Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rajhanna

Na kogo byście głosowali, gdyby odbyły się teraz przyspieszone wybory?

Polecane posty

Gość jedną nogą w rowie
Jeśli uważasz, że "robi to samo", to znaczy, że nie widzisz dość dobrze. Owszem USA wycofało się z tarczy, ale rząd Tuska ten problem zbył. Generalnie Tusk, jeszcze przed katastrofą robił gesty wobec Moskwy, bardzo głupie gesty. Tusk jest politykiem uległym w stosunkach z sąsiadami i pozbawionym instynktu narodowego, państwowego. On nie rozumie, nie chce rozumieć, pewnie ma w dupie interes Polski. A w interesie Polski, jest obecność amerykańska militarna i gospodarcza na terenie naszego kraju. Czyli coś czego Amerykanie nie będą mogli wycofać z dnia na dzień, czego nie będą chcieli stracić i w związku z tym będą tego bronić. To jest proste i doskonale zrozumiałe dla Moskwy, która robi wszystko, by izolować Polskę od USA. Idzie im to coraz lepiej, dzięki Tuskowi, którego działania są niewiarygodnie antypolskie. Nawet Miller z Kwaśniewskim nie robili takich rzeczy. Nawet oni mają pewne zasługi na rzecz utrwalania suwerenności Polski. Tusk cofa nas do schyłku PRLu, jeśli chodzi o relacje z Moskwą. Mnie to przeraża.

Gość jedną nogą w rowie
Bo też jednym z priorytetów jest Smoleńsk. Albo twarda postawa wobec Moskwy albo uzależnienie od niej i koniec z szansą na rozwój kraju, poprzez gaz łupkowy, bo Rosja to zablokuje, bo nie potrzebuje konkurencji w produkcji gazu. To wszystko jest ze sobą powiązane. Jak się zacznie walczyć o gaz łupkowy, to i Smoleńsk wyjdzie na wierzch, bo sama Moskwa będzie go używała do szantażu i pokazywania, że Polska ma siedzieć cicho.

a ja będę głosował na PIS i z niecierpliwością czekał jak zaczną wyciągać wszystkie afery i zamykać po kolei tych przekrętasów włącznie z prokuratorami i sędziami.

Gość pe cimpoii
Ja nie radziłabym bagatelizować Rosji. Pamiętajcie, ze to jest potężny kraj, który może być partnerem gospodarczym. W dalszym ciągu Rosja ma coś do powiedzenia w polityce. I co to da, że będzie prowadzone śledztwo w sprawie katastrofy smoleńskiej, jak przeprowadzanie reform odejdzie w niepamięć polityków PiS. Dlatego najnmniejszym złem będze wybór partii lewicowej. To za lewicy podpisano najwięcej ustaw kluczowych dla gospodarki Polski. To za ich rządów weszliśmy do NATO do UE.

Gość pe cimpoii
Arecki446 a ja będę głosował na PIS i z niecierpliwością czekał jak zaczną wyciągać wszystkie afery i zamykać po kolei tych przekrętasów włącznie z prokuratorami i sędziami. X Oczywiście będą, ale tylko w sytuacji, kiedy nie będzie to dotyczyć ich partii. Ja straciłam całkowite zaufanie do partii prawicowych i mówię im kategoryczne NIE!

do partii prawicowych. Toż PiS lewica w najczystszej postaci. Kto wprowadził ulgi podatkowe na dzieci? Kto zmniejszył podatki.składki.sradki? A to że udało im się rządzić tylko dwa lata to tylko dla tego że nie mieli z kim tworzyć większości. Jednak to co im się udało wywalczyć to potem PO przecinało wstęgi.

Gość jedną nogą w rowie
Przypomnij sobie, że Kaczmarek był człowiekiem PiSu i wyleciał. Jesteś niezbyt sumienny w swojej argumentacji. Co do Rosji. Owszem w stosunku do Polski to potęga, ale nie w stosunku do USA, czy Chin. Rzecz polega na tym, żeby takie osoby jak TY (z całym szacunkiem) zrozumiały, że Rosja jest tradycyjnym wrogiem Polski i w tej sprawie nic się nie zmieniło. Polska leży na drodze Rosji na zachód. Rosja nie chce mieć silnego sąsiada, pomiędzy sobą a Niemcami. Rosja chce by Polska była jej posłuszna. Co do gospodarki. Interesy z Rosją robią tylko bardzo silni. Wynika to z tego, że nie załatwia się ich z ludźmi biznesu, ale z ludźmi polityki. Kto ma słabe notowania w na Kremlu, ten interesów na dużą skale w Rosji nie zrobi. Polska jak wyżej napisałem jest dla Rosji przykrą przeszkodą pomiędzy nią a Niemcami i oni nie chcą robić z nami dużych interesów. Można więc spokojnie machnąć ręką na ten rynek TYM BARDZIEJ, ŻE NIE WARTO POZBYWAĆ SIĘ SUWERENNOŚCI w zamian za nie tak wielkie pieniądze. Wielkim pieniądzem jest gaz łupkowy. Do tego by go wydobywać trzeba USA. I to uważam powinien być jeden z priorytetów każdego polskiego rządu. Na razie sprawa jest martwa. PiS mówi o łupkach i z pewnością się za nie zabierze, bo to jest duża kasa dla Polski i szansa na niezależność nie tylko od Rosji.

Gość pe cimpoii
Lewica nie ma tak skrajnie konserwatywnych poglądów :classic_cool:

Gość zawarta
PO

Gość ty zaślepiony durniu
"Generalnie Tusk, jeszcze przed katastrofą robił gesty wobec Moskwy, bardzo głupie gesty." Rosja to szmata, stracili imperium, dla Polski liczą się tylko Niemcy albo USrale, Donek postawił na Niemcy choć i z USraelem chce zyć w zgodzie. Ten twój rusofobiczny bełkot jest tak mdły że rzygać się chce czytając to. Dlatego nie cieprie Kaczora i jego przydupasów, oni są chorzy na głowy, ich rusofobiczne teorie obrażają inteligencję normalnych ludzi.

Gość pe cimpoii
Czy ty naprawdę wierzysz że USA pomoże Polsce. Tak pomoże ale nie za darmo i większość zysków z gazu łupkowego będziemy musieli oddać im. Poza tym, gdyby Stany były wobec nas fair to już od dawna znieśliby nam wizy.

Gość koka91
PIS to tak naprawdę lewaki :)

Gość koka91
Arecki446 Zgadzam się całkowicie! PIS to konserwy, ale ich program gospodarczy jest jak najbardziej lewicowy.

Gość asdasf
Masz na myśli pedałów, pancerny przygłupie?

PIS.Zgadzam siez nim w kwestiach gospodarczych,doceniam dbanie o historię,tradycję no i tak po ludzku lubię pana choć w światopoglądowych nie zawsze- uważam że związki partnerskie powinny zostac zalegalizowane.Geje i lesbijki to ludzie tacy jak wszyscy,poprostu inaczej kochają.Trwanie PO przy władzy zaczyna przypominać monarchię absolutną .Zmienić ich choćby po to by przewietrzyć te zatęchłe od samozadowolenia pokoje władzy.

Gość Elektronikełe ausf. VIb
należy głosowa na PO, bo tylko za ich rządów udało nam się nie wpaść w kryzys taki jak w Grecji, Portugalii czy Hiszpanii, gdy inne kraje miały ujemny wskaźnik pkb u nas był dodatni

Gość harriet ferguson
Ruch Narodowy 🖐️

Ja na pewno nie zagłosuje na: PiS, PO, PSL, Żadną partie prawicową. Na dzien dzisiejszy cieżko mi powiedzieć która z pozostałych partii... Nie wiem, kto mogłby cokolwiek naprawić w tym kraju.

Gość kkkkkkl
na nikogo pis bo nawet nie zdazylam sie zorientowac o co im chodzi a juz zgineli... po tez nie bo zajmuje sie glupotami a polska upada...

Gość jtdgjagp
Na PIS aby dokończył rozliczanie lichwiarzy!!!!!

Gość dawno nie było tej listy
na PO oczywiście

Gość kkkkkkl
a ten kryzys to naprawde jest to chyba bujda jakas .... do czego by on mial doprowadzic z historycznego punktu widzenia?