłącznie poprzez wybory, to się bardzo myli. Wygrana w wyborach to punkt pierwszy. Drugi to umiejętność chwycenia za mordę, tego co Kaczyński nazywa "układem" i rozbrojenia tego i likwidacji. Inaczej, każdy zwycięzca wyborów i tak dostanie się w hojne ręce ludzi typu Drzewiecki, Kulczyk i tak dalej. Mikke jest do czegoś takiego niezdolny, ani organizacyjnie, ani psychologicznie.

Gość pe cimpoii
Kur... wszyscy chcą głosować na PiS, a nie pamiętacie ich 2 lat rządów? Musiały byc przyspieszone wybory. W tej partii również nie brakuje obłudników: patrz Marcinkiewicz, Kamiński :( Ja zagłosowałabym tylko na lewicę, bo ich postulaty zgadzają sięz moim światopoglądem. Poza tym w najbogatszych krajach UE rządzi lewica (patrz Skandynawia)

Gość jedną nogą w rowie
Tak pamiętam te 2 lata ich rządów i że sami rozpisali wybory. Pamiętam, że zabrali się za aferzystów, złodziei i łapówkarzy. Pamiętam, że chcieli tu stawiać amerykańską tarczę (czyli zdecydowanie odcinali się od Moskwy). Pamiętam, że potem udowodniono im defraudację na kwotę jakichś 8, czy 12 złotych, które poszły na dorsza :D

Gość asdasas
Ja pamiętam jak przez te 2 lata tusk się rzucał i ujadał... Dzień w dzień ataki na PiS i Kaczyńskich. :D

Gość pe cimpoii
Ja nie chce bronić tu Tuska i PO, bo tez ich nie lubię, ale KAczyński robi przecież to samo: chyba każdy zna teksty: to wina Tuska, to wina PO :D. A co do tarczy to się nie zgodzę ponieważ USA w końcu samo się wycofało z pomysłu budowy tarczy i to nie zależało od obecnego rządu.

Gość jedną nogą w rowie
To też pamiętam. :D

Gość pe cimpoii
Kurde ludzie, wszystkim tak naprawdę zależy na stołkach, i tak mają w dupie wszystkich wyborców.

Gość pe cimpoii
Gdy zagłosujecie na PO będzie to samo co teraz, gdy na PiS numerem 1 ich rządów będzie katastrofa smoleńska, a inne ważniejsze tematy odejdą na dalszy plan. Nie dajcie się omamić.